Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#233525 οντως τα μεγαλα νουμερα γαριδες και οι αστακοι εχουν ακριβεινει , οστρακα δεν τρωω .
τωρα που το λεμε κατσε να βρω μια καλλη συνταγη για γαριδομακαροναδα ,τα παιδια δεν εχουν ματαφαει, για αυριο.
ο γκεακος δεν μας λεει την γνωμη του για το τριγυρω
Άβαταρ μέλους
By otso
#234325 ξαφνικα ηταν η προσκληση , μην σου πω οτι γνωρισα και την ευαγγελια αραβανη , (μην σου πω οτι η βοηθος σκηνοθετη ηταν καλυτερη) μετα θυμηθηκα οτι μενεις εκει , ειχα ναρθω γαλατσι 15 χρονια .
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#234548 Μίλαγα με κάτι συναδέλφους αμερικανούς, για την μπαρμπεκιερα που αγόρασα, και ότι πρεπει να μάθω να ψήνω...
55άρηδες+ , ακούμπησα το ευαίσθητο σημείο
Έπαθα overload πληροφόρησης.
Μου λέει ο ένας θα πας στο commissary να πάρεις κάτι φιλέτα αμερικανικό κρέας beef, δεν υπάρχει καλύτερο, 25 χρόνια μου λέει έχω δοκιμάσει τα πάντα και πλέον μόνο αυτό παίρνω.
Το απόγευμα πήγε και τα πήρε και μου τα έκανε δώρο, περιμένει εντυπώσεις Δευτέρα, γιατί αύριο ξεκινάω ψηστικη σαιζόν... Ελπίζω να μην τα καταστρέψω (27 ευρώ τρία φιλέτα...)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#234606 Τέρμα φωτιά και ψήσιμο το πολύ 3 λεπτά από κάθε πλευρά kilomeater, εγώ θα πρότεινα 2 λεπτά, αλάτι και πιπέρι μετά το ψήσιμο, μόλις τα βγάλεις τα βάζεις σε πιάτο και τα σκεπαζεις με αλουμινοχαρτο για 5-10 λεπτά. Αν στο πιάτο που θα τα βάλεις μπορείς να βάλεις και κάτι να μην ακουμπάει το κρέας στον πάτο ακόμα καλύτερα. Το ζουμί που θα βγάλει το κρέας στο πιάτο το πετάς σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, κόκκινο κρασί και μπαχαρικά και κάνεις και μια σάλτσα πρώτης ποιοτης... Μαζί με μια πράσινη σαλάτα και ένα καλό κόκκινο κρασί θα είναι το καλύτερο γεύμα που έχεις φάει.

Σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσεις να τα κάνεις καλοψημενα, στην χειρότερη medium.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#234667 Ευχαριστώ παιδιά, έτσι μου έχουνε πει και οι γνώστες, την ίδια τεχνική... Για να δούμε.

Οι weber είναι κατά τη γνώμη μου δυσανάλογα ακριβές λόγω μάρκας. Εγώ πήρα αυτήν, με βάση τις κριτικές:
https://www.gartenxxl.at/Profi-Cook-PC- ... -neukunden

Τώρα για το γκάζι, ήταν μονόδρομος, τα κάρβουνα τα βαριέμαι αφόρητα σα διαδικασία, και σκοπεύω να τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά, όχι μια φορά το μήνα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#234700 Συνάδελφος με απόλυτη τρέλα σε τέτοια πράγματα αγόρασε το 3ο του τέτοιο κουζινικό για τον εξευτελιστικό ποσό των... 3 τουβλακίων :vava:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#234705 Καλά, όσο θες δίνεις, όριο δεν υπάρχει.

Λοιπόν έτοιμο, συναρμολογηθηκε, πάω να πάρω μια φιάλη και ξεκινάμε
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimik έγραψε:Τέρμα φωτιά και ψήσιμο το πολύ 3 λεπτά από κάθε πλευρά kilomeater, εγώ θα πρότεινα 2 λεπτά, αλάτι και πιπέρι μετά το ψήσιμο, μόλις τα βγάλεις τα βάζεις σε πιάτο και τα σκεπαζεις με αλουμινοχαρτο για 5-10 λεπτά. Αν στο πιάτο που θα τα βάλεις μπορείς να βάλεις και κάτι να μην ακουμπάει το κρέας στον πάτο ακόμα καλύτερα. Το ζουμί που θα βγάλει το κρέας στο πιάτο το πετάς σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, κόκκινο κρασί και μπαχαρικά και κάνεις και μια σάλτσα πρώτης ποιοτης... Μαζί με μια πράσινη σαλάτα και ένα καλό κόκκινο κρασί θα είναι το καλύτερο γεύμα που έχεις φάει.

Σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσεις να τα κάνεις καλοψημενα, στην χειρότερη medium.

< >

Το μονο που θα ελεγα να αποφυγει ειναι το αλουμινοχαρτο, υπο τον φοβο της δημιουργιας υγρασιας απο τη μεσα μερια λογω του ψοφου της Αυστριας. Αν τα βαλει σε μια σχαριτσα γιανα μην ακουμπανε, μια χαρα. Κατα τα αλλα, αψογος.

Ειδικα η σαλτσα, οτι πρεπει για να εχουν δουλεια οι καρδιολογοι :lol:

ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ... Αλατισμα πιπερωμα μπολικο απο πριν ρεεεεεεεεεεεεεεεε :protest: