Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By criuser
#221754 Αυτό ήταν το πρόβλημα . Είχαν ακριβύνει τα πάντα , ανεξαρτήτως περιοχής . Πάντως έχει και από την πάνω μεριά για βόλτα :whistlink:

Αφού το πούλησε ιδιοκτήτρια , πόθεν το καινούργιο ? Προφανώς θα είναι 10-15 χρόνων πλέον . Σίγουρα μπορούσε να πουληθεί γύρω στις 25000 παραπάνω για να πλησιάσει τα 1500 €/τμ που είναι το λογικό για την περιοχή .
Άβαταρ μέλους
By criuser
#221776 Την περιοχή την ξέρουμε όλοι πολύ καλά . Ολα τα κανονίζει η αξία της γης . Εκεί παρ΄ ότι κάποιοι λίγοι νομίζουν ότι μπορούν να πιάσουν τιμή νυκτερινού κέντρου , η αξία του δομήσιμου τμ είναι μεταξύ 300-500 €/τμ . Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές πώλησης πρέπει να είναι εκεί που λέω . Τα οικόπεδα έχουν πέσει 50 % από την εποχή του 2005 . Και στο Χαλάνδρι ισχύει το ίδιο .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nEK έγραψε:Τις θερμιδες δεν μας ειπες για αρχη αν και αφου ειναι για πολυκατοικια θα ειναι μεγαλος.
Πως σας ξεφυγε η ανεξαρτητοποιηση θερμανσης... :hmmm:
Όλα τα μοντέλα παίζουν γύρω στα ~120.000 kcal/h. Αλλά αυτό τι σημασία έχει, τόσο είχε τόσο θα έχει, δεν θα το αλλάξουμε. Και γενικά δεν προβλέπονται άλλες αλλαγές ή βελτιώσεις, παλιά πολυκατοικία είναι χωρίς αυτόνομες ρυθμίσεις, με σημαντικό ποσοστό σε επαγγελματικές στέγες και χωρίς πρόβλημα τζαμπατζήδων.
fokion έγραψε:Αν δεν υπαρχει αποθεματικό ικανό, επισκευαστε τον. Αλλα λογικά θα ειναι προσωρινή λυση μια που λογικά θα "ανοιξει" καπου αλλου... Εκτός αν μιλάς για... rebuild απο την αρχή.
Αυτα για το πρωτο ερωτημα σου.
Αν τελικά πατε σε αλλαγη ενα ακομα χρησιμο ποσοστό περαν των θερμιδων προφανως, ειναι αυτο του βαθμου αποδοσης ( θεωροντας οτι τα προσπεκτους λενε την αληθεια.... χμ...)
Αν πχ ειναι 92 % αντι 85% ειναι - χοντρικά - 7% οικονομία.... δεν κακο............
επεισεις - για να το συνδεσω και με το πρωτο - ενας συγχρονος λεβητας λογικά θα εχει πολυ καλυτερη αποδοση - αρα και παλι πιο οικονομικός - απο τον 25ετίας......
Σκεψεις ατακτως εριμενες.........
Κι εγώ δυσπιστώ για την επισκευή, τόσα χρόνια καταπόνηση θα υστερεί και σε άλλα σημεία και σίγουρα θα έχει πέσει και η απόδοσή του. Και πολύ σωστή η παρατήρηση για τον βαθμό απόδοσης και θα το κοιτάξω (αλλά θεωρώ απίθανο να παίξει ρόλο). Δυστυχώς δεν βγαίνει άκρη μετο βαθμό απόδοσης ή δεν τον λένε ή έχουν πολλούς οπότε δεν είναι εύκολα συγκρίσιμος.
Περιμένουμε να ακούσουμε, αν βολευτεί με λύσε δέσε, δηλαδή είναι θέμα χαλάρωσης-φλάντζας κλπ και αυτό τον αποκαθιστά τότε οκ αλλιώς θα στηρίξω τον πρώτο που έχει 20 χρόνια εγγύηση (ο δεύτερος ο γερμανικός 10 και ο τρίτος δεν ξέρω).
Άβαταρ μέλους
By fokion
#222030 Σοβαροι πωλητες ή / και κατασκευαστες θα το δινουν. Κι μη λες οτι δεν παιζει ρολο.
αν πες θελει 5 λιτρα την ωρα μια διαφορά αποδοσης του 10% - που σιγουρα απο οτι εχετε ειναι παραπανω - πριν 25 χρονια εκαναν πανυγυρι αν πετυχαιναν 85% αποδοση σε σχεση με σημερινους που παιζουν περιξ του 92, βαλε και την πτωση λογω ηλικίας... ειναι καποιο λιτρο το 2ωρο..... οκ μπορει σημερα να εχει 0,70 αλλα θα μεινει για παντα???

Μακρι να τη γλυτωσετε φτυνα φτυνα και οπως οπως.....
Άβαταρ μέλους
By famas
#223486 H αλλαγή ενός κυκλοφορητή σε σύστημα θέρμανσης με φ.α. είναι ακριβή διαδικασία; Σε φίλο ο θερμουδραυλικός ζήτησε και πήρε 150 ευρώ για ανταλλακτικό και εργασία.
Άβαταρ μέλους
By nEK
famas έγραψε:H αλλαγή ενός κυκλοφορητή σε σύστημα θέρμανσης με φ.α. είναι ακριβή διαδικασία; Σε φίλο ο θερμουδραυλικός ζήτησε και πήρε 150 ευρώ για ανταλλακτικό και εργασία.

Πολυ καλα για τον υδραυλικο, καλουτσικα για τον φιλο.
Άβαταρ μέλους
By famas
#223510 ευχαριστώ όλους που απήντησαν. Ο φίλος μου είπε ότι πριν 5 χρόνια που είχε ξανά αλλάξει κυκλοφορητή είχε πληρώσει 75 ευρώ για ανταλλακτικό.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#223517 Η αντικατάσταση δεν είναι ακριβή, αλλά χρειάζονται κάποιες βασικές γνώσεις και ενδεχομένως ο κυκλοφορητής να χρειασθεί και ρύθμιση.

Δεν ξέρω τι κυκλοφορητή έβαλε. Μπορεί να έβαλε έναν απλό που κοστίζει 50€ ή ένα καλύτερο Wilo που κοστίζει 120€. Πάντως 5 χρόνια ζωής του κυκλοφορητή είναι μάλλον λίγα. Υποθέτω λοιπόν ότι δεν ήταν και πολύ σόι ο προηγούμενος.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#223811 Πολύ καλοί είναι πάντως οι wilo, σε όσους έχουν άνετα βγαλανε πάνω από 10 χρόνια όλοι κ συνεχίζουν!

Σε μας με όροφο μέτρηση στο υπόγειο κ 6 ορόφους από πάνω μετά από 16 χρονια συνεχίζει ο ατιμος!
Άβαταρ μέλους
By criuser
#223859 Ο φτηνότερος και μικρότερος Wilo που έβαλα πέρσι με 105 € , φέτος που ρώτησα για άλλο θέμα είχε από 120-145 στα μαγαζιά . Προφανώς τιμές στο 50άρι δεν παίζουν , γιατί ήταν για μονοκατοικία 100 τμ .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#223988 grundfos εχω απο το 2004 και ακομα δουλευει αψογα.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#223994 H ερώτηση πόσο κάνει ένας κυκλοφορητής, είναι αντίστοιχη της ερώτησης πόσο κάνει ένα αμάξι ή ένα σπίτι. Υπάρχουν μερικές δεκάδες (βασικά εκατοντάδες) τύποι κυκλοφορητών, αντίστοιχα μερικές δεκάδες διαφορετικές τιμές αγοράς. Και υπάρχει και η τιμή εγκατάστασης,
Κεφαλαιώδους σημασίας είναι ο τρόπος επιλογής του κυκλοφορητή. Στο 95% των περιπτώσεων γίνεται στην τύχη, σου λέει ο μάστορας π.χ. 'εγώ στα τριόρωφα βάζω RS30/70 και το πάει μαμιώντας'
Μπούρδες, αν και μερικές φορές θα πέσει μέσα λόγω πρότερης εμπειρίας.
Εγώ μπορούσα να βάλω στο σπίτι μου κυκλοφορητή με 150 ευρά. Έβαλα με 220 της ίδιας εταιρείας.
Η διαφορά? Το νερό που ήθελα να κυκλοφοράω ο μεν πρώτος το έδινε στην μέγιστη ταχύτητά του, ο δεύτερος στη μεσαία. 18 χρόνια μετά το σύστημα δουλεύει σαν την πρώτη μέρα.
Αλλά το ρεκόρ το έχω με τον πρώτο κυκλοφορητή, πριν κάνουμε το πανωσήκωμα. Δούλεψε για 25 χρόνια, και μετά συνεχίζει στο εξοχικό, είναι πλέον 36 ετών. Bell & Gosset ελαιολίπαντος, η ροζρόις των κυκλοφορητών, με χιλιάδες εν λειτουργία στις ΗΠΑ με 50 χρόνια στην πλάτη τους :

Εικόνα