Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By nass
#233949 Ναι.
Ομως αν το budget σου είναι στην περιοχή των €500 τότε μάλλον θέλεις κάποιο κονσέρβα από αυτά που αναφέρθηκαν.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#233951 Θα τον πάρω ένα τηλ και θα δω. Εγώ εξάλλου δεν ψάχνω κάτι εξεζητημένο. 35-40hp έτσι για το χαβαλέ. Λογικά και γι' αυτόν κονσέρβα θα είναι η συγκεκριμένη δουλειά, στο συγκεκριμένο μοτέρ.

Αν μου πει 1000€ σαφώς και δεν θα τον προτιμήσω όσο καλός και να είναι.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#233952 Βάλε μια safe κονσέρβα και είσαι κομπλέ! Κράτα το βέβαια λίγο όπως είναι και τσέκαρε λάδια κλπ ότι είναι οκ.
Άβαταρ μέλους
By nass
#233954 Καλό είναι να θέσεις ρεαλιστικά τις προτεραιότητες και τους στόχους σου. "35-40 ΗΡ" σε ένα κινητήρα που αρχικά έβγαζε 211 άλογα σημαίνει 16.5-19% αύξηση. Ενδεικτικά σου λέω ότι στο δικό μου, με turbo "διπλάσιο" από το δικό σου και, λόγω homologation special, πολύ δυναμικό για αύξηση, και με προγραμματισμό στο δυναμόμετρο, έβγαλε +44 άλογα στον τροχό (*) δηλ. +18%

EDIT: |λογοκρισία| έγραψα, +54 έβγαλε (242 --> 296 τροχό) δηλ. +22% οπότε τα 35-40 άλογα που λες δεν είναι τόσο φιλόδοξα όσο νόμιζα.

Οπότε θα έλεγα οποιαδήποτε αύξηση πάνω από 30 άλογα να την αντιμετωπίζεις με σκεπτικισμό.

(*) Υπόψην ότι ο Δημητριάδης (το λέω ως ένδειξη σοβαρότητας αυτό) δεν σου λέει άλογα στο στρόφαλο αλλά στον τροχό.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 17 Μαρ 2016, 15:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#233955 Καλά το "safe" είναι πολύ σχετικό. Προφανώς θα περιμένω 1000-1500χλμ να δω πως πάει και μετά ότι γίνει.

Βάσει του range που δηλώνουν όλες οι κονσέρβες πάμε από 250 έως 272hp. Εγώ θέλω το χαμηλότερο άκρο του range, σαν πιο safe επιλογή ας πούμε.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#233956 Συγνώμη κιόλας, αλλά απ' ότι βλέπω ο συγκεκριμένος κινητήρας (και το κιβώτιο) σου έχει βγάλει τα μύρια όσα και δεν έχει δουλέψει σωστά και ποτέ...

Και θέλεις να του βάλεις πρόγραμμα, που θα τον πιέσει περισσότερο (έστω και λίγο);; :hmmm: Μόνο σε εμένα αυτό φαίνεται κάπως ... πως να το πω... υπερβολικά αισιόδοξο;;;;; :lol:

ΟΚ, έχω γενικά μία τάση να μην θέλω προγράμματα και βελτιώσεις για αμάξια που χρησιμοποιούνται καθημερινά και μπορεί να είμαι υπερβολικός, αλλά δεν νομίζω ότι παραπάνω πίεση (επαναλαμβάνω, έστω και ελάχιστη) είναι αυτό που χρειάζεται ο συγκεκριμένος κινητήρας... και το κιβώτιο... Ούτως ή άλλως το αμάξι, με 211 άλογα, αργό δεν είναι... ούτε κανένα εβο είναι να πεις ότι το στίβεις σε κάθε διαδρομή... προσωπικά δεν θα το ακουμπούσα!

Τεσπα, επαναλαμβάνω, μπορεί να είμαι υπερβολικός...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#233961 Είναι ρίσκο ασυζητητί. Από πολλές απόψεις. Αξιοπιστία, ιστορικό, είδος αυτοκινήτου. Απ' την άλλη ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Τι μπορεί να πάθει παραπάνω? Να τινάξει τα πέταλα? Ε ας τα τινάξει. Ούτως ή άλλως και χωρίς το πρόγραμμα πάλι λίγο πολύ οι ίδιες πιθανότητες έπαιζαν. Εγώ γι΄αυτό θέλω κάποιον έμπιστο ώστε να μου πει (όσο γίνεται φυσικά) πόσο ρίσκο είναι ή δεν είναι το πρόγραμμα στην περίπτωσή μου.

Γενικά πάντως έχω ψηθεί αγρίως γιατί αφού δεν πήρα καινούριο, τουλάχιστον ας ανανεώσω λίγο το υπάρχον που εκτός απροόπτου θα με συνοδεύει για την επόμενη 2ετία μίνιμουμ.

Τέσπα ξηγήθηκε ο Μπούσος που ως γνωστόν κατέχει και κάτι θα κάνουμε εν καιρώ... :superman:
Άβαταρ μέλους
By nass
#233972 Πρώτο υποψήφιο "να πάθει" είναι το turbo και τα παρελκόμενά του ("σκάστρα", waste gate, κολλάρα, intercooler, ...) και δεύτερο η μετάδοση (DSG, διαφορικά, ημιαξόνια)
Εγώ δεν θα το έκανα πάντως στο δικό σου κινητήρα και στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Deleted User 1 έγραψε:Αύριο πρωί θα το πάρω και υπολογίζω μια 1000αδα χιλιόμετρα να το πάω λίγο μετρημένα. Δεν μου είπε κάτι αυτός αλλά το θεωρώ αυτονόητο..
Με στρωμμένο τούρμπο και κιβώτιο κλπ θα σου πρότεινα στα πρώτα 50-100 χλμ αφού ζεσταθεί καλά να του κάνεις μερικά καλά πατήματα σε όλο το εύρος στροφών (όχι παρατεταμένα, ένα κάθε τόσο, με πχ 3η ως 3000 στροφές, μετά ως 4500, μετά ως 6000) για να κάτσουν καλά τα ελατήρια και να μην έχεις θέμα με κατανάλωση λαδιού.

Κι εγώ θα σου έλεγα επώνυμη κονσέρβα από αυτές που κάνουν ~500. Η εγγύηση είναι πολύ σχετικό για ποιο πράμα εγγυάται. Γιατί αν εγγυάται ότι το πρόγραμμα δεν θα σβηστεί ή χαλάσει.....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#234423 Ε βουαλα...

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

<+
Άβαταρ μέλους
By dimik
#234429 Καλόσπαστο το καινούριο μοτέρι :lol:

Αυτές οι άτιμες οι αποδείξεις του group όποτε δω κάποια φαρμάκι είναι :ninja:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#234431 Φχαριστώ φχαριστώ! Πόνεσε πολύ είναι η αλήθεια αλλά τι να κάνουμε. Την υγειά μας να χουμε.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#234433 Με γεια και από εμένα.Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο πλέον!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#234434 Ας ειναι τα τελευταια που πληρωνεις ως ζημιες. Καλοταξιδο και απροβληματιστο να ειναι!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#234437 Να στε καλά παίδες αν και δεν έχω πολλές προσδοκίες. Θα του πιω το αίμα πάντως!!! :superman: