Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vice246
#225117 Αν και δεν υπήρξα ποτέ καπνιστης… ..αποσυρθηκαν τελευταια τα ελληνικα ιστορικά πακετα…
Εικόνα

Ακομη ενα ιστορικο μπραντ…
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
belgarion έγραψε:ΕικόναΕίχε κανείς τέτοιο "τηλεκατευθυνομενο" παιχνίδι. Δούλευε με μπαταρίες στο χειριστήριο πάνω αριστερά από όπου πήγαινε μπροστά πίσω, άνοιγε ο κινητήρας και το πορτμπαγκάζ. Τα ιατροσημα δείχνουν ότι οι γονείς μου μάλλον μου την είχαν στημένη από τότε. Είχα και μια αντίστοιχη κίτρινη Μ1 αλλά την θεώρησε καλό αντικείμενο δοκιμής για τις "γουρουνες" του ο αδερφός μου κάποιες απόκριες

.

Μαγικο...
Ειχα τετοιο, ακριβως το ιδιο χρώμα, πιθανοτερα 5η Δημοτικου. Δεν ειμαι σιγουρος αν εβγαινε σε αλλο χρωμα.
Πηγαινε σε ολες τις κατευθυνσεις. Η υλοποιηση της "κρεμαγιερας" του ηταν απλουστατη και πανεξυπνη.

Εβαζα τουβλα σε μια αποσταση και το παρκαρα αναμεσα τους. Μου χρησιμεψε πολυ αργοτερα :lol:

Mister P ηταν η μαρκα**, οπως πολυ σωστα σημειωνει ο famas, "σημαντικο" επισης και πρωακουστο για τη εποχη το γεγονος οτι "ειχε ανταλλακτικα". Το διαφημιζαν κιολας...

Εννοειται το ειχα κανει κομματια και ξανασυναρμολογησει απειρες φορες (χωρις το "απο πανω" πηγαινε μαλλια) :yahoo: , εβαζα playmobil στη θεση του οδηγου και επιβατων κλπ.

**η εταιρια ηταν η El Greco, ιδιοκτησιας του πατερα του σημερινου Jumbo.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
trident1971 έγραψε:
belgarion έγραψε:ΕικόναΕίχε κανείς τέτοιο "τηλεκατευθυνομενο" παιχνίδι. Δούλευε με μπαταρίες στο χειριστήριο πάνω αριστερά από όπου πήγαινε μπροστά πίσω, άνοιγε ο κινητήρας και το πορτμπαγκάζ. Τα ιατροσημα δείχνουν ότι οι γονείς μου μάλλον μου την είχαν στημένη από τότε. Είχα και μια αντίστοιχη κίτρινη Μ1 αλλά την θεώρησε καλό αντικείμενο δοκιμής για τις "γουρουνες" του ο αδερφός μου κάποιες απόκριες

.

Μαγικο...
Ειχα τετοιο, ακριβως το ιδιο χρώμα, πιθανοτερα 5η Δημοτικου. Δεν ειμαι σιγουρος αν εβγαινε σε αλλο χρωμα.
Πηγαινε σε ολες τις κατευθυνσεις. Η υλοποιηση της "κρεμαγιερας" του ηταν απλουστατη και πανεξυπνη.

Εβαζα τουβλα σε μια αποσταση και το παρκαρα αναμεσα τους. Μου χρησιμεψε πολυ αργοτερα

Mister P ηταν η μαρκα**, οπως πολυ σωστα σημειωνει ο famas, "σημαντικο" επισης και πρωακουστο για τη εποχη το γεγονος οτι "ειχε ανταλλακτικα". Το διαφημιζαν κιολας...

Εννοειται το ειχα κανει κομματια και ξανασυναρμολογησει απειρες φορες (χωρις το "απο πανω" πηγαινε μαλλια) :yahoo: , εβαζα playmobil στη θεση του οδηγου και επιβατων κλπ.

Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και σε περιπολικό, θυμάμαι αμυδρα να έχουμε και μια τέτοια αλλά δεν θυμάμαι τι απέγινε

.
Άβαταρ μέλους
By bill33
belgarion έγραψε:
trident1971 έγραψε:

.

Μαγικο...

Εβαζα τουβλα σε μια αποσταση και το παρκαρα αναμεσα τους. Μου χρησιμεψε πολυ αργοτερα

Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και σε περιπολικό, θυμάμαι αμυδρα να έχουμε και μια τέτοια αλλά δεν θυμάμαι τι απέγινε

.

http://www.ebay.com/bhp/mister-p
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
belgarion έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και σε περιπολικό, θυμάμαι αμυδρα να έχουμε και μια τέτοια αλλά δεν θυμάμαι τι απέγινε
.

Ναι! Την ίδια χρυσαφί είχαμε και εμείς ενώ κάποια στιγμή αργότερα είχα και μια σε περιπολικό....
Κατάφερα να βρω με 1000ζόρια μια καινούργια στο κουτί της σε πράσινο χρώμα, την οποία και έχω αποθηκεύσει με προσοχή. Της lyra ήταν η sl (107).
Φυσικά, υπήρξε το σχετικό σοκ όταν την ξαναείδα μετά από τόσα χρόνια κυρίως από το πόσο χοντροκομμένη είναι, σε σχέση με το τι θυμόμουν. Το πιο πιθανό είναι αν την δώσεις σε ένα πιτσιρίκι τώρα να στη φέρει στο κεφάλι...
Ηταν με μεγάλη διαφορά το αγαπημένο μου παιγνίδι. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By vice246
#225131 Μου θυμίσατε ενα παλαιοτερο παιχνιδι… ενα αεροπλανακι με μοτερ… κρεμασμένο με κλωστή απ το φωτιστικό που εκανε κυκλους στο δωμάτιο…
Άβαταρ μέλους
By belgarion
D-Jet έγραψε:
belgarion έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και σε περιπολικό, θυμάμαι αμυδρα να έχουμε και μια τέτοια αλλά δεν θυμάμαι τι απέγινε
.

Ναι! Την ίδια χρυσαφί είχαμε και εμείς ενώ κάποια στιγμή αργότερα είχα και μια σε περιπολικό....
Κατάφερα να βρω με 1000ζόρια μια καινούργια στο κουτί της σε πράσινο χρώμα, την οποία και έχω αποθηκεύσει με προσοχή. Της lyra ήταν η sl (107).
Φυσικά, υπήρξε το σχετικό σοκ όταν την ξαναείδα μετά από τόσα χρόνια κυρίως από το πόσο χοντροκομμένη είναι, σε σχέση με το τι θυμόμουν. Το πιο πιθανό είναι αν την δώσεις σε ένα πιτσιρίκι τώρα να στη φέρει στο κεφάλι...
Ηταν με μεγάλη διαφορά το αγαπημένο μου παιγνίδι. :inlove:

Εμένα λείπει η μάσκα και ο κινητήρας,δυστυχώς άμα είσαι παιδι πειραματιζεσαι αλλά μετα ξεχνάς να τα ξαναβαλεις στη θέση τους
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#225149 Λογω συγκυριων, πρεπει να ειμαι ο αυτος που "εκανε κωλιδια" εδω μεσα σε μικροτερη ηλικια απο ολους... :yahoo:

Καποια στιγμη, αρκετα πριν παω νηπιο, ενας θειος μου εφερε ενα τετοιου τυπου αυτοκινητακι στα γενεθλια μου:

Εικόνα

Το συγκεκριμενο μοντελο που πηρα ηταν mercedes, σαν και αυτο

Εικόνα

με τα "ορθια" φαναρια, οπως τα "κανονικα" μοντελα της εποχης, το σκηνικο εγινε προ του 1976.

Οι ζαντες του ηταν πανομοιοτυπες με αυτες που εχει το παραπανω αυτοκινητακι, ειχε τα κλασικα παλινδρομικα πεταλια που εστελναν την κινηση πισω (πιουριστας :lol:), τα λαστιχα ηταν μασιφ σε ζαντα που ειχε διατομη Υ (σημειωστε) :shifty: , ειχε χειροφρενο που επιανε σε ενα τροχο ΠΙΣΩ :shifty: , και ΑΝΑΒΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΗ. Εννοειται οτι επαθα μεγαλη ζημια....

Καποια στιγμη λιγο καιρο μετα το πηγαμε στο μαγαζι του πατερα μου, μια και εκει περναγα την ημερα μου για να μπορει να εργαζεται η μανα. Επειδη ομως η δουλεια του απο ενα σημειο και περα δεν δικαιολογουσε ολα τα τετραγωνικα του ημιυπογειου, αυτο χωριστηκε στα δυο με φυλλα νοβοπαν, με σκοπο να νοικιαστει σε αλλον.

Εκει εγινε το σκηνικο:
Ξαφνικα ειχα στη διαθεση μου ενα αδειο χωρο, περιπου 70 τμ, με 2-3 κολωνες μονο, προστατευμενο, στρωμενο με μωσαϊκο, για να κανω μαλακιες. Εκει το ελιωσα....

Συντομοτατα βαρεθηκα, και αποφασισα να το κανω ΤΑΝΚΣ :svivhaha: . Πηρα λοιπον το πριονι, και πριονισα τα λαστιχα, και αφου τα εβγαλα και εβαλα στη θεση τους στις ζαντες ενα υλικο ταπετσαριας που λεγεται "κορδελα", για ερπυστρια, ενωνοντας τους μπροστα τροχους με τους πισω, και ανακαλυψα το (τωρα) προφανες... οταν πηγαινεις ευθεια μια χαρα, οταν στριβεις ομως η "ερπυστρια" φευγει... :thumbsdown: :rant:

Μετα τη νυχτα ομως, παντα ξημερωνει μια καινουρια μερα... και εγενετο η ανακαλυψη:
Διαπιστωσα πως αν εβαζα καλη δυναμη στα παλινδρομικα πεταλια, οι πισω τροχοι (μονο ζαντες πλεον) σπινιαραν στο μωσαϊκο... οποτε, επηρεασμενος απο τα ραλλυ στην τηλεοραση, επαιρνα αρκετη φορα, και "κλειδωνα" τα ποδια στριβοντας ταυτοχρονα το τιμονι, και το αυτοκινητακι γυριζε και γλυστραγε προς την "εξωτερικη μερια" της "στροφης"... τερμα στριψιμο τιμονι απο την αλλη, δυναμη στα πεταλια... και εβγαινα απο "τη φουρκετα" (γυρω απο την κολωνα) σε στυλ "Πατσουρεας, ο ανθρωπος που δεν ισιωσε ποτε" με τους πισω τροχους να σπινιαρουν κανονικα και το τιμονι αναποδα... και ξανα και ξανα και ξανα... χαμογελαω τωρα που το γραφω...
Εννοειται, τετ-α-κε απειρα... οπως και ατσαλες εξοδοι ειτε σε κολωνες, ειτε στον τοιχο, οπως και "ντονατς" γυρω απο την κολωνα μεχρι να λιωσουν τα ποδια μου απο την κυοραση.

Δε θυμαμαι πια ποσο καιρο κρατησε αυτη η πανδαισια, ενα μηνα, δυο, πεντε, ειλικρινα δεν ξερω, δεν το χορτασα παντως... δυστυχως, μια μερα που επαιζα με τη Μερσέντα στο πεζοδρομιο, με πηρε η μανα μου να παμε στην διπλανη πλατεια για καποια δουλεια (@busso: Οσία Ξένη :) ) και το "παρκαρα" περηφανος εξω απο το μαγαζι... λεγοντας στον πατερα μου να το "φυλαει". Εννοειται, ο ανθρωπος κοιταγε το μεροκαματο.

Οταν γυρισα δεν υπηρχε πια. :(
Κλάαααμααα, ενα ποταμι...

Αν ποτε ακουσω καποιον να λεει οτι ο ιδιος μικρος βουτηξε ή ο πατερας του εφερε ενα τετοιο χωρις λαστιχα... δεν ξερω ΤΙ και ΑΝ θα κανω κατι, αλλα ειλικρινα θα σκεφτω πάρα πολυ πριν αποφασισω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
bill33 έγραψε:http://www.ebay.com/bhp/mister-p

Ενταξει, με |λογοκρισία| και ψοφησα τωρα :s_hang

Ειχα το Mini με τροχοσπιτο (αυτο εστριβε μονο αν του κουναγες εσυ τις ροδες), και το τελεφερικ που πηγαινε, χτυπαγε στην ακρη και ερχοταν... :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
vice246 έγραψε:Μου θυμίσατε ενα παλαιοτερο παιχνιδι… ενα αεροπλανακι με μοτερ… κρεμασμένο με κλωστή απ το φωτιστικό που εκανε κυκλους στο δωμάτιο…

Το εβλεπα σε συγκεκριμενο μαγαζι καθε μηνα που πηγαιναμε στη Σταδιου (μαλλον) στην κτηματικη τραπεζα.

Πολυ αργοτερα πηρα ενα που ειχε φτερα φελιζολ ή κατι τετοιο και ελικα με λαστιχο απο πισω και αφου το εκανες καμποσες στροφες, το λαστιχο κουνουσε τον ελικα και πεταγε... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
trident1971 έγραψε:Πολυ αργοτερα πηρα ενα που ειχε φτερα φελιζολ ή κατι τετοιο και ελικα με λαστιχο απο πισω και αφου το εκανες καμποσες στροφες, το λαστιχο κουνουσε τον ελικα και πεταγε... :iconcool:

Ωχ αυτό το θυμάμαι κι εγώ αλλά νομίζω ήταν όλο ελαφρυ πλαστικό.
Εστριβες την ελικα για να τυλιχτεί το λαστιχο και το πέταγες στον αέρα!
Παίζαμε με τον πατερα μου σε μια αλάνα που τώρα είναι πολυκατοικίες.
Άβαταρ μέλους
By cmarin

Έλα ρε!! είχα κι εγώ το κουπεράκι σε κόκκινο (χωρίς τροχόσπιτο :iconcool: ). Έχω παίξει πάρα πολύ με αυτό. Σήμερα έχει $159 :s_omg
Άβαταρ μέλους
By Andy

.

Ακριβώς αυτό είχα σε περιπολικό, με χρώμα πράσινο άσπρο σαν τα γερμανικά
Το έχω φυλάξει αλλά λυπάμαι να το δώσω στο γιο μου γιατί είμαι σίγουρος ότι θα το διαλύσει σε dt
Άβαταρ μέλους
By Andy

Το Μινι με το τροχόσπιτο, πλήρως λειτουργικό, το φύλαγα 30 χρόνια και έκανα το λάθος να το δώσω στον 7χρονο ανιψιό μου. Σε μία ώρα είχε διαλυθεί