Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#226322 Θελει πολυ θαρος να βαλεις τις οικονομιες μιας ζωης στην Αθηνα αυτην την στιγμη. Εχτες ενας μου ελεγε οτι η Ελλαδα δεν θα ανακαμψει ουτε σε 5 χρονια και ζητησε απο την εταιρεια του να τον μεταφερει απο την χωρα...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Dimitris_P έγραψε:Κάτσε σαλονικα μη κατεβαίνεις στο μπουρδέλο. Όσο για τους συγγενείς δεν το βρίσκω σαν λόγο να βασιστεις πάνω τους εκτός αν έχετε άψογες σχέσεις.

μα κ Σαλόνικα από το μηδέν θα ξεκινήσω. επίσης στην Αθήνα είναι διαφορετικές οι ταρίφες. κ τα ιδιωτικά νοσοκομεία περισσότερα. τώρα τελευταία βλέπω πολύ διαφήμιση για το μετροπόλιταν...

GTS: σε μια πενταετία το βλέπω, για βραχυπρόθεσμα δεν το σκέφτομαι.
Άβαταρ μέλους
By skous
#226350 Αρετσού κάνεις μπάνιο;

Εάν όχι, τότε δεν θα κάνεις ούτε γλυφάδα.

Το που μένουν οι συγγενεις, μιας και δεν είναι κολλητοι είναι irrelevant. Βρές πρώτα που θα δουλεύεις, ψάξε εκει κοντά καλή περιοχή, και για μπάνια χτυπάς ανατολική αττική ή δυτική προς τα έξω

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
skous έγραψε:Αρετσού κάνεις μπάνιο;

Εάν όχι, τότε δεν θα κάνεις ούτε γλυφάδα.

Το που μένουν οι συγγενεις, μιας και δεν είναι κολλητοι είναι irrelevant. Βρές πρώτα που θα δουλεύεις, ψάξε εκει κοντά καλή περιοχή, και για μπάνια χτυπάς ανατολική αττική ή δυτική προς τα έξω

< >

Στον Αστέρα κάνουν μπάνιο, σωστά? εννοώ πως η περιοχή είναι οκ. κ για Βάρκιζα ξέρω ότι κάνεις μπάνιο, σωστό δεν είναι?
Άβαταρ μέλους
By Serf
#226353 Κατά τη γνώμη μου, εφόσον δεν έχεις εμπειρία από Αθήνα, θα πρέπει να έρθεις πρώτα με ενοίκιο 1-2 χρόνια, να δεις περιοχές, να κινηθείς σε αυτές, να επιβεβαιώσεις ότι η εικόνα που έχεις ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και μετά να αγοράσεις... εκτός κι αν είσαι άνθρωπος που δεν έχει πρόβλημα να πουλήσει το σπίτι μόλις καταλάβει ότι έκανε λάθος και να προχωρήσει στο επόμενο.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Serf έγραψε:Κατά τη γνώμη μου, εφόσον δεν έχεις εμπειρία από Αθήνα, θα πρέπει να έρθεις πρώτα με ενοίκιο 1-2 χρόνια, να δεις περιοχές, να κινηθείς σε αυτές, να επιβεβαιώσεις ότι η εικόνα που έχεις ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και μετά να αγοράσεις... εκτός κι αν είσαι άνθρωπος που δεν έχει πρόβλημα να πουλήσει το σπίτι μόλις καταλάβει ότι έκανε λάθος και να προχωρήσει στο επόμενο.

αυτή είναι λογικό, ίσως να το κάνω. αν κ όπως είπα, αν βρεθεί η στάνταρ δουλειά, τότε δε βρίσκω λόγο να χαλάσω 10-15.000€ για ενοίκια 1-2 ετών...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#226360 Πιο πολλά κινδυνεύεις να χάσεις αν αγοράσεις σπίτι σε μια περιοχή/ γειτονιά από την οποία έχεις μηδενική εμπειρία βασιζόμενος σε γνώμες θείων/ ξαδελφών και τελικά βρεθείς προ εκπλήξεων.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#226368 Θα κατεβώ τα ερχόμενα χρόνια να δω πως είναι η κατάσταση, μιας και 1 φορά τον χρόνο πάω για επίσκεψη κτλ. Κ από εκεί κ πέρα θα πράξω αναλόγως.

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By italakias
#226373 Πιτερ να σου πω κι εγω τη νγνωμη μου.
Εαν ειχα την οικονομικη ανεση θα διαλεγα σπιτι στα βορεια προαστια.
Καλυτερο κλιμα,μεσα στα πευκα και γενικοτερα ωραια τοπια σε σχεση με τα αγονα εδαφη της ΝΑ αθηνας,περισσοτερη ησυχια,τον χειμωνα θα βλεπεις και χιονι,μπορεις να ψησεις και κανα αρνι το πασχα. :help:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
GTS έγραψε:Θελει πολυ θαρος να βαλεις τις οικονομιες μιας ζωης στην Αθηνα αυτην την στιγμη. Εχτες ενας μου ελεγε οτι η Ελλαδα δεν θα ανακαμψει ουτε σε 5 χρονια και ζητησε απο την εταιρεια του να τον μεταφερει απο την χωρα...

Αλλό ένα χαρμόσυνο post by GTS. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#226396 Συμφωνώ κι εγώ ότι δεν μπορείς έτσι να διαλέξεις μέρος, εξ' αποστάσεως.
Μπορεί η Αθήνα να έχει πιο πολλά νοσοκομεία αλλά έχει και πιο πολλούς γιατρούς. Και όχι απαραίτητα περισσότερους πελάτες (που να έχουν την οικονομική άνεση για ιδιωτικά). Και ποιος σου λέει ότι θα βρεις θέση εκεί που να αξίζει τον κόπο. Το να συνεργαστείς όλοι το θέλουν αλλά το να σε πάρουν κανονικά είναι άλλο θέμα. Έχεις τσάτσο ή είσαι καταπληκτικός κι έχεις να προσφέρεις κάτι πολύ σπέσιαλ;
Ανάλογα και με την ειδικότητα βέβαια και η τοποθεσία. Φίλος που το έψαξε βρήκε ότι για την ειδικότητά του το καλύτερο μέρος ήταν κάποιο άσχετο με αυτό που ήξερε και μεγάλωσε αλλά έκανε το βήμα και έστησε ιατρείο εκεί.
Επειδή η Γερμανική περνάει κορυφαία φάση όπου θεωρείται ότι ίσως είναι το καλύτερο σχολείο δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να μπεις εκεί. Και σίγουρα δεν θα μένεις στη Βάρκιζα...
Το ότι αρέσει σε άλλους μια περιοχή δεν σημαίνει ότι θα αρέσει και σε σένα. Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια και στα δύο μέρη, Αθήνα και Θεσ/κη (και δεν εννοώ μόνο σαν φοιτητής) ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικός. Έχεις ζήσει Αθήνα; Μπορεί και να μην σου πάει η ΒΒΒ (Βούλα Βουλιαγμένη Βάρκιζα). Για θάλασσες έχει κι αλλού, οι βόρειοι πάνε από την άλλη μεριά την ανατολική.
Προσπάθησε να μείνεις για λίγο καιρό (όχι μια βδομάδα, θέλεις παραπάνω) είτε σε συγγενή είτε με ενοίκιο να διερευνήσεις όλα τα θέματα, και το σπίτι αλλά και δουλειές, σχολεία, μεταφορές κλπ. Πρέπει να το ζήσεις περισσότερο προτού δεσμευτείς. Και δύσκολα αφήνεις τη Θεσ/κη αν μάλιστα είσαι από εκεί.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#227729 Εικόνα

Εικόνα

Οι δυο τελικες προκρινομενες διαμορφωσεις. Ντουλαπια συρταρια ειναι "οτι βγηκε" στη σχεδιαση.
Δεξια γωνια υπαρχει κενο για προσβαση σε υδραυλικα που ειναι ακριβως γωνια.
Το κενο θα χρησιμευσει για τρολευ και αλλα ελευθερα αξεσουαρ.
Για το νιπτηρα υπαρχει ενας ενδοιασμος αν βολευει στη γωνια. Οι εστιες τραβηχτηκαν προς το κεντρο για να γινει ποιο ευκολη η τοποθετηση κρεμαστων ντουλαπιων. Αρχικη σκεψη ηταν να μπουν δεξια, ακριβως μετα τη γωνια.
Διπλα στη στηλη φουρνου ο παγκος ειναι 60 ποντοι, οποτε δεν ενδεικνυεται για εστια, οπως και απεναντι η γωνια ειναι 60 ποντους επισης.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#227807 ΠΑΡΩΝ !!! :lol:

Λιγα επιτοιχα ντουλαπια βλεπω. Λειπει τραπεζι που ηταν εκ των ου ανευ κλπ.
Αχ καλε δεν εχετε ψυγειο? :lol:

Βαλε την τελευταια εκδοχη της προηγουμενης εκδοσης να προσανατολιστουμε.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#227848 Το τραπεζι ειναι απο δω μερια οπως και το ψυγειο. Δεν τα εβαλα επειδη θα ειναι "χυμα" καθως και να μην κοβουν το οπτικο πεδιο της οψης τουτης!

Εικόνα
free photo upload
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
PeterPan έγραψε:Προς το παρόν είναι θεωρητικό σενάριο, αλλά ελπίζω σε 5-7 χρόνια να το πραγματοποιήσω. Μεταξύ σοβαρού κ αστείου έβλεπα κάτι αγγελίες στο Spitimou κ είδα πολύ καλές τιμές. Δλδ είδα μονοκατοικίες 200 τμ στα 350-400 k€ , φαντάζομαι ένα 30άρι θα πέφτει κάτω κι άλλο. Να το αγοράσω θέλω, οχι ενοίκιο. Για εμένα το σκέφτομαι.

Παιδιά έχεις; τι ηλικίες;
Δες για χάζι τις τιμές, και εγώ το κάνω, αλλά μέχρι εκεί.
Άμα είσαι μόνος, έχεις βάλει στην άκρη αρκετά να σε συντηρήσουν για early retirement η βρίσκεις μια δουλειά για συντήρηση επιπλέον των άλλων, είναι καλή ιδέα η Ελλάδα, είναι εύκολη και ωραία η ζωή (εννοείται να έχεις να πληρώνεις για όλα, κράτος μηδέν, μη περιμένεις τίποτα).
Αν έχεις παιδιά, αμαρτία είναι να σκέφτεσαι να τα φέρεις σε αυτή την κοινωνία.
edit mod. To κείμενο επανήλθε στην αρχική του κατάσταση.[Admin]