Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#229871 Μην το φοβασαι το 45αρι πλυντηριο. Εμεις θελουμε 2 με 3 μερες να το γεμισουμε και αν...
Το πιο σημαντικο απ ολα ειναι να εχεις ελευθερο παγκο στην κουζινα για να κανεις την δουλεια σου...ειτε κοβεις μαρουλι , ειτε ζυμωνεις μπιφτεκια , ειτε φτιαχνεις κεικ , ειτε οτιδηποτε θελεις αβερτα παγκο... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#229887 Συμφωνώ για τον πάγκο. Όσα μέτρα να έχεις, θα έρθει στιγμή που δεν θα σου φτάνει...

Για το πλυντήριο, η λύση των 45εκ έχει πολλούς συμβιβασμούς (εκτός από την χωρητικότητα), οι κυριότεροι των οποίων είναι το αρχικό κόστος αγοράς (ενδεχομένως λόγω μειωμένου ανταγωνισμού) καθώς και το αυξημένο κόστος λειτουργίας. Για να μην παρεξηγηθώ για το δεύτερο, διευκρινίζω ότι σαν συσκευές καταναλώνουν παραπλήσιες ποσότητες ενέργειας και νερού, δεν πλένουν όμως τις ίδιες ποσότητες πιάτων, ποτηριών κλπ. Οι διαφορές φαίνεται ότι είναι μικρές σε κάθε πλύση, στον συνολικό όμως χρόνο ζωής του πλυντηρίου είναι σημαντικές.
Τελευταία επεξεργασία από Pitt και 08 Μαρ 2016, 10:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 224v
#229889 Στο γωνιακο ντουλαπι, εκτος απο την σπαστη πορτα,μπορει να μπει περιστρεφομενος μηχανισμος ραφιων ωστε να εχεις ευκολη προσβαση στο βαθος του ντουλαπιου, ετσι μου το εχουν στη δικη μου και ειναι πολυ βολικο..
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#229894 Κι εγώ έχω τέτοιους μηχανισμούς, όμως είναι πανάκριβοι, θυμάμαι ότι οι καλοί είχαν 2 και 3 κατοστάρικα, ίσως και παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#229899 Σήμερα πλέον υπάρχουν καλοί μηχανισμοί που εκμεταλλεύονται σωστά τον χώρο.
Εγώ στα γωνιακά ντουλάπια είχα τέτοιους και τους αφαίρεσα:

Εικόνα

Έβαλα ράφια, γιατί οι μηχανισμοί άφηναν πολύ χώρο ανεκμετάλλευτο, μεταξύ της περιφέρειας του μηχανισμού και των τοιχωμάτων του κουτιού. Τώρα χωράνε τα διπλάσια πράγματα. Εντάξει, δεν είναι πρακτικό να σκύβεις και να ψάχνεις στο βάθος κατσαρολικά, αλλά εκεί βάζουμε πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#229911 Η επιλογή του ΙΚΕΑ για την κουζίνα , με ποιά λογική έγινε ? Ξέρεις να μετράς μόνος σου γωνίες , φάλτσα , ανοχές ντουλαπιών κλπ ? Θα τα μεταφέρεις , συναρμολογήσεις , τοποθετήσεις , μόνος σου ? Εχεις υπολογίσει φραγές και διάφορα ψιλολόγια που απαιτούνται ? Ηταν φτηνότερο για την ίδια ποιότητα , από τους κουζινάδες ?

Η κουζίνα δεν έχει σκευοθήκες . Δεν έχει τροφιμοθήκη . Στην γωνία υπάρχει και η επιλογή του magic corner που είναι ακριβή , αλλά άμα ρίξεις λεφτά αξίζει .

Στο γωνιακό ντουλάπι , αν δεν μπεί μηχανισμός , τα πίσω πράγματα , θα είναι πράγματα ΜΑΚΡΑΑΑΑΑΑΣ αποθήκευσης .
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#229921 Χρησιμοποιεί την εφαρμογή του ΙΚΕΑ για σχεδιασμό, δε νομίζω να την πάρει από εκεί.

Εγώ το γωνιακό χύμα το έχω με ράφια και στο βάθος έχω βάλει τη σαβούρα και τα σπάνιας χρήσης και μπροστά στο πορτάκι τα πιο συχνής.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#229965 Νεκ μη μασας, και η 17 Νοεμβρη 45αρι ειχε, μια χαρα εκανε τη δουλεια της :lol: :tomato: :s_sarcastic

Οταν ειχα παρει εγω το βρηκα σε τιμη αναλογικη σε σχεση με το 60αρι. Εσπασα και τον ποτσον στο παλληκαρι στη Media Markt και μου το κατεβασε κανα 60αρι €.

Τροφοθηκη (πως μου ξεφυγε ρε πστ :rant: ) μπορεις να βαλεις μια κολλητα στο ψυγειο, ειναι πολυ πρακτικη. Ακομα και "πολυ στενη" να ειναι, χωραει του κοσμου τα πραγματα.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#229977 οχι ρε παιδιά 45αρι πλυντήριο πιάτων εκτος και αν δεν γίνεται αλλιώς. Δεν έχει καμιά διαφορά στην τιμή μπορεί να είναι και ακριβότερο, έχεις λιγότερες επιλογές σε μοντέλα και δεν πιάνεις τα ίδια πιάτα και σε περιορίζει σε μεγάλα σκεύη πχ ταψιά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
gakost έγραψε:οχι ρε παιδιά 45αρι πλυντήριο πιάτων εκτος και αν δεν γίνεται αλλιώς. Δεν έχει καμιά διαφορά στην τιμή μπορεί να είναι και ακριβότερο, έχεις λιγότερες επιλογές σε μοντέλα και δεν πιάνεις τα ίδια πιάτα και σε περιορίζει σε μεγάλα σκεύη πχ ταψιά

+1
Επισης 2 φιλικα ζευγαρια να μαζευτουν με τα παιδακια τους το 60αρι γεμισε, ενω με το 45αρι θα βαλεις καποια και τα αλλα θα τα πλυνεις στο χερι.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#229997 Guys,
ειχα 45αρι πλυντηριο για κατι χρονια, εμπαιναν μεσα κατσαρολες ταψια κλπ μαζι με τα πιατα ποτηρια, και τελος
Αμα τυχει μια φορα στα τοσα να μαζευτουν στο σπιτι οι παντες, κανεις και μια 2η πλυση.
Για 2 ατομα ή για 2 ενηλικες και 2 παιδια, 60αρι ειναι υπερβολαρα.

Οσο για τα κοστη, υπαρχουν για ολα τα βαλαντια, κοιταξα τωρα mediamarkt ετσι για πλακα, υπαρχουν πλυντηρια παγκου (οποιος δεν ειχε τετοιο, δεν ξερει τι σημαινει μεγιστοποιηση χωρου :lol:) που ειναι ακριβοτερα απο αλλα 45αρια, μπορει και απο φτηνα 60αρια.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#230003 Καμιά υπερβολάρα, εμείς όταν είμασταν οι 2 μας βάζαμε πλυντήριο κάθε 2η μέρα στο νυχτερινό και το πρωί είχαμε καθαρά πιάτα. Τα του πάγκου εκτός από λύση ενός εργένη ή απολύτου ανάγκης (μικρή κουζίνα - έλειψη χώρου - ενοικιασμένο σπίτι) δεν βλέπω τον λόγο κάποιος να το προτιμήσει. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί κάποιος να το προτιμήσει.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#230005 Κι εγώ μπορώ να πω ότι για 2 ή τρια άτομα το 45άρι είναι καλύτερη επιλογή, εκτός αν έχεις άπειρα πιάτα και μαχαιροπήρουνα και σου αρέσει να περνάνε μέρες μέχρι να γεμίσει το πλυντήριο ώστε να καταστεί αποδοτική/συμφέρουσα η πλύση.
Για τη "μια στο τόσο" μάζωξη δεν χάλασε ο κόσμος.
Από 4 άτομα και πάνω συζητάς σοβαρά το 60άρι.

Από κει και πέρα είναι αλήθεια ότι στο 45άρι δεν μπαίνουν όλα τα ταψιά ή οι κατσαρόλες, ενδεχομένως ούτε κάποια φίλτρα απορροφητήρα, ο καθένας κρίνει πόσο τον καλύπτει αυτό, αρκεί να λάβει υπ' όψη και το ότι κάποια σκεύη το πλυντήρια απλά αδυνατεί να τα πλύνει σωστά.