Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By travelman
#229242 @bill Άμα είναι να καβαλάω αυτή την γκουμούτσα, να φορέσω και μία πανοπλία στο ποδήλατο Εικόνα
μισές δουλειές να κάνουμε?? :lol:

@trident1971 Αυτές οι διαδρομές είναι πρακτικά υποχρεωτικές, αλλιώς πρέπει να κάνω έξτρα διαδρομή και πολλά υψομετρικά. Το κύριοτερο όμως είναι ότι δεν θα μπορώ να κυκλοφορήσω για να κάνει ο καθένας το κέφι του? Τα αδέσποτα κατηγορίας κοπρόσκυλου δεν τα φοβάμαι πέρα από τις μπίχλες που κουβαλάνε στο στόμα τους καθώς με τις φωνές φεύγουν. Άμα είναι εκπαιδευμένα/επαγγελματικά αλλάζει το θέμα προφανώς...

Τελικά υπάρχει νόμιμη προβλεπόμενη διαδικασία?
Άβαταρ μέλους
By bill33
#229250 Επικαλαμίδες!!!!λολ .Αυτό σκέφτομαι να φοράω εγώ ,την προηγούμενη εβδομάδα μου επιτέθηκε ενα τσοπανόσκυλο στην Μεγαλόπολη την ώρα που κατέβηκα απο το φορτηγό.Με δάγκωσε/γρατζούνησε ελαφρά στην γάμπα.3η φορά που συμβαίνει γμτ.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#229335 Η λυση δεν ειναι να ειδοποιησεις το δημο, γιατι ειτε δεν θα κανουν τιποτα, ειτε θα τα χωσουν σε κανα "κυνοκομειο" της πλακα (= βασανιστηριο).

@travelman: αμα περασεις με τα ποδια, θα αντιδρασουν/κυνηγησουν/ορμηξουν?
Άβαταρ μέλους
By travelman
#229363 Με τον δήμο δεν έχω μιλήσει ακόμα, έστειλα ένα μέηλ στη τοπική φιλοζωική στην οποία σε παραπέμπτει ο δήμος στο σάιτ του, η οποία πολύ ευγενικά μου απάντησε κιόλας λέγοντας "βάλτε το ποδήλατο στον κ@λο σας, εμείς θα τα ταίζουμε και θα γουστάρουμε με τις κουραδομηχανές μας καθώς δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο" οπότε θα πάρω το δήμο αύριο. Άμα ισχύει το ότι θα τα χώσουν σε κυνοκομείο μία χαρά όχι απλά λύση, λυσσάρα (sic) είναι, θα κάνουν τρεις φορές καλύτερη ζωή από τα μπριζολίκια που καταναλώσαμε την Πέμπτη https://www.youtube.com/watch?v=IbjtXSzPlQs . Το θέμα είναι δεν ξέρω εάν είναι ικανός ο δήμος να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Το αστείο είναι μου είπε η φιλοζωική να κατέβω με τα πόδια. Ευτυχώς που δεν μου είπαν να καβαλήσω και άρμα που το σέρνουν χελώνες. Ρε πάτε καλά :rant: ??? Να μην έχω το δικαίωμα να πάω στην δουλειά μου με νόμιμο μέσο μεταφοράς?? Και με πόνγκο στίκ θα πήγαινα εφόσον ήταν νόμιμο, πόσο μάλλον όταν το ποδήλατο είναι ο πιο γρήγορος, ο πιο φτηνός και πιο οικολογικός τρόπος. Δεν πειράζει το αμάξι να το σμπρώξουμε στα μοσχάρια της βαλκανικής, να κάνουν μπίζνες οι γερμανοί...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#229396 ωραια, κατσε να στο πω αλλιως:

το οτι αποκαλεις τα αδεσποτα "σκατομηχανες" και το οτι δεν καταλαβαινεις οτι δεν επελεξαν να ειναι αδεσποτα κ να ζουν στο δρομο, δειχνει τι ανθρωπος εισαι.
το οτι νομιζεις οτι δεν εχουν δικαιωμα να τα ταιζουν (σαφως κ εχουν), δειχνει ποση επαφη εχεις με τη πραγματικοτητα.
το να μη καταλαβαινεις οτι δεν ειναι επιθετικα (αφου - υποθετω - δεν σου κανουν το ιδιο οταν εισαι πεζος), αλλα το κανουν σαν παιχνιδι, δειχνει οτι εισαι ασχετος.
το να συνεχιζεις να περνας με το ποδηλατο ενω σε κυνηγανε (παιζοντας), δειχνει οτι δεν καταλαβαινεις οτι εσυ πρεπει να αλλαξεις κατι, γιατι αυτα ειναι ζωα κ δεν καταλαβαινουν.
το να μη καταλαβαινεις οτι καποιοι αρμοδιοι εχουν καθηκον κ νομικη υποχρεωση να τα φροντιζουν (να τα φροντιζουν, οχι να τα πετανε σε μια τρυπα που εκεινοι αποκαλουν κυνοκομειο) και ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΞ'ΟΥ κ το προβλημα (αρα σε αυτους πρεπει να τα χωνεις), δειχνει το iq σου.
Άβαταρ μέλους
By g8777
trident1971 έγραψε:.... με "φιλοζωους" συννενοηση δεν θα γινει ποτε γιατι ειναι ως επι το πλειστων κατωτερης νοημοσυνης απο τα ζωα που ταϊζουν (και τι να κανουν, να τα παρουν σπιτι τους? "δεν μπορω γιατι χχχχχχχχχ (insert δικαιολογιες του κωλου)) ...

:innocent: :innocent: :innocent: :innocent: :innocent: :innocent: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#229427 @Travelman
παρε το δημο. Οπως σου ειπα, συννενοηση με "φιλοζωους" δεν παιζει. Στην καλυτερη γελανε και οι πετρες, στη χειροτερη εκνευριζεσαι.
Παρε και την κορνα, και αμα δεις κανεναν να τα ταϊζει την ωρα που περνας, βαρα του μια ξαφνικη απο πισω να βγαλει μπλέ οθόνη και να διασταλει αποτομα ο σφιγκτηρας του, να δει τι εστί "τρόμαξα". Αμα παρεξηγηθει, πες του "παιζω με τα σκυλακια". Θα το παρει το μηνυμα.

kacey έγραψε:ωραια, κατσε να στο πω αλλιως:

το οτι αποκαλεις τα αδεσποτα "σκατομηχανες" και το οτι δεν καταλαβαινεις οτι δεν επελεξαν να ειναι αδεσποτα κ να ζουν στο δρομο, δειχνει τι ανθρωπος εισαι.
το οτι νομιζεις οτι δεν εχουν δικαιωμα να τα ταιζουν (σαφως κ εχουν), δειχνει ποση επαφη εχεις με τη πραγματικοτητα.
το να μη καταλαβαινεις οτι δεν ειναι επιθετικα (αφου - υποθετω - δεν σου κανουν το ιδιο οταν εισαι πεζος), αλλα το κανουν σαν παιχνιδι, δειχνει οτι εισαι ασχετος.
το να συνεχιζεις να περνας με το ποδηλατο ενω σε κυνηγανε (παιζοντας), δειχνει οτι δεν καταλαβαινεις οτι εσυ πρεπει να αλλαξεις κατι, γιατι αυτα ειναι ζωα κ δεν καταλαβαινουν.
το να μη καταλαβαινεις οτι καποιοι αρμοδιοι εχουν καθηκον κ νομικη υποχρεωση να τα φροντιζουν (να τα φροντιζουν, οχι να τα πετανε σε μια τρυπα που εκεινοι αποκαλουν κυνοκομειο) και ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΞ'ΟΥ κ το προβλημα (αρα σε αυτους πρεπει να τα χωνεις), δειχνει το iq σου.

Για να μη γραφω πολλα, τα ιδια ακριβως λενε κι οι αλληλεγγυοι για τους λαθρομεναστες. Ξανασκεψου το.

Περαν της πλακας:
Το "τα σκυλακια παιζουν" ειναι μια καλη φαση, μονο που δεν ανταποκρινεται στην αληθεια. Οταν "εσυ"* και 2 ακομα στη γειτονια ταϊζετε 1-2 σκυλια που σ 5-6 μηνες γινονται αγελη γιατι ερχονται/γεννιουνται και αλλα), τα "σκυλακια" θεωρουν την γειτονια σπιτι τους και εσας αφεντικα. Επειδη ειναι γενετικα προγραμματισμενα εδω και χιλιαδες χρονια να προστατευουν την περιοχη τους και τα αφεντικα τους, και οι ανθρωποι σαν και "εσενα"* δεν εκαναν τον κοπο να τα πληροφορησουν διαφορετικα, οποιος "ξενος" περασει, δεχεται φιλοξενια επιπεδου μεσαιωνικου ιεροεξεταστη. Αυτο ΔΕΝ ειναι παιχνιδι. Το ποδι του travelman μπορει να στο πιστοποιήσει.
Με "εσενα" που τα ταϊζεις λοιπον, μπορει να "παιζουν" τα σκυλακια. Με εμενα που περναω, ΔΕΝ παιζουν. Ασε που ΔΕΝ ΘΕΛΩ και να παιζουν στην τελικη, επειδη το αποφασισαν και η σταση σου τους το επιτρεπει.

*τροπος του λεγειν.
στην ουσια ο καθε "φιλοζωος", ή ακομα καλυτερα ο καθε ανευθυνος που νιωθει εσωτερικη ζεστασια και ηλιαχτιδες και ουρανια τοξα με το να τα ταϊζει μονο, αλλα μεχρι εκει, γιατι "εχω μικρα παιδια", "δεν εχω χωρο" και αλλες πιπες.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#229429 το οτι υπαρχουν καμμενοι φιλοζωοι με τους οποιους δεν μπορεις να συννενοηθεις και τελικα αυτοι ειναι το αλλο ακρο, ισχυει.

Ολα τα αλλα που λες, εγω* ουτε τα εχω δει ποτε μου, ουτε τα εχω ζησει, ουτε τα εχω ακουσει απο τριτους. Για την ακριβεια δεν εχω δει ποτε μου πραγματικα επιθετικο αδεσποτο σκυλι, ακριβως επειδη εχουν επαφη με τους ανθρωπους και ακριβως επειδη οι ανθρωποι ειναι αυτοι που τα φροντιζουν και τους προσφερουν τροφη κλπ. Κ δεν μιλαω για τη γειτονια μου, μιλαω για παντου.

*και οταν λεω "εγω", δεν το λεω ως "εγω ο ταιζων καποια αδεσποτα" - που δεν το κανω, δεν το εχω κανει ποτε για την ακριβεια - οποτε δεν ισχυουν αυτα που λες περι "αφεντικου" κ "ξενου", αλλα "εγω ο περπατων και ποδηλατών τους ιδιους δρομους" που βλεπω οτι ξαφνικα προσπαθει να δωθει μια εικονα οτι εχουν κατακλυστει απο αιμοβορα σκυλια που κυνηγανε κοσμο.

Αυτο, δεν το εχω δει πουθενα. Οσες φορες εχει τυχει να παει να με κυνηγησει σκυλι ενω ειμαι με ποδηλατο/μηχανακι, ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι το κανει ως παιχνιδι (ειπαμε: σε εχουν κυνηγησει ποτε ενω εισαι με τα ποδια?), και η αντιμετωπιση ειναι πολυ απλη και 99,9999999% αποτελεσματικη: σταματας, στρεφεσαι προς το μερος τους και δειχνεις οτι πας κ εσυ να ασχοληθεις. ΘΑ σταματησουν.

Τελος, ειπαμε: το ζωο ειναι ζωο, δεν καταλαβαινει.Αν ο ανθρωπος οταν του εμφανιστει κατι τετοιο, αρχισει να κανει σαν τρελος, να φωναζει, να χωροπηδς κλπ, ειναι λογικο το σκυλι να κανει τα ιδια. Καταλαβαινω οτι μπορει να φοβαται, αλλα δεν αλλαζει η πραγματικοτητα οτι ο ανθρωπος ειναι αυτος που πρεπει να κατσει να σκεφτει κ (εχει την ικανοτητα να) αλλαξει τη συμπεριφορα του.

"στην ουσια ο καθε "φιλοζωος", ή ακομα καλυτερα ο καθε ανευθυνος που νιωθει εσωτερικη ζεστασια και ηλιαχτιδες και ουρανια τοξα με το να τα ταϊζει μονο, αλλα μεχρι εκει, γιατι "εχω μικρα παιδια", "δεν εχω χωρο" και αλλες πιπες."

δεν καταλαβα, δηλαδη οποιος δεν θελει να τα αφηνει να ψωμολυσσανε επειδη οι αρμοδιοι παιζουν το πουλι τους, πρεπει ντε και καλα να βρει τροπο να τα παρει σπιτι του?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:το οτι υπαρχουν καμμενοι φιλοζωοι με τους οποιους δεν μπορεις να συννενοηθεις και τελικα αυτοι ειναι το αλλο ακρο, ισχυει.

παλι καλα, να αρχισουμε να συννεννοουμαστε

kacey έγραψε:Ολα τα αλλα που λες, εγω* ουτε τα εχω δει ποτε μου, ουτε τα εχω ζησει, ουτε τα εχω ακουσει απο τριτους.

Εγω τα εχω δει ο ιδιος, τα εχω ζησει σε 2 γειτονιες και τα εχω ακουσει απο τριτους

kacey έγραψε:*και οταν λεω "εγω", δεν το λεω ως "εγω ο ταιζων καποια αδεσποτα" - που δεν το κανω, δεν το εχω κανει ποτε για την ακριβεια - οποτε δεν ισχυουν αυτα που λες περι "αφεντικου" κ "ξενου", αλλα "εγω ο περπατων και ποδηλατών τους ιδιους δρομους"

Ναι, για τετοιο πραγμα λεμε. Ο σκυλος δεν ειναι γατακι, ειναι φυλακας. Πηγαινε σε κανα χωριο να μπεις σε καμμια μαντρα να δεις "χαρές που θα σου κανει". Λες να τους εχουν εκπαιδευσει οι χωριατες? Ενστικτωδως το κανουν. Εχουν περιοχη και την φυλανε απο "εισβολεις". Ο γειτονας μπορει μια χαρα να μπαινει στην αυλη σου την ημερα, ο σκυλος ειναι χαλαρος, τη νυχτα ομως "γκρρρρρ...." και ας εισαι "γνωστος" γιατι τα αφεντικα του κοιμουνται και ειναι ευαλωτα και το ξερει.
Εδω και κατι γαμημενα χιλιαδες χρονια, οι ανθρωποι διασταυρωνουν τα σκυλια για να προκυψουν ρατσες με χσρακτηριστικα που θελουν, με βαση το "υπηρετω/προστατευω τον ανθρωπο", "γαυγιζω αμα δω κατι μη φιλικο". Τωρα το πρωτοακουσατε?

Δεν λεμε οτι το "παιζω" δεν ισχυει καποιες φορες. Απλα εισαγουμε και μια νεα (για τους "φιλοζωους") και πρωτοποριακη εννοια που λεγεται "φυλαξη" που ειναι ΝΕΑ εφευρεση για τα σκυλια. Κοροϊδευω, αλλα οχι προσωπικα, μην το παρεις περιεργα.

kacey έγραψε:βλεπω οτι ξαφνικα προσπαθει να δωθει μια εικονα οτι εχουν κατακλυστει απο αιμοβορα σκυλια που κυνηγανε κοσμο.

υπαρχε ΚΑΙ αυτο, αυτο λεμε. Δεν ειναι αιμοβορα, κυνηγουν ομως, δεν παιζουν. Δεν θλουν να σε "ΦΑΝΕ", γιατι ειναι κακα, θελουν να μην περνας και τους "απειλεις" με την παρουσια σου.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#229435 ρε συ, δεν μιλαμε για τσοπανοσκυλα σε κανα ξεχασμενο μαντρι, για αδεσποτα εντος αστικου ιστου μιλαμε (απο εκει ξεκινησαμε, πριν 5 ποστ). Ακομα κ σε γειτονια ας πουμε, περνανε τοσοι κ τοσοι διαφορετικοι ανθρωποι, δεν γινεται να μου λες για "γνωστους" (ή ταιστές) κ "αγνωστους". Ποσο μαλλον σε καμμια πλατεια, πχ.

Εγω σου ξαναλεω, δεν εχω δει πουθενα εντος πολης σκυλι να "κυνηγαει" (ετσι οπως το εννοεις εσυ κ για το λογο που λες) επιθετικα τροχοφορο. Κανε αυτο που λεω (σταματα, γυρνα προς το μερος του κ κανε οτι ασχολεισαι μαζι του, ειτε μιλωντας, ειτε πηγαινοντας προς το μερος του, ειτε απλα κοιταζοντας το) και θα βραχυκυκλωσει αυτοματα. τα περισσοτερα απλα θα γυρισουν απο την αλλη κ θα φυγουν.

Εγω το εχω κανει αμετρητες φορες. ειτε εκατσαν κ τα χαιδεψα κιολας, ειτε απλα γυρισαν απο την αλλη κ εφυγαν κ μαλιστα φοβισμενα.