Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#230367 Υπαρχει και ενα σχετικο διήγημα που καναμε στο Λυκειο στα Νεα Ελληνικα...
ο συγγραφεας περιεγραφε οταν ηταν μικρος, ειχαν ενα σκυλι στην οικογενεια και παιζανε τα πιτσιρικια το κανανε αλογο κλπ, μεχρι που τους επιτεθηκε αλλος σκυλος λυσασμενος. Ο σκυλος τους υπερασπιστηκε αλλα στη μαχη δαγκωθηκε, οποτε ο πατερας τον πηγε στον κοντινο γκρεμο και τον σκοτωσε με το πιστολι. The end, ποιος θα μας πει το νοημα.

Υποθετω οτι τωρα πια δεν θα το διδασκουν.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Anonymous Founder έγραψε:Όπως λοιπόν σκοτώνεις το αρνάκι το Πάσχα για να το καταναλώσεις, έτσι θα σκοτώσεις και τον επιθετικό σκύλο γιατί είναι επικίνδυνος για εσένα. Διαφορετικοί λόγοι, παρόμοια κίνητρα: το ανθρώπινο συμφέρον.

Αυτο που περιγραφεις ειναι παρανομο, αν δεν το ξερεις
Με την ιδια λογικη, εγω λεω να σκοτωνουμε και τους εγκληματίες ανθρωπους που κανουν κακο στο κοινωνικο συνολο
Άβαταρ μέλους
By italakias
Pitt έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σε όλα αυτά τα χρόνια που θυμάμαι, υπήρξαν 1-2 που απρόκλητα δάγκωσαν κάποιον ή επιτέθηκαν, και η εκτέλεσή τους με το μονόκανο έγινε άμεσα.

:s_omg

Ελπίζω να μην μας διαβάζει κανείς από φιλοζωικό σωματείο... :whistlink:

Οι ζωοφιλοι δεν κανουν ευθανασια στα ζωα τους συμφωνα με τον νομο;
Και εννοειται καθε ζωο που ειναι επικυνδυνο για τον ανθρωπο ή πρεπει να κλεινεται καπου μεσα ή να θανατωνεται.
Άβαταρ μέλους
By italakias
alexandros.K έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Όπως λοιπόν σκοτώνεις το αρνάκι το Πάσχα για να το καταναλώσεις, έτσι θα σκοτώσεις και τον επιθετικό σκύλο γιατί είναι επικίνδυνος για εσένα. Διαφορετικοί λόγοι, παρόμοια κίνητρα: το ανθρώπινο συμφέρον.

Με την ιδια λογικη, εγω λεω να σκοτωνουμε και τους εγκληματίες ανθρωπους που κανουν κακο στο κοινωνικο συνολο

Ενας ανθρωπος που εξισωνει τον ανθρωπο με ενα σκυλο,παυει να ειναι ανθρωπος και γινεται σκυλανθρωπος.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
italakias έγραψε:
Pitt έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σε όλα αυτά τα χρόνια που θυμάμαι, υπήρξαν 1-2 που απρόκλητα δάγκωσαν κάποιον ή επιτέθηκαν, και η εκτέλεσή τους με το μονόκανο έγινε άμεσα.

:s_omg

Ελπίζω να μην μας διαβάζει κανείς από φιλοζωικό σωματείο... :whistlink:

Οι ζωοφιλοι δεν κανουν ευθανασια στα ζωα τους συμφωνα με τον νομο;
Και εννοειται καθε ζωο που ειναι επικυνδυνο για τον ανθρωπο ή πρεπει να κλεινεται καπου μεσα ή να θανατωνεται.

Αλλο ευθανασία, αλλο εκτελεση επειδη ετσι κρινει ο εκάστοτε "δήμιος"
Και η ευθανασια γινεται σαν έσχατη λυση , οχι σαν η 1η επιλογη, αν δεν το ξερεις

italakias έγραψε:
alexandros.K έγραψε:

Ενας ανθρωπος που εξισωνει τον ανθρωπο με ενα σκυλο,παυει να ειναι ανθρωπος και γινεται σκυλανθρωπος.

Κι οποιος δεν αγαπαει τα ζωα γινεται σκατανθρωπος
Άβαταρ μέλους
By kacey
#230449 edit mod

Anonymous Founder έγραψε:Εγώ γιατί βρίσκω λογικό και τον travelman;
Δηλαδή, ένα επιθετικό αδέσποτο που αποδεδειγμένα δάγκωσε κάποιον, το αφήνουμε πάλι έτσι; Η δική μου εμπειρία από σκυλιά (είχαμε/έχουμε μπόλικα στο χωριό) λέει πως κάποια είναι αναίτια επιθετικά και δεν παίρνουν και γιατρειά.

α) σταματα να συγκρινεις τιποτα τσοπανοσκυλα σε κανα ξεχασμενο χωριο, με αδεσποτα που εχουν γεννηθει κ μεγαλωσει εντος αστικου ιστου κ σε καθημερινη επαφη με 1002 διαφορους ανθρωπους.
β) για να αποφασισεις οτι ειναι επιθετικο (που επιμενω οτι ειναι η πιθανοτητα με τις μικροτερες πιθανοτητες), πρεπει να απαντηθει η πολυ απλη ερωτηση: δαγκωνει κ πεζους? δαγκωνει αδιακριτα κοσμο?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kacey έγραψε:edit mod

Anonymous Founder έγραψε:Εγώ γιατί βρίσκω λογικό και τον travelman;
Δηλαδή, ένα επιθετικό αδέσποτο που αποδεδειγμένα δάγκωσε κάποιον, το αφήνουμε πάλι έτσι; Η δική μου εμπειρία από σκυλιά (είχαμε/έχουμε μπόλικα στο χωριό) λέει πως κάποια είναι αναίτια επιθετικά και δεν παίρνουν και γιατρειά.

α) σταματα να συγκρινεις τιποτα τσοπανοσκυλα σε κανα ξεχασμενο χωριο, με αδεσποτα που εχουν γεννηθει κ μεγαλωσει εντος αστικου ιστου κ σε καθημερινη επαφη με 1002 διαφορους ανθρωπους.
β) για να αποφασισεις οτι ειναι επιθετικο (που επιμενω οτι ειναι η πιθανοτητα με τις μικροτερες πιθανοτητες), πρεπει να απαντηθει η πολυ απλη ερωτηση: δαγκωνει κ πεζους? δαγκωνει αδιακριτα κοσμο?

α) Δεν μίλησα για τσομπανόσκυλα, μίλησα για τα σκυλιά στην αυλή μας. Δεν κοιμούνται μέσα στο σπίτι (αυτό είναι αστική συνήθεια), αλλά βρίσκονται στα όρια του σπιτιού. Δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ αυτών του αστικού ιστού.
β) Ήμουν μπροστά στο περιστατικό, όπου ο σκύλος μας, ενώ αρχικά ήταν ήρεμος απέναντι στον επισκέπτη, μετά από λίγη ώρα και ενώ είχε δει πως είχε καθίσει μαζί μας, κλπ, όταν πήγε να μας ακολουθήσει (ο επισκέπτης) μέσα στο σπίτι, αναίτια και χωρίς καμία δικαιολογία και χωρίς να δώσει πριν κάποιο δείγμα, τον δάγκωσε δυνατά στο πόδι ύπουλα. Την ίδια μέρα ο παππούς και ο πατέρας μου ανέλαβαν δράση με το μονόκανο. Και πολύ καλά κάνανε, αυτό έλειπε το οποιοδήποτε ζώο να έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους και να το αφήσεις έτσι. Το ίδιο έγινε και με έναν κόκκορα που αναίτια μου επιτέθηκε. Έγινε την ίδια μέρα κρασάτος.

Τίποτε παράνομο ή περίεργο δεν βλέπω σ' αυτά, πού να δει τι κάνουν αυτοί που κάνουν breeding σκύλων. Αν δεν τους βγουν τα κουτάβια όπως τα θέλουν, τα έχουν θανατώσει αμέσως. Και για να καταλήξουμε σε τόσες διαφορετικές ράτσες σκύλων, έχουν θανατωθεί εν τη γενέσει τους εκατομμύρια κουτάβια. Όπως και κάθε μέρα θανατώνονται μερικά εκατομμύρια άλλα ζώα ακόμη, για να τραφούμε (όλοι εμείς που καταναλώνουμε και κρέας , δεν βάζω μέσα τους χορτοφάγους).

Προφανώς και δεν αντέχω όσους βασανίζουν ζώα, προφανώς και τα λυπάμαι, προφανώς και ένα ζωντανό θα το χαϊδέψω και δεν θα το χτυπήσω. Αν με δαγκώσει όμως χωρίς λόγο (και ξέρω πολύ καλά τι λέω), θα πρέπει να πάρει δρόμο.

Επίσης, αν μια φιλοζωϊκή, αντιδρά κατ' αυτόν τον τρόπο όπως με τον travelman ("άλλαξε δρόμο"), τότε δεν πετυχαίνει τον στόχο της. Αν τα επικίνδυνα ζώα αφήνονται έτσι ελεύθερα, τότε αυτό είναι κακό για όλα τα υπόλοιπα, γιατί θα πάρει η μπάλα τα πάντα. Όταν λοιπόν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία για κάποιο, κάτι οφείλει να γίνεται, γιατί μετά κάποιος θα ρίξει τις φόλες, και θα πεθάνουν πολύ περισσότερα.

Τέλος, με όλο το σεβασμό στην αγάπη σας για τα κατοικίδια (και πολύ καλά κάνετε, κανένα πρόβλημα από εμένα), εγώ δεν μπορώ να εξισώσω κανέναν άνθρωπο με αυτά. Τα ζώα τα έχουμε κοντά μας επειδή τα εξημερώσαμε και τα εκπαιδεύσαμε και γι' αυτό και χιλιάδες χρόνια τώρα τα χρησιμοποιούμε. Αν τα ζώα ήταν πιο έξυπνα, θα είχε συμβεί το αντίθετο (The planet of the Apes).

Για εμένα οι άνθρωποι έχουν σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα, και απαιτώ τα δικά τους δικαιώματα να είναι πάντα παραπάνω από τα ζώα. Κάτι που βλέπω για πολλούς δεν ισχύει.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
italakias έγραψε:Ενας ανθρωπος που εξισωνει τον ανθρωπο με ενα σκυλο,παυει να ειναι ανθρωπος και γινεται σκυλανθρωπος.

Εξαρτάται τι έχει μάθει κανένας από τους σκύλους... :s_wink
Εικόνα

Anonymous Founder έγραψε:Τίποτε παράνομο ή περίεργο δεν βλέπω σ' αυτά,

ΝΟΜΟΣ υπ’αριθ. 1197/1981 (ΦΕΚ Α΄ 240/3.9.1981)
Περί Προστασίας των Ζώων.
Άρθρο 1.
...
2.Όστις φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ζώα, περί ων ο παρών νόμος ή εγκαταλείπει ταύτα έκθετα ή αδέσποτα τιμωρείται δια των εν άρθρ. 8 του παρόντος ποινών.
...
4.Δια των αυτών ποινών τιμωρείται και όστις προσπαθεί βιαίως να τα τιθασεύη ή να τα συλλαμβάνη, τη χρήσει πυροβόλου όπλου εξαιρουμένων εκείνων άτινα, κατά τας εκάστοτε περί θήρας διατάξεις, χαρακτηρίζονται ως θηράματα.

Άρθρο 8.
1. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 παράγραφοι 1, 2, 3 και 4 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματική ποινή από τριακόσια μέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και με τις δύο ποινές.

Και μια παλαιότερη διαταγή της ΕΑ:
"Εξετάζετε άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορία - καταγγελία, απ' όπου και αν προέρχεται, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, αναφορικά με περιστατικά θανάτωσης κακοποίησης - κακομεταχείρισης ζώων, προβαίνοντας στη συνέχεια στις απαραίτητες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες κατά παντός υπαιτίου."

Ξέρω ότι υπάρχει και νεώτερος νόμος πιο αυστηρός από αυτόν του 81, δεν έχω χρόνο να τον ψάξω.

Για να μην αναφέρω ότι η περίπτωση εμπίπτει και στον νόμο περί όπλων. Η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου δίδεται για συγκεκριμένη χρήση, δεν επιτρέπεται η χρήση του όπλου για άλλους λόγους και πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται να πυροβολεί κανείς ζώα συντροφιάς.

Καλό απόγευμα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Pitt έγραψε:
italakias έγραψε:Ενας ανθρωπος που εξισωνει τον ανθρωπο με ενα σκυλο,παυει να ειναι ανθρωπος και γινεται σκυλανθρωπος.

Εξαρτάται τι έχει μάθει κανένας από τους σκύλους... :s_wink
Εικόνα

Anonymous Founder έγραψε:Τίποτε παράνομο ή περίεργο δεν βλέπω σ' αυτά,

ΝΟΜΟΣ υπ’αριθ. 1197/1981 (ΦΕΚ Α΄ 240/3.9.1981)
Περί Προστασίας των Ζώων.
Άρθρο 1.
...
2.Όστις φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ζώα, περί ων ο παρών νόμος ή εγκαταλείπει ταύτα έκθετα ή αδέσποτα τιμωρείται δια των εν άρθρ. 8 του παρόντος ποινών.
...
4.Δια των αυτών ποινών τιμωρείται και όστις προσπαθεί βιαίως να τα τιθασεύη ή να τα συλλαμβάνη, τη χρήσει πυροβόλου όπλου εξαιρουμένων εκείνων άτινα, κατά τας εκάστοτε περί θήρας διατάξεις, χαρακτηρίζονται ως θηράματα.

Άρθρο 8.
1. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 παράγραφοι 1, 2, 3 και 4 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματική ποινή από τριακόσια μέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και με τις δύο ποινές.

Και μια παλαιότερη διαταγή της ΕΑ:
"Εξετάζετε άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορία - καταγγελία, απ' όπου και αν προέρχεται, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, αναφορικά με περιστατικά θανάτωσης κακοποίησης - κακομεταχείρισης ζώων, προβαίνοντας στη συνέχεια στις απαραίτητες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες κατά παντός υπαιτίου."

Ξέρω ότι υπάρχει και νεώτερος νόμος πιο αυστηρός από αυτόν του 81, δεν έχω χρόνο να τον ψάξω.

Για να μην αναφέρω ότι η περίπτωση εμπίπτει και στον νόμο περί όπλων. Η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου δίδεται για συγκεκριμένη χρήση, δεν επιτρέπεται η χρήση του όπλου για άλλους λόγους και πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται να πυροβολεί κανείς ζώα συντροφιάς.

Καλό απόγευμα

Για να καταλάβω τώρα (δεν γνωρίζω τον νόμο, αλλά δεν ξέρω αν αναφέρεται γενικώς ή ειδικώς και κυρίως, δεν είμαι νομικός και ούτε πρόκειται να γίνω), αν έχω μια κότα στο κοτέτσι μου, μπορώ να την σφάξω με τον μπαλτά για να την κάνω σούπα, ή όχι;
:hmmm:
Γιατί μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε αναρωτηθεί απ' όσους ξέρω γι' αυτό το πράγμα, και να είστε όλοι βέβαιοι πως οι κοτόσουπες καταναλίσκονται με τους ίδιους ρυθμούς στην ελληνική επαρχία κι αλλαχού.
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:Την ίδια μέρα ο παππούς και ο πατέρας μου ανέλαβαν δράση με το μονόκανο. Και πολύ καλά κάνανε, αυτό έλειπε το οποιοδήποτε ζώο να έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους και να το αφήσεις έτσι.

α) εκτος ολων των αλλων, 30 χιλιαρικακια διοικητικο προστιμο
β) ναι, μη το αφησεις ετσι. Εκπαιδευσε το να μη δαγκωνει.

υποθετω οτι ο παππους σου δεν ζει, οποτε οι "ευχες" μου περιοριστηκαν στο πατερα σου κ σενα τον ιδιο.