Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#231768 Ενώ ο ΗΦ πώς το πάει;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#231777 Και μάω να εννοούσες, πάλι έξω θα έπεφτες :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#231852 Πήγαινα για κάμποση ώρα με εντελώς παράνομες ταχύτητες. Για να βγει και το 130μωτ από το σπίτι μου μέχρι Χαλκίδα, καταλαβαίνετε...
Ο Νίκος πλησίασε κάπως...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#231878 Τεράστια κατανάλωση. Μέχρι Χαλκίδα ή Λειβαδιά και ταχύτητες πάνω από 170 180 εγώ δε βλέπω πάνω από 10.
Οποτε θα έλεγα ότι περισσότερο στις απότομες επιταχύνσεις οφείλονται τα νούμερα του Γρηγορη.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#231890 Το τελευταίο μου μεγάλο ταξίδι ήταν με 200φεύγα όπου δεν είχε όρια (το μεγαλύτερο κομμάτι δηλαδή), 130 σε κομματάκια που σε ρίχνει λόγω εξόδων και ζήτημα σε 1-2 σημεία να είχε 80 λόγω έργων. Απόσταση πάνω από 250 χλμ.

Εννοείται με την κουκούλα μαζεμένη :s_crazy :inlove:

Ούτε καν 14άρι δεν είδα...
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Οποτε θα έλεγα ότι περισσότερο στις απότομες επιταχύνσεις οφείλονται τα νούμερα του Γρηγορη.

Συμφωνώ! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kostis20 έγραψε:Τεράστια κατανάλωση. Μέχρι Χαλκίδα ή Λειβαδιά και ταχύτητες πάνω από 170 180 εγώ δε βλέπω πάνω από 10.
Οποτε θα έλεγα ότι περισσότερο στις απότομες επιταχύνσεις οφείλονται τα νούμερα του Γρηγορη.

Το μοτέρ του . στις μεσαίες δουλεύει φτωχό για χαμηλότερη κατανάλωση και ψηλά δουλεύει πλούσιο και καίει τον αμπακο πάνω από 170 όσο ομαλή κατανάλωση κι αν έχεις.

Εσύ έχεις turbo, o Greg είναι atmo.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#231924 Εμένα (BMW E39 520i 6κυλ αυτόματη) έχω δει ότι χοντρικά έχω με 120-8 / 140-9 / 160-10 στιγμιαίες.
Οπότε το 10 σε βενζινοκίνητο με 170-180 μου φαίνεται πολύ καλό (αλλά και αναμενόμενο για πολύ πιο σύγχρονο από το δικό μου, 4κυλ, χωρίς μετατροπέα ροπής)

Ο ΗΦ όμως δεν μιλάει για στιγμιαία πχ με 150-160 αλλά για συνολική μέση, σίγουρα με μερικά σταμάτα και γρήγορα ξεκίνα στην αρχή και γενικά επιθετικό στυλ. Αν είχε και κίνηση αναγκαστικά είχε πιο πολλές επιβραδύνσεις-επιταχύνσεις. Και εκεί γίνεται η διαφορά από τη στιγμιαία κατανάλωση που μπορεί να είναι πολύ σημαντική. Οπότε η κατανάλωσή του μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη για τις συνθήκες που υποπτεύομαι απαιτήθηκαν για την διαδρομή.

Έτσι να μπαίνουν και μερικά διψήφια νούμερα να μην νιώθουμε μειονεκτικά! :lol:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
JBT έγραψε:Το τελευταίο μου μεγάλο ταξίδι ήταν με 200φεύγα όπου δεν είχε όρια (το μεγαλύτερο κομμάτι δηλαδή), 130 σε κομματάκια που σε ρίχνει λόγω εξόδων και ζήτημα σε 1-2 σημεία να είχε 80 λόγω έργων. Απόσταση πάνω από 250 χλμ.

Εννοείται με την κουκούλα μαζεμένη :s_crazy :inlove:

Ούτε καν 14άρι δεν είδα...

Με την Εύα, σε αυτό το ταξίδι

Εικόνα

είχα γράψει πάνω απο 14

https://www.spritmonitor.de/en/detail/1 ... tml?page=5

Try harder ή δώστο σε κάποιον που να το πάει :s_biggrin

btw, kostis, την επόμενη φορά μηδένισε τη μέση σου και κράτα για ένα 10 λεπτο 180. Δεν υπάρχει περίπτωση να καις 10 :roll:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
rx8_drifter έγραψε:btw, kostis, την επόμενη φορά μηδένισε τη μέση σου και κράτα για ένα 10 λεπτο 180. Δεν υπάρχει περίπτωση να καις 10 :roll:

+1
Γύρω στα 9 καίει το yaris σε αυτές τις ταχύτητες
Άβαταρ μέλους
By kostis20
mousatos έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:btw, kostis, την επόμενη φορά μηδένισε τη μέση σου και κράτα για ένα 10 λεπτο 180. Δεν υπάρχει περίπτωση να καις 10 :roll:

+1
Γύρω στα 9 καίει το yaris σε αυτές τις ταχύτητες

Η μέση μηδενιζεται μόλις ξεκινήσω αυτόματα. Λέτε να μη το είχα αναφέρει?
Και επειδή ανεβαίνω πολύ συχνά Λιβαδειά και Αλιαρτο σχεδόν όλη η εθνική μέχρι τη διασταύρωση της Θήρας βγαίνει με πάνω από 160 και 170.
Μετα κόβω στον επαρχιακο και πάω με 120 περίπου. Η κατανάλωση τότε στον Αλιαρτο είναι και κάτω από 8. 5 πολλές φορές.
Τέλος πάντων δε θα το κάνουμε θέμα ούτε είμαι κανένας χθεσινός να λέω ότι μου κατέβει.
Μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα και μετά να κεράσω πρόβατινα χα χα!