Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Panosss έγραψε:Δεν ξέρω γιατί περιμένεις απάντηση, υποθέτω ρώτησες σε προηγούμενο ποστ σου.
Δεν υπάρχει περίπτωση αγαπητέ να διαβάσω τα απίστευτα μακροσκελή ποστ σου, μόνο αν είχα το χρόνο ενός δυ θα μπορούσα.

Αφού δε θες μακροσκελή post το ρωτάω εδώ επιτόπου και σύντομα.

Πρότεινες οι καθηγητές να προσλαμβάνονται για κάθε σχολείο ξεχωριστά. Πώς το φαντάζεσαι ένα τέτοιο σύστημα; Πώς θα ήθελες να λειτουργεί; Αυτό θέλω, μια περιγραφή του πώς φαντάζεσαι να λειτουργεί αυτό το σύστημα.

giannik1977 έγραψε:Μακαρι να ηταν αυτο το μεγαλυτερο προβλημα στην δουλεια του καθενος pipine....

Αυτό είναι ΤΟ πρόβλημα. Ακόμη κι ο γιατρός που έχει να πάρει ένα ρίσκο βρίσκεται σε φάση: είμαι λίγο πριν τη ζημιά και ρισκάρω για το καλύτερο, ενώ εδώ πας να του δώσεις αναβολικά για να τρέξει πιο γρήγορα. Είναι κυρίως θέμα ηθικής του καθενός και μετά του πώς είναι οργανωμένο το σύστημα.

Εξηγώ: αν βάλεις κανονικό βαθμό ίσως του στερήσεις μια Σχολή που τη θέλει πολύ. Ίσως τον στείλεις π.χ. αντί για Μηχ Μηχ στο ΕΜΠ σε Μηχ Μηχ σε ΤΕΙ. Αν από την άλλη βάλεις βαθμό χαριστικό ίσως αδικείς κάποιον άλλο σε κάποιο άλλο σχολείο που δεν θα τον σπρώξουν οι εκεί καθηγητές. Αν, όμως, στο άλλο σχολείο σπρώξουν κι εσύ όχι, τότε κάνεις διπλό κακό γιατί δεν τον αφήνεις καν να αγωνιστεί επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους (που ξεκινάνε με αβάντα).

Πρόταση κανείς; Συμβουλή; Καμιά ιδέα; Ή δεν είναι τόσο εύκολο τελικά να αποφασίσεις τι θα κάνεις;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By nass
pipinos1976 έγραψε:Πρόταση κανείς; Συμβουλή; Καμιά ιδέα; Ή δεν είναι τόσο εύκολο τελικά να αποφασίσεις τι θα κάνεις

Δεν του "στερείς" τίποτα, μόνος του στερεί από τον εαυτό του λόγω των μη επαρκών επιδόσεών του.
Και αν δεν "αδικείς" το μαθητή σου, αδικείς άλλους μαθητές, που οι καθηγητές τους είναι ακριβοδίκαιοι και μπορεί να έπαιρναν εκείνοι τη θέση στη σχολή, που τώρα θα πάρει ο δικός σου μαθητής.
Και θα καταλήξουν όλοι οι καθηγητές να βάζουν "εικοσάρια" και θα χάσει κάθε νόημα η βαθμολογία του σχολείου (ασχέτως αν πιστεύουμε ότι θα 'πρεπε ή δεν θα 'πρεπε να μετράει)

Ο μόνος τρόπος να είσαι δίκαιος με όλους είναι να πηγαίνεις strictly by the book. 16 πρέπει να του βάλεις, 16 να του βάλεις.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#22152 Παντως πίπινε ενώ διάβασα όλα τα μακρυνάρια σου και σε τεράστιο ποσοστό τα βρίσκω εύλογα και με μάνα καθηγήτρια (και αδερφή επίσης) με την οποία γύρισα παιδάκι όλη τη Μακεδονία λόγω μεταθέσεων, στο σημείο που αναφέρθηκες στην γ/βάθμια ήσουν ελαφρώς υπερβολικός και αυτό και αν μπορώ να το κρίνω εκ πείρας. Τα μαθήματα στα ΑΕΙ δεν είναι βαριά για κανέναν. Είναι βάρος αν το προσθέσεις σε όλα τα άλλα που κάνεις στο ωράριό σου (το ποιο; δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για πανεπιστημιακό) όπως έρευνα, εργασίες, επίβλεψη φοιτητών σε διπλωματικές, διοικητικά, τεχνικά κλπ κλπ κλπ. Από μόνο του όμως είναι μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#22158 Eγώ δεν καταφέρνω να τα διαβάσω τα σεντόνια πάντως. Έχω να πω όμως ότι θεωρώ ότι στη 2βάθμια, μετά από 1,2,5 χρόνια έχεις στρώσει τα πάντα και δεν χρειάζεται να κάνεις να όσα λέει ο πιπ. Πραγματικά απορώ γιατί ακολούθησες αυτό το τρομερά απαιτητικό επάγγελμα... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By otso
xenos έγραψε:Eγώ δεν καταφέρνω να τα διαβάσω τα σεντόνια πάντως. Έχω να πω όμως ότι θεωρώ ότι στη 2βάθμια, μετά από 1,2,5 χρόνια έχεις στρώσει τα πάντα και δεν χρειάζεται να κάνεις να όσα λέει ο πιπ. Πραγματικά απορώ γιατί ακολούθησες αυτό το τρομερά απαιτητικό επάγγελμα... :hmmm:

εγω στην αρχη που ξεκινησε να γραφει ,(σε αλλο θεμα, δεν ηξερα τι δουλεια κανει) εγραψε σας αφηνω πρεπει να παω για υπνο πρωτη μερα στην δουλεια αυριο.
πραγματικα ανατριχιασα γιατι νομισα οτι θα πηγαινε για δουλεια σε εργοστασιο.
Τελευταία επεξεργασία από otso και 09 Οκτ 2014, 11:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
red_monster έγραψε:Καλύτερα δάσκαλος η καθηγητής ΑΕΙ ;

Καλύτερα Μύκονος ή κίτρινο;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Corto Maltese έγραψε:

ΜΥΚΟΝΟΣ, το κίτρινο δεν συνδυάζεται με πολλα και δάσκαλος, αν εισαι καθηγητής σε κανά τεχνικό ίδρυμα πάντα υπαρχει ο κίνδυνος να σου χτίσουν την πόρτα καλτσονατοι αναρχοαριστεριστες
Άβαταρ μέλους
By Panosss
pipinos1976 έγραψε:
Panosss έγραψε:Δεν ξέρω γιατί περιμένεις απάντηση, υποθέτω ρώτησες σε προηγούμενο ποστ σου.
Δεν υπάρχει περίπτωση αγαπητέ να διαβάσω τα απίστευτα μακροσκελή ποστ σου, μόνο αν είχα το χρόνο ενός δυ θα μπορούσα.

Αφού δε θες μακροσκελή post το ρωτάω εδώ επιτόπου και σύντομα.

Πρότεινες οι καθηγητές να προσλαμβάνονται για κάθε σχολείο ξεχωριστά. Πώς το φαντάζεσαι ένα τέτοιο σύστημα; Πώς θα ήθελες να λειτουργεί; Αυτό θέλω, μια περιγραφή του πώς φαντάζεσαι να λειτουργεί αυτό το σύστημα.

Το 'χω ξαναγράψει στο παλιό φόρουμ βαριέμαι να το ξαναγράφω.
Βασικά, μετατρέπει το δάσκαλο σε ιδιωτικό υπάλληλο. Εφιάλτης δηλαδή.
otso έγραψε:
xenos έγραψε:Eγώ δεν καταφέρνω να τα διαβάσω τα σεντόνια πάντως. Έχω να πω όμως ότι θεωρώ ότι στη 2βάθμια, μετά από 1,2,5 χρόνια έχεις στρώσει τα πάντα και δεν χρειάζεται να κάνεις να όσα λέει ο πιπ. Πραγματικά απορώ γιατί ακολούθησες αυτό το τρομερά απαιτητικό επάγγελμα... :hmmm:

εγω στην αρχη που ξεκινησε να γραφει ,(σε αλλο θεμα, δεν ηξερα τι δουλεια κανει) εγραψε σας αφηνω πρεπει να παω για υπνο πρωτη μερα στην δουλεια αυριο.

Και γιατί δεν ανατρίχιασες; :hmmm: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT

Με δυο γονείς φιλολόγους εκπαιδευτικούς (χωρίς 1 ώρα ιδιαίτερου στα 35+33 χρόνια τους), απορώ τι λάθος έκαναν και δεν έβρισκαν χρόνο να με διαβάσουν στα μαθητικά μου χρόνια πριν τις 8-9 το βράδυ.. Στρωμένη δουλειά άλλωστε. :hmmm: :hmmm:
Και μάλλον το ίδιο λάθος κάνουν και οι δυο αδερφές μου (φιλολογίνες επίσης) στα 8+8 χρόνια τους. Στρωμένη δουλειά όμως..

Είναι σαν να λέω εγώ, πρώην μηχανικός σε κατασκευαστική, ότι μετά από 1,2,5 χρόνια σχεδίων και μελετών κεντρικού κλιματισμού, είχα στρώσει τα πάντα, όλα τα έργα ίδια, κόπια τα σχέδια, ελάχιστος κόπος, κλπ, κλπ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976

Με διαφορά το 2ο απλά και μόνο λόγω διέγερσης πνεύματος. Είναι και θέμα χαρακτήρα, όμως. Το δικό μου στυλ ταιριάζει καλύτερα με ΑΕΙ. Άλλωστε εκεί έχω τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία. Σε άλλους μπορεί να ταιριάζει κάτι άλλο, όμως. Αυτό που δεν έχω καταλάβει και δε δέχομαι με τίποτε στη Β/θμια είναι οι βλακείες του στυλ: τι τετράδιο θέλετε κτλ. Από την άλλη, όσο ήμουν στην Γ/θμια, έγιναν προσπάθειες να με κρατήσουν μόνιμα και το υπουργείο δεν επέτρεπε την προκήρυξη της θέσεως, οπότε ο μισθός, που κάθε χρονιά ήταν το κλάσμα των ωρών που έχεις δια το ωράριο του λέκτορα επί το 1200, δεν έφτανε για να ζήσω εκτός κι αν έπαιρνα κι από άλλη πλευρά χρήματα. Τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα υπό την έννοια ότι αν στην Γ/θμια έχεις το κλασικό 6-8 ώρες είσαι στα 8/14 του 1200, ενώ τώρα παίρνω περίπου 900.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
nass έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:Πρόταση κανείς; Συμβουλή; Καμιά ιδέα; Ή δεν είναι τόσο εύκολο τελικά να αποφασίσεις τι θα κάνεις

Δεν του "στερείς" τίποτα, μόνος του στερεί από τον εαυτό του λόγω των μη επαρκών επιδόσεών του.
Και αν δεν "αδικείς" το μαθητή σου, αδικείς άλλους μαθητές, που οι καθηγητές τους είναι ακριβοδίκαιοι και μπορεί να έπαιρναν εκείνοι τη θέση στη σχολή, που τώρα θα πάρει ο δικός σου μαθητής.
Και θα καταλήξουν όλοι οι καθηγητές να βάζουν "εικοσάρια" και θα χάσει κάθε νόημα η βαθμολογία του σχολείου (ασχέτως αν πιστεύουμε ότι θα 'πρεπε ή δεν θα 'πρεπε να μετράει)

Ο μόνος τρόπος να είσαι δίκαιος με όλους είναι να πηγαίνεις strictly by the book. 16 πρέπει να του βάλεις, 16 να του βάλεις.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Αν οι άλλοι αβαντάρουν κι εγώ το παίξω ακριβοδίκαιος θα είναι στο ίδιο επίπεδο με χειρότερους μαθητές. Αν το κάνω εγώ αδικώ τους άλλους. Αυτό που σκέφτομαι είναι ίδια πολιτική με τον άλλο συνάδελφο και ας κόψουν το λαιμό τους είτε οι μεν είτε οι δε.

Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 09 Οκτ 2014, 22:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976

Αν δεν αλλάξουν βιβλία και προγράμματα σπουδών ναι. Αν αλλάξουν, όμως, θέλει πάλι από την αρχή. Σκέψου για 5 χρόνια να διδάσκεις Αντιγόνη και μετά να πρέπει να πουν: τώρα Οιδίπους τύραννος. Δε θέλει από την αρχή όλα;

Το επάγγελμα το ακολούθησα από "λάθος". Μάζεψα κάτι ώρες γιατί ήταν ο εύκολος τρόπος να βγάλω χρήμα και μετά έδωσα ΑΣΕΠ και διορίστηκα, ευτυχώς ακριβώς πάνω στην αλλαγή, τότε με τις περικοπές στην Γ/θμια, που θα με άφηναν χωρίς δουλειά ή με ελάχιστα χρήματα. Λες να προτιμούσα να διδάσκω F =m*a αντί για κινητές επικοινωνίες; Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχει τρομερή δουλειά, σε κάποια σημεία λόγω αυξημένου ωραρίου, πιο πολύ κι από την Γ/θμια, όπου, θυμίζω, το ωράριο του λέκτορα είναι 14 ώρες με, συνήθως, δύο μόλις αντικείμενα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
red_monster έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:

ΜΥΚΟΝΟΣ, το κίτρινο δεν συνδυάζεται με πολλα και δάσκαλος, αν εισαι καθηγητής σε κανά τεχνικό ίδρυμα πάντα υπαρχει ο κίνδυνος να σου χτίσουν την πόρτα καλτσονατοι αναρχοαριστεριστες

Αυτό μου έχει τύχει. Με κλείδωσαν μέσα σε ένα εργαστήριο μια φορά. Πήγα να κάνω μάθημα, μπαίνω στο γραφείο κανείς, πάω στο εργαστήριο κανείς. Ανοίγω κάτι μηχανήματα και άρχισα να κάνω κάτι μετρήσεις. Έρχονται τότε 4-5 άτομα και μου κλείνουν την πόρτα φωνάζοντας "απόφαση της συνέλευσης να κλείσει η σχολή". Με έβγαλε ένας καθηγητής, αφού μίλησε μαζί τους και είδαν και αυτοί ότι είχα παραγγείλει φαγητό που μου ήρθε από το παράθυρο και, πραγματικά, τους έγραφα. Συνέλευση είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ στις 22:00 είπαν...!!!

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
otso έγραψε:
xenos έγραψε:εγω στην αρχη που ξεκινησε να γραφει ,(σε αλλο θεμα, δεν ηξερα τι δουλεια κανει) εγραψε σας αφηνω πρεπει να παω για υπνο πρωτη μερα στην δουλεια αυριο.

Άρα μόνο οι εργάτες πρέπει να πηγαίνουν ξεκούραστοι ή κάνω λάθος στο συλλογισμό; αν πας το παιδί σου για εγχείριση, λοιπόν, την προηγούμενη ημέρα βγες με το γιατρό και ανοίξτε από 2 μπουκάλια ο καθένας. Μετά, πήγαινε για πατσά και κατά τις 9:00 παρεούλα βουρ για το νοσοκομείο.

Ευχαριστώ.