- 14 Μαρ 2016, 22:16
trident1971 έγραψε:Τωρα αυτο με την καταθλιψη μου θυμισε αλλη φαση, πιθανον την εχω αναφερει αρκετα παλια:
Ζευγος ηλικιωμενων (οχι γεροι, κανα 60+ καλοζωϊσμενοι) ειχαν σκυλι που ηταν ο Ντεμιαν της γνωστης σειρα ταινιων...
γαυγιζε οποτε και σε οποιον γουσταρε, εχεζε στους καναπεδες κατ' εξακολουθηση, δαγκωνε οποιον γουσταρε (πχ το αφεντικο του
ή ακομα χειροτερα, τον πηραν μαζι τους σε επισκεψη και δαγκωσε το ποδι ατομου καθηλωμενου σε αναπηρικο καροτσακι
) σε σημειο που προειδοποιουσαν "μην το χαϊδεψεις" οποιονδηποτε. Σε προτροπες "πυροβοληστε επιτελους το γαμωσκυλο"
κωφευαν και το δικαιολογουσαν, εφτασαν να το πανε σε ψυχολογο σκυλιων (εκει πλεον προτεινα θεραπεια με κλωτσιδια στα αφεντικα) που διεγνωσε καταθλιψη και αλλα ωραια...
εννοειται το αγαπησαν περισοτερο το "καταθλιπτικο" σκυλακι...
μεχρι που μια ωραια πρωϊα δαγκωσε και την αφεντικινα του και πηγε αμεσα/αβαδιστα/ααατος για ευθανασια...
εκει ηταν το κλειδι, οσο δεν πειραζε αυτην, μια χαρα ηταν ολα... 
Απο τις αρχες της δεκαετιας 80 οι μικροαστοι ,συνηθως γυναικες προχωρημενης ηλικιας,αρχισαν να κουβαλανε σκυλια και γατια στα διαμερισματα,τα εβγαζαν ξω βολτα να χεσουν ή να κατουρησουν οπου βρουν,συνηθως στους τροχους αυτοκινητων.
Αυτο το πραμα συνεχισε και φθασαμε σε σημειο να κουβαλανε κατι πιτ μπουλ και τα αλλα τα χασαποσκυλα ,τον βλεπεις τον τυπο με τον κοπρο και αλλαζεις πεζοδρομιο.
Οργανωθηκαν οι φιλοζωοι και εχουν εξισωσει τον αθρωπο με τον σκυλο.
Δεν θα κατσω να μπω στον ψυχικο κοσμο ανθρωπων που πιανουν με χαρτι τα κοπρανα του σκυλου να τα πεταξουν στο καλαθι απορριματων γιατι δεν εχω διπλωμα ψυχολογιας.
Αυτα οσον αφορα τις πολεις.
Στην επαρχια και στα χωρια επικρατει αλλη λογικη ,τα σκυλια που ειναι ικανα γινονται φυλακες ή κυνηγοι και οσα ειναι αχρηστα καταληγουν στους δρομους.
Οσα απο αυτα ειναι επικινδυνα,σκοτωνονται χωρις πολλα πολλα και βεβαια ολα αυτα μενουν μεταξυ των κατοικων και κανενας χωριατης δεν καθεται να ασχοληθει γιατι καποιος σκοτωσε ενα κοπροσκυλο που δαγκωνε ανθρωπους.
Ας κοιταξουμε σαν κοινωνια τις μεταξυ μας σχεσεις και ας αφησουμε τα σκυλια και τα γατια .