Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#226309 Αρχικά αυτό έγραψα αλλά το "διόρθωσα" και καλά :lol:

Μέχρι και στη Γερμανία κοροϊδεύουν τους οδηγούς του Αστραπόγιαννου...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#226312 Η όπελ και ο Φλας ο Γκόρντον!!!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
italakias έγραψε:Δουλεψα μια caterpillar G d9 ,να γραψω εντυπωσεις; :lol:

Γράψε. Θα γράψω μετά για τα Μ48/Μ60 και Leopard 1 τόσο με το ημιαυτόματο, όσο και με το αυτόματο κιβώτιο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#228762 Mondeo ST 220.

Πολύ ωραία θέση οδήγησης. Κατεβαίνει χαμηλά και τιμόνι και ποδοστήρια έρχονται στα μέτρα σου, όποια και να είναι αυτά. Πολύ καλή ποιότητα και συναρμογή.

Καλό τιμόνι σε βάρος και αμεσότητα. Δεν είναι ξυράφι, αλλά την κάνει την δουλειά του. Τα φρένα δεν τα πίεσα, αλλά όταν τα χρειάστηκα σε είσοδο φουρκέτας ερχόμενος με πολλά, ήταν εκεί!

Κινητήρας: Τρομερά ζυγισμένος και εντελώς βελούδινος. Δεν έχει κραδασμούς και είναι απόλυτα γραμμικός στην απόδοσή του. 3000 κυβικά είναι αυτά, οπότε έχει από χαμηλά ροπούλα, αλλά τον καλύτερο του εαυτό τον δείχνει μετά τις 4000 και ως τις 6900 του κόφτη. Για να πω όμως και το παράπονό μου, περίμενα περισσότερη δύναμη, ειδικά ψηλά. Τον συνέκρινα με τον δικό μου τρίλιτρο της 330 και τον βρήκα ελλειπή. Δεν ένιωσα να έχει 220 άλογα, πόσο μάλλον όταν προέρχομαι από 272 "τρελαμένα". Πιο ήρεμη δύναμη λοιπόν ο τρίλιτρος της Ford και με έμφαση στην καθημερινότητα και την ευχρηστία.

Παρά την εμπρόσθια κίνηση και τους σαπονόδρομους της Θεσσαλονίκης έχει καλή ελκτική πρόσφυση. Το λαμπάκι του αντισπιν τρελαίνεται αν ξεκινήσεις με 1η και τέρμα γκάζι, αλλά μόλις κουμπώσεις 2η βρίσκει πρόσφυση. Μάλλον τα καλά Dunlop 225/45/17 παίζουν εδώ τον ρόλο τους. Στις 2-3 στροφές που το πίεσα είδα ότι ο κώλος ήταν εντελώς βιδωμένος. Δεν κουνιόταν ούτε με φρένο στην κορυφή... δυστυχώς. Ο ιδιοκτήτης μετά χρησιμοποίησε χειρόφρενο και το αυτοκίνητο γλίστρησε γλυκά αλλά το ESP το μάζεψε αμέσως. Πάντως ο μπαμπούλας βγαίνει off.

Συνολικά; Ένα γρήγορο GT που μπορεί και να στρίψει αν χρειαστεί. Δεν είναι όμως το όπλο που σκέφτεται κάποιος όταν ακούει το όνομα Ford Sport Technologies.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#229013 Λοιπον οδηγησα και εγω τα Χ5 25δ, Χ1 20δ στην παραλιακη και το Χ1 25 βενζινα στο παρκουρ. Όλα τετρακίνητα.

Χ5-> βαρκα στον γυαλο...μεγαλη απογοητευση: ελαφρυ τιμονι, τούρμπο λαγκ, μαλακη αναρτηση κλπ μεγαλο αμαξι για τα γουστα τα δικα μου...μονο συν λογω μεγέθους εχει σεβαστη παρουσια στον δρομο. Το αμαξι ηταν αστρωτο και το λυπήθηκα.

Χ1->20δ καλα εξοπλισμενο με διαφορα καλούδια πανω (το μαυρο για οσους πηγαν) μου αρεσε γενικα. Μαζεμενο σε διαστασεις, καλοφτιαγμενο, δυνατος κινητήρας, καλο κιβωτιο αλλα αργο στο ανεβασμα, κλασσικο αυτοματο (γενικα δεν βλεπω κατι το σουπερ στο συγκεριμενο και ηταν το 8αρι), δεν διαπιστωσα λαγκ στον κινητηρα. Πισω φρενα αεριζόμενα, όλα καλα από διαστασεις, αποδοση, φρενα. Το βρηκα πολύ ευελικτο στο δρομο ευκολοδηγητο με πολύ καλους χωρους μεσα. Ανετα θα το αγοραζα αν ζουσα στην Γερμανια και επερνα καλη εκπτωση γιατι θα το φορτωνα με διαφορα εξτρα (βασικα ότι μου λειπει από το 118) αλλα δεν νομιζω ότι χρειαζομαι την πανοραμικη. Για την Ελλαδα λογω μεγέθους τεριαζει κουτι αλλα το 2λιτρο θα ηταν πρόβλημα. Το συγκεκριμενο αμαξι ηταν στρωμενο και το πατησα αρκετα σε κάθε φαναρι, όλα καλα από δυναμη κλπ

Χ1 βενζινη 25ι στο παρκουρ. Ωραιο το παρκουρ, δοκιμασα το χιλ ντισεντ που μου φανηκε πρακτικο. Η τετρακινηση οκ απαραιτητη σε τετοιο αμαξι...

Η επιλογή μου-> κλασσικα το διλιτρο ντηζελ τετρακινητο και φορτωμενο με εξτρα...

Μετα που πηρα το 118 να φυγω -> καλο είναι και αυτό :D βασικο του μειον οι χωροι μεσα σε σχεση με το Χ1.
Άβαταρ μέλους
By Adriver
REALZEUS έγραψε: Ο ιδιοκτήτης μετά χρησιμοποίησε χειρόφρενο και το αυτοκίνητο γλίστρησε γλυκά αλλά το ESP το μάζεψε αμέσως.

Δουλεύει το ESP και με χειρόφρενο στα FORD ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#231125 Στο δικό μου το esp αφήνει να γλιστρήσει το πίσω μέρος και μετά το μαζεύει απαλά είτε το κάνεις αφήνοντας το γκάζι είτε με το χειρόφρενο, μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ευχάριστο γιατί σε βοηθάει να μαζέψεις τη μούρη στους κ@λ@δρομους-παγοδρόμια όπως έχουν καταντήσει !

Αν πας όμως να τραβήξεις χειρόφρενο για να το γυρίσεις 180ο δε σε αφήνει και φεύγεις εκεί που κοιτάει το τιμόνι.
Ευτυχώς για αυτές τις περιπτώσεις με ένα πάτημα απενεργοποιείτε τελείως.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#231540 Εντυπώσεις από πολύ σύντομο test drive... 3-4 χλμ σε ευθεία... ενός Auris 1.33 προηγούμενης γενιάς...

:yahoo: Τι να πρωταναφέρω;;;; Τη συγκλονιστική επιτάχυνση;;; Τα υπέροχα πλαστικά;;; Την πολύ βολική εργονομία;;;; το φανταστικό τιμόνι;;;

Το μόνο που θ' αναφέρω είναι ότι δεν είχε τίποτα απ' όλα αυτά... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Επιτάχυνση ανύπαρκτη, πατάς γκάζι με 2η ταχύτητα και δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα... Αν έχεις πάνω από 4Κ σαλ κάτι πάει να γίνει βέβαια...

Πλαστικά μετριότατα, η κεντρική κονσόλα κάποτε ήταν γυαλιστερή, τώρα είναι γεμάτη γρατζουνιές... Δεν πολυ-τρίζει...

Εργονομία, δεν βρήκα πως αλλάζουν κάποια πράγματα, το tc τελείως άβολο...

Το τιμόνι πανάλαφρο με ελάχιστη αίσθηση...

Είχε όμως 209Κ χλμ leasing και το ότι ήταν σε ένα κομμάτι είναι καλό... :lol:

Όταν το παρέλαβα μου έδειχνε ότι του μένει βενζίνη για 4χλμ... :yahoo: :metalo: :lol: :lol: Του έβαλα ένα 10ευρω... όταν μπήκα στο βενζινάδικο έδειχνε υπολοιπόμενο range 1χλμ :metalo: :lol: :lol:

Το shift indicator απαράδεκτο... Σου λέει ν' ανεβάζεις ταχύτητα στις 2Κ σαλ, πράγμα που σημαίνει ότι επιταχύνεις σχεδόν όπως ένα σαλιγκάρι που δεν βιάζεται... :lol: :lol: :metalo: 5η με 55χαω σου λέει να βάλεις... :roll: Τώρα, πόσο οικονομικό είναι αυτό αν επιταχύνεις, δεν ξέρω...

Βέβαια, το καλό είναι ότι μέση κατανάλωση έδειχνε 7 το tc...

Μετά μπήκα σε Swift 1,3ddis 75 ίππων και μου φάνηκε πύραυλος... :superman: Πατούσα το γκάζι όσο πατούσα και στο auris και εκεί που το auris ζορίζονταν να περάσει ένα σαλιγκάρι το σουτζουκάκι σε κολλλούσε στο κάθισμα (λέμε τώρα, αλλά συγκριτικά ήταν κάπως έτσι... :metalo: )

Δεν ξέρω πως στρίβει (παλαιότερη εμπειρία με ένα 1,4 έδειξε ότι είναι αξιοπρεπές), αλλά θα το αγόραζα μόνο αν ήθελα έναν λόγο ν' αυτοκτονήσω... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#231569 Ρε Μάρκο ξόδεψες χώρο στον server για Auris? :tomato:

Πάντως το μοτέρ του δεν είναι κακό. Απλά πρέπει να το δουλεύεις ψηλά. Κάτι που δεν λες να καταλάβεις σε κανένα αυτοκίνητο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#231573 Τα ίδια συμπτώματα έχω και σε ένα Ραβ που οδηγάω τον τελευταίο καιρό, όσο το Ντάστερ είναι στο συνεργείο. Η μετάδοση πνίγει τον κινητήρα. Επίσης ΑΣΤΕΙΑ κατανάλωση για τζιπούρα 2.000 κυβικώνΕ. Μόλις 9 λίτρα/100 χλμ. όταν είχα 8,6 με το Τζίμνυ, 9+ με το Τέριος και 7,5 με το πετρέλαιο το Ντάστερ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Ρε Μάρκο ξόδεψες χώρο στον server για Auris? :tomato:

Είχα όρεξη για βλακείες... :lol: :lol:

REALZEUS έγραψε:Πάντως το μοτέρ του δεν είναι κακό. Απλά πρέπει να το δουλεύεις ψηλά. Κάτι που δεν λες να καταλάβεις σε κανένα αυτοκίνητο... :lol:

Με τις αναθυμιάσεις στο ρεζερβουάρ για τη μισή διαδρομή τι να δουλέψω ψηλά;;;; Αφού έβαλα βενζίνη το γκάζι ήταν μονίμως στο πάτωμα και το στροφόμετρο στο πάνω μισό, αλλά τι να κάνει και το καϋμενάκι το μοτεράκι;;;;;; 1,3 λίτρα + 1300 κιλά = πρόβλημα...

Έγραψα ότι πάνω από τις 4Κ σαλ κάτι πάει να γίνει... :rtfm:

Αύριο με τον κηδεμόνα σου! :rtfm: :x :s_biggrin :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By rocsta
markvag έγραψε:Το shift indicator απαράδεκτο... Σου λέει ν' ανεβάζεις ταχύτητα στις 2Κ σαλ, πράγμα που σημαίνει ότι επιταχύνεις σχεδόν όπως ένα σαλιγκάρι που δεν βιάζεται... :metalo: 5η με 55χαω σου λέει να βάλεις... :roll: Τώρα, πόσο οικονομικό είναι αυτό αν επιταχύνεις, δεν ξέρω...

Βέβαια, το καλό είναι ότι μέση κατανάλωση έδειχνε 7 το tc.

Μα για οικονομια ρε συ το βαζουν το shift indicator. Aν πατησεις τερμα γκαζι με 5η και 55χαω, θα σου δειξει να κατεβασεις.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By markvag
rocsta έγραψε:
markvag έγραψε:Το shift indicator απαράδεκτο... Σου λέει ν' ανεβάζεις ταχύτητα στις 2Κ σαλ, πράγμα που σημαίνει ότι επιταχύνεις σχεδόν όπως ένα σαλιγκάρι που δεν βιάζεται... :metalo: 5η με 55χαω σου λέει να βάλεις... :roll: Τώρα, πόσο οικονομικό είναι αυτό αν επιταχύνεις, δεν ξέρω...

Βέβαια, το καλό είναι ότι μέση κατανάλωση έδειχνε 7 το tc.

Μα για οικονομια ρε συ το βαζουν το shift indicator. Aν πατησεις τερμα γκαζι με 5η και 55χαω, θα σου δειξει να κατεβασεις.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους

Μπααααα... δεν είδα ποτέ σήμα για κατέβασμα... :help:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#231918 Μεγαλύτερη (στιγμιαία) οικονομία σε ατμοσφαιρικό κάνεις πάντα με την μεγαλύτερη σχέση οπότε αποκλείεται να σου πει να κατεβάσεις. Απλά δεν θα επιταχύνει γιατί δεν θα μπορεί.

Όπως είπες τα 1300 κιλά δεν βοηθάνε, πόσο ζυγίζει το swift; Είναι σημαντική η διαφορά που κάνει το βάρος (και η μετάδοση και η καμπύλη του κινητήρα αλλά με λίγο βάρος όλα καλύπτονται).

Γενικά μερικοί άνθρωποι οδηγάνε πιο καλά με τούρμπο (δύναμη από χαμηλά) ενώ άλλοι νιώθουν καλύτερα με ανέβασμα στροφών. Οι πρώτοι βολεύονται με ντίζελ (που είναι τούρμπο) οι δεύτεροι με τίποτα. Φυσικά υπάρχουν και κάτι τούρμπο που τραβάνε από χαμηλά μέχρι ψηλά οπότε τους καλύπτουν όλους....
Εγώ οδηγώ καλύτερα με ατμοσφαιρικό (μηδενικό lag) πολλών κυβικών (ροπές από χαμηλά) υψηλόστροφο (και δύναμη μέχρι ψηλά). :lol: