Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#222363 Η κάμερα Σκαραμαγκά είναι πλέον ενεργή. Απόσταση ανίχνευσης με το Snooper S5-R 200-250m. Την ετοίμαζαν το πρωί. Βίντεο θα ανέβει το βράδυ.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
pipinos1976 έγραψε:Η κάμερα Σκαραμαγκά είναι πλέον ενεργή. Απόσταση ανίχνευσης με το Snooper S5-R 200-250m. Την ετοίμαζαν το πρωί. Βίντεο θα ανέβει το βράδυ.

Ευχαριστώ.

στην κατηφορα στο Δαφνι λες ε? Τους ειδα σημερα 11,15 το πρωι ,δυο λευκα βανακια το ενα kangoo I και αλλο ενα που δεν θυμαμαι μαρκα αλλα πιο μεγαλο.Ειχαν συνδεδεμενο λαπτοπ.Το ενα βανακι εγραφε μια φιρμα με μικρα ξεθωριασμενα γραμματα ''κατιsysyems''(το πρωτο συνθετικο δεν το ξεχωρισα)
Το νου σας.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#222590 @dimvii
Ακριβώς. Για αυτούς μιλάω. Τους πέτυχα και είπα να δοκιμάσω ανίχνευση.

Το μεσημέρι πάντως ήταν εκτός. Μέτρησαν και έφυγαν με τον εξοπλισμό; Ήταν εκτός συχνότητας και δεν την έπιανε το μηχάνημα; Χαμήλωσαν την ισχύ και δεν την έπιανε το μηχάνημα; Δεν ξέρω, αλλά μάλλον το κουτί ήταν άδειο, όπως το είδα. Έκανα έναν γύρο για να το δω καλύτερα και φαινόταν άδειο.

Τα βίντεο μετά, καθώς έχω μια δουλειά για μερικές ώρες.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#222676 Το βίντεο με την ανίχνευση. Το μεσημέρι η κάμερα δεν λειτουργούσε:

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By plokami
#222872 Η κάμερα στην Χαλυβδουργική είναι σε λειτουργία.
Στην Αρκαδία όταν ενεργοποιούν μία κάμερα την αφήνουν μόνο μία εβδομάδα (από ΣΚ σε ΣΚ). Μέχρι να το γράψεις στο forum την έχουν απενεργοποιήσει..:)
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
plokami έγραψε:Η κάμερα στην Χαλυβδουργική είναι σε λειτουργία.
Στην Αρκαδία όταν ενεργοποιούν μία κάμερα την αφήνουν μόνο μία εβδομάδα (από ΣΚ σε ΣΚ). Μέχρι να το γράψεις στο forum την έχουν απενεργοποιήσει..:)

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι μήπως η κάμερα προς Σχιστό ήταν ενεργή για μία εβδομάδα και όταν τους πέτυχα εγώ την μετέφεραν στην Χαλυβουργική. Το σενάριο αυτό είναι εξαιρετικά πιθανόν καθώς δεν χρησιμοποιώ ανιχνευτή καθημερινά (τι να τον κάνω, αφού στην συγκεκριμένη κάμερα εγώ στρίβω προς Πειραιά;), οπότε δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Πάντως, αυτό πιστεύω κι εγώ για τις κάμερες αυτές. Μία εβδομάδα ενεργή η μία, την επόμενη η άλλη, την τρίτη εβδομάδα μια τρίτη κάμερα (μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η κάμερα στο ΤΕΙ Αθήνας που πρέπει να ανήκει στον ίδιο τομέα ευθύνης).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#223213 γιατι γινεται αυτο? μια εβδομαδα η μια καμερα μια εβδομαδα η αλλη?
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
dimviii έγραψε:γιατι γινεται αυτο? μια εβδομαδα η μια καμερα μια εβδομαδα η αλλη?

Για να μην γνωρίζει κανείς ποια είναι ενεργή ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μέχρι να μαθευτεί ότι είναι ενεργή η Χ κάμερα ενεργοποιούν την άλλη. Έτσι οι οδηγοί κόβουν παντού ή έρχεται χρήμα στο ταμείο (αυτό, όπως φανταζόμαστε όλοι, είναι πιο ενδιαφέρον από την οδική ασφάλεια).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#223227 και γιατι δεν τις αφηνουν ολες ενεργες? τοσο κοστος εχει,ή κατι αλλο?
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
dimviii έγραψε:και γιατι δεν τις αφηνουν ολες ενεργες? τοσο κοστος εχει,ή κατι αλλο?

Είναι εξαιρετικά μεγάλο το κόστος αγοράς και συντήρησης του εξοπλισμού. Σκέψου ότι τα radars που έχουν μέσα στο κουτί χρειάζονται συντήρηση τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο (κανονικά με την εξαιρετικά μεγάλη ζέστη του καλοκαιριού θα έπρεπε κάθε 6 μήνες), ενώ πρέπει να ελέγχονται και τα φλας, οι φωτογραφικές μηχανές, τα ηλεκτρονικά και τα ηλεκτρικά κάθε χρόνο κι αυτά (εντάξει, τα ηλεκτρικά πιο σπάνια, ας πούμε 2 χρόνια). Γενικά, είναι ασύμφορο να έχεις παντού κάμερες, εκτός κι αν έχεις πολύ χρήμα. Αρκεί, όμως, να ξέρουν οι οδηγοί ότι κάποια κάμερα δουλεύει, οπότε να φοβούνται και να μην τρέχουν. Βέβαια, στην Ελλάδα οι περισσότεροι τρέχουν χωρίς σκέψη και γλυτώνουν από τύχη ή επειδή ήταν λίγο κάτω από το όριο ενεργοποίησης της κάμερας. Σκέψου ότι έναν γνωστό τον έγραψε η κάμερα στο Κουκλέσι, ένα κατσικοχώρι στα Γιάννενα, που τυχαίνει να βρίσκεται πάνω στην Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Όριο 50 και την έφαγε για 90+ μέσα στο χωριό. Θα μου πεις: όταν πέρασε είχε κίνηση ή όχι; προφανώς όχι, αφού πήγαινε με τόσα, άρα δεν υπήρχε και κίνδυνος. Από την άλλη κατοικημένη περιοχή είναι, μπαίνεις από στροφή, οπότε δεν ξέρεις τι υπάρχει εκεί, κόψε λίγο στα 70 για σιγουριά ή έστω αν περάσεις με 79, δεν θα έτρωγες την κλήση (με τα σημερινά δεδομένα, γιατί αν όλοι πηγαίνουν κάτω από 80 θα κατεβάσουν και το όριο ενεργοποίησης στα 70 κ.ο.κ.)

Συμπέρασμα: αρκούν λίγοι μηχανισμοί για να φοβούνται μερικοί και να έρχονται και κλήσεις που πληρώνουν την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση της κάμερας και το όλο κύκλωμα που στηρίζεται σε αυτές.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#223314 Οι σύγχρονες speed cams είναι φθηνότερες, χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση και δεν χρειάζονται συνεχώς ρύθμιση. Επίσης χρησιμοποιούν εκτός από μικροκυματικά και laser που θεωρείται ακόμη καλύτερη λύση.
Βέβαια, γενικώς τις θεωρώ μια ανόητη και ακριβή λύση. Αν θέλεις να περιορίσεις τις ταχύτητες, ο πιο αξιόπιστος, φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος είναι να το κάνεις με τον παραδοσιακό τρόπο: περιπολικό και ραντάρ χειρός.
Το μέλλον πάντως για εμένα είναι ANPR για αναγνώριση πινακίδας και μέσω του αλγόριθμου συμπίεσης μπορείς να υπολογίσεις και την ταχύτητα με μεγάλη αξιοπιστία. Έτσι με μία κάμερα έχεις τα πάντα: αναγνώριση πινακίδας και καταγραφή της παράβασης. Και κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ φτηνό, η τεχνολογία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια (και ειδικά το software που έχει φτιαχτεί από 3rd party εταιρείες, χρησιμοποιώντας τα SDK των εταιρειών που φτιάχνουν τις ANPR κάμερες).
Δυστυχώς, στο άμεσο μέλλον θα υπάρχουν τέτοιες κάμερες σε όλους τους κύριους δρόμους και δεν θα μπορείς να τρέξεις πουθενά. Για εσάς τα λέω, εγώ θα το ρίξω στην... ιστιοπλοΐα τότε! :lol:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#223351 Μερικές παρατηρήσεις:

1. Οι κάμερες με ANPR είναι το μέλλον, αλλά προς το παρόν εκτός πραγματικότητας απανταχού και εις όλον τον κόσμο. Ακόμη και το C4I είχε τέτοιες δυνατότητες, αλλά για να λειτουργήσουν αυτά χρειάζεται πολύ €€€.

2. Κάμερες με laser είναι εξαιρετικά ακριβές, ακόμη και σήμερα. Ελάχιστα κράτη τις χρησιμοποιούν και δεν έχουν ουσιαστικά κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με τις απλές μικροκυματικές ή ακόμη και αυτές με τις λωρίδες στον δρόμο.

3. Συντήρηση μπορεί να μην χρειάζονται οι κάμερες (λέμε τώρα), αλλά διακρίβωση χρειάζονται τα radars (στις ΗΠΑ είναι 6-12 μήνες, ανάλογα με την πολιτεία) και, μάλιστα, εξαιρετικά συχνά. Μην κοιτάς που στην Ελλάδα δεν γίνεται τίποτε. Αν ήταν εύκολο να πας σε δικαστήριο και αν οι δικαστές μπορούσαν να καταλάβουν για ποιο πράγμα μιλάμε, τότε θα αναγκάζονταν να το κάνουν, αφού θα έχαναν τις δίκες την μία μετά την άλλη. Εδώ βαριούνται να κάνουν έλεγχο στα πιστόλια πριν τα χρησιμοποιήσουν*, τι να λέμε τώρα. Αλλά εδώ μιλάμε για ειδική περίπτωση κράτους. Δημοκρατία Ιράκ/Λιβύης κλπ με εκλογές όπου απλά επικυρώνουμε δια της ψήφου μας αυτόν που μας επιβάλλουν**.

Ευχαριστώ.

* Ο πιο απλός έλεγχος που πρέπει να γίνεται είναι ο εξής: σημαδεύεις δύο γνωστά σημεία (π.χ. τις δύο πινακίδες που γράφουν Κινέτα 1000 και 500m) και βλέπεις αν η διαφορά αποστάσεων που προκύπτει είναι αυτή που πρέπει, δηλαδή τα 500m μεταξύ των πινακίδων. Αν μου πεις ΕΝΑΝ που το έχει κάνει αυτό (είναι ο πιο απλός έλεγχος που πρέπει να γίνει και δεν είναι ο μοναδικός μιας και ανάλογα την εταιρεία χρειάζονται 1-2 ακόμη σε κάθε αλλαγή βάρδιας, δηλαδή όποτε χρησιμοποιείται το πιστόλι) εγώ να πληρώσω μια κλήση έτσι για το κράτος.

** Να γράψω και τον πόνο μου τώρα. Συζητάω με κάποιον καθηγητή σε ένα σχολείο. Ψηφίζω πάντα, μου είπε, αυτόν που θα βγει γιατί θέλω να είμαι με τους πολλούς που ξέρουν καλύτερα...!!!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#223414 1. To C4I είχε τεχνολογία προ 10ετίας. Η Siemens στο συγκεκριμένο πεδίο ήταν (και εν πολλοίς παραμένει) ΓΤΠ. Siemens υλικό έχουν και οι ελληνικές speed cams, γι' αυτό και είχαν και τεράστια θέματα αρχικά. Οι ANPR σήμερα είναι φθηνές, υπολογίζεις από 2000€ για μία HD και ανεβαίνουν. Φυσικά μετά έχει να κάνει το software που θα χρησιμοποιήσεις/γράψεις.

2. Οι κάμερες με laser είναι ελάχιστα πιο ακριβές από τις μικροκυματικές με το πλεονέκτημα να μην χρειάζονται ουσιαστικά ποτέ calibration. Για την ακρίβεια, περίπου 10% ακριβότερες. Αυτό το κάνεις απόσβεση σε μερικά χρόνια ουσιαστικά. Δεν έχω ψάξει πόσο καλύτερες (και αν) είναι, αλλά όλοι λένε πως αυτό είναι το μέλλον. Γνωστή εταιρεία που το χρησιμοποιεί το laser είναι η Vitronic.
Στο επόμενο έργο, έχω εγκρίνει βέβαια την Jenoptik, γιατί είναι φθηνότερη, έχει προηγούμενα approvals και εγκατεστημένη βάση και έχει μέσα και τα services για την συγκέντρωση των παραβάσεων.
:s_wacko
Η τιμή τους σε κάθε περίπτωση είναι κάτω από 50Κ η μία, για όλα αυτά. Επομένως, και εκεί το κόστος πέφτει (κάποτε ήθελες σχεδόν τα διπλά).

3. Κάνεις λάθος σε αυτό. Όπως θα δεις παραπάνω, κάποιοι είδαν ένα Kangoo σε μια κάμερα που έγραφε (...)systems ( :lol: ). Αυτοί κάνουν ακριβώς αυτό: διακρίβωση. Και τα πιστόλια της ΕΛ.ΑΣ έρχονται για διακρίβωση και μάλιστα αν ποτέ σε σταματήσουν και σου δείξουν το πιστόλι, θα δεις πως υπάρχει αυτοκολητάκι από κάτω που δείχνει πότε έγινε η διακρίβωση.

Από τα παραπάνω λοιπόν, εγώ βγάζω το αντίθετο συμπέρασμα από εσένα. Σύντομα το ANPR θα είναι η πραγματικότητα στις speed cams γιατί ουσιαστικά πλέον με μια κάμερα (ή και παραπάνω, το κόστος είναι αστείο όταν μιλάμε για απλή CCTV κάμερα) μπορείς να κάνεις πολλές δουλειές. Από την στιγμή που έχεις ψηφιακό βίντεο, μπορείς εύκολα να κάνεις αναγνώριση της πινακίδας (με OCR), να υπολογίσεις την ταχύτητα (μέσα από τον αλγόριθμο MPEG), να καταγράψεις την παράβαση (με καταγραφή του βίντεο). Οι ANPR να πω εδώ πως δεν είναι φωτογραφικές μηχανές, αλλά ουσιαστικά βιντεοκάμερες. Τραβάνε διαρκώς βίντεο και μόλις "πιάσουν" πινακίδα, ξεκινάει η διαδικασία αναγνώρισης.
Οι περισσότερες βέβαια στοχεύουν τον προφυλακτήρα και συνήθως έχουν τέτοια γωνία που δεν πιάνουν το υπόλοιπο όχημα. Δεν είναι και απαραίτητο βέβαια. Αν το θέλεις και αυτό, βάζεις και μια CCTV κάμερα στην αντίθετη κατεύθυνση για να κάνει καταγραφή.
Μια τέτοια εγκατάσταση μπορεί ΣΗΜΕΡΑ, να γίνει προϊόν με λιγότερο από 10Κ € και να πουληθεί άνετα με 20Κ+ €, αφού θα είσαι αρκετά φθηνότερος από τους άλλους.
Άβαταρ μέλους
By nass
#223420 Οι κάμερες του C4I δεν είχαν ANPR. Κάποιες από αυτές είχαν ένα ITS "κουτί" για υπολογισμό μέσης ταχύτητας δρόμου, μποτιλιαρίσματος και τέτοια, όχι όμως ANPR και υπερβολικής ταχύτητας