Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
Dimitris_P έγραψε:Γεμισα προχθες με 35€ τι να λέμε

Πες ποσα χιλιομετρα πολης κανεις με τα 35€ (και με τι αμάξι φυσικα) και θα δουμε σύγκριση :p
Άβαταρ μέλους
By mousatos
JimClark έγραψε:Λάβαρα Κισσάριο Αμόριο σε 3 λεπτά με μισό ευρό πετρέλαιο

Αυτό το κομμάτι το είχα κάνει από την ανάποδη με το γκάζι καλυμμένο στα 180 με το primera κάπου στα 1993 όταν ο δρόμος ήταν φρεσκοστρωμένος . Η μαγκιά ήταν στην τελευταία στροφή πριν μπείς στη τελική ευθεία στο Κισσάριο.
Έχω κάνει τόσες βλακείες στην οδική ζωή μου που ζω από θαύμα. Γι'αυτό δεν ήθελα κάτι γρήγορο γιατί θα παρασυρόμουν . Ποπολάρε σε έχω ότι ώρα θες , όπου θες .
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#227703 Γω πρώτη φορά μετά το '14 πέρασα πριν καμια 15 αριά μέρες και βρήκα όλο το κομμάτι αμήν παραδομένο σε κυκλοφορία
Άβαταρ μέλους
By JBT
#227707 Ήμανε φαντάρος την εποχή που είχανε ξεκινήσει τα έργα και σε κάποια κομμάτια ήταν με τις μπαριέρες και τις κοφτές στροφές λες και ήσανε στο Μονακό :inlove:

Φανταστικές στιγμές είχα περάσει στο φανταρικό μου, μετά πήγα Λαγκαδά και ξενέρωσα :s_mad
Άβαταρ μέλους
By markvag
JimClark έγραψε:Γατάκια κάπου εκεί είναι το σίριον της γυναίκας με 4η. Beware :lol: :lol: :lipsealed:

:yahoo: :lol: :metalo:

Το Kolo της μάνας μου πριν από 2-3 ζωές (1,05lt 45 ατίθασα γερμανικά καθαρόαιμα :metalo: :metalo: ) είχε 27χαω με 5η... :metalo: :lol: :lol: και 0-100 σε κάπου 20 δευτερόλεπτα (σκέψου πόσο θα έκανε αν δεν είχε τόσο κοντή κλιμάκωση... :lol: ). Με 5η πατούσες γκάζι και δεν συνέβαινε και τίποτα το συνταρακτικό... :lol: :lol: Μετά από αυτό το golf IV 1.6 100ps ήταν πύραυλος... :lol: :lol:

Η 4η του 206 ήταν λίγο πιο μακριά από την 5η του kolo... :lol: :lol:

JBT έγραψε:Φανταστικές στιγμές είχα περάσει στο φανταρικό μου, μετά πήγα Λαγκαδά και ξενέρωσα :s_mad

Λαγκαδά φαντάρος;;;; Ήσουν στα MLRS;;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#227778 Ναι γαμώ :slap:
Άβαταρ μέλους
By apav
belgarion έγραψε:οδηγικά δεν με χαλάει ιδιαίτερα κάτι πέρα από αυτο το εκνευριστικό που έχουν τα ντίζελ να έχουν την τάση να επιταχύνουν χωρίς γκάζι με ταχύτητα στο κιβώτιο.Ευτυχώς που είναι τόσο οικονομικό

Μήπως το αφήνεις να κρεμάει με μεγαλύτερη σχέση; Πόσο σου έχει κάψει συνολικά για όλα τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Alxnks έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Γεμισα προχθες με 35€ τι να λέμε

Πες ποσα χιλιομετρα πολης κανεις με τα 35€ (και με τι αμάξι φυσικα) και θα δουμε σύγκριση :p

Civic i-dtec (diesel)
~650 με μεση κατανάλωση ~5 κι έχει λίγα ακόμα πριν ανάψει λαμπάκι. Το trip τα υπολογίζει γύρω στα 130-150χλμ.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
apav έγραψε:
belgarion έγραψε:οδηγικά δεν με χαλάει ιδιαίτερα κάτι πέρα από αυτο το εκνευριστικό που έχουν τα ντίζελ να έχουν την τάση να επιταχύνουν χωρίς γκάζι με ταχύτητα στο κιβώτιο.Ευτυχώς που είναι τόσο οικονομικό

Μήπως το αφήνεις να κρεμάει με μεγαλύτερη σχέση; Πόσο σου έχει κάψει συνολικά για όλα τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει;

Δεν το αφήνω να κρεμάει με μεγαλύτερη σχέση.Ας πούμε ότι πλησιάζω μια κατηφορική φουρκέτα δευτέρας.Μέχρι τώρα άφηνα το γκάζι και το αυτοκίνητο έκοβε και έπαιρνα την φουρκέτα χωρίς φρένο.Τώρα ενώ αρχικά κόβει ,μόλις πέσουν οι στροφές σου δίνει την αίσθηση επιτάχυνσης,οπότε ή πρέπει να πατήσω παραπάνω φρένο ή συμπλέκτη και να το αφήσω να ρολάρει με νεκρό.Το ίδιο αισθάνομαι μέσα στην πόλη με 30 χλμ/ώρα αν κόψει ο μπροστινός δεν αρκεί να σηκώσω από το γκάζι όπως έκανα με τα βενζινοκίνητα,πρέπει ή να φρενάρω αρκετά κόντρα στην επιθυμία του κινητήρα για επιτάχυνση ή να βάλω νεκρό.Ίσως αυτό που περιγράφω να μην είναι παραπάνω γκάζι αλλά η έλλειψη φρένου από τον κινητήρα που είχα συνηθίσει από τα βενζινοκίνητα. :hmmm:
Σε ότι αφορα το κόστος καυσίμου,δεν έχω στοιχεία από όταν το αγόρασα αλλά από την 01/10/2015 εώς τώρα που τα καταγράφω.Για το διάστημα λοιπόν 01/10/2015-25/02/2015 που γέμισα τελευταία φορά:
8946km ,496,60 λίτρα, με κόστος 526,16 ευρώ .Μέση κατανάλωση 5,158 λίτρα/100χλμ.
Στο ίδιο διάστημα έχω δώσει 430 ευρώ για λάστιχα και 145.96 για δίσκους τακάκια.Χωρίς τέλη κυκλοφορίας :twisted:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#228108 Eγώ με ένα 45ευρο κάνω 455 χλμ. Ξέρω κουλά νούμερα αλλά έτσι μου βγαίνουν από φουλάρισμα σε φουλάρισμα. :lol:

Με 1,28 η μπενζίνα έχουμε 7,69λ/100. :lol:

Κυρίως ανοικτός δρόμος αλλά και λίγο κίνηση. 30' ανοικτός 10' κίνηση και φανάρια. :oops:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#228125 Σωστά. Ξέχασα ότι οδηγάω σε παγκόσμια πρώτη wankel suv. Άρα με πρόχειρους υπολογισμούς τα 600χλμ κοστίζουν τελικά 101€. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By apav
belgarion έγραψε:Δεν το αφήνω να κρεμάει με μεγαλύτερη σχέση.Ας πούμε ότι πλησιάζω μια κατηφορική φουρκέτα δευτέρας.Μέχρι τώρα άφηνα το γκάζι και το αυτοκίνητο έκοβε και έπαιρνα την φουρκέτα χωρίς φρένο.Τώρα ενώ αρχικά κόβει ,μόλις πέσουν οι στροφές σου δίνει την αίσθηση επιτάχυνσης,οπότε ή πρέπει να πατήσω παραπάνω φρένο ή συμπλέκτη και να το αφήσω να ρολάρει με νεκρό.Το ίδιο αισθάνομαι μέσα στην πόλη με 30 χλμ/ώρα αν κόψει ο μπροστινός δεν αρκεί να σηκώσω από το γκάζι όπως έκανα με τα βενζινοκίνητα,πρέπει ή να φρενάρω αρκετά κόντρα στην επιθυμία του κινητήρα για επιτάχυνση ή να βάλω νεκρό.Ίσως αυτό που περιγράφω να μην είναι παραπάνω γκάζι αλλά η έλλειψη φρένου από τον κινητήρα που είχα συνηθίσει από τα βενζινοκίνητα. :hmmm:
Σε ότι αφορα το κόστος καυσίμου,δεν έχω στοιχεία από όταν το αγόρασα αλλά από την 01/10/2015 εώς τώρα που τα καταγράφω.Για το διάστημα λοιπόν 01/10/2015-25/02/2015 που γέμισα τελευταία φορά:
8946km ,496,60 λίτρα, με κόστος 526,16 ευρώ .Μέση κατανάλωση 5,158 λίτρα/100χλμ.
Στο ίδιο διάστημα έχω δώσει 430 ευρώ για λάστιχα και 145.96 για δίσκους τακάκια.Χωρίς τέλη κυκλοφορίας :twisted:

Κατάλαβα τι γράφεις. Έχεις πολύ ελαφρύ σκάφος και γι’ αυτό σου το κάνει τόσο έντονα. Επιπλέον, εάν το οδηγείς επιθετικά, θέλει λίγο χρόνο μέχρι να ακούσει στο άσε και να αρχίσει να ρολάρει. Το δικό μου είναι δίλιτρο, δύο κατηγορίες μεγαλύτερο και επειδή το οδηγώ εντελώς χαλαρά, με πολύ ρολάρισμα, ρίχνει τις στροφές σιγά σιγά και δεν μπορεί να επιταχύνει τόσο έντονα. Πάντως το βλέπεις στην στιγμιαία κατανάλωση ότι δίνει πετρέλαιο εάν το παρατήσεις με την ίδια σχέση. Όταν πέσει σε πολύ μικρές ταχύτητες πρέπει να παίξεις περισσότερο με τον συμπλέκτη/νεκρά σε σχέση με την βενζίνη αλλά το συνηθίζεις. Μην το φρενάρεις ενώ ο κινητήρας δίνει πετρέλαιο γιατί το ταλαιπωρείς. Ίσως γι’ αυτό σου έχει τέτοια κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#228142 Βασικά έχω τόση κατανάλωση γιατί δεν ασχολούμαι καθόλου να οδηγησω οικονομικά. Όταν το πήγαινα πιο φυλαγμενα έπαιζα από 4.5-4.8 αλλά όσο πέφτει η τιμή του πετρελαίου τόσο ανεβάζω ρυθμούς...

.