Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
giannik1977 έγραψε:@vice
Χαρα στο κουραγιο σου , τοσες προσπαθειες..Δεν ξερω με τα μαγιω τι θα καταφερεις , υπαρχουν (στην Αθηνα τουλαχιστον) τοσες αλυσιδες που πουλανε μαγιω (yamamay, h&m, κ.λ.π)που δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να τους κοντραρεις σε τιμες κ.λ.π..

Το παν, πλέον, είναι οι δημόσιες σχέσεις. Αν έχεις 10-20 μαϊντανούς της πόλης που θα σε στηρίξουν στην αρχή και καλό πρόμο από facebook/instagram από τους ίδιους τους thessalonistas με 7000+ followers ο καθένας, έχεις δημιουργήσει το trend που χρειάζεσαι για να πας πανελλαδικά (Δες πχ PCP, Οwl, Vagrancy). Δεν λέω ότι μπορεί να σε κρατήσει επ άπειρον, αλλά σου δίνει το αρχικό boost που χρειάζεσαι. Ξύπνιος άνθρωπος φαίνεται και ο vice και ψημένος οπότε θα την βρει την άκρη. Το παιχνίδι τώρα είναι στα e-shops και στις πωλήσεις εξωτερικού.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#223424 Θοδωρη αυτο που εκανες ειναι αξιεπαινο, δεν θα το εκανε ο καθενας!

vice, καλη αρχη στο νεο ξεκινημα και καλη δυναμη!
Άβαταρ μέλους
By babakos
#223430 Πολύ εντυπωσιακες περιγραφές!. Νομιζω οτι εχουμε συν τοις άλλοις και δυνατά συγγραφικά ταλέντα εδώ..

Η δικη μου ιστορία ειναι πιο «πεζή»..

Ηταν μια επισκεψη στο (παλαιό) πλανητάριο στις πρώτες ταξεις του Γυμνασιου (πριν πολλά χρόνια) που με μάγεψε και μου έβαλε στο μυαλό το επαγγελμα με το οποίο θα ήθελα να ζήσω. (Αστροφυσικος)
Η επιθυμια θεριεψε στα χρονια του Λυκειου και το κάλεσμα από πολύ καλό μας συγγενή που εμενε μονιμα στην αλλη άκρη του Ατλαντικου. Δυστυχώς καπου εκει χανουμε τον πατέρα μου απο επιθετική μορφή καρκινου και η μητερα μου καταρρέει.. Μοναχοπαιδι, δυσκολες αποφασεις. Τελικα μενω εδώ και σπουδάζω Πληροφορικη που μου φαινόταν αρκετά ενδιαφέρουσα σαν προοπτική.
Με το περας των σπουδών και την επιστροφή από το στρατό ξεκιναω σαν «Αναλυτής συστημάτων» (ηταν της μοδας τοτε..) αλλά το ξεκινημα των τηλεπικοινωνιων στην Ελλάδα με βρισκει σε μια από αυτες (στην μπλε). Ωραια χρονια, τρελλή ανάπτυξη, εκπαιδευση κλπ. Από το 2001 μετακινηση στην κοκκινη κυρια. Δεκάδες σεμιναρια και ανεκτιμητη εμπειρια τόσο στην Ελλάδα οσο και στο εξωτερικο αρχικά σαν μηχανικός τηλεπικοινωνιών και τα τελευταία χρονια σε τεχνική θεση υψηλής διοικητικής ευθύνης..
Εφυγα περσι με εθελουσια κυριως γιατι δεν μου άρεσε η εξέλιξη κάποιων πραγμάτων, αλλά και επειδή το θεώρησα σαν μια ευκαιρία να ανανεωθώ. Τώρα εχω ξεκινήσει κατι διαφορετικό σε «συγγενή» τομέα (παντα στον ευρύ χώρο του ICT) και βλεπουμε ..

Ομολογώ οτι θα ημουν πολύ καλύτερα εαν ειχα διαχειριστεί πιο έξυπνα την καριέρα μου, αλλά αυτό ειναι αντικείμενο άλλου thread ...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#223480 Εγώ πάλι, από μικρός, δεν είχα κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, τη φυσική και τη χημεία :lol: . Ειδικά η χημεία μου καθόταν στο λαιμό. Η επιστήμη των υπολογιστών έχει (είχε) ενδιαφέρον, αλλά, εκείνη την εποχή (1993), έπρεπε να πάω 1η δέσμη, που για τον προηγούμενο λόγο δεν έπαιζε. Την 4η δέσμη πιτσιρικάς την θεωρούσα παρακατιανή, τόσο μου έκοβε, δεν έβλεπα ότι εκεί ήταν το χρήμα. Ίσως έφταιγε και το οικογενειακό περιβάλλον: γιατρός (είχε αποφασίσει η μια αδερφή), δικηγόρος (σπούδαζε ήδη η άλλη), σε φιλόλογο και μηχανικό είχαμε επιπλέον θέσεις και τίποτα μετά από αυτά :lol: .

Από μικρός λοιπόν ήξερα ότι θα πάω Ιστορικό-Αρχαιολογικό, αυτό ήθελα, και αποκλειστικά Αθήνα, γιατί, φτωχοί δεν ήμασταν μεν, τα λεφτά για 3 παιδιά στην επαρχία δεν έφταναν δε. Ό,τι μεταπτυχιακά έπαιζαν επίσης θα έπρεπε να γίνουν Ελλάδα, Αθήνα συγκεκριμένα, για τους ίδιους λόγους. Η αδερφή μου έδινε την επόμενη χρονιά, ήθελε ιατρική οπωσδήποτε, οπότε έπρεπε να ληφθεί και εκείνη υπ' όψη. Τελικά τη χρονιά των πανελληνίων έβαλα μόνο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Αθήνας, Παιδαγωγικό Αθήνας κι από επαρχία έβαλα μόνο το φρέσκο τότε Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που μου χτύπησε καμπανάκι, συν κάτι ΤΕΙ στην Αθήνα για το φόβο των Ιουδαίων, αν και είχα αποφασίσει ότι σε ΤΕΙ δεν υπάρχει περίπτωση να πάω, θα ξαναδώσω.

Τελικά για κάτι λίγα μόρια έχασα το Ιστορικό-Αρχαιολογικό και πέρασα στο Ιόνιο, σε μια εποχή που κράταγες μαθήματα κλπ κλπ και οι θέσεις σε ΑΕΙ ήταν πολύ περιορισμένες και γενικά βρέθηκα σε ένα δίλημμα αν θα ξαναδώσω και ποιο μάθημα (είχα Μ.Ο. 18,5 με χειρότερο αρχαία και έκθεση που είχα 17,5...). Πήγα, γράφτηκα και γύρισα να κάνω ντόλτσε βίτα κανα χρόνο (και να βοηθάω τον πατέρα μου στη δουλειά) και να ξαναδώσω έκθεση γιατί όλα τα άλλα ήταν επικίνδυνα εκείνη την εποχή και οι βαθμοί μου πολύ υψηλοί, για να ρισκάρω (μετά ήρθε ο ΓΑΠ το '95 και διπλασίασε τους εισακτέους και γκρέμισε τις βάσεις και τράβαγα τα βυζιά μου με τη γκαντεμιά, τεσπά). Κατά το Νοέμβρη βαρέθηκα να κάθομαι άπραγος και να περιμένω τον Ιούνη και αφού εξασφάλισα τους πόρους (με εστίες κλπ και λιτή ζωή) πήγα κανονικά στο πανεπιστήμιο και έβγαλα τη χρονιά μια χαρά, χωρίς απώλειες σε μαθήματα. Πετάχτηκα εν μέσω εξεταστικής μια μέρα Αθήνα, έδωσα έκθεση, έγραψα ένα 18 και μπήκα στο ΕΚΠΑ.... Παράλληλα μπήκε η αδερφή μου ιατρική στα Γιάννενα και το δίλημμα τώρα ήταν αν θα έμενε εκείνη στην επαρχία ή εγώ, γιατί τάχαμου ένα παιδί στην επαρχία σήμαινε το άλλο στην Αθήνα μέσω μεταγραφής. Εγώ μια χαρά ήμουν και οι σπουδές είχαν πολύ ενδιαφέρον, αλλά στην αρχή το είχα ξεκόψει ότι θα γυρίσω πίσω. Ε, πήγα το Σεπτέμβρη να κάνω τη διαγραφή και τελικά... έμεινα, πράττοντας πολύ ΣΟΦΑ, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, έστω και από σπόντα.

Τέλειωσα εκεί λοιπόν, έκανα στην Ελλάδα (θα ήθελα να πάω αμερική και συγκεκριμένα Καναδά, αλλά δεν έπαιζαν τόσα λεφτά και δεν το κυνήγησα για υποτροφίες γιατί βρήκα αμέσως δουλειά) μεταπτυχιακά σε ψηφιακές βιβλιοθήκες (να και η επιστήμη της πληροφορικής) και πολιτιστική διαχείριση (αυτό τώρα το τελειώνω) και δούλεψα όλα αυτά τα χρόνια (ουσιαστικά δεν έμεινα καθόλου άνεργος: τα πρώτα χρόνια ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι του τμήματος έβρισκαν δουλειά) στον χώρο, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα (πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους που έχουν διοριστεί δύο φορές στο δημόσιο περνώντας και τις δύο από εξετάσεις ΑΣΕΠ :lol: ). Έχω δουλέψει σε μουσεία, σε βιβλιοθήκες και σε δύο πανεπιστήμια. Έχω δουλέψει και σε κοντινά αντικείμενα, μάλιστα κάποτε (που ψαχνόμουν ακόμα και ήθελα να βγάλω λεφτά) ένας φίλος μου πρότεινε να κάνω στροφή 180 μοιρών και να δουλέψω SAP :dizzy: . Πέρασα λοιπόν ένα crash course SD, MM, WM και βρέθηκα να κάνω... consulting, σε μια εταιρεία που τότε ξεκινούσε εκείνος και τώρα είναι πλέον καταξιωμένη. Τεσπά εκεί πέρασα δύο ωραία και δημιουργικά χρόνια, αλλά μια μέρα είδα μια προκήρυξη για κάτι που στα χαρτιά φαινόταν γαμάτο, χτύπησε νέο καμπανάκι, έδωσα ΑΣΕΠ (η 1η φορά :lol: ), πέρασα και τα παράτησα όλα για να γυρίσω στο αντικείμενο των σπουδών μου.

Ο φίλος και αφεντικό μου με είπε τρελό που αφήνω μια καλή καριέρα και με προειδοποίησε ότι τα λεφτά στο δήμοσιο είναι peanuts (δίκιο είχε). Τεσπά, άλλα 2 δημιουργικά χρόνια, μέχρι που τσακώθηκα με την διευθύντρια (δεν ήταν και δύσκολο καθώς έχει τσακωθεί μαζί της η μισή Ελλάδα, εγώ ευτυχώς εκτός καναλιών :lol: ) και τσουπ εκ νέου ΑΣΕΠ και πήδηξα σε άλλη βάρκα. Από τότε άλλαξα άλλη μια φορά, σοβαρά λεφτά πάντως δεν έβγαλα πουθενά και άρχισα να το μετανιώνω και να θυμάμαι τον παλιόφιλο. Τεσπά, δεν μπορώ να κάθομαι κάπου για πολύ καιρό, νομίζω ότι όλοι, ειδικά στο δημόσιο, πρέπει να υποχρεούνται σε αλλαγές, αν δεν το κάνουν από μόνοι τους.

Τώρα που τελειώνω το άλλο μεταπτυχιακό σκέφτομαι να κάνω κι εκείνο το διδακτορικό που άφησα για το μέλλον, μήπως με βοηθήσει να ξαναλλάξω καριέρα. Υπάρχει ένα πρότζεκτ που ήδη τρέχει (τρέχω) και πολύ υλικό με θέμα integrated library systems, υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου και κάτι τελείως διαφορετικό, που θα του αφιερωνόμουν όμως 100% γιατί άπτεται των προσωπικών μου ενδιαφερόντων: τα πολιτιστικά φαινόμενα και πολύ συγκεκριμένα η σχολή της Φρανκφούρτης, η μαζική κουλτούρα και οι πολιτιστικές βιομηχανίες. Εδώ που φτάσαμε η τελική απόφαση δυστυχώς θα εξαρτηθεί και από τις πιθανότητες να βγάλω φράγκα, στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα.

Α, ΑΝ είχα πάει Ιστορικό-Αρχαιολογικό το πιθανότερο είναι να έψαχνα τώρα για καμιά συμβασούλα στο ΥΠ.ΠΟ, εγώ και μια στρατιά αδιόριστων και να ζούσα με την πενιχρή σύνταξη των γονιών :s_hang . Τα έβλεπα στους συμφοιτητές μου στο μεταπτυχιακό που ήταν 90% αδιόριστοι αρχαιολόγοι που ψαχνόντουσαν για αλλαγή καριέρας, να κάνουν κάτι με διοίκηση, μπας και.
Στην πολύ καλύτερη περίπτωση και με δεδομένο ότι σε γενικές γραμμές τα πάω καλά στις εξετάσεις και με μπόλικη τύχη, θα ήμουνα καθηγητής στην Β'θμια, αλλά με πολύ μικρότερη καριέρα πίσω μου και πιο πολλές δυσκολίες...

edit: enter :shifty:
Τελευταία επεξεργασία από Asimov και 22 Φεβ 2016, 14:06, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Asimov έγραψε:Εγώ πάλι, από μικρός, δεν είχα κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, τη φυσική και τη χημεία :lol: .

και το enter καθώς φαίνεται :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Asimov έγραψε:Εγώ πάλι, από μικρός, δεν είχα κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, τη φυσική και τη χημεία :lol: . Ειδικά η χημεία μου καθόταν στο λαιμό.

Κι εγώ δυστυχώς σιχαίνομαι όσο λίγα πράγματα ότι έχει σχέση με θετική επιστήμη. Είχα άρνηση από το γυμνάσιο και μετά να αφομοιώσω οτιδήποτε είχε να κάνει με μαθηματικά, φυσική, χημεία. Τα βρίσκω βέβαια καθημερινά μπροστά μου τώρα αυτά που η δουλειά μου έχει μια δόση λογιστικής και είναι πολύ πιο ευχάριστα σε σχέση με το πως τα διδασκόμασταν στο σχολείο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#223493 εγώ με τα μαθηματικά έχω μια σχέση αγάπης μίσους

ποτέ δεν είχα πραγματική κλίση σε αυτά (μιλάω για πιο προχωρημένα πράγματα όχι απλοϊκά όπως στη λογιστική που λέει ο στέφανος) , αλλά προσπαθησα με το ζόρι να τα βάλω στο μυαλό μου και λίγο πολύ τα κατάφερα θα έλεγα

όχι όπως θα έπρεπε, αλλά με σχετική επιτυχία
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 22 Φεβ 2016, 14:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
giannik1977 έγραψε:Η φυσικη ηταν ερωτας... :inlove:
Αντιθετως ιστορια , αρχαια κ.λ.π.. :thumbsdown:

η ιστορία και τα αρχαία διδάσκονται με τρόπο που σε κάνουν να τα μισείς

ειδικά η ιστορία της παπαγαλίας

εμένα μου άρεσαν στο σχολείο η εκθεση, η φυσική (19αρι στη κατεύθυνση αν και ήμουν μαθητής του 16), η οικονομία και τα θρησκευτικά :lol: μπερδεμένο μυαλό :dizzy:

στη συνέχεια από τις σπουδές μου αγάπησα τη στατιστική, συμπάθησα κάτι χρηματοοικονομικές-ρισκμανατζαδόρικες παπάτζες, αλλά με τα περισσότερο αναλογιστικά πάντα είχα ένα θέμα

στη δουλειά μου βέβαια τα μαθηματικά που χρησιμοποιώ είναι αστεία, κάθομαι καμιά φορά και φτιάχνω μόνος μου συναρτήσεις για να υπολογίζω διάφορα και να το κάνω να φαίνεται πολύπλοκο αλλά οι συνάδελφοί μου με κοιτούν σαν εξωγήινο, ειδικά όταν κάνω επί 0.845 το μικτό μισθό για να βρω το καθαρό τρελαίνονται
επίσης δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το κουμπί % στο κομπιουτεράκι που είναι must για τους λογιστές :tomato:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 22 Φεβ 2016, 14:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Η φυσικη ηταν ερωτας... :inlove:
Αντιθετως ιστορια , αρχαια κ.λ.π.. :thumbsdown:

η ιστορία και τα αρχαία διδάσκονται με τρόπο που σε κάνουν να τα μισείς

Γενικά, το Ελληνικό σχολείο έχει φτιαχτεί δυστυχώς σαν να θέλει να κάνει τους μαθητές να μισήσουν τη γνώση... :rant: :(

Μεγάλο πρόβλημα για γονείς που θέλουν τα παιδιά τους α) να μάθουν (και όχι να παπαγαλίζουν) και β) να αγαπάνε να μαθαίνουν και γ) να μην τρέχουν σαν τα παλαβά από υποχρέωση σε διάβασμα σε υποχρέωση λες και είναι υπερ-busy επιχειρηματίες... :( :help:

Βέβαια, απ' ότι βλέπω, τέτοιοι γονείς, μάλλον μειοψηφία είμαστε, οπότε ΟΚ (για την πλειοψηφία)... :(

Δεν ξέρω πόσο ΟΚ είναι για τα παιδιά και τον χαρακτήρα που θε έχουν ως ενήλικες βέβαια... :vava:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#223504 Επειδη δεν ημουν ποτε καλος παπαγαλος θεωρω γι αυτο δεν ημουν καλος κ δεν μου αρεσαν ιστοριες κ.λ.π
Αντιθετα οι ασκησεις της Φυσικης με συναρπαζαν κ ημουν πολυ καλος , δεν ειναι κ λιγο το 17 στην Α Δεσμη..
Εγω γενικα ομως δεν ημουν κ πολυ του διαβασματος στο σπιτι , οτι αρπαζα απο το σχολειο, στο οποιο την ωρα πριν την γυμναστικη σκεφτομουν πως θα χωριστουμε σε ομαδες για μπαλα ή ποδοσφαιρο , ενω την επομενη ωρα απ την γυμναστικη , ιδρωμενος κ μεσα στην ενταση προσπαθουσα να ηρεμησω...Οριστε μανι μανι 2 ωρες χαμενες.. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#223506 Παίδες, αυτές είναι |λογοκρισία| ενός 17χρονου, που τον ένοιαζαν ΜΟΝΟ το μπάσκετ και οι γκόμενες. ΜΟΝΟ.
Τα αρχαία είναι μαθηματικά, όλες οι γλώσσες είναι μαθηματικά. Το κατάλαβα όταν πλέον σταμάτησαν να με ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ το μπάσκετ και οι γκόμενες (και είχα κάνει τις επιλογές μου).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
QsisVTS έγραψε:ειδικά όταν κάνω επί 0.845 το μικτό μισθό για να βρω το καθαρό τρελαίνονται
επίσης δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το κουμπί % στο κομπιουτεράκι που είναι must για τους λογιστές :tomato:

Γιατί υπάρχει άλλος τρόπος να κάνεις αυτή τη δουλειά? :hmmm: Δηλαδή εγώ που κάνω διαρκώς φορολόγηση/αποφορολόγηση πως αλλιώς θα μπορούσα να το κάνω εκτός από *1,23 ή /1,23?
Άβαταρ μέλους
By gianik
Asimov έγραψε:Παίδες, αυτές είναι |λογοκρισία| ενός 17χρονου, που τον ένοιαζαν ΜΟΝΟ το μπάσκετ και οι γκόμενες. ΜΟΝΟ.
Τα αρχαία είναι μαθηματικά, όλες οι γλώσσες είναι μαθηματικά. Το κατάλαβα όταν πλέον σταμάτησαν να με ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ το μπάσκετ και οι γκόμενες (και είχα κάνει τις επιλογές μου).

Το ομολογω και χωρις ξυλο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
Deleted User 1 έγραψε:
QsisVTS έγραψε:ειδικά όταν κάνω επί 0.845 το μικτό μισθό για να βρω το καθαρό τρελαίνονται

Γιατί υπάρχει άλλος τρόπος να κάνεις αυτή τη δουλειά? :hmmm: Δηλαδή εγώ που κάνω διαρκώς φορολόγηση/αποφορολόγηση πως αλλιώς θα μπορούσα να το κάνω εκτός από *1,23 ή /1,23?

Επί 23% και μετά συν και ίσον..

.