- 09 Μαρ 2016, 16:08
kacey έγραψε:edit mod
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ γιατί βρίσκω λογικό και τον travelman;
Δηλαδή, ένα επιθετικό αδέσποτο που αποδεδειγμένα δάγκωσε κάποιον, το αφήνουμε πάλι έτσι; Η δική μου εμπειρία από σκυλιά (είχαμε/έχουμε μπόλικα στο χωριό) λέει πως κάποια είναι αναίτια επιθετικά και δεν παίρνουν και γιατρειά.
α) σταματα να συγκρινεις τιποτα τσοπανοσκυλα σε κανα ξεχασμενο χωριο, με αδεσποτα που εχουν γεννηθει κ μεγαλωσει εντος αστικου ιστου κ σε καθημερινη επαφη με 1002 διαφορους ανθρωπους.
β) για να αποφασισεις οτι ειναι επιθετικο (που επιμενω οτι ειναι η πιθανοτητα με τις μικροτερες πιθανοτητες), πρεπει να απαντηθει η πολυ απλη ερωτηση: δαγκωνει κ πεζους? δαγκωνει αδιακριτα κοσμο?
α) Δεν μίλησα για τσομπανόσκυλα, μίλησα για τα σκυλιά στην αυλή μας. Δεν κοιμούνται μέσα στο σπίτι (αυτό είναι αστική συνήθεια), αλλά βρίσκονται στα όρια του σπιτιού. Δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ αυτών του αστικού ιστού.
β) Ήμουν μπροστά στο περιστατικό, όπου ο σκύλος μας, ενώ αρχικά ήταν ήρεμος απέναντι στον επισκέπτη, μετά από λίγη ώρα και ενώ είχε δει πως είχε καθίσει μαζί μας, κλπ, όταν πήγε να μας ακολουθήσει (ο επισκέπτης) μέσα στο σπίτι, αναίτια και χωρίς καμία δικαιολογία και χωρίς να δώσει πριν κάποιο δείγμα, τον δάγκωσε δυνατά στο πόδι ύπουλα. Την ίδια μέρα ο παππούς και ο πατέρας μου ανέλαβαν δράση με το μονόκανο. Και πολύ καλά κάνανε, αυτό έλειπε το οποιοδήποτε ζώο να έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους και να το αφήσεις έτσι. Το ίδιο έγινε και με έναν κόκκορα που αναίτια μου επιτέθηκε. Έγινε την ίδια μέρα κρασάτος.
Τίποτε παράνομο ή περίεργο δεν βλέπω σ' αυτά, πού να δει τι κάνουν αυτοί που κάνουν breeding σκύλων. Αν δεν τους βγουν τα κουτάβια όπως τα θέλουν, τα έχουν θανατώσει αμέσως. Και για να καταλήξουμε σε τόσες διαφορετικές ράτσες σκύλων, έχουν θανατωθεί εν τη γενέσει τους εκατομμύρια κουτάβια. Όπως και κάθε μέρα θανατώνονται μερικά εκατομμύρια άλλα ζώα ακόμη, για να τραφούμε (όλοι εμείς που καταναλώνουμε και κρέας , δεν βάζω μέσα τους χορτοφάγους).
Προφανώς και δεν αντέχω όσους βασανίζουν ζώα, προφανώς και τα λυπάμαι, προφανώς και ένα ζωντανό θα το χαϊδέψω και δεν θα το χτυπήσω. Αν με δαγκώσει όμως χωρίς λόγο (και ξέρω πολύ καλά τι λέω), θα πρέπει να πάρει δρόμο.
Επίσης, αν μια φιλοζωϊκή, αντιδρά κατ' αυτόν τον τρόπο όπως με τον travelman ("άλλαξε δρόμο"), τότε δεν πετυχαίνει τον στόχο της. Αν τα επικίνδυνα ζώα αφήνονται έτσι ελεύθερα, τότε αυτό είναι κακό για όλα τα υπόλοιπα, γιατί θα πάρει η μπάλα τα πάντα. Όταν λοιπόν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία για κάποιο, κάτι οφείλει να γίνεται, γιατί μετά κάποιος θα ρίξει τις φόλες, και θα πεθάνουν πολύ περισσότερα.
Τέλος, με όλο το σεβασμό στην αγάπη σας για τα κατοικίδια (και πολύ καλά κάνετε, κανένα πρόβλημα από εμένα), εγώ δεν μπορώ να εξισώσω κανέναν άνθρωπο με αυτά. Τα ζώα τα έχουμε κοντά μας επειδή τα εξημερώσαμε και τα εκπαιδεύσαμε και γι' αυτό και χιλιάδες χρόνια τώρα τα χρησιμοποιούμε. Αν τα ζώα ήταν πιο έξυπνα, θα είχε συμβεί το αντίθετο (The planet of the Apes).
Για εμένα οι άνθρωποι έχουν σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα, και απαιτώ τα δικά τους δικαιώματα να είναι πάντα παραπάνω από τα ζώα. Κάτι που βλέπω για πολλούς δεν ισχύει.