Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
otso έγραψε:δεν ειμαι τοπογραφος , αλλα τι ειναι το μηχανημα; τι κανει; ποσο το πηρες; απαντας αν εχεις ορεξη και χρονο.

Είναι χωροβάτης και τον χρησιμοποιούν οι τοπογράφοι για να μετρούν τις υψομετρικές διαφορές.

Πέρασε κιόλας μια βδομάδα; :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By otso
#230291 ευχαριστω υψομετρικο ε; λατρευω τα αποστασιομετρα και ελεγα μηπως μετραει και αποσταση . δεν θα επρεπε να ειναι αυτοεπιπεδουμενο;

α και σενα σου φανηκε οτι γυρισα γρηγορα ε;
μαλλον πρεπει να παρω αδεια αλλη μια βδομαδα απ την σημαια
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#230301 Ναι γι αυτό είναι, κόστος δεν ξέρω βέβαια. Ο vasilis δεν έχει σχέση με το αντικείμενο αν δε κάνω λάθος;
Άβαταρ μέλους
By otso
#230332 αν υπαρχει τοπογραφος στο φορουμ θα ηθελα και εγω να κανω μερικες ερωτησεις παντως , εχουμε προβληματα λογω αναδασμου εδω.
vasilis θελουμε τα φωτα σου.
Άβαταρ μέλους
By mirage
panos2171 έγραψε:Ναι γι αυτό είναι, κόστος δεν ξέρω βέβαια. Ο vasilis δεν έχει σχέση με το αντικείμενο αν δε κάνω λάθος;

Τι θελεις να κανεις ακριβως Πάνο; Ο χωροβατης απο μονος του δεν κανει απολυτως τίποτα

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#230343 Θέλω από μέσα να περάσει μια ακτίνα laser και να εξομοιώσει τα 30 μέτρα στα 5.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#230351 Πάνο καταρχήν πως έπεσε στα χέρια σου αυτο το μαραφέτι; :hmmm:
Αυτο βασικά είναι ένας απλός χωροβάτης και το μόνο που κάνει είναι να "βλέπει" οριζόντια και τίποτα άλλο.
Δεν έχει σετάρισμα, μόνο την οριζοντίωση φτιάχνεις με την αεροστάθμη.
Αν κατάλαβα καλά, εσύ θες να δώσεις κλήση απο ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β. Αυτό γίνεται μόνο με περιστροφικούς χωροβάτες laser (απλός χωροβάτης=100-150€, laser χωροβάτης=1500+€).

Οτσο για πες και εσύ μπας και μπορέσω να βοηθήσω
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#230366 Λοιπόν, έχουμε ένα laser το οποίο το βάζουμε σε απόσταση 30 μέτρων από έναν τοίχο. Αυτό που θέλω είναι να βάλω το laser στα 5 μέτρα και ενδιάμεσα το χωροβάτη ώστε στον τοίχο να φαίνεται σα να είναι σε απόσταση 30 μέτρων. Πείραμα βασικά θέλουμε να κάνουμε. Δε γίνεται κάτι τέτοιο; Ο χωροβάτης απλά ευθυγράμμιση θέλει;
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#230407 θες να περασεις την ακτινα του laser μεσα απο τον χωροβάτη; :dizzy:

βασικα ζωγράφισέ το μπας και καταλάβω :innocent:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#230408 Όυτε εγώ έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#230410 Γιατι να το κανεις αυτο; Τι εννοεις να φαινεται σα να ειναι στα 30 μετρα. Δεν καταλαβαινω...

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#230417 Καθε φορα που βραζουμε μοσχαρι , αυτη η "βρωμα" που βγαζει στην αρχη , χρωματος καφεκιτρινου τι ειναι;