Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Panosss έγραψε:Το 'χω ξαναγράψει στο παλιό φόρουμ βαριέμαι να το ξαναγράφω.
Βασικά, μετατρέπει το δάσκαλο σε ιδιωτικό υπάλληλο. Εφιάλτης δηλαδή.

Αποφεύγεις την απάντηση. Δώσε μου το link να διαβάσω την πρότασή σου ή γράψε την εδώ για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να την συζητήσουμε. Με την φράση που έγραψες, απλά καταλαβαίνω ότι αυτό που προτείνεις δεν δουλεύει και απλά είναι trolling για δημιουργία εντυπώσεων. Ο λόγος απλός: πως θα μετατρέψεις τα σχολεία σε ιδιωτικά; ποιος θα τα αγοράσει; ή θα τα χαρίσεις σε κολλητούς και θα αναλάβουν αυτοί μετά την διοίκηση βάζοντας δίδακτρα; και ποιος θα τα πληρώσει; και άντε και έβαλες κουπόνια τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς τί θα τους κάνεις; απόλυση και θα πάρεις άλλους; και ποιος θα έρθει όταν ξέρει ότι θα απολυθεί με την αλλαγή διευθυντή; ακριτικές περιοχές και, κυρίως, νησιά πώς θα τα καλύψεις; βγαίνει σχολείο στη Δονούσα με 5 μαθητές αν χρειάζονται 5 καθηγητές για όλα τα μαθήματα; τα έχεις σκεφτεί όλα αυτά;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#22454 @πιπινε

Ο καθηγητής στο σχολείο οφείλει να ειναι αμεροληπτος με τους μαθητές... Πράγμα προφανώς αδύνατο, γιατι άνθρωποι ειμαστε και μπαίνουν οι διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα ... Ευτυχώς το συστημα ειναι τέτοιο που ελάχιστα επηρεάζει ο βαθμός του σχολείου στην εισαγωγη στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα... Θέλω να πω, δεν σου έκοψε ο καθηγητής την νομική Αθήνας, μαλλόν εσυ την έχασες
Άβαταρ μέλους
By Panosss
pipinos1976 έγραψε:

Αποφεύγεις την απάντηση. Δώσε μου το link να διαβάσω την πρότασή σου ή γράψε την εδώ για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να την συζητήσουμε. Με την φράση που έγραψες, απλά καταλαβαίνω ότι αυτό που προτείνεις δεν δουλεύει και απλά είναι trolling για δημιουργία εντυπώσεων. Ο λόγος απλός: πως θα μετατρέψεις τα σχολεία σε ιδιωτικά; ποιος θα τα αγοράσει; ή θα τα χαρίσεις σε κολλητούς και θα αναλάβουν αυτοί μετά την διοίκηση βάζοντας δίδακτρα; και ποιος θα τα πληρώσει; και άντε και έβαλες κουπόνια τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς τί θα τους κάνεις; απόλυση και θα πάρεις άλλους; και ποιος θα έρθει όταν ξέρει ότι θα απολυθεί με την αλλαγή διευθυντή; ακριτικές περιοχές και, κυρίως, νησιά πώς θα τα καλύψεις; βγαίνει σχολείο στη Δονούσα με 5 μαθητές αν χρειάζονται 5 καθηγητές για όλα τα μαθήματα; τα έχεις σκεφτεί όλα αυτά;

Ευχαριστώ.

Τι σημασία έχει; Εσύ έχεις αποφασίσει τη γνώμη σου κι οποιαδήποτε άλλη είναι τρόλινγκ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
pipinos1976 έγραψε:Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχει τρομερή δουλειά, σε κάποια σημεία λόγω αυξημένου ωραρίου, πιο πολύ κι από την Γ/θμια, όπου, θυμίζω, το ωράριο του λέκτορα είναι 14 ώρες με, συνήθως, δύο μόλις αντικείμενα.

Εξακολουθείς να συγχέεις τη δουλειά που κάνει ένας 407 (εξαιρετικά καλοπληρωμένη δουλειά σε περίπτωση πλήρων προσόντων) με τη δουλειά ενός λέκτορα. Ο οποίος εκτός από τις 14 ώρες, έχει και έρευνα, διοικητική εργασία (κανείς δε θα ασχοληθεί με τα δικά του), επίβλεψη διπλωματικών, επίβλεψη διδακτορικών ή μάστερ και με βάση τη στελέχωση του ιδρύματος και τεχνική δουλειά ενίοτε. Τα 12ωρα στο γραφείο στους κάτω από Αν. Καθηγητής είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ενώ οι 407 έρχονται διδάσκουν και φεύγουν.
Άβαταρ μέλους
By elvet
Corto Maltese έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχει τρομερή δουλειά, σε κάποια σημεία λόγω αυξημένου ωραρίου, πιο πολύ κι από την Γ/θμια, όπου, θυμίζω, το ωράριο του λέκτορα είναι 14 ώρες με, συνήθως, δύο μόλις αντικείμενα.

Εξακολουθείς να συγχέεις τη δουλειά που κάνει ένας 407 (εξαιρετικά καλοπληρωμένη δουλειά σε περίπτωση πλήρων προσόντων) με τη δουλειά ενός λέκτορα. Ο οποίος εκτός από τις 14 ώρες, έχει και έρευνα, διοικητική εργασία (κανείς δε θα ασχοληθεί με τα δικά του), επίβλεψη διπλωματικών, επίβλεψη διδακτορικών ή μάστερ και με βάση τη στελέχωση του ιδρύματος και τεχνική δουλειά ενίοτε. Τα 12ωρα στο γραφείο στους κάτω από Αν. Καθηγητής είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ενώ οι 407 έρχονται διδάσκουν και φεύγουν.

@Corto συμφωνώ 100%
Άβαταρ μέλους
By xenos
JarnoT έγραψε:
xenos έγραψε:Eγώ δεν καταφέρνω να τα διαβάσω τα σεντόνια πάντως. Έχω να πω όμως ότι θεωρώ ότι στη 2βάθμια, μετά από 1,2,5 χρόνια έχεις στρώσει τα πάντα και δεν χρειάζεται να κάνεις να όσα λέει ο πιπ. Πραγματικά απορώ γιατί ακολούθησες αυτό το τρομερά απαιτητικό επάγγελμα... :hmmm:

Με δυο γονείς φιλολόγους εκπαιδευτικούς (χωρίς 1 ώρα ιδιαίτερου στα 35+33 χρόνια τους), απορώ τι λάθος έκαναν και δεν έβρισκαν χρόνο να με διαβάσουν στα μαθητικά μου χρόνια πριν τις 8-9 το βράδυ.. Στρωμένη δουλειά άλλωστε. :hmmm: :hmmm:
Και μάλλον το ίδιο λάθος κάνουν και οι δυο αδερφές μου (φιλολογίνες επίσης) στα 8+8 χρόνια τους. Στρωμένη δουλειά όμως..

τώρα τι να σου πω χωρίς να προσβληθείς εσύ ή εγώ; :hmmm: Μάλλον τίποτα.

JarnoT έγραψε:Είναι σαν να λέω εγώ, πρώην μηχανικός σε κατασκευαστική, ότι μετά από 1,2,5 χρόνια σχεδίων και μελετών κεντρικού κλιματισμού, είχα στρώσει τα πάντα, όλα τα έργα ίδια, κόπια τα σχέδια, ελάχιστος κόπος, κλπ, κλπ.

Συγκρίνεις τελείως ανόμοια πράγματα, οπότε πάλι δεν έχω να σου πω τπτ. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
JarnoT έγραψε:
xenos έγραψε:Eγώ δεν καταφέρνω να τα διαβάσω τα σεντόνια πάντως. Έχω να πω όμως ότι θεωρώ ότι στη 2βάθμια, μετά από 1,2,5 χρόνια έχεις στρώσει τα πάντα και δεν χρειάζεται να κάνεις να όσα λέει ο πιπ. Πραγματικά απορώ γιατί ακολούθησες αυτό το τρομερά απαιτητικό επάγγελμα... :hmmm:

Με δυο γονείς φιλολόγους εκπαιδευτικούς (χωρίς 1 ώρα ιδιαίτερου στα 35+33 χρόνια τους), απορώ τι λάθος έκαναν και δεν έβρισκαν χρόνο να με διαβάσουν στα μαθητικά μου χρόνια πριν τις 8-9 το βράδυ.. Στρωμένη δουλειά άλλωστε. :hmmm: :hmmm:
Και μάλλον το ίδιο λάθος κάνουν και οι δυο αδερφές μου (φιλολογίνες επίσης) στα 8+8 χρόνια τους. Στρωμένη δουλειά όμως..

Είναι σαν να λέω εγώ, πρώην μηχανικός σε κατασκευαστική, ότι μετά από 1,2,5 χρόνια σχεδίων και μελετών κεντρικού κλιματισμού, είχα στρώσει τα πάντα, όλα τα έργα ίδια, κόπια τα σχέδια, ελάχιστος κόπος, κλπ, κλπ.

Δεν ξερω κανενα γονιο, που να προτεινει-καθοδηγει-επιτρεπει στα παιδια του, να ακολουθησουν δυσκολο επαγγελμα.... Σε οσες συζητησεις υπηρξα παρον, οι γονεις θελουν για τα παιδια τους ειτε ξεκουραστη, ειτε δουλεια με χρηματα. Ιδανικα και τα 2. Δεν ξερω κανενα υδραυλικο να ευχηθηκε στο παιδι του να ακολουθησει την ιδια δουλεια. Απεναντιας γνωριζω πολλους δασκαλους-καθηγητες που σπουδασαν τα παιδια τους, το ιδιο επαγγελμα. Πολλοι πληρωσαν και πληρωνουν ακομα παιδσγωγικα σε Βουλγαριες κλπ
Ποσοι ΔΥ ειστε στο σπιτι;;;;;;

υγ.sorry για τους τονους
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#22818 Η αλήθεια είναι πως ο υδραυλικός (ή οποιοσδήποτε άλλος με χειρωνακτική απασχόληση) δεν προτείνει το ίδιο επάγγελμα στο παιδί του επειδή το θεωρεί υποτιμητικό κι επειδή θεωρεί ότι υστερεί σε σχέση με τους σπουδαγμένους. Όχι απαραίτητα επειδή το θεωρεί δύσκολο ή κακοπληρωμένο. Το διαπιστώνω τακτικότατα στην επικοινωνία μου με (αλλοδαπούς κυρίως) γονείς που τονίζουν ότι παλεύουν να τα προσφέρουν όλα στα παιδιά τους ώστε να είναι καλοί στα μαθήματα και "να μην τραβήξουν (επαγγελματικά) τα ίδια με αυτούς".
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Corto Maltese έγραψε:Εξακολουθείς να συγχέεις τη δουλειά που κάνει ένας 407 (εξαιρετικά καλοπληρωμένη δουλειά σε περίπτωση πλήρων προσόντων) με τη δουλειά ενός λέκτορα. Ο οποίος εκτός από τις 14 ώρες, έχει και έρευνα, διοικητική εργασία (κανείς δε θα ασχοληθεί με τα δικά του), επίβλεψη διπλωματικών, επίβλεψη διδακτορικών ή μάστερ και με βάση τη στελέχωση του ιδρύματος και τεχνική δουλειά ενίοτε. Τα 12ωρα στο γραφείο στους κάτω από Αν. Καθηγητής είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ενώ οι 407 έρχονται διδάσκουν και φεύγουν.

Δε συγχέω τίποτε απολύτως. Έχεις ξεχάσει ότι ο Λέκτορας δεν έχει δικαίωμα να αναλάβει διδακτορικό (και δε θυμάμαι αν και για διπλωματική επιπέδου master μπορεί να είναι υπεύθυνος). Αυτό το δικαίωμα ξεκινάει από Επίκουρο και πάνω. Επίσης, αν θυμάμαι καλά, ο Λέκτορας δεν κάνει μάθημα κανονικό ούτε καν σε επίπεδο master, παρά μόνο "φροντιστήρια". Ο 407 έχει επίσης δικό του ερευνητικό έργο, ίσως όχι στην ίδια Σχολή, αλλά σίγουρα σε κάποια άλλη θα βρίσκεται ερευνητικά. Διοικητικό έργο έχει, όπως και ο κανονικός λέκτορας, απλά, προφανώς, αυτό πάει ανάλογα με τις ώρες που έχει και αφορά μόνο σε θέμα σχετικά με τα μαθήματα που διδάσκει.

Καταστρατήγιση των παραπάνω είναι κάτι που γίνεται μεν, αλλά άτυπα και παράτυπα. Αν θέλετε να το λάβουμε υπόψη, τότε και οι 407 αναλαμβάνουν διπλωματικές (πάλι άτυπα), αλλά ακόμη και μετ/κοι φοιτητές ή υπ. διδάκτορες διδάσκουν μαθήματα σε Σχολές για δύο λόγους: αφενός εμπειρίας, όπως απαιτεί ο κανονισμός* και αφετέρου για να καλυφθούν οι απαιτούμενες ώρες είτε λόγω έλλειψης καθηγητών είτε λόγω βαρεμάρας των υπαρχόντων.

Ευχαριστώ.

* Στην Πληροφορική στο μετ/κο υπήρχε προσφορά έργου σε εργαστήρια. Από εκεί ξεκίνησα και έκανα 2 χρονιές Ηλεκτρονική. Μετά, στο διδ/κο, απαιτούσαν (ανάλογα τη Σχολή) κάποιες ώρες ετησίως * 3 έτη που είναι το ελάχιστο των σπουδών, διαφορετικά αφενός πλήρωνες δίδακτρα (αυτό πρακτικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ) και αφετέρου δεν έπαιρνες το διδ/κο εφόσον απαιτείται πρότερη εμπειρία σε διδασκαλία στην Γ/θμια.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 10 Οκτ 2014, 19:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#22862 Το τι γράφει ο νομος ξέρω. Επίσης ξέρω ότι ο Λέκτορας δεν μπορεί να αναλάβει διδακτορικό ως επιβλέπων, αλλά οι περιπτώσεις που ένας γηραιός καθηγητής μπαίνει επιβλέπων τύποις και την επίβλεψη την κάνει κατ'ουσία ο Λέκτορας είναι άπειρες. Όπως επίσης και και οι περιπτώσεις των μαθημάτων συνδιδασκαλίας του εν λόγω γηραιού καθηγητή με τον λέκτορα είναι 11 φορές στις 10, αποκλειστική διδασκαλία του λέκτορα. Τέλος το ότι ο 407 έχει ερευνητικό έργο δε σημαίνει ότι το έχει εξίσου επιτακτικά με τον λέκτορα ο οποίος είναι επί θητεία και κρίνεται με βάση το ερευνητικό του έργο, αντίθετα με τον 407 που κάνει έρευνα για λόγους προσωπικής εξέλιξης αλλά η θέση τους δεν κρίνεται με βάση αυτήν.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Corto Maltese έγραψε:Το τι γράφει ο νομος ξέρω. Επίσης ξέρω ότι ο Λέκτορας δεν μπορεί να αναλάβει διδακτορικό ως επιβλέπων, αλλά οι περιπτώσεις που ένας γηραιός καθηγητής μπαίνει επιβλέπων τύποις και την επίβλεψη την κάνει κατ'ουσία ο Λέκτορας είναι άπειρες. Όπως επίσης και και οι περιπτώσεις των μαθημάτων συνδιδασκαλίας του εν λόγω γηραιού καθηγητή με τον λέκτορα είναι 11 φορές στις 10, αποκλειστική διδασκαλία του λέκτορα. Τέλος το ότι ο 407 έχει ερευνητικό έργο δε σημαίνει ότι το έχει εξίσου επιτακτικά με τον λέκτορα ο οποίος είναι επί θητεία και κρίνεται με βάση το ερευνητικό του έργο, αντίθετα με τον 407 που κάνει έρευνα για λόγους προσωπικής εξέλιξης αλλά η θέση τους δεν κρίνεται με βάση αυτήν.

Το κουβάλα τον προτζέκτορα για να σε κάνω λέκτορα είναι γνωστό. Αλλά από την άλλη και η θέση του 407 κρίνεται με βάση το ερευνητικό του έργο γιατί, αν βρεθεί κάποιος με περισσότερα προσόντα, απλά, δε θα τον προσλάβουν την επόμενη χρονιά. Να τονίσουμε και το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο κανείς καθηγητής δεν μπορεί να έχει πάνω από 5 Υπ. Διδ/ρες, οπότε το φορτίο που μοιράζονται οι αντίστοιχοι λέκτορες είναι μικρό, άσε που και οι 407 ή άλλοι "ερευνητές" αναλαμβάνουν το ίδιο έργο. Π.χ. εγώ συνεργαζόμουν με "ερευνητή" που καμία επίσημη θέση δεν είχε στο Παν/μιο, ούτε καν 407 ήταν, όχι μόνιμος λέκτορας.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Dimsabas έγραψε:Η αλήθεια είναι πως ο υδραυλικός (ή οποιοσδήποτε άλλος με χειρωνακτική απασχόληση) δεν προτείνει το ίδιο επάγγελμα στο παιδί του επειδή το θεωρεί υποτιμητικό κι επειδή θεωρεί ότι υστερεί σε σχέση με τους σπουδαγμένους. Όχι απαραίτητα επειδή το θεωρεί δύσκολο ή κακοπληρωμένο. Το διαπιστώνω τακτικότατα στην επικοινωνία μου με (αλλοδαπούς κυρίως) γονείς που τονίζουν ότι παλεύουν να τα προσφέρουν όλα στα παιδιά τους ώστε να είναι καλοί στα μαθήματα και "να μην τραβήξουν (επαγγελματικά) τα ίδια με αυτούς".

Αυτό που πιστεύω ότι διαφοροποιεί τη δουλειά τη χειρωνακτική από τη δουλειά "γραφείου" είναι δύο σημεία:
α) η νοοτροπία που ίσχυε παλιά, αλλά είναι ισχυρή ακόμη και σήμερα, ότι αυτός που είναι πίσω από το γραφείο είναι ανώτερης τάξης και ελέγχει, διοικεί κτλ, πράγμα που παλαιότερα ίσχυε, αλλά και σήμερα έχει βάση, κυρίως, όμως, στις θέσεις που βρίσκονται πραγματικά ψηλά στην ιεραρχία
β) η χειρωνακτική δουλειά έχει ένα πρόβλημα που είναι εμφανές, όσο και αναπόφευκτο. Με τον καιρό οι δυνάμεις υποχωρούν και η πείρα από μόνη της δεν μπορεί να αναπληρώσει τη μαζική υστέρηση σε μυϊκότητα και ζωντάνια. Αν υπολογίσουμε και τις αυξημένες πιθανότητες ατυχήματος που, πολλές φορές, οδηγούν σε αδυναμία άσκησης του επαγγέλματος καταλαβαίνουμε γιατί δε φαίνεται ελκυστικό. Ενώ ο γραφέας, που δε στηρίζεται στη μυϊκή του δύναμη, θα δει μικρή άμβλυνση των ικανοτήτων του με το χρόνο που, ειδικά σε διοικητικά θέματα, αναπληρώνονται εύκολα από την πείρα. Αν βάλουμε και στα υπόψιν μας ότι οι μόνοι κίνδυνοι είναι δευτερεύοντες (π.χ. να πάθει ζημιά η μέση από την καθιστική ζωή) και η όποια ασθένεια αντιμετωπίζεται πολύ ευκολότερα λόγω ελάχιστων απαιτήσεων από τους μυς, να γιατί το προτιμούν οι περισσότεροι.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Panosss έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:

Ευχαριστώ.

Τι σημασία έχει; Εσύ έχεις αποφασίσει τη γνώμη σου κι οποιαδήποτε άλλη είναι τρόλινγκ.

Αν πετάς μία πρόταση: να γίνουν ιδιωτικοί υπάλληλοι = εφιάλτης, χωρίς να εξηγείς το πώς φαντάζεσαι το σύστημα για να δούμε τα υπερ και τα κατά, χωρίς να συζητήσουμε το αν μπορεί να λειτουργήσει ή όχι, εγώ φαντάζομαι ή ότι πετάς κάτι έτσι για να το πεις, χωρίς επεξεργασία ή ότι απλά έχεις σκεφτεί επιφανειακά μια λύση και ουδεμία εμβάθυνση έχει γίνει περαιτέρω.

Περιμένω κάτι πιο αναλυτικό, κάτι που θα μπορεί να συζητηθεί, δηλαδή που θα το έχουμε καταλάβει όλοι πώς δουλεύει. Εγώ, όπως είδες, ήδη έχω θέσει ορισμένα ζητήματα προς επεξεργασία και περιμένω τοποθέτηση ως προς αυτά.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
pipinos1976 έγραψε:Π.χ. εγώ συνεργαζόμουν με "ερευνητή" που καμία επίσημη θέση δεν είχε στο Παν/μιο, ούτε καν 407 ήταν, όχι μόνιμος λέκτορας.

Μόνιμοι λέκτορες ποτέ δεν υπήρχαν (εκτός από κάτι πρώην βοηθούς της προ-82 κατάστασης) ούτε και τώρα υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Corto Maltese έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:Π.χ. εγώ συνεργαζόμουν με "ερευνητή" που καμία επίσημη θέση δεν είχε στο Παν/μιο, ούτε καν 407 ήταν, όχι μόνιμος λέκτορας.

Μόνιμοι λέκτορες ποτέ δεν υπήρχαν (εκτός από κάτι πρώην βοηθούς της προ-82 κατάστασης) ούτε και τώρα υπάρχουν.

Λέκτορες είναι δύο κατηγορίες: οι "μόνιμοι", δηλαδή αυτοί που έχουν διοριστεί στο Παν/μιο και αυτοί με ετήσια σύμβαση (407). Νομικά, ούτε οι πρώτοι είναι μόνιμοι (πρακτικά είναι), έστω κι αν είναι διορισμένοι σε θέση και δεν τους κουνάει κανείς. Τα ίδια ισχύουν με το νέο νόμο και για τους Επίκουρους, όμως. Λες να μη γνωρίζω το νόμο εκεί που δούλευα; Απλά, για ευκολία τους χωρίζουμε σε μόνιμους και μη για να ξέρουμε για ποιους μιλάμε.

Να σημειωθεί ότι αναφέρθηκα σε δύο καταστάσεις ταυτόχρονα και ίσως γίνει ευκαιρία για νέα "διόρθωση". Με τον προηγούμενο νόμο υπήρχαν "μόνιμοι" λέκτορες και λέκτορες 407. Με το νέο νόμο καταργούνται οι Λέκτορες οι "μόνιμοι" και έχουμε μόνο 407 (και χωρίς να έχουν δυνατότητα να μεταβούν σε καθεστώς Επίκουρου απλά με τα χρόνια, όπως παλιά), δηλαδή με συμβάσεις, ενώ και οι Επίκουροι καθηγητές πλέον έχουν ορισμένα χρόνια σύμβαση (νομίζω 5ετία ή κάτι τέτοιο) και παύουν κι αυτοί να είναι μόνιμοι. Ελπίζω να το κάλυψα το θέμα τώρα.

Ευχαριστώ.