Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By periklik
#224805 Βασικά μου κάνουν το κορόιδο και δεν δίνουν τίποτα... Γι' αυτό σκέφτηκα να απευθυνθω ο ίδιος σε άλλον φορέα. BTW είμαι μηχανικός, οπότε η εγγραφή στο ΙΚΑ δεν ξέρω αν θα με βοηθήσει. η ασφάλιση είναι τσμεδε, ωστόσο πληρώνουμε ένα ποσοστό στο ΙΚΑ για ασθένεια. Έλεγα να τους πιεσω ότι τα χρειάζομαι για κάποια υπόθεση (προσωπική, επιδότηση... whatever) ώστε να μου τα δώσουν οι ίδιοι. Επειδή παίζει και καθυστέρηση πληρωμών, μου εχουν μπει ιδέες ότι γίνονται πονηριες...

< >
Άβαταρ μέλους
By DAP
#224824 Αν νομιζεις οτι ΔΕΝ εχουν κανει προσληψη και απλως κοροιδευουν να το απαιτησεις και συγχρονως να αρχισεις να ψαχνεις για αλλη δουλεια....Δεν ειναι και ωραιο δειγμα εργοδοτου...
Αν παλι θεωρεις οτι ειναι απλως τεμπελια του αρμοδιου υπαλληλου,δειξε υπομονη και καρτερια.....
Άβαταρ μέλους
By periklik
#224837 Στο τσμεδε που Ρώτησα για το αν καταβάλονται οι εισφορές, εμφανίζομαι στο σύστημα. Οπότε μη πρόσληψη δεν νομίζω να παίζει. Ήθελα όμως να γνωρίζω ειδικότητα πρόσληψης, τυπικά δηλωμενα ωράρια και μισθό. Δηλ αν είναι όλα οκ. Θα κάνω υπομονή και ευγενικά θα το υπενθυμισω.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#224890 βρε καλέ μου αν κάνεις λογαριασμό στο ΙΚΑ και πας στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης θα δεις ως τι σε έχουν, γιατί πας και στην ΑΠΔ σαν έμμισθος μηχανικός

θα δεις το μικτό μισθό που σου δηλώνουν πρώτα από όλα

αν σε έχουν πάρει σα μηχανολόγο μηχανικό θα πρέπει να σε έχουν με ειδικότητα 223300, πακέτο κάλυψης 131 και αν είχες και την ΑΠΔ θα έβλεπες και ειδική περίπτωση 12

τέσπα δες εσύ ειδικότητα 223300 και πακέτο 131 και τα μικτά σου και ψιλοχέστηκες μετά να δεις και τη πρόσληψη που κακώς δε σου δίνουν

μπες τώρα κάνε λογαριασμό (θες ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ταυτότητα, κωδικούς ΔΟΥ για πιστοποίηση) και πήγαινε και δες

αυτή τη στιγμή που μιλάμε φαίνονται τα ένσημα μέχρι το Δεκέμβριο, δε φαίνεται το δώρο χριστουγέννων αλλά φαίνονται οι τακτικές, οπότε αν δούλευες όλο το μήνα θα έχεις πλήρη εικόνα

για ωράρια θες τη πρόσληψη ή κάποιο πίνακα προσωπικού γιατί αυτά γίνεται να αλλάξουν, αλλά αφού σου έδωσαν αντίγραφο της σύμβασης θα πρέπει να υπάρχουν εκεί πάνω

ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΛΕΕΙ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ :rtfm:
είτε το υπογράφεις είτε όχι, είναι υποχρεωμένοι να σου δίνουν αντίγραφο :rtfm:

επίσης για το ωράριο που αναρωτιέσαι θα πρέπει να υπάρχει σε εμφανές σημείο πίνακας προσωπικού που να λέει τις ώρες & μέρες που δουλεύεις (1500€ πρόστιμο αν θυμάμαι σωστά, στο σβήνουν ενδεχομένως με ένσταση)
μπορεί να λέει και το μισθό σου, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό γιατί σε πολλές εταιρείες δε θέλουν να βλέπουν οι άλλοι εργαζόμενοι τι παίρνει ο καθένας, αλλά για το μισθό σου έδωσα λύση παραπάνω
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
QsisVTS έγραψε:μπες τώρα κάνε λογαριασμό (θες ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ταυτότητα, κωδικούς ΔΟΥ για πιστοποίηση)

Γιώργο αυτοί οι κωδικοί είναι που πρέπει να πας στο ΚΕΠ να στους βγάλουν? Όταν δοκίμασα να κάνω εγγραφή μου ζήταγε κάτι κωδικούς απο ΚΕΠ και φυσικά βαρέθηκα να πάω να δεν γράφτηκα ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#224907 όχι ρε συ οι κωδικοί του taxis είναι που κάνεις τη δήλωσή σου ή τυπώνεις τα ενφια σου και τα σήματα

μέσω taxis γίνεται να σε πιστοποιήσουν διάφορες άλλες υπηρεσίες όπως οαεε, οαεδ και φυσικά ικα

αποκλείεται να μην έχεις και όχι δε τους παίρνεις από το κεπ, αλλά από την εφορία (τον κλειδάριθμο και μετά με αυτόν έχεις ήδη ένα username όταν είχες κάνεις αίτηση και αλλάζεις το pass)

μιλάω πάντα για την ηλεκτρονική πιστοποίηση ασφαλισμένου μέσω taxisnet

αλλιώς μπορείς να πας να πάρεις και κλειδάριθμο από το ικα, αλλά δε λέει με τη καμία

αν δεν έχεις τους κωδικούς σου, θα τους έχει ο λογιστής σου, λογικά θα έχετε κάποιον "οικογενειακό" τέτοιο αν δεν ασχολείσαι

εδώ
http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfreg.cfm

και αφού κάνεις λογαριαμό πας εδώ να δεις ένσημα

http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfala.cfm

και bonus, για ασφαλιστική ικανότητα πας εδώ με κωδικούς ικα αν έχεις φτιάξει λογαριασμό ή γίνεται και χωρίς, απλά από την Τρίτη (01-03-16) καλό είναι να έχουμε το νέο ενημερωτικό

http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfikan.cfm
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 25 Φεβ 2016, 15:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#224914 Πάντως πέρυσι ο κλειδάριθμος μέσω TAXIS δεν δούλευε και αναγκάστηκα να πάω στο ΙΚΑ. Είναι βέβαιο ότι πλέον δουλεύει;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#224916 δε βάζεις κλειδάριθμο, username και pass

ναι ρε σεις δουλεύει εδώ και χρόνια, το έχω κάνει 10αδες φορές

μόνο σε μένα το έχω κάνει 3 επειδή ξεχνούσα τους κωδικούς που έβαζα στο ika :lol:

κλειδάριθμο βάζεις μόνο αν έχεις στηθεί στο ικα και σε λυπάμαι ήδη asimov που στήθηκες στο ικα της γλυφάδας
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 25 Φεβ 2016, 15:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By periklik
#224921 Ευχαριστώ qsis πολύ κατατοπιστικά αυτά που εγραψες. Σε προηγούμενες εταιρίες τα πράγματα ήταν ακριβώς όπως τα περιγραφείς. Στην τρέχουσα εταιρία εργάζομαι από αρχές Δεκέμβρη και δεν ισχύει τίποτα από αυτά δυστυχώς. Επιπλέον όλοι οι συνάδελφοι είναι εξοφλημενοι μέχρι Νοέμβρη. Αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα πληρωμή για το Δεκέμβρη. Αποδείξεις μισθοδοσίας δεν δίνονται εδώ και χρόνια μου λένε. Μόνο για την δήλωση στην εφορία το σχετικό χαρτί. Γι' αυτό έχω μπει στην διαδικασία αναζήτησης. Δυστυχώς στην συνέντευξη άλλα μου είπαν. Το βράδυ από το PC θα κάνω αυτά που έγραψες. Ευχαριστώ πολύ!

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:Από κωδικούς taxis έχω τα πάντα. Όταν επιχείρησα να κάνω την εγγραφή όμως δε ζήταγε τίποτα τέτοιο. Τέσπα θα κάνω άλλη μια δοκιμή.

στο λινκ που σου έδωσα έχει 2 περιπτώσεις:

α) πιστοποίηση ασφαλισμένου μέσω taxisnet
β) με κλειδάριθμο από ΙΚΑ

η πρώτη περίπτωση απλά κάνει περιττή τη 2η

στη συνέχεια όμως ζητάει κι άλλα (αμα, ταυτότητα, αμκα... )
αν τα έχεις όλα τα στοιχεία σου το κάνεις άμεσα

απλά οι εφαρμογές του ικα είναι μπερδεγούι, ειδικά αυτές προς οφειλέτες είναι γτπ :rant:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
periklik έγραψε:Ευχαριστώ qsis πολύ κατατοπιστικά αυτά που εγραψες. Σε προηγούμενες εταιρίες τα πράγματα ήταν ακριβώς όπως τα περιγραφείς. Στην τρέχουσα εταιρία εργάζομαι από αρχές Δεκέμβρη και δεν ισχύει τίποτα από αυτά δυστυχώς. Επιπλέον όλοι οι συνάδελφοι είναι εξοφλημενοι μέχρι Νοέμβρη. Αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα πληρωμή για το Δεκέμβρη. Αποδείξεις μισθοδοσίας δεν δίνονται εδώ και χρόνια μου λένε. Μόνο για την δήλωση στην εφορία το σχετικό χαρτί. Γι' αυτό έχω μπει στην διαδικασία αναζήτησης. Δυστυχώς στην συνέντευξη άλλα μου είπαν. Το βράδυ από το PC θα κάνω αυτά που έγραψες. Ευχαριστώ πολύ!

< >

και τώρα μόλις θυμήθηκα ότι δεν έχω στείλει σε κανέναν χαρτί για τη δήλωση :lol:

ας μου το ζητήσουν όσοι το ζητήσουν, θα κάνω τη κότα :whistlink:

τα λεφτά σας μπαίνουν τράπεζα;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#224945 Ρε μλκ αν έχουν το θεό τους. Πόσο άχρηστοι μπορεί να είναι? Για να σου κάνει την εξουσιοδότηση πρέπει να είσαι ταυτόχρονα logged in στο taxisnet, αλλιώς δεν αναγνωρίζει τους κωδικούς!!!