Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
giannik1977 έγραψε:Καθε φορα που βραζουμε μοσχαρι , αυτη η "βρωμα" που βγαζει στην αρχη , χρωματος καφεκιτρινου τι ειναι;

Πρωτείνες
Άβαταρ μέλους
By gianik
#230422 Λεγε ρε αληθεια; :oops:
Θυμαμαι η σχωρεμενη η γιαγια μου ελεγε οτι ειναι τα φαρμακα που δινουν στα ζωα κ καλο ειναι να τα βγαζουμε.... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
vasilis έγραψε:θες να περασεις την ακτινα του laser μεσα απο τον χωροβάτη; :dizzy:

βασικα ζωγράφισέ το μπας και καταλάβω :innocent:

To ζωγράφησα. :lol:
Aυτό που θέλω είναι αντί να βάζουμε το laser στα 30 μέτρα να το βάζουμε μπροστά από το χωροβάτη σε πολύ λιγότερα μέτρα. Λογικά μιας και κάνει μεγένθυση δε θα βλέπουμε την ακτίνα στον τοίχο σα να ήταν στα 30 μέτρα; Πείραμα κάνουμε κι εμείς. :innocent:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#230460 Η διασπορά της ακτίνας σε ενδιαφέρει; Τι πείραμα θέλεις να κάνεις ακριβώς;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#230464 Θέλουμε να έχουμε πρακτικά το laser στα 5 μέτρα θεωρητικά όμως να βρίσκεται στα 30.
Άβαταρ μέλους
By dimik
giannik1977 έγραψε:Λεγε ρε αληθεια; :oops:
Θυμαμαι η σχωρεμενη η γιαγια μου ελεγε οτι ειναι τα φαρμακα που δινουν στα ζωα κ καλο ειναι να τα βγαζουμε.... :shifty:

Ω ναι....

Ξάφρισμα
Καθώς τα περισσότερα μαγειρευτά περιέχουν κρέας (συχνότερα δε, μοσχάρι) συνηθίζεται κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα του βρασμού (μεταξύ 60°C και 70°C) να ξαφρίζουμε το φαγητό (να απομακρύνουμε δηλαδή τον αφρό που εμφανίζεται στην επιφάνειά του) με το συχνό επιχείρημα πως “περιέχει ακαθαρσίες”. Στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο παρελθόν, που δεν υπήρχαν προδιαγραφές ασφαλείας και το κρέας δεχόταν επεξεργασία σε ένα μη ελεγχόμενο περιβάλλον, το ξάφρισμα είχε μία λογική, με την έννοια ότι θα μπορούσε όντως να είναι σκονισμένο ή βρώμικο. Σήμερα, η συγκεκριμένη διαδικασία θεωρείται περιττή.
Aντιθέτως, καλό είναι να γνωρίζουμε πως ο αφρός αυτός περιέχει κυρίως λίπος και πρωτεΐνη, οπότε όταν ξαφρίζουμε, απομακρύνουμε μαζί και όλη την πρωτεΐνη του κρέατος. Αν παρακάμψουμε αυτό το στάδιο και αφήσουμε τον βρασμό να εξελιχθεί, όταν το φαγητό αγγίξει τους 100°C και αφού ανακινήσουμε λίγο την κατσαρόλα, ο αφρός (και η πρωτεΐνη) ενσωματώνεται στο νερό.
Συμπερασματικά, ξαφρίζουμε μόνο όταν πρόκειται να μαγειρέψουμε για κάποιον που έχει χοληστερίνη (γιατί όπως είπαμε το πρώτο που βγαίνει είναι το λίπος) και επίσης, όταν θέλουμε να φτιάξουμε μία σούπα ή ένα κονσομέ που το θέλουμε καθαρό και διαυγές.

http://krearko.gr/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE ... %BB%CE%B1/
Άβαταρ μέλους
By nass
panos2171 έγραψε:Θέλουμε να έχουμε πρακτικά το laser στα 5 μέτρα θεωρητικά όμως να βρίσκεται στα 30.

Παρότι δεν καταλαβαίνω το νόημα, νομίζω απλά θα αντανακλάται ή θα διαθλάται έντονα στους φακούς του χωροβάτη = 0 εις το πηλίκον.
Άβαταρ μέλους
By otso
#230492 προς τον vasilis
οπως ειπα εγινε και εξακολουθει να γινεται δηλαδη αναδασμος στην περιοχη μου . την οριοθετηση των χωραφιων την εκανε ο δημος με τον υπευθυνο της νομαρχιας τον επικεφαλης του αναδασμου (ακριβως την ωρα που βγηκε στην συνταξη , 20000 για να μπουν πασαλακια) 2 χρομια προτου γινει ο αναδασμος. φυσικα λογω καλλιεργειας στα 2 χρονια που μεσολαβησαν ,δεν εμεινε πασαλακι , ασε δε που δεν μας ειδοποιησαν που ακριβως ειναι .
ξεκιναει ο αναδασμος αλλα χαρασουν δρομους και ανοιγουν ποταμια , αλλα δεν οριοθετουν τα χωραφια . ο αναδοχος λεει οτι δεν περιλαμβανεται στην συμβαση και ο δημος οτι εδωσε μια φορα λεφτα και δεν εχει αλλα . επικρατει λοιπον τρελλα , και ερχεται ο ενας μηχανικος του αναδοχου και λεει θα σας τα δειξω εγω τα μετρα αλλα 70ε το χωραφι . αρχιζουν να ξηλωνονται οι χωριατες τα λεφτα χοντρα μιλαμε για 30000στρ. μετα απο λιγο αρχιζουν και εμφανιζονται τυχαρπαστοι και να ριχνουν τις τιμες αλλα οι μετρησεις δεν συμφωνουν.
ρωταω τον υπευθυνο στην νομαρχια που εχει τα σχεδια να μου δωσει τις συντεταγμενες επειδη νομιζα οτι θα τα εβρισκα με gps και θα γλιτωνα τα λεφτα , ακυρον ομως γιατι μου εξηγησε μετα οτι οι συντεταγμενες ειναι με το ελληνικο συστημα.επισης μου ειπε οτι οχι μονο ειναι με το ελληνικο αλλα οτι εχουν και καποια πατεντα δικια τους μεσα και ετσι κανεις δεν μπορει να μετρησει σωστα γιατι δεν εχουν δωσει το cd σε κανενα εκτος του αναδοχου και αρα μονο ο μηχανικος της εταιρειας ειναι σωστος.
πραγματι στην πραξη βλεπουμε οτι ειναι σωστος επειδη βγαινουν και τα μετρα αλλα και επειδη οι αλλοι οταν δουν μετρηση δικη του πανε κατευθειαν εκει , δεν τον αμφισβητουν.
τρα τον τοπογραφο της εταιρειας τον βλεπω καθε μερα και ανεβαινει σε μικρες αποθηκες δηλ καπου ψηλα και σε σταθερο σημειο κανει τι κανει και μετα ξεκιναει μετρησεις. σε ερωτηση μου γιατι οι αλλοι δεν μπορουν να βρουν τα σημεια ακριβως , μου ειπε κατι για συνδρομη και οτι προσπαθουν μεσω κινητης κατι τετοιο μιας και δεν μπαινουν σε λεπτομερειες μιας και μας θεωρουν και ειμαστε ζωα που τους τα παιρνουν αδιαμαρτηριτα και μαυρα.
βεβαια ολοι κυκλοφορουν με αυτο το κονταρι με το ufo στην κορυφη. η ερωτηση ειναι τι διαολο γινεται πως πρεπει να ειναι οι σωστες μετρησεις , μιας και πριν λιγο καιρο ενας απο τους τυχαρπαστους ειχε μετρησει οικοπεδα σε υποθεση κληρονομιας συγγενη μου, ενδεχεται και εκεινες οι μετρησεις του να ειναι αλλου γι αλλου; και ειχε παρει χοντρα λεφτα.
μεχρι πριν λιγο καιρο πιστευα οτι νε τα καινουργια μαραφετια ειναι τελειωμενη υποθεση τα συνορα , αλλα βλεπω οτι υπαρχει χοντρο προβλημα, μην πω οτι και με τον τοπογραφο της εταιρειας υπαρχουν διαφορες απο τα μετρα και την αποτυπωση οπως υπαρχει στα επισημα χαρτια και τους χαρτες του αναδασμου.
vasilis αν μπορεις να με πληροφορησεις θα ημουν ευγνωμων
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
panos2171 έγραψε:Θέλουμε να έχουμε πρακτικά το laser στα 5 μέτρα θεωρητικά όμως να βρίσκεται στα 30.

Υποψιάζομαι οτι αυτό που θέλετε είναι ένα laser beam collimator.

Το collimator απλώνει την κουκίδα, όμως ταυτόχρονα κάνει τις ακτίνες του laser παράλληλες μεταξύ τους, οπότε η απλωμένη πλέον δέσμη δέν έχει μεγάλη διασπορά ακόμα και σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Ο χωροβάτης είναι το πλέον ακατάλληλο όργανο για αυτή τη δουλειά. Μπορεί να καταφέρετε να ανοίξετε την ακτίνα ωστε στα 5 μέτρα να φαίνεται σαν να είναι στα 30, όμως αν ο στόχος μετακινηθεί στα 5 μέτρα και ένα εκατοστό, η ακτίνα θα ανοίξει υπερβολικά.

Επιπλέον οι φακοί και τα οπτικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να κάνουν για το μήκος κύματος του laser που χρησιμοποιείτε. Ο χωροβάτης είναι σχεδον σίγουρο οτι θα έχει διάφορα φίλτρα (UV, IR, πολωτικά) τα οποία ή θα μπλοκάρουν εντελώς το laser ή θα το εξασθενήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Άβαταρ μέλους
By bill33

Σαν τον Παΐσιο μιλας
Άβαταρ μέλους
By Pitt
bill33 έγραψε:

Σαν τον Παΐσιο μιλας

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#230583 Οτσο έχουμε και λέμε.
Το επίσημο ελληνικό σύστημα συντεταγμένων είναι το ΕΓΣΑ'87. Οι αναδασμοί όμως οι περισσότεροι, είναι σε ΗΑΤΤ. Μετασχηματισμός μεταξύ των 2 συστημάτων είναι εφικτός αλλά μόνο με προϋποθέσεις.
Τα gps (ufo) μετράνε μόνο στο ΕΓΣΑ'87. Πως, τι, και συνδρομές δεν είναι θέμα προς συζήτηση προς το παρόν.

Στα της ουσίας τώρα. Η υπηρεσία ΟΦΕΊΛΕΙ να έχει τις συντεταγμένες των οροσήμων, καθώς και τα τριγωνομετρικά του αναδασμού. Αν δεν τα έχει, δουλεύεις με διαφορετικό τρόπο, αλλά όχι 100% σωστό. Τα όργανα μετράνε πάντα σωστά. Το πρόβλημα είναι στα ελλιπη στοιχεία του αναδασμού.

Λεπτομέριες δεν μπορώ να δώσω παραπάνω καθώς δεν ξέρω αναλυτικά την υπόθεση.
Για τις τιμές κάνω πως δεν το διάβασα