Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#232806 Εξακολουθείς να δικαιολογείς αυτούς που παρανόμως πυροβολούν και θανατώνουν σκύλους και μου λες ότι "θέλω να διαφωνήσω μαζί σου"; Δηλαδή πιστεύεις ότι θα έπρεπε να συμφωνήσω κιόλας;

Σου εξήγησα ότι αυτό είναι παράνομο και ποινικά κολάσιμο, σου υπέδειξα τον νόμο, σου υπέδειξα και την σχετική αστυνομική διάταξη.

Εκτός από τα παραπάνω, σου είπα ότι είναι παράνομη και η χρήση του όπλου για τον σκοπό αυτό. Αν υπάρχει άδεια αυτή ανακαλείται και ο δράστης παραπέμπεται με τον νόμο περί όπλων.

Απορώ τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις και εξακολουθείς να επικροτείς μια καθόλα παράνομη πράξη. Ακόμη κι΄αν το έκανε ο πατέρας σου όπως μας είπες, θα έπρεπε να το απέκρυπτες, ή να το καταδίκαζες αντί να το αναφέρεις εδώ με υπερηφάνεια λέγοντας μάλιστα ότι "καλά έκανε".
Άβαταρ μέλους
By italakias
trident1971 έγραψε:Τωρα αυτο με την καταθλιψη μου θυμισε αλλη φαση, πιθανον την εχω αναφερει αρκετα παλια:

Ζευγος ηλικιωμενων (οχι γεροι, κανα 60+ καλοζωϊσμενοι) ειχαν σκυλι που ηταν ο Ντεμιαν της γνωστης σειρα ταινιων...
γαυγιζε οποτε και σε οποιον γουσταρε, εχεζε στους καναπεδες κατ' εξακολουθηση, δαγκωνε οποιον γουσταρε (πχ το αφεντικο του :lipsealed: ή ακομα χειροτερα, τον πηραν μαζι τους σε επισκεψη και δαγκωσε το ποδι ατομου καθηλωμενου σε αναπηρικο καροτσακι :rant: ) σε σημειο που προειδοποιουσαν "μην το χαϊδεψεις" οποιονδηποτε. Σε προτροπες "πυροβοληστε επιτελους το γαμωσκυλο" :rtfm: κωφευαν και το δικαιολογουσαν, εφτασαν να το πανε σε ψυχολογο σκυλιων (εκει πλεον προτεινα θεραπεια με κλωτσιδια στα αφεντικα) που διεγνωσε καταθλιψη και αλλα ωραια... :slap: εννοειται το αγαπησαν περισοτερο το "καταθλιπτικο" σκυλακι...
μεχρι που μια ωραια πρωϊα δαγκωσε και την αφεντικινα του και πηγε αμεσα/αβαδιστα/ααατος για ευθανασια... :s_biggrin εκει ηταν το κλειδι, οσο δεν πειραζε αυτην, μια χαρα ηταν ολα... :inlove:

Απο τις αρχες της δεκαετιας 80 οι μικροαστοι ,συνηθως γυναικες προχωρημενης ηλικιας,αρχισαν να κουβαλανε σκυλια και γατια στα διαμερισματα,τα εβγαζαν ξω βολτα να χεσουν ή να κατουρησουν οπου βρουν,συνηθως στους τροχους αυτοκινητων.
Αυτο το πραμα συνεχισε και φθασαμε σε σημειο να κουβαλανε κατι πιτ μπουλ και τα αλλα τα χασαποσκυλα ,τον βλεπεις τον τυπο με τον κοπρο και αλλαζεις πεζοδρομιο.
Οργανωθηκαν οι φιλοζωοι και εχουν εξισωσει τον αθρωπο με τον σκυλο.
Δεν θα κατσω να μπω στον ψυχικο κοσμο ανθρωπων που πιανουν με χαρτι τα κοπρανα του σκυλου να τα πεταξουν στο καλαθι απορριματων γιατι δεν εχω διπλωμα ψυχολογιας.
Αυτα οσον αφορα τις πολεις.

Στην επαρχια και στα χωρια επικρατει αλλη λογικη ,τα σκυλια που ειναι ικανα γινονται φυλακες ή κυνηγοι και οσα ειναι αχρηστα καταληγουν στους δρομους.
Οσα απο αυτα ειναι επικινδυνα,σκοτωνονται χωρις πολλα πολλα και βεβαια ολα αυτα μενουν μεταξυ των κατοικων και κανενας χωριατης δεν καθεται να ασχοληθει γιατι καποιος σκοτωσε ενα κοπροσκυλο που δαγκωνε ανθρωπους.

Ας κοιταξουμε σαν κοινωνια τις μεταξυ μας σχεσεις και ας αφησουμε τα σκυλια και τα γατια .
Άβαταρ μέλους
By bill33
italakias έγραψε:Δεν θα κατσω να μπω στον ψυχικο κοσμο ανθρωπων που πιανουν με χαρτι τα κοπρανα του σκυλου να τα πεταξουν στο καλαθι απορριματων γιατι δεν εχω διπλωμα ψυχολογιας.

Το ίδιο λες και για πχ τις νοσοκόμες;Τους βοθρατζήδες;Τις γυναίκες που φυλάνε γέρους;Τις καθαρίστριες;

Τελικά να αφήνουν τα σκατά στην δρόμο σε ενοχλεί ή το να τα μαζευουν;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Pitt έγραψε:Εξακολουθείς να δικαιολογείς αυτούς που παρανόμως πυροβολούν και θανατώνουν σκύλους και μου λες ότι "θέλω να διαφωνήσω μαζί σου"; Δηλαδή πιστεύεις ότι θα έπρεπε να συμφωνήσω κιόλας;

Σου εξήγησα ότι αυτό είναι παράνομο και ποινικά κολάσιμο, σου υπέδειξα τον νόμο, σου υπέδειξα και την σχετική αστυνομική διάταξη.

Εκτός από τα παραπάνω, σου είπα ότι είναι παράνομη και η χρήση του όπλου για τον σκοπό αυτό. Αν υπάρχει άδεια αυτή ανακαλείται και ο δράστης παραπέμπεται με τον νόμο περί όπλων.

Απορώ τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις και εξακολουθείς να επικροτείς μια καθόλα παράνομη πράξη. Ακόμη κι΄αν το έκανε ο πατέρας σου όπως μας είπες, θα έπρεπε να το απέκρυπτες, ή να το καταδίκαζες αντί να το αναφέρεις εδώ με υπερηφάνεια λέγοντας μάλιστα ότι "καλά έκανε".

ΟΚ.
Μην συμφωνείς μαζί μου. Μου είπες τον νόμο, και τέρμα.
Άντε να τον πεις και στον μπαρμπα στο χωριό, να γελάσουμε όλοι παρέα.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω, πέρα από το αν τολμούσε πχ κάποιο σκυλί να δαγκώσει το παιδί μου, θα το είχα σκοτώσει με τα ίδια μου τα χέρια.
Και ας μου έφερνες ό,τι νόμο ήθελες.
Φέρε μου τον εισαγγελέα όταν με πετύχεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ.

Ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για τον "μπαρμπα στο χωριό".
Φαντάζομαι ότι αυτός ο "μπάρμπας" έχει ξεραθεί στο γέλιο. Και δεν είναι ο μόνος. Και άλλοι σαν κι' αυτόν κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω, πέρα από το αν τολμούσε πχ κάποιο σκυλί να δαγκώσει το παιδί μου, θα το είχα σκοτώσει με τα ίδια μου τα χέρια.

Αυτό συζητάμε; Έτσι έγινε; Επικαλούμενος συναισθήματα που γεννώνται από μια υποθετική επίθεση ζώου σε παιδί που υπάρχει, τεκμηριώνεις ότι καλά έκανε και πυροβόλησε ο πατέρας σου το σκυλάκι;

Ωραίο επιχείρημα! Αφοπλιστικό... Εντύπωση μου κάνει η επιλεκτική ευαισθησία σε κάποια πράγματα. Να μη θίξουμε κάποιους, να μην προσβάλουμε άλλους που ίσως μας διαβάζουν, αλλά όταν λέω ότι η πράξη που επικροτείς είναι πολλαπλώς παράνομη, περί άλλων τυρβάζεις και λες "Φέρε μου τον εισαγγελέα".

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα η συζήτηση πλέον. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#232870 Δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια. Κάποια είναι επιθετικά από τη φύση τους. Κάποια γίνονται λόγο κακομεταχείρισης από άνθρωπο.

Για όποιον λόγο και αν έχει γίνει, δε θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με άνθρωπο. Ή απομάκρυνση από το δήμο ή ευθανασία. Όποιος διαφωνεί ας τα πάρει σπίτι του.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#232871 Λίγη ώρα αφού πόσταρα το προηγούμενο βγήκα έξω με το αμάξι και κόντεψα να καβαλήσω
πεζοδρόμιο για να μην χτυπήσω κυνηγόσκυλο που όρμηξε στη ρόδα. Karma is a bitch :dizzy:
Περιττό να πω ότι την παναγία την έβρισα, συγγνώμη πάτερ...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#232874 Να πω ότι ο Pitt με έχει καλύψει απόλυτα στην εν λόγω συζήτηση....

Επίσης για όσους δε μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους σε κατοικημένα μέρη, έστω και επαρχιακά, καλύτερα να μη μιλήσω...παρεμπιπτόντως είναι ΚΑΙ αυτό νομική υποχρέωση, αλλά το θέμα είναι να κάνουμε κάποια πράγματα όχι επειδή το λέει ο νόμος και απειλεί ποινές/πρόστιμα, αλλά επειδή συνιστούν τρόπους ορθής κοινωνικής συμπεριφοράς.

Bihlas δυστυχώς όταν πετάγεται μπροστά ζώο, τα πράγμα είναι δύσκολα...αν προλαβαίνεις και κρίνεις ότι ίσως έτσι μπορείς να σώσεις και το αυτοκίνητο και το ζώο, φυσικά καν' το. Αλλά σε οριακές περιπτώσεις η καλύτερη επιλογή είναι απλά να διατηρήσεις την πορεία σου και αν είναι εφικτό να φρενάρεις. Ναι θα πάθεις ζημιά και θα σκοτωθεί το ζώο αλλά αν βγεις από το δρόμο κινδυνεύεις με πολύ μεγαλύτερη ζημιά.....
Άβαταρ μέλους
By otso
#232889 ας γραψω και γω κατι που ειμαι περηφανος για τα παιδια μου . εχουν ερθει σε αντιθεση με ολο το δημοτικο για να προστατεψουν ζωα ,ταιζουν και περιποιούνται τα αδεσποτα που μαζευουν με δικα τους πολλες φορες λεφτα . μοιραζονται το κολατσιο τους με γατες στο διαλλειμμα και γενικα εχουν μαθει να αναλαμβάνουν τις ευθυνες τους.
αλλα πιο πολυ για τον γιο μου τον ειχε δαγκωσει παλιοτερα σκυλος και παπια , αλλα αυτος δεν ένιωσε τιποτα , φετος τα χριστουγεννα ομως που πηγε να πει τα καλαντα γυρισε δαγκωμενος στο χερι . εκει φοβηθηκα μηπως του εμεναν τιποτα φοβιες αλλα αυτος τιποτα συμπεριφορα σαν να μην ειχε γινει τιποτα .για να πω την αληθεια και για τον εαυτο μου δεν ξερω πως θα το επαιρνα . το να σε δαγκωσει ζωο ειναι πολυ ασχημη εμπειρια .
αυτη την στιγμη εχω σπιτι 1 σκυλο και 2 γατες απο αδεσποτα . στειρωμενα ολα. για την σκυλιτσα εσκασε η κορη μου 160 ε για την στειρωση ,εμεινε ενα χρονο απο χαρτζιλικι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Pitt έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ.

Ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για τον "μπαρμπα στο χωριό".
Φαντάζομαι ότι αυτός ο "μπάρμπας" έχει ξεραθεί στο γέλιο. Και δεν είναι ο μόνος. Και άλλοι σαν κι' αυτόν κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια.

Αυτό συζητάμε; Έτσι έγινε; Επικαλούμενος συναισθήματα που γεννώνται από μια υποθετική επίθεση ζώου σε παιδί που υπάρχει, τεκμηριώνεις ότι καλά έκανε και πυροβόλησε ο πατέρας σου το σκυλάκι;

Ωραίο επιχείρημα! Αφοπλιστικό... Εντύπωση μου κάνει η επιλεκτική ευαισθησία σε κάποια πράγματα. Να μη θίξουμε κάποιους, να μην προσβάλουμε άλλους που ίσως μας διαβάζουν, αλλά όταν λέω ότι η πράξη που επικροτείς είναι πολλαπλώς παράνομη, περί άλλων τυρβάζεις και λες "Φέρε μου τον εισαγγελέα".

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα η συζήτηση πλέον. :s_bye

Είπα ήδη τι έγινε και ποιον δάγκωσε ο σκύλος.
Δεν έχουμε κάτι να κουβεντιάσουμε, όντως. Τέλος, ποτέ δεν είπα πως ο πατέρας μου σκότωσε το σκυλί. Το σκότωσε ο παππούς μου και του έκανε εξαιρετικά. Αυτό έλειπε να αφήναμε σκύλο που δαγκώνει να κόβει και βολτίτσες και να μας ρίχνει και καμιά δαγκωνιά έτσι για να γουστάρει.
Το σκυλάκι!
:s_empathy
Μιλάμε για το ζωντανό που δάγκωσε δύο ανθρώπους απρόκλητα! Αυτό το σκυλάκι! :s_bye
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
ArrowsFA1 έγραψε:Bihlas δυστυχώς όταν πετάγεται μπροστά ζώο, τα πράγμα είναι δύσκολα...αν προλαβαίνεις και κρίνεις ότι ίσως έτσι μπορείς να σώσεις και το αυτοκίνητο και το ζώο, φυσικά καν' το. Αλλά σε οριακές περιπτώσεις η καλύτερη επιλογή είναι απλά να διατηρήσεις την πορεία σου και αν είναι εφικτό να φρενάρεις. Ναι θα πάθεις ζημιά και θα σκοτωθεί το ζώο αλλά αν βγεις από το δρόμο κινδυνεύεις με πολύ μεγαλύτερη ζημιά.....

Είχα αρκετά περιθώρια και πήγαινα με 40 χαω εντός πόλης με δικό μου αυτοκίνητο που ξέρω πως
αντιδράει. Ευτυχώς όσα χρόνια οδηγώ δεν έχω κάνει ζημιά σε ζώο ούτε φυσικά σε άνθρωπο.
Θυμήθηκα σκηνικό με μια πρώην μου ζωόφιλη που έχει οδηγήσει μόλις δύο φορές στη ζωή της.
Άπλωσε χέρι και μου έστριψε το τιμόνι επειδή νόμιζε ότι θα πατούσα σκύλο, παρά τρίχα γλίτωσα
να μην ανέβω στο πεζοδρόμιο και ήμουν στο τσακ να την σφαλιαρίσω... ΚΑΡΓΙΕΣ