Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#225546 Ωχ μη λες τετοια καβαλινο (για το κουμπί που δεν ξεκλειδωνει με την πρωτη) γιατί και μένα το κανει καμια φορά τώρα τελευταία και είπα θα ναι η μπαταρία....
Πάω να το κατεβασω στο υπογειο γμτμτπγτκ.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#225551 Ενας συγκατοικος εδω στη πολυκατοικια μου ειπε οτι αντι για συναγερμο κλπ εβαλε ενα διακοπτακι "καπου" γυρω απο τον οδηγο που κλεινει τη ροη της βενζινης, οποτε σε καποια μικρη αποσταση το αυτοκινητο ακινητοποιηται......Τεχνικες λεπτομερειες δεν ζητησα μιας και αν γινει το κακο αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας :hmmm: Να τον πιστεψω;
Άβαταρ μέλους
By Morx
DAP έγραψε:Ενας συγκατοικος εδω στη πολυκατοικια μου ειπε οτι αντι για συναγερμο κλπ εβαλε ενα διακοπτακι "καπου" γυρω απο τον οδηγο που κλεινει τη ροη της βενζινης, οποτε σε καποια μικρη αποσταση το αυτοκινητο ακινητοποιηται......Τεχνικες λεπτομερειες δεν ζητησα μιας και αν γινει το κακο αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας :hmmm: Να τον πιστεψω;

Να του πεις οτι σαν επιδοξος κλεφτης, γνωριζεις για το διακοπτακι και οτι καποια πραγματα τα κραταμε απλα για τον εαυτο μας.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
DAP έγραψε:Ενας συγκατοικος εδω στη πολυκατοικια μου ειπε οτι αντι για συναγερμο κλπ εβαλε ενα διακοπτακι "καπου" γυρω απο τον οδηγο που κλεινει τη ροη της βενζινης, οποτε σε καποια μικρη αποσταση το αυτοκινητο ακινητοποιηται......Τεχνικες λεπτομερειες δεν ζητησα μιας και αν γινει το κακο αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας :hmmm: Να τον πιστεψω;

Να τον πιστέψεις! Ακριβώς αυτό είχα για χρόνια σε όλα τα αυτοκίνητά μου από το 88 έως το 09! Αν καμιά φορά ξεχνούσα να κλείσω τον μικροδιακόπτη, μετά από ένα περίπου χιλιόμετρο το αυτοκίνητο ρετάριζε και έσβηνε. Απλό και σίγουρο...
Άβαταρ μέλους
By bill33
Pitt έγραψε:

Να τον πιστέψεις! Ακριβώς αυτό είχα για χρόνια σε όλα τα αυτοκίνητά μου από το 88 έως το 09! Αν καμιά φορά ξεχνούσα να κλείσω τον μικροδιακόπτη, μετά από ένα περίπου χιλιόμετρο το αυτοκίνητο ρετάριζε και έσβηνε. Απλό και σίγουρο...

Το είχα και εγώ στην Αλφα33 και στην μπαρκέτα.Διακόπτης που έκοβε το ρευμα στην αντλία καυσίμου.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#225589 Χα, χα, χα! Όλη τα ίδια μέτρα είχαμε πάρει φαίνεται... :lol:

Στα δικά μου είχα τοποθετήσει μια NC αντιεκρηκτικού τύπου σωληνοειδή βαλβίδα στο σωληνάκι τροφοδοσίας κρυμμένη σε σημείο που δεν φαινόταν που ενεργοποιούνταν από μικροδιακόπτη κρυμμένο στην καμπίνα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#225596 Πολύ Μαγκάιβερ ακούγεται αυτό!
Μήπως ανατιναζοταν κιόλας αν δεν σε αναγνώριζε?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kovathe έγραψε:Πολύ Μαγκάιβερ ακούγεται αυτό!
Μήπως ανατιναζοταν κιόλας αν δεν σε αναγνώριζε?

Έκανε eject τη θέση. :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
Alxnks έγραψε:
drdino έγραψε:Εργοστασιακός συναγερμός;

Όχι, aftermarket, με turbo timer, κοντρολακια με τηλε-ειδοποιηση κτλ.

Αν θελεις, δωσε λιγες περισσοτερες πληροφορίες με πμ.

<
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#225610 Κολπα με τετοια διακοπτακια...πολλά:
-κοβεις την εντολή της μιζας (προτιμητέο αυτό κι οχι αλλο κοψιμο μιζας επειδη δεν έχει τίποτα ιδιαίτερα αμπέρ). Γενικά προτιμητέα λύση καθώς το αμάξι δεν παιρνει καθόλου μπροστά αντι να πάρει και να μείνει λίγο παρακατω, με άγνωστες συνέπειες (ίσως τρακαρισμα; χεστηκε αλλωστε ο κλέφτης σε τι κατασταση θα το παραλάβει ο ιδιοκτήτης).
-κόψιμο εντολής αντλίας βενζίνης. Με το αρνητικό που αναφέρθηκε.
-κόψιμο γείωσης κεντρικού ρελέ.
-κτλ κτλ

Εννοείται οτι την ύπαρξη τέτοιων διακοπτών της ξερετε μονο εσείς (αν το κάνετε μόνοι σας), άντε κι αυτός που σας το έκανε (ακόμα καλυτερα αν είναι κάποιος γνωστός/φίλος) και γονεις/αδερφια/σύζυγοι που ίσως χρειαστεί να πάρουν το αμάξι σε αναγκη. Κανεις άλλος.

Επίσης μπορούμε να αφαιρούμε ασφάλειες που ελέγχουν ανάφλεξη (ή να τις αντικαθιστούμε με καμμενες, ώστε να μην είναι εμφανής η απουσία), ρελεδακια...οτι είναι εύκολα προσβάσιμο. Αν το αμάξι είναι να μείνει ακίνητο για μέρες, παιζει ακόμα κι αφαιρεση μέχρι και μπουζοκαλωδιων ή/και μπουζι.

Ε τι διάολο...θα πάνε στο παρακατω!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#225616 αφαιρεση ρελε βενζιναντλιας.
Άβαταρ μέλους
By cavallino
bibendum έγραψε:Σου ειπαν οτι πρεπει να περιμενεις 3 η 6 μηνες;

3 μήνες μου είπαν.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#225630 Αφαιρεση βενζιναντλιας.

Quick-release σωληνακια, βιδες πεταλουδα και φλατζα ανθεκτικη στο βαλε βγαλε!

:lol:
Άβαταρ μέλους
By cavallino
kovathe έγραψε:Ωχ μη λες τετοια καβαλινο (για το κουμπί που δεν ξεκλειδωνει με την πρωτη) γιατί και μένα το κανει καμια φορά τώρα τελευταία και είπα θα ναι η μπαταρία....
Πάω να το κατεβασω στο υπογειο γμτμτπγτκ.

Αν στο κάνει, κοίτα γύρω γύρω για κανέναν περίεργο τύπο σε "απόσταση βολής". Αν δεν υπάρχει κανείς, ψάξε το αυτοκίνητο μήπως σου έχουν κοτσάρει πουθενά (πχ κάτω από το μαρσπιέ) τη συσκευή, προκειμένου να την ανακτήσουν αφού επιστρέψεις και πας για ύπνο (όπως έγινε μάλλον με το δικό μου). Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι να είναι τελικά η μπαταρία, εννοείται. Απλά καλό θα είναι να φυλάγεσαι, μην τυχόν και έχεις πέσει στην περίπτωση...
Τελευταία επεξεργασία από cavallino και 26 Φεβ 2016, 23:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά