Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε: Κατά τα αλλα στην Ελλαδα δουλευουν σκληρα... :whistlink:

Δεν είναι όλες οι δουλειές ίδιες.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
QsisVTS έγραψε:ελπίζω μακροπρόθεσμα να στήσω δική μου φάση

:omg:

Που πας να μπλέξεις ρε Γιώργο; Τα καλά του μικρο-επιτηδευματία είναι ότι δεν έχει αφεντικό πάνω από το κεφάλι του (έχει το Κράτος βέβαια μεγαλομέτοχο...) και εκεί κάπου τελειώνουν. Υποχρεώσεις προς πελάτες και Κράτος τεράστιες. One man show ---> Ό,τι χειρότερο! Ελάχιστα κέρδη και φορολόγηση τεκμαρτά. :vava: :vava: :vava: Εύκολα θα γινόμουν υπάλληλος αν υπήρχαν δουλειές και αν υπήρχε και μια στοιχειώδης προστασία του εργαζομένου σε αυτή την χώρα. Αλλά όπως έχει τουλάχιστον δεν μου ζαλίζει κανείς τα μεζέα. Ούτε καν σε πελάτες δεν το επιτρέπω, έχω διώξει με τις κλωτσιές μερικούς. :lol:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
REALZEUS έγραψε:
QsisVTS έγραψε:ελπίζω μακροπρόθεσμα να στήσω δική μου φάση

:omg:

Που πας να μπλέξεις ρε Γιώργο; Τα καλά του μικρο-επιτηδευματία είναι ότι δεν έχει αφεντικό πάνω από το κεφάλι του (έχει το Κράτος βέβαια μεγαλομέτοχο...) και εκεί κάπου τελειώνουν. Υποχρεώσεις προς πελάτες και Κράτος τεράστιες. One man show ---> Ό,τι χειρότερο! Ελάχιστα κέρδη και φορολόγηση τεκμαρτά. :vava: :vava: :vava: Εύκολα θα γινόμουν υπάλληλος αν υπήρχαν δουλειές και αν υπήρχε και μια στοιχειώδης προστασία του εργαζομένου σε αυτή την χώρα. Αλλά όπως έχει τουλάχιστον δεν μου ζαλίζει κανείς τα μεζέα. Ούτε καν σε πελάτες δεν το επιτρέπω, έχω διώξει με τις κλωτσιές μερικούς. :lol:

Oπότε γυρνάμε πάλι στο ότι είναι καλύτερα να είσαι μικρο-επιτηδευματίας. :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#225710 Καλύτερο είναι να μη σε ξέρει η εφορία! :rtfm:
Το να έχεις σήμερα μικρή επιχείρηση είναι συνειδητή απόφαση. Λεφτά πολλές φορές λιγότερα από του υπαλλήλου. Απλά αν δεν γουστάρεις δεν πας καν να το ανοίξεις. Αυτό είναι το μόνο καλό. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#225735 Τώρα είναι αργά για να μη με ξέρει η εφορία και όχι μόνο :lol:

Αυτό είναι το λιγότερο, τους έχω

Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το κατά πόσο θα υπάρχουν επιχειρήσεις και αν σε 20 χρόνια θα αντικατασταθούμε από ρομπότ όπως προβλέπουν στα εξωτερικά

Αν πήγαινα σε δική μου δουλειά μάλλον θα ήμουν εκεί όλη μέρα, σκεψου ότι πολλές φορές αν και ξυπναω απογοητευμένος και λέω "πού πας ρε κακομοιρη;" μετά από λίγο θέλω να πάω να φάω το σκατο, είναι λίγο ανώμαλη η φάση και όχι μόνο με εμένα βέβαια
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#225780 Κιούση , η λύση είναι να τρουπώσεις στο δημόσιο, να τα ξύνεις όλη μέρα και τα απογεύματα να δουλεύεις στα μαύρα .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Επιτρεπεται οnce a year στο bring your kids to work event. Κατά τα αλλα στην Ελλαδα δουλευουν σκληρα... :whistlink:

Προφανώς δουλεύουν σκληρα, γιατί αναγκάζονται να πάνε στην δουλειά με το μωράκι τους, μιας και δεν έχουν ούτε αρκετη άδεια, ούτε κάπου να το αφήσουν.
Κρίμα πάντως που έχεις τέτοιες απόψεις για τους υπόλοιπους. Και ειδικά για τις γυναίκες, που τρώνε απίθανο σκ@το στην δουλειά, ειδικά όταν θέλουν να γινουν μάνες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#225810 Δηλ εσυ θεωρεις σωστο να φερνουν τα μωρα τους στο εργοσιακο περιβαλλον; Πχ αν πας στην τραπεζα θα θεωρεις νορμαλ η ταμιας να κανει συνεχως διακοπες για προσεξει/ταισει το μωρο και να υπαρχει μια ουρα με 50 ατομα στο ταμειο; Οκ
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
GTS έγραψε:Δηλ εσυ θεωρεις σωστο να φερνουν τα μωρα τους στο εργοσιακο περιβαλλον; Πχ αν πας στην τραπεζα θα θεωρεις νορμαλ η ταμιας να κανει συνεχως διακοπες για προσεξει/ταισει το μωρο και να υπαρχει μια ουρα με 50 ατομα στο ταμειο; Οκ

Σωστο δεν ειναι, ειδικα για το μωρο, τι κανεις ομως αν δεν εχεις αλλη επιλογη;

Ειχε παρει η συζυγος τον μικρο 2-3 φορες στην δουλεια της γιατι η γιαγια που τον φυλαγε δεν μπορουσε και ηταν πολυ κουραστικο και για τους 2. Η αλλη λυση ηταν να παρει αδεια, δεν μπορουσε ομως λογω φορτου εργασιας. Προτιμησε αυτη τη λυση ωστε και την δουλεια να μην κρεμασει και το παιδι να ειναι με καποιον.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#225828 και η δικια μου τον ειχε παρει μικρο στη δουλεια 3-4 φορες για τους λογους που ανεφερε παραπανω ο Νικος.
Δεν εγινε και τιποτα ρε παιδια.Τον ειχε βαλει σε ενα γραφειο και ζωγραφιζε.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Deleted User 1 έγραψε:Σ' έμας έρχονται όλες οι μανάδες για θέματα αδειών κτλ και φέρουν και τα μωρά μαζί και γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος. Βαράω κόφτες απ' τα νεύρα τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα!

Έτσι όπως το έγραψε ο Deleted User 1 πάντως μάλλον δεν μιλάει για κάποια που εργάζεται με το παιδί αλλά για κάποιες που είναι σε άδεια και πάνε εκεί για κάποια απορία κλπ

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Δηλ εσυ θεωρεις σωστο να φερνουν τα μωρα τους στο εργοσιακο περιβαλλον; Πχ αν πας στην τραπεζα θα θεωρεις νορμαλ η ταμιας να κανει συνεχως διακοπες για προσεξει/ταισει το μωρο και να υπαρχει μια ουρα με 50 ατομα στο ταμειο; Οκ

Εγώ θεωρώ πως δεν είναι σωστό να κρίνουμε το αν δουλεύουν ή όχι οι Έλληνες από το γεγονός πως μια μητέρα έφερε το παιδί στην δουλειά της. Λογικά, και η ίδια δεν το ήθελε αυτό, αλλά αναγκάστηκε.
Λογικό επίσης θεωρώ να είμαστε καλοπροαίρετοι με τους ανθρώπους και ειδικότερα με τις γυναίκες, που πληρώνονται λιγότερο και τους φέρονται άδικα μόνον και μόνον γιατί θέλουν να γίνουν μάνες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#225838 Εφαρμοσε το συστημα στην δικια σου εταιρεια και πες μου αν βγαινεις. Σε αλλες εταιρειες που εχω δει δεν επιτρεπουν να φερεις τα παιδια σου στην δουλεια γιατι προφανως δεν ειναι το καταλληλο περιβαλλον γιαυτα εκει (κλειστος χωρος, κοσμος, μικροβια κλπ). Αν αρχισει να κλαιει το μωρο δεν θα ενοχλησει τους αλλους που δουλευουν; Περα απο την υπαιτιοτητα του εργοδοτη αν συμβει καποιο ατυχημα.