Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#215947 Στέφανε φυσικά αν δεν ακούσεις κάτι είναι σα να παίρνεις γουρούνι στο σακί... μπορεί αυτό που αρέσει σε μένα εσύ να μην μπορείς να το ακούσεις...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#215953 Ναι εννοείται θα ακούσω πριν ψωνίσω, απλά προσπαθώ να φτιάξω ένα short list πριν αρχίσει η ακρόαση για να μην πάω σα χαμένος γύρω γύρω τα μαγαζιά.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#215976 Στα media markt και σίγουρα στη Συγγρου έχει μεγάλο δωμάτιο ακρόασης το οποίο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεις τον ενισχυτή που θες και να παίξεις μόνος με συνδυασμούς ηχείων -ενισχυτή χωρίς να έχεις τον πωλητή που βαριέται που ζει να σε εξυπηρετήσει. Πας με τα CD σου, κλείνεις την πόρτα και κάνεις παιχνίδι μόνος σου αν γουστάρεις. Δεν ξέρω αν τα έχουν ακόμα αλλά όταν έψαχνα εγώ πριν κανένα 6μηνο είχαν τα Crystal Audio που έβαλες πιο πάνω...

Αυτό που με ενοχλεί σε καταστήματα HiFi είναι η απροθυμία να σου βάλουν να ακούσεις αυτό που θες. Και αν το κάνουν νιώθεις και άσχημα στο τέλος οτι τους κούρασες.

Μου είχε τύχει σε μαγαζί στην Καλλιθέα να πάω να ρωτήσω για ζευγάρι ηχείων, τα είχε εκεί έξω όχι καλωδιωμένα αλλά υπόθεση 5 λεπτών να βγάλει 4 μπανάνες και να τις κοτσάρει σε αυτά που ήθελα. Η απάντησή του στο αν μπορώ να τα ακούσω... θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού αν σας ενδιαφέρουν ΣΟΒΑΡΑ. Σηκώθηκα και έφυγα και δεν ξαναπάτησα...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#216134 Ο ενισχυτής όντως παίζει μεγαλύτερο ρόλο από όσο νομίζουμε αλλά τελικά τον περισσότερο χρωματισμό στον ήχο θα στον δώσουν τα ηχεία. Για αυτό για μένα ξεκινάς από ηχεία και αφού βρεις κάτι που σου πάει μετά να ξέρεις ότι όσο πιο καλόν ενισχυτή θα βάλεις τόσο πιο καλά θα ακούγονται.
Και πιο πιθανό είναι να αλλάξεις ενισχυτή παρά ηχεία. Τα ηχεία είναι γνωστή η τεχνολογία και πρακτικά στάσιμη, μπορείς να βρεις εξαιρετικά ηχεία 30 χρονών. Όπως μπορείς να βρεις και στερεοφωνικούς ενισχυτές. Εφόσον όμως μιλάμε για AV-ενισχυτή τα πράγματα κινούνται ακόμα με ταχύτητα (με δικτυακές συνδέσεις, wifi, HDMI, upscaling και βέβαια modes surround, υπολογιστική ισχύς και πάει λέγοντας) οπότε πιο πιθανό είναι να αλλάξεις αυτόν.
Για ένα πιο ανθεκτικό στο χρόνο σύστημα (αν φτάσεις στο επίπεδο κόστους που απαιτείται) ίσως βολεύει να πάρεις πχ τελικούς ενισχυτές πχ ένα δικάναλο κι έναν τρικάναλο για το 5.1 και απλά να αναβαθμίζεις τον προενισχυτή ώστε να έχει τα πιο τελευταία κόλπα (αν όντως τα χρειάζεσαι).
Κάτι άλλο που εγώ θα κοίταγα είναι η ποιότητα κατασκευής. Αν το δείς από κοντά βλέπεις συναρμογή, αν έχει μεταλλική πρόσοψη, αν είναι φτιαγμένο στην Ιαπωνία και πόσο ζυγίζει (στους ενισχυτές το βάρος είναι σημαντικό και πολύ θετικό).
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#216510 Το νέο απόκτημα, LG 55" LF630V (sorry για τη φωτό, αλλά την έβγαλα βιαστικά με φλας). Σε λίγες μέρες που θα έρθει το έπιπλο tv, θα συνδέσω τον ενισχυτή, το dvd και τα ηχεία (1 κεντρικό, 2 πλαϊνά και sub) και θα συμμαζέψω τα καλώδια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
#216748 Ερώτηση (ίσως και χαζή :lol: )

Έχω τα εξής 2 configurations:
- Netflix από το κουτί της καλωδιακής --> HDMI --> TV (LG 49uf680v) --> Optical --> Home Cinema --> Ηχεία
- Netflix από την ΤV --> Optical --> Home Cinema --> Ηχεία

Στην πρώτη περίπτωση ο ήχος είναι συχρονισμένος με την εικόνα, ενώ στην δεύτερη ο ήχος λαγκάρει. :rant:

Καμιά ιδέα;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#216961 Δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει αλλά εμένα ο νούς μου πάει στο παρακάτω.
Ο επεξεργαστής της έξυπνης τηλεόρασης δεν είναι όσο βαρβάτος θα θέλαμε; Όχι και τόσο έξυπνη τηλεόραση.....
Άβαταρ μέλους
By otso
#217057 γιωργο ωρα για υπνο εχει δουλεια αυριο/
ρε συ τι καρτες θα δωσετε στους αγροτες, πιστωτικες; οποτε να περιμενω;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#217113 Ευχαριστώ σε κρυφε mod. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο όλο το σετ.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#225276 Ποια από τις δύο:

http://www.amazon.co.uk/LG-55UF770V-Ult ... 613&sr=1-5
και
http://www.amazon.co.uk/Sony-KDL-55W807 ... 613&sr=1-1

και γιατί?
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#225341 Όχι, για σπίτι στο UK είναι.
Είναι καλές οι τιμές; Δυστυχώς, δεν έχει μεγάλη ποικιλία το Amazon στις 55 ίντσες. Samsung τις προκοπής δεν έχουν ας πούμε.
Από αυτές τις δύο;
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#225342 Α οκ.
Δεν έχω ιδεα να σου πω..
Απο την έκπτωση που εμφανίζει το αμαζον εντυπωσιάστηκα!