Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#229167 Kobulis εντυπωσιακή σκέψη. Ο μη καπνιστής να ελπίζει δηλαδή μόνο σε άφραγκο μαγαζάτορα.
Έχεις υπάρξει ποτέ μη καπνιστής; Παιδιά έχεις;
Προφανώς και τίποτε από τα δύο για να σκέφτηκες κάτι τέτοιο. Βάλτα κι αυτά στη συνάρτηση και έλα με βελτιωμένη πρόταση ;)

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#229169 Αυτό με τα παιδιά δε το καταλαβαίνω, όλοι μας υπήρξαμε παιδιά και μεγαλωσαμε σε ένα κόσμο που κάπνιζαν όλοι της πουτανας.

ΚΑΙ;;;
Άβαταρ μέλους
By elteo
QsisVTS έγραψε:Αυτό με τα παιδιά δε το καταλαβαίνω, όλοι μας υπήρξαμε παιδιά και μεγαλωσαμε σε ένα κόσμο που κάπνιζαν όλοι της πουτανας.

ΚΑΙ;;;

KAI γίνατε καπνιστές! :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Hannibal έγραψε: Στην Ελλαδα διστυχως ειναι δισκολο γιατι ο μη καπνιστης [bold]ακομα[\bold]και σε τετοιο μαγαζι να παει, που επιτρεπεται ή εχει εστω ειδικα διαμορφωμενο χωρο θα παραπονεθει και θα πει την |λογοκρισία| του περι καρκινου και καταπατησης της ελευθερειας και αλλες πιπες οπως εχει τυχει να μου κανουν παρατηρηση για τσιγαρο ενω ημουν στον δρομο και περιμενα διπλα στο αμαξι μου απο περαστικο.... :s_whiteflag :s_whiteflag

Αυτό το "ακόμα" δίνει την εντύπωση (σ' εμένα τουλάχιστον) ότι ο μη καπνιστής λέει παντού και πάντα αυτές τις "πίπες", ανεξάρτητα από το συμβάν που περιγράφεις. Αν δεν εννοείς αυτό, πάω πάσο.

< >
Τελευταία επεξεργασία από Scotch και 06 Μαρ 2016, 13:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
QsisVTS έγραψε:Αυτό με τα παιδιά δε το καταλαβαίνω, όλοι μας υπήρξαμε παιδιά και μεγαλωσαμε σε ένα κόσμο που κάπνιζαν όλοι της πουτανας.

ΚΑΙ;;;

Και κανένας δεν έπαθε τίποτα. Όπως και με τις ζώνες και τα παιδικά καθίσματα...

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter

ΚΑΙ;;;

επίσης παλιά είχαμε και αμίαντο στα σπίτια, έπαθες τπτ?

Τί λες βρε κιουση :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#229174 Αυτό που προτείνω πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερο από την κατάσταση σήμερα, όπου υπάρχουν πραγματικά ελάχιστα μαγαζιά που δεν καπνίζει κανένας.

Ναι, είμαι καπνιστής, δυστυχώς εδώ και 24 χρόνια.
Δεν καπνίζω στο σπίτι, όχι μόνο γιατί έχω 17 μηνών κόρη, αλλά και πριν το μικρό γιατί ενοχλεί τη γυναίκα μου.

Δεν καπνίζω ούτε μπροστά στην κόρη μου, ούτε μπροστά στα ανιψάκια μου, δεν θέλω να με βλέπουν και να τους μπαίνουν ιδέες.

Δεν καπνίζω ούτε στο αυτοκίνητο, ούτε σε σπίτια φίλων, καπνίζω μόνο στη δουλειά μου (που πλέον είμαι μόνος μου).

Η σημερινή κατάσταση με εκνευρίζει καθώς ούτε μπορώ να πάρω τη φαμίλια και να πάμε κάπου 100% άκαπνα, ούτε μπορώ να πιω έναν καφέ με φίλους χωρίς να αγχώνομαι για το αν/ποιος θα καθίσει σε ακτίνα 10 μέτρων από την αφεντιά μου.

Τόσο απλά!

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#229175 Σου εύχομαι από καρδιάς κάποια στιγμή να κάνεις στον εαυτό σου (δε λέω και στους γύρω σου γιατί προφανώς δεν ανήκεις σ' αυτήν την κατηγορία) ένα μεγάλο δώρο και να το κόψεις το ρημάδι.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
rx8_drifter έγραψε:

ΚΑΙ;;;

επίσης παλιά είχαμε και αμίαντο στα σπίτια, έπαθες τπτ?

Τί λες βρε κιουση :dizzy:

Εγώ δε πρόλαβα αμίαντο στα σπίτια, μόνο σωλήνες από αμίαντο για νερό, αυτό μετράει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#229178 Υπάρχει μία πολύ καλή ταινία περί καπνίσματος και όχι μόνο , το "Thank you for smoking".

Αξίζει με το παραπάνω, προτείνεται ανεπιφύλακτα.

.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#229179 Η λύση είναι απλή και έχει εφαρμοστεί στην Ιρλανδία. Υπάρχει ταμπέλα με το ποιος είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος και το πρόστιμο που έχει η παράβαση ΓΙΑ τον υπεύθυνο όχι για τον πελάτη. Θα μου πεις να κάνει τον αστυνόμο στον καθένα; Αν ένας πελάτης κάνει φασαρία τι γίνετε; έρχετε ένας ή περισσότεροι ευγενικοί κύριοι (λέμε τώρα) και τον "συνοδεύουν" έξω. Σε περίπτωση μαγαζιού που δεν έχει ευγενικούς κυρίους με ένα τηλέφωνο στους gardai έρχονται και τον μαζεύουν ή για την περίπτωση του καπνίσματος βεβαιώνουν πρόστιμο στον πελάτη εφόσον δεν συνετίζεται και όχι στον υπεύθυνο.
Άβαταρ μέλους
By italakias
nass έγραψε:Αν έχει μαγαζιά καπνιστών και μαγαζιά μη καπνιστών και είναι μια παρέα μικτή, σε ποιό μαγαζί λέτε να πάνε ?

Στο πρωτο γιατι το δευτερο θα ειναι αδειο. :lol:
Δεν μπορει να υπαρξει μαγαζι μη καπνιστων,ειναι καταδικασμενο να κλεισει.
Ουτε οι ιδιοι μη καπνιστες δεν προκειται να το στηριξουν ή θα ειναι τοσο λιγοι που ουσιαστικα το μαγαζι δεν θα βγαινει.
Τα μαγαζια καπνιστων και μη ,δεν μπορουν να εφαρμοσουν ευκολα αυτο το πραμα για τεχνικους λογους πολλες φορες.
Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και δυσκολα θα αλλαξει οσο το συντριπτικο ποσοστο των πελατων ειναι καπνιστες.
Άβαταρ μέλους
By italakias
gakost έγραψε:Η λύση είναι απλή και έχει εφαρμοστεί στην Ιρλανδία. Υπάρχει ταμπέλα με το ποιος είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος και το πρόστιμο που έχει η παράβαση ΓΙΑ τον υπεύθυνο όχι για τον πελάτη. Θα μου πεις να κάνει τον αστυνόμο στον καθένα; Αν ένας πελάτης κάνει φασαρία τι γίνετε; έρχετε ένας ή περισσότεροι ευγενικοί κύριοι (λέμε τώρα) και τον "συνοδεύουν" έξω. Σε περίπτωση μαγαζιού που δεν έχει ευγενικούς κυρίους με ένα τηλέφωνο στους gardai έρχονται και τον μαζεύουν ή για την περίπτωση του καπνίσματος βεβαιώνουν πρόστιμο στον πελάτη εφόσον δεν συνετίζεται και όχι στον υπεύθυνο.

Αυτα γινονται στην Ιρλανδια που εχει πολλους μεθυσους και καβγατζιδες.
Εδω στην Ελλαδα λειτουργουμε με το πνευμα και δεν γινομαστε ρουφιανοι των αστυνομικων .
Η κατασταση κυλα μια χαρα και κανενας πελατης δεν εχει προβλημα πλην καποιων κομπλεξικων μικροαστων που μολις ενας νομος τους δωσει δυναμη στα χερια ,κανουν σαν σκυλια .
Αυτο ισχυει και για καποιους εδω μεσα. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By italakias
gakost έγραψε:Ρε Italakia στα stabucks που μου έρχεται πρόχειρα πρόχειρα στο μυαλό καπνίζουν;

Ενα που ηταν στην οδο Πατησιων ηταν μονιμως αδειο ή ειχε ελαχιστους πελατες.
Τελικα μετα απο ενα χρονο εκλεισε.