Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kacey
in.gr έγραψε:Αθήνα
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας, ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος την περασμένη Κυριακή προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρουμάνος οδηγός εμφανίστηκε συντετριμμένος ενώπιον της ανακρίτριας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες ζει έναν εφιάλτη.

Όπως στην προανακριτική του απολογία έτσι και τώρα επικαλέστηκε το πρόβλημα πέδησης που παρουσιάστηκε στο όχημά του. Ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε ότι πέντε χιλιόμετρα πριν από τη φονική καραμπόλα διαπίστωσε το πρόβλημα στα φρένα του, τα οποία «έχασε» τελείως στα τελευταία 500 μέτρα της πορείας του.

Σχετικά με τις προειδοποιητικές πινακίδες, υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε το περιεχόμενό τους, ενώ για τους σημαιοφόρους σημείωσε ότι τους είδε μόλις 300 μέτρα από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, όταν πλέον ήταν αργά. «Έφταιξαν κι άλλοι παράγοντες» φέρεται να είπε, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί το σύνολο των ευθυνών.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, με δεδομένο ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος (ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή), το όριο της προσωρινής κράτησης είναι το 6μηνο, που μπορεί να παραταθεί κατά επιπλέον τρεις μήνες.

Μετά το πέρας, όμως, του 9μήνου (ανώτατο όριο προφυλάκισης σε αυτές τις περιπτώσεις), όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα αφεθεί ελεύθερος, εφόσον έως τότε δεν περατωθεί η κύρια ανάκριση και αποφασιστεί η παραπομπή του σε δίκη.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231354327
Άβαταρ μέλους
By glf
#22298 Τώρα μιλάμε σωστά. 4 χλμ πριν το σημειο ειναι η αρχή της κατηφορας. Αν ερχόταν και με λιγα περισσότερα και είχε θέμα με τα φρένα, δυστυχώς θα το μάθαινε στην μέση της κατηφορας που θα αναβαν και το αποτέλεσμα θα ηταν αυτό. Εννοείται οτι ειδε απο ψηλά το μποτιλιάρισμα, τα δωσε ολα στα φρένα και αυτα πηραν φωτιά. Γιατί νομιζω υπαρχουν μαρτυρίες οτι ειχε φωτια στις ροδες οταν έπεφτε πανψ τους...
Άβαταρ μέλους
By Arrow
kubiak έγραψε:
Morx έγραψε:Στα "ειδησεογραφικα" site που υπαρχουν με το τσουβαλι, διαβαζοντας τα σχολια των αρθρων με το συγκεκριμενο περιστατικω, διαπιστωνω ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ |λογοκρισία| που δερνει πολυ κοσμο.
Κατηγορουν την τροχαια, τους εργολαβους, τη διαχειριση τους Εγνατιας οδου... μιλουν για δρομους καρμανιολες και αλλες τετοιες γραφικες πιπες ... ειναι με τα καλα τους;

Καμια ελπιδα...

Γιατί περίμενες τίποτα καλύτερο από το επίπεδο δημοσιογραφίας που έχουμε;

Όσον αφορά το περιστατικό κατά την άποψή μου το αποτέλεσμα είναι 100% ευθύνη του οδηγού της νταλίκας.

Είσασταν παρών,έχετε δει κάποια βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος ή είστε δημοσιογράφος ? Γιατί κάπως έτσι φαντάζομαι γίνονται και τα ρεπορτάζ στην ελληνική τηλεόραση

I just used my Surface Pro
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#22510 Είδε πολλά σταματημένα αυτοκίνητα στο δρόμο δεν είχε φρένα -σύμφωνα με αυτά που γράφονται- και έπεσε επάνω τους.

Έπρεπε να το είχε ρίξει έξω ή οπουδήποτε αλλού πλην εκεί που το έριξε.

Η μόνη περίπτωση να μην ευθύνεται -πάντα κατά την άποψή μου- είναι να μην είχε ΟΥΤΕ φρένα ΟΥΤΕ τιμόνι.

Δεν ήμουν εκεί. Τα ρεπορτάζ των ελληνικών κάφρων δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που έγραψα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#22547 ειναι δικαιολογια επαγγελματια οδηγου (νταλίκα διεθνών μεταφορων ειχε, οχι ποδήλατο) οτι ηταν σε ξενη χώρα και δεν ηξερε να διαβασει ουτε αγγλικά ούτε εληνικά οποτε παρολο που ειδε καποιες πινακιδες τις γειωσε και συνεχισε;
που πανε και τα βρισκουνε αυτα....
Άβαταρ μέλους
By postruck
#22744 Ξέρεις πόσοι βουλγαρορουμάνοι,δεν γνωρίζουν τα βασικά??? Το καλύτερο που μου είχε τύχει, ήταν τούρκος με σχεδόν τέλεια ελληνικά!!
Άβαταρ μέλους
By kacey
KiloMeater έγραψε:ειναι δικαιολογια επαγγελματια οδηγου (νταλίκα διεθνών μεταφορων ειχε, οχι ποδήλατο) οτι ηταν σε ξενη χώρα και δεν ηξερε να διαβασει ουτε αγγλικά ούτε εληνικά οποτε παρολο που ειδε καποιες πινακιδες τις γειωσε και συνεχισε;
που πανε και τα βρισκουνε αυτα....

ναι, γιατι αντι για σουπερ-ντουπερ φωτεινες πινακιδες με λεξεις (ειτε ελληνικες ειτε αγγλικες), θα μπορουσε και θα επρεπε να υπαρχει ΣΗΜΑΝΣΗ που ειναι διεθνης και που κανεις δεν μπορει να πει οτι δεν γνωριζει ή/και δεν καταλαβε. Για την ακριβεια, δεν ειμαι καν σιγουρος οτι οι φωτεινες πινακιδες με λεξεις στεκουν καν νομικα (ωστε να του ζητηθει ευθυνη σε δικαστηριο), αφου δεν υπαρχουν και δεν οριζονται μεσα στο ΚΟΚ...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#22871 νομικά Μπορεί να έχεις δίκιο, δεν γνωρίζω. Παρολαυτα, η προσωπική ευθύνη πιστεύω παραμένει, πας να εργαστείς σε μια ξένη χώρα και δεν μιλάς ουτε την τοπική ούτε αγγλικά;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#22974 Θα εκανε διαφορα, αμα ηξερε οτι καποια χιλιομετρα μπροστα του ηταν τελειως κλειστος ο δρομος.

KiloMeater έγραψε:νομικά Μπορεί να έχεις δίκιο, δεν γνωρίζω. Παρολαυτα, η προσωπική ευθύνη πιστεύω παραμένει, πας να εργαστείς σε μια ξένη χώρα και δεν μιλάς ουτε την τοπική ούτε αγγλικά;

εκατομυρια κοσμος, ανεκαθεν. Και μιλαμε για οδηγο νταλικας.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#22978 και στην τελικη τι περιμενε να γινει ο οδηγος της νταλικας εαν δεν ειχε γινει το μοιραιαο?
να περασει ολη την κατηφορα χωρις να υπαρχει πιθανοτητα να χρειαστει να κοψει εστω για 10κμ/ωρα?
και μετα να πιασει το ισιωμα,
να κρυωσουν τα φρενα,
να σταματησει για καφε και κατουρημα σαν να μην ετρεξε ποτέ τιποτα?
απλα απιστευτος... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#22994 Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλοι εδώ μέσα θα επέλεγαν να πεθάνουν οι ίδιοι από το να σκοτωθούν πέντε άγνωστοι. Ε, αυτό επέλεξε κι αυτός. Γιατί μη μου πείτε ότι αν αποφάσιζε να το ρίξει στις μπαριέρες θα επιβίωνε σίγουρα.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#22998 η δικαιολογία του οδηγού θυμίζει τη λέξη "εκπυρσοκρότησε" το όπλο και εγινε το κακό.....
Γιατί η ευθύνη για την οδήγηση τέτοιου οχήματος δεν περιορίζεται στο "έλα μωρέ ....μεροκάματο βγάζουμε..."
Σίγουρα η επιλογή....βγαίνω από το δρόμο...ή πέφτω επάνω στα οχηματα ήταν δύσκολη στο χρονικό όριο που είχε για να διαλέξει...το εγκληματικό είναι ότι έφτασε στο σημείο να μην εχει επιλογή.....
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Dimsabas έγραψε:Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλοι εδώ μέσα θα επέλεγαν να πεθάνουν οι ίδιοι από το να σκοτωθούν πέντε άγνωστοι. Ε, αυτό επέλεξε κι αυτός. Γιατί μη μου πείτε ότι αν αποφάσιζε να το ρίξει στις μπαριέρες θα επιβίωνε σίγουρα.

Γιατί τώρα του είπε κανείς οτι θα επιβίωνε?
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
Dimsabas έγραψε:Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλοι εδώ μέσα θα επέλεγαν να πεθάνουν οι ίδιοι από το να σκοτωθούν πέντε άγνωστοι. Ε, αυτό επέλεξε κι αυτός. Γιατί μη μου πείτε ότι αν αποφάσιζε να το ρίξει στις μπαριέρες θα επιβίωνε σίγουρα.

Οταν καταλάβεις ότι δεν έχεις φρένα και βλέπεις ατέλειωτη κατηφορα μπροστα, το να προσπαθήσεις να το "τριψεις" στη μπαριερα δε σημαίνει οτι θα σκοτωθείς ντε και καλά.