Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
Geo f1 έγραψε:Πω πω ναι. Πριζουνικ. Με ενα κιτρινο πλασματακι

< 3

Αναμνησεις απο δεκαετια του '80. Τομπρωσο σουπερμαρκετ που μπηκα ηταν prisounic μαρινοπουλος στη θεσσαλονικη. Γωνιακο στο βαρδαρη αν θυμαμαι καλα. Με τις μπαριερες στην εισοδο και ταμεια που χρυπαγε τη τιμη χειροκινητα.
Αργοτερα, γυρω στο '90 σε νεο καταστημα στη Καβαλα, οπου ειχε τα παντα. Θυμαμαι τυρι/κασερι ολανδιας που αγοραζαμε και μουσταρδα σε γυαλινο ποτηρι με κοκκινο καπακι. :oops:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#228684 Κι εγώ χθες είχα την φαεινή ιδέα να δοκιμάσω το Pockee. Πλησιέστερο συμβεβλημένο S/M ο Μαρινόπουλος της Λεωφόρου Αμφιθέας. Σημειώνω 6 προϊόντα που με ενδιαφέρουν και πάω... πιο ήττα δε γινόταν... κανένα από τα 6 δεν ήταν στα ράφια :metalo:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#228687 Serf σε ποια γειτονιά μένεις;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#228711 Σκλαβενιτης χαμηλά στην Καλαμακίου...έχει πολύ καλή μαναβικη, τον έχω βολευτει..
Άβαταρ μέλους
By markvag
postruck έγραψε:Αλέξανδρε,οταν κάθε ημέρα εισπράτεις ζεστό χρήμα, δεν πληρώνεις ποτέ στην ώρα σου,απαιτείς την τιμή που θες εσύ στο τιμολόγιο,κόβεις μισθούς και παει λέγοντας,δεν είναι καθόλου άσχημη η κατάληξη.
Ο ιδρυτές αυτής της εταιρείας τι να λένε.....

Ακριβώς... Τα Καρφούρ - Μαρινόπουλος είχαν μακράν την πιο άσχημη συμπεριφορά στος προμηθευτές, σε μία αγορά που η άσχημη συμπεριφορά ήταν ο κανόνας (και φαντάζομαι παραμένει)... Όταν δούλευα σε προμηθευτή και είχα επαφές με σούπερ μάρκετ με κάποια χαιρόμουν να μιλάω, με αυτούς όμως δεν ήθελα ούτε e-mail να τους στείλω...

Τους ιδρυτές δεν τους φοβάμαι, τα εκατομμυριάκια τους τα έχουν στην ακρούλα... :iconcool:

Τους εργαζόμενους σκέφτομαι και τους εργαζόμενους στους προμηθευτές τους...
Άβαταρ μέλους
By Serf
giannik1977 έγραψε:Σκλαβενιτης χαμηλά στην Καλαμακίου...έχει πολύ καλή μαναβικη, τον έχω βολευτει..

Σε Σκλαβενίτη πάμε κι εμείς για το 90-95% των ψώνιων. Απλά είπα να δοκιμάσω το pockee που δεν είναι συμβεβλημένο με τον Σκλαβενίτη.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#228801 Κι εμείς μόνο Σκλαβενίτη πάμε.

Σήμερα έχει προσφορά και banylino.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#228897 Οσο ημουν Κομοτηνη, Μασουτης και ξερο ψωμι. Ηταν και πολύ κοντα στο σπιτι μου. Ουτε αμαξι χρειαζοταν να παρω.
Για ο.τι χρειαζομαι εδω μονο Σκλαβενιτη είτε στον Κηφισο ειτε στη Δωδεκανησου στο Περιστερι.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Focusman91 έγραψε:Οσο ημουν Κομοτηνη, Μασουτης και ξερο ψωμι. Ηταν και πολύ κοντα στο σπιτι μου. Ουτε αμαξι χρειαζοταν να παρω.
Για ο.τι χρειαζομαι εδω μονο Σκλαβενιτη είτε στον Κηφισο ειτε στη Δωδεκανησου στο Περιστερι.
Αλεξανδρούπολη κι εγώ Μασούτη (που ήταν κυριολεκτικά από κάτω μου) για λίγα κι εύκολα αλλά πήγαινα και αλλού για περισσότερη ποικιλία και προσφορές.
Αθήνα πλέον Σκλαβενίτη για τα περισσότερα (κοντά και με πάρκινγκ), Βασιλόπουλο (λίγο πιο πέρα αλλά δύσκολο παρκάρισμα) για πιο ειδικά. Carrefour πήγαινα για γέμισμα παλιότερα αλλά τις τελευταίες φορές είχε τρομακτικές ελλείψεις οπότε τέλος.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#229024 Μασουτη και εγώ.
Έχει μεγάλο κατάστημα 600μ από το σπίτι μου, οπότε μπορώ να πηγαίνω καθημερινές σε ώρες μη αιχμης και γλιτωνω πολυκοσμία. Τα ράφια πάντα γεμάτα και μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Στα υπέρ, η κάρτα μελους του δίνει καλές προσφορές ( Pampers no4 44τεμ 9€) και πόντους που εξαργυρωνονται σε μορφή έκπτωσης. (1 προϊόν = 1 πόντος, 200 πόντοι = 6€) και, επιπλεον, έχει Eurobank επιστροφή (-3%)

Τέλος, το εργασιακο περιβάλλον φαίνεται ανθρώπινο, ξέρω ότι πληρώνει on time. Είναι μια από τις εταιρίες που βραβευονται ως best workplaces.

...>.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#229030 Τα ίδια με τον saxon και για τους ίδιους λόγους. Να προσθέσω επίσης ότι τα μαγαζιά του στις γειτονιές έχουν ουσιαστικά αντικαταστήσει τα αντίστοιχα παλαιότερα μπακάλικα, είναι φιλικά προς τον καταναλωτή και μετά από τόσα χρόνια έχουμε και μια καλημέρα και λέμε και μια κουβέντα με τους εργαζόμενους.
-Παναή, ωραίες φαίνονται οι φράουλες.
- Άσ'τες. Οι από κάτω είναι "αρπαγμένες"...

:lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:Μασουτη και εγώ.
Έχει μεγάλο κατάστημα 600μ από το σπίτι μου, οπότε μπορώ να πηγαίνω καθημερινές σε ώρες μη αιχμης και γλιτωνω πολυκοσμία. Τα ράφια πάντα γεμάτα και μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Στα υπέρ, η κάρτα μελους του δίνει καλές προσφορές ( Pampers no4 44τεμ 9€) και πόντους που εξαργυρωνονται σε μορφή έκπτωσης. (1 προϊόν = 1 πόντος, 200 πόντοι = 6€) και, επιπλεον, έχει Eurobank επιστροφή (-3%)

Τέλος, το εργασιακο περιβάλλον φαίνεται ανθρώπινο, ξέρω ότι πληρώνει on time. Είναι μια από τις εταιρίες που βραβευονται ως best workplaces.

...>.

Όντως, γενικά πρέπει να είναι καλός εργοδότης. Κι εγώ από εκεί ψωνίζω, οι άνθρωποι είναι φιλικοί και δεν αλλάζουν σαν τα πουκάμισα...

Και ως πελάτης είναι καλός. Δεν λέω μόνο για τις πληρωμές, αλλά γενικά ως συμπεριφορά.

Ο κλάδος γενικά συμπεριφέρεται χάλια στους προμηθευτές του (παγκοσμίως και υπάρχει λόγος γι' αυτό) και ο Μασούτης δεν αποτελεί εξαίρεση, απλά από τα χάλια τα δικά του είναι τα λιγότερο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Serf έγραψε:Υπάρχει καλός λογος ή απλα η διαπραγματευτική δυναμη των s/m;

Αυτό συν το ότι το γάλα πχ είναι το ίδιο και ποσώς ενδιαφέρεται ο μασούτης αν το γάλα είναι της Δέλτα, της Φάγε, της Μεβγάλ ή οποιουδήποτε από τις δεκάδες παραγωγών... :iconcool:

Υπάρχουν δηλαδή πολλοί προμηθευτές για το ίδιο σχεδόν (ή ακριβώς) πράγμα.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να ξεχωρίσουν και έχουν διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στα σούπερ μάρκετ. Η 3Ε μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό (αν και ακόμα και αυτοί την είχαν πατήσει κάποια στιγμή από το Καρφούρ) και υπάρχουν 2-3 ακόμη...

Όλοι οι άλλοι είναι εγγεγραμένοι σε απόκρυφα σημεία του τμήματος προμηθειών του σούπερ μάρκετ... :lol: :lol: