Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By avel
#231378 Ποσο απεχθανομαι το Verified by visa.

Ηλιθιοι κανονες για τα usernames και passwords. Δεν μπορεις να εχεις σωστο μεγαλο password (https://xkcd.com/936/) κι ετσι αναγκαζεσαι να το σημειωσεις καπου ετσι κι αλλιως.

Forms που δεν δουλευουν σωστα. Μια φορα προσπαθουσα να κανω submit και δεν εστελνε σωστα τα στοιχεια της φορμας (καποιο προβλημα με caching), παρ'ολα αυτα κλειδωσε την καρτα.

Αν αποτυχεις τον κωδικο 5 φορες κλειδωνεσαι απ'εξω και πρεπει να παρεις τηλεφωνο να ξεκλειδωσουν.

ffs, ειμαι software engineer και προσεχω την ασφαλεια μου, και παρ'ολα αυτα εχω κλειδωθει απ'εξω δυο φορες σε μια βδομαδα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#233343 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 09:54
Περαιτέρω απελευθέρωση των capital controls

Αυξάνεται στα 1.000 ευρώ το μήνα - από 500 ευρώ που ισχύει σήμερα - το όριο για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, ενώ απελευθερώνεται η δυνατότητα λήξης των προθεσμιακών καταθέσεων.

Αυτό ορίζει η υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, βάσει της οποίας επέρχεται περαιτέρω απελευθέρωση ορισμένων τραπεζικών συναλλαγών. Συγκεκριμένα εκτός από την αύξηση του ορίου για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, επιτρέπεται η μερική αποπληρωμή δανείου έως του 50% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στις 11/3/2016. Αντίθετα επιτρέπεται η πλήρης

α) αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό,

β) αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου, και

γ) αποπληρωμή στεγαστικού δανείου με σκοπό την πώληση του ακινήτου, το οποίο, προς εξασφάλιση του δανείου, βαρύνεται με εμπράγματη ασφάλεια και υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την εξόφληση του δανείου συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ότι θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη εξόφληση του δανείου.

Προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών αυξάνεται επίσης το όριο των συναλλαγών που διεκπεραιώνονται απευθείας από τα τραπεζικά ιδρύματα και το οποίο ορίζεται πλέον στα 10.000 ευρώ. Με την ίδια απόφαση επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμών

• για την εξυπηρέτηση νομικών προσώπων, όπως και ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που δεν διαθέτουν λογαριασμό εξυπηρέτησης της δραστηριότητας τους σε κανένα πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα

• η μεταφορά του λογαριασμού διαχείρισης μισθοδοσίας ενός εργοδότη από ένα πιστωτικό ίδρυμα σε άλλο, στο οποίο αυτός ήδη τηρεί λογαριασμό. Οι εργαζόμενοι στην περίπτωση αυτή θα έχουν δικαίωμα ανάληψης μετρητών από το ένα από τα δύο πιστωτικά ιδρύματα, εκτός εάν κωδικοί πελάτη (customer id) προϋπήρχαν και στα δύο πιστωτικά ιδρύματα

• το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως ή η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό, για πρόσωπα που φέρουν την ιδιότητα του φοιτητή ή σπουδαστή, εφόσον ο τόπος σπουδών είναι διαφορετικός από τον μέχρι τώρα τόπο μόνιμης κατοικίας τους και υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά τους με την ιδιότητα του δικαιούχου ή συνδικαιούχου.

http://www.kathimerini.gr/853112/articl ... =hootsuite
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#233753 http://www.naftemporiki.gr/finance/stor ... sunallages

Το σχέδιο, όπως παρουσιάστηκε στις τράπεζες, προβλέπει την επιβολή φόρου αντίστοιχου με πέντε τοις χιλίοις στις εγχρήματες συναλλαγές, σε γκισέ και ΑΤΜs, άρα και σε απλές αναλήψεις από λογαριασμούς όπου κατατίθενται συντάξεις και μισθοί, ενώ χαμηλότερη θα είναι η επιβάρυνση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικά για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα δημιουργούνταν αντικίνητρο για τη χρήση τους, αφήνοντας χώρο στη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία υπογραμμίζουν οι τράπεζες, διατυπώνοντας ένα από τα βασικά επιχειρήματα κατά του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ για τις συναλλαγές μέσω AΤΜs δημιουργείται ένα κοινωνικό θέμα, αφού, για παράδειγμα, μια εβδομαδιαία ανάληψη των 420 ευρώ θα βαρύνεται με περίπου 2 ευρώ.

:help: :help: :help:
Λοβοτομή.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
pierce21 έγραψε:http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1080049/sto-trapezi-tis-diapragmateusis-o-foros-stis-trapezikes-sunallages

Το σχέδιο, όπως παρουσιάστηκε στις τράπεζες, προβλέπει την επιβολή φόρου αντίστοιχου με πέντε τοις χιλίοις στις εγχρήματες συναλλαγές, σε γκισέ και ΑΤΜs, άρα και σε απλές αναλήψεις από λογαριασμούς όπου κατατίθενται συντάξεις και μισθοί, ενώ χαμηλότερη θα είναι η επιβάρυνση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικά για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα δημιουργούνταν αντικίνητρο για τη χρήση τους, αφήνοντας χώρο στη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία υπογραμμίζουν οι τράπεζες, διατυπώνοντας ένα από τα βασικά επιχειρήματα κατά του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ για τις συναλλαγές μέσω AΤΜs δημιουργείται ένα κοινωνικό θέμα, αφού, για παράδειγμα, μια εβδομαδιαία ανάληψη των 420 ευρώ θα βαρύνεται με περίπου 2 ευρώ.

Λοβοτομή.

Αφού όπως έλεγαν και το καλοκαίρι,οι δικοί τους ψηφοφόροι δεν έχουν λεφτά στις τράπεζες...

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
pierce21 έγραψε:http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1080049/sto-trapezi-tis-diapragmateusis-o-foros-stis-trapezikes-sunallages

Λοβοτομή.

Δηλαδή θα πληρώνουμε φόρο για να πληρωνόμαστε τη μισθοδοσία μας!!! Και για να πληρώσουμε έναν φόρο (πχ ΕΝΦΙΑ) θα πληρώνουμε επιπλέον φόρο!!!!! :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout

Στη Νορβηγία να πλένω πιάτα!!!!! :s_shout :s_shout

Δεν υπάρχει σωτηρία σ' αυτή τη χώρα.+- :(

Εντωμεταξύ, αν διαβάσατε το άρθρο της Ν, θα είδατε πως οι μισθωτοί θα έχουν επιπλέον επιβάρυνση 600 ευρώ / έτος (=50 ευρώ ανά μήνα)...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#233831 αυτα που γραφονται ελπιζω να ειναι εκτιμησεις καποιων απο κουβεντες του ποδαριου... αν τα σκεπτονται σοβαρα ειναι πραγματικα εθνοπροδοτες.... οποιοι τα προτεινουν, σε συσκεψεις κ.λ.π. Ουτε πρακτορες των Τουρκων η οποιας αλλης χωρας μας εχθρευεται δεν θα προτειναν τετοιες ηλιθιοτητες.
Άβαταρ μέλους
By kacey
224v έγραψε:Ολες οι τραπεζες χρεωνουν προμηθεια (νταβατζιλικι) οταν πας να χαλασεις 500αρικο?? η μονο η Πειραιως...

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500066076

Ήδη οι τράπεζες εισπράττουν μέση προμήθεια 1,5%, προκειμένου να μετατρέψουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ σε άλλα μικρότερης αξίας. Για την ανταλλαγή ενός τραπεζογραμματίου 500 ευρώ με άλλα μικρότερης αξίας, η επιβάρυνση φθάνει τα 5 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η συνολική προμήθεια δεν ξεπερνάει τα 200 ή 250 ευρώ, ανάλογα με την τράπεζα. Η προμήθεια εισπράττεται όταν κάποιος ανταλλάξει ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ με άλλα, των 20 ή των 50, ενώ, αντίθετα, σε περίπτωση που τα χρήματα κατατεθούν σε λογαριασμό, δεν υπάρχει προμήθεια. Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, δικαιολογούν την προμήθεια που εισπράττουν επικαλούμενες το διαχειριστικό κόστος, καθώς για την τροφοδοσία των καταστημάτων με χαρτονομίσματα μικρής αξίας είναι υψηλό.

μλκ μου, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#235634 Σήμερα άκουσα στις ειδήσεις ότι υπάρχει οδηγία από την ΤτΕ να κρατάνε οι τράπεζες πλήρη στοιχεία οποιου πάει να χαλάσει 500 αρικο, ώστε να γίνεται διασταύρωση για μαύρο χρήμα...

.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
kacey έγραψε:απο το ιδιο λινκ απο πανω ρε συ :lol:

Mea culpa, δεν άνοιξα το λινκ,διάβασα μόνο το ποστ σου

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kacey έγραψε:
μλκ μου, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ.

και ομως το εκαναν σε συναδελφο μου που πηγε να το χαλασει,σημερα μου το ελεγε σε καφε που πιναμε.
Βγαζει επιτοπου λογαριασμο ευδαπ 15 ευρω και του το δινει. :lol:
απιστευτο νταβατζιλικι.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#236986 Παρών, μόνο και μόνο για λόγους ενημέρωσης, όπως έκανα επι πολλά έτη και όχι ως <<μπιζναδόρος>> προβολής του επαγγέλματός μου ή των πολιτικών μου ιδεών και "κατηχητής" ! (ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ κ΄έτσ...) :iconcool:

Στο προκείμενο λοιπόν, και ως ... "ευθυμογράφημα" :lol: :
Εστω ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ καρτα (ανεξαρτήτως πιστωτικού ορίου), και έρχεται ο μηνιαίος λογαριασμός, ως εξής:
Συνολική Οφειλή: 1.300 €, Πληρωμή : 300 € (για τον τρέχοντα μήνα, τα υπόλοιπα 1.000€ είναι απο άτοκες δόσεις, που θα οφείλονται και θα εξοφληθούν στο μέλλον), Ελάχιστη καταβολή : 20€ .

Εσείς πληρώνετε 290€ (λεφτά υπάρχουν, αλλά τονίζω==>ΝΟΜΙΖΕΤΕ, δεν υπάρχει λόγος να δώσετε και τα 300€), και αφήνετε υπόλοιπο τα 10 €.
ΝΟΜΙΖΕΤΕ λοιπόν, πως τυχόν τόκοι, αφορούν τα 10€ , που αφήσατε ως υπόλοιπο ?
ΧΟ, ΧΟ, ΧΟ, !!!! :s_crazy

Ολες οι τράπεζες, που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες έχουν την ακόλουθη πολιτική :
ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ (μετά την ημνία λήξης πληρωμής του υπόψη λογαριασμού) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 300€ (που οφείλατε για τον τρέχοντα μήνα) και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ 10€ , που αφήσατε , γιατί .. έτσι.

Σήμερα το έμαθα, απο υπάλληλο στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, έγινα τούρμπο, πήγα και στη EUROBANK για πληρωμή άλλης κάρτας και εκεί, έγινε το γέλιο:
-Βάζεις 310,54€ (όλο το ποσό), γιατί στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ σήμερα διαπίστωσα το και το.....
-Αδύνατον, μόνο το υπόλοιπο τοκίζεται.
-Αμ δε φίλε μου, ρώτα για να μάθεις. Εκτός αν μόνο στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι "πονηροί" .... :lol:

Μιάς και είχε κίνηση-ουρά 0, πάει στο διευθυντή, ο οποίος επίσης επιμένει πως δεν ισχύει χρέωση επι του συνόλου, παρά μόνο επί του υπολοίπου.
Επιμένω, ο Ταμίας για να "ξενιάσω" μου περνάει όλο το ποσό μέχρι σέντσι και στο μεταξύ, ο δντής το ξανασκέφεται. Αφού έχει ρωτήσει και τους άλλους υπαλλήλους αν έχουν κάτι σχετικό υπόψη τους, με αρνητική απάντηση, μου ζητάει να περιμένω (για να ενημερώσει οριστικά) και αποφασίζει να επικοινωνήσει με το τμήμα καρτών της τράπεζας, για διευκρίνηση.
Αποτέλεσμα : Πήρε την ίδια απάντηση, ΠΕΡΙ ΧΡΕΩΣΗΣ ΟΛΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ, και... έπεσε ξερός! :lol:

Με ευχαρίστησαν για την ενημέρωση, αφού και οι ίδιοι πλήρωναν τις προσωπικές τους κάρτες με "φέσι" άνευ λόγου, τους "ξέχεσα" και γώ (ευγενώς) άλλη μιά φορά για την ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, και με τη σειρά μου, ... νά ΄μαι στο φόρουμ!

Αυτά απο εμένα και συγνώμη που διέκοψα την "εκπομπή" ορισμένων :roll: , με κάτι χρήσιμο (πιστεύω πάμπολλοι δεν γνωρίζουν την περίπτωση), αλλά που δεν αποφέρει προσωπικό όφελος ή δεν καλύπτει τις ψυχικές μας ασθένειες, ώστε να "ξεδώσουμε " στο ιντερνετ .... :oops:

Τα φιλιά μου σε όλους και .... << εις άλλα με υγεία!>>

:)