Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#230011 Ταψι που εχει καει στο φουρνο... θελει πριν να ειναι με νερο γεματο και απορρυπαντικο ωστε να φυγει η καμμενη σαλτσα κ.λπ. φυσικα αν κανεις αυτο τοτε το πλενεις κιολας και ολα καλα χωρις το πλυντηριο. Εμεις πλεον μονοι μας στο σπιτι 2 ατομα, το γεμιζουμε 3 -4 μερες +, και μετα βαζουμε την πλυση. (εξηνταρι φυσικα).
Άβαταρ μέλους
By gakost
#230022 Εξαρτάται τι εννοείς καμμένο και το πλυντήριο. Σε whirlpool adp6930 που είχα όταν είχα δύσκολα σκεύη είχε μια μαγκιά που είχε και στο κάτω ράφι στην πλάτη ψεκαστήρια ειδικά με πολύ πίεση για δύσκολες βρωμιές. Βέβαια δεν ξέρω αν όλες οι εταιρίες έχουν αντίστοιχο σύστημα, τουλάχιστον ξέρω ότι η whielpool το είχε μόνο στα μεγάλα μοντέλα. Το έβαζες το ταψί ή την κατσαρόλα όρθια ή διαγώνια ανάλογα πως χωρούσε και έβγαζε τα πάντα. Δεν θυμάμαι να είχα πλύνει με σφουγγάρι κάτι. Το μόνο που έπλενα στο χέρι ήταν ο κάδος του αρτοπαρασκευαστή που μαύριζε από την έξω μεριά και στο κούμπωμα αλλά ουτως ή άλλως δεν έμπαινε στο πλυντήριο
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#230040 Τι δεν μου καθάρισε καλά το πλυντήριο; Ταψί/τηγάνι με καμμένα λίπη. Στίφτη χυμού, με υπολείμματα γύρω από εκεί που στύβεται το φρούτο.

Αν είναι να τρώω χρόνο για να τα ξεπλύνω πολύ ή/και να πάρω τα χοντρά με το χέρι και μετά να το βάλω στο πλυντήριο, χαίρω πολύ, το έχω ήδη πλύνει μέχρι να το βάλω μέσα, και αν το βάλω τελικά συνολικά ξοδεύω πιο πολύ νερό απ' ό,τι αν το έπλενα μόνο στο χέρι in the first place.

Δεν κατηγορώ τα πλυντήρια, βαριέμαι αφάνταστα το πλύσιμο στο χέρι, αλλά κάποιες φορές δεν κάνουν 100% καλή δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#230102 Ειναι βολικο να υπαρχει εστια σε αυτη τη θεση σε σχεση με το φουρνο?
Γιατι δεν θα με χαλαγε στη περιπτωση μου δημιουργο τας διπλα ενα μεγΛου μηκους κενο παγκο.
Εικόνα

Οπως επισης ο νεροχυτης. Τερμα ακρη σε γωνια με διπλα πορτα.

Εικόνα

Γωνιακος σε αυτη τη λυση τρωει χωρο αρκετο, ειδικα αν η μια πλευρα ειναι κοντη.
Εικόνα

images hosting
Άβαταρ μέλους
By kacey
#230103 στη πρωτη φωτο (εστια διπλα σε ψηλη στηλη) θεωρω οτι δεν βολευει καθολου γιατι θα κοπανας συνεχεια το δεξι σου χερι (πχ ανακατευοντας τη κατσαρολα) και γιατι θα βρισκουν τα μακρυα χερουλια που εχουν μερικες κατσαρολες.
Άβαταρ μέλους
By Κωνσταντίνος
nEK έγραψε:Ειναι βολικο να υπαρχει εστια σε αυτη τη θεση σε σχεση με το φουρνο?
Γιατι δεν θα με χαλαγε στη περιπτωση μου δημιουργο τας διπλα ενα μεγΛου μηκους κενο παγκο.
Εικόνα

Οπως επισης ο νεροχυτης. Τερμα ακρη σε γωνια με διπλα πορτα.

Εικόνα

Γωνιακος σε αυτη τη λυση τρωει χωρο αρκετο, ειδικα αν η μια πλευρα ειναι κοντη.
Εικόνα

images hosting

Γενικά προτιμάμε οι θέσεις εργασίας (εστίες-νεροχύτης) να έχουν στη κάθε πλευρά τους τουλάχιστον 45cm ελύθερο χώρο. Στην περίπτωση δε της εστίας που βλέπουμε στη φωτογραφία έχουμε να κάνουμε με τραγικό λάθος, καθόλου χώρος δεξιά της και όλα τα λάδια και οι υδρατμοί θα πετάγονται στην επιφάνεια της στήλης του φούρνου. Το ίδιο επίσης ισχύει και με την τοποθέτηση του νεροχύτη στο ακραίο ερμάριο. Καλό είναι να αποφεύγεται.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#230224 Μιλώντας για νεροχύτες ένα σχόλιο.

Εικόνα

Μακράν... (ανεξαρτήτως υλικού)
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#230290 Εμένα πιο περίεργο μου φαίνεται ο νεροχύτης χωρίς ελεύθερο χώρο γύρω του. Για τις εστίες λες, βγάζω το ταψί από τον φούρνο και το τοποθετώ και κατευθείαν πάνω στις εστίες. Αν και ομολογουμένως είναι κάπως στριμωγμένα για να μαγειρέψεις.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#230352 :hmmm:
Δεν εννοώ την ψύξη του φούρνου, αλλά όλα τα... αέρια προϊόντα του φουρνίσματος.
Είναι πολύ πράμα (υδρατμοί, μυρωδιές κλπ), ένας κάτω πάγκου βάεζις απορροφητήρα από πάνω (βέβαια δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό θα ήταν και αυτό αν τα στέλνει μπροστά).

Τι να πω. Στον παλιό δικό μου πυο τα βγάζει από πάνω (του φουρνίσματος, ψύξη στέλνει και μπροστά), αν ξεχάσω τον απορροφητήρα γίνεται μπ@@λο η φάση.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#230356 Προφανώς ελεύθερος είναι για να τα βγάζει από πάνω. Απ΄ότι έχω παρατηρήσει στον δικό μου (εντοιχιζόμενος κάτω πάγκου) είναι ότι βγάζει από μπροστά τα αέρια που λες, λίγο λίγο όμως. Αν τον ανοίξεις ενώ ψήνει και έχεις τη μούρη σου μπροστά τον έχεις πιει :lol: