- 22 Φεβ 2016, 16:21
Την 500Ε και εύκολα για πάρτη μου....
Μόνο η Μ5 Ε39 ή η Μ5 Ε34 Nurburgring edition θα με έκανε να την προδώσω!
Τη Μercedes έπρεπε να μεγαλώσω , να ωριμάσω και να απολαύσω τα εκάστοτε κείμενα και φωτογραφίες του Διγέτιου για να αντιληφθώ ότι προκειται για την Εταιρεία - Επιτομή της αυτοκίνησης.
Θέλει γνώση και θάρρος (δεν τα είχα) για να ξεπεράσεις την κοινωνική σύμβαση του "μπάρμπα" και να δεις ότι είναι φτιαγμένη με μηχανολογική αρτιότητα, ικανή να ξεφτιλίζει σε δυναμικά χαρακτηριστικά "σπορ μπερλίνες" και άλλες "γρήγορες" κατασκευές!
Στρίψε την 201 και την 124 και θα δεις !
Ακόμη θυμάμαι την απλή 201 του φίλου μου Λεμάνη των 4Τροχών να έρχεται με όσα στο σύμπλεγμα Κ7-9 στα Μέγαρα και η μούρη της να βιδώνει καλύτερα από όλες τις BMW εκείνης της ημέρας , φτιαγμένες ή μή!
Αγαπώ τις BMW του 90 και του 00 , γιατί βρίσκω σε αυτές οτιδήποτε ζητώ από ένα αυτοκίνητο επί του παρόντος, αλλά το μεγαλείο, τη διαχρονικότητα και τη μηχανολογική φιλοσοφία της διαρκείας στο χρόνο αν θέλεις, δεν την έχουν σαν τη Μερσέντες.
Οι τελευταίες, ήταν αστικά- μεσοαστικά αυτοκίνητα με την αξιοπρέπεια που έπρεπε να διακατέχει οτιδήποτε εκείνης της ανερχόμενης μεταπολεμικά "τάξης" : "Ένα και Καλό", όχι κραυγαλέο, αυτό που θα ονομάζαμε "τίμιο", αν και ακριβό, αλλά θα ήταν εκεί να προσφέρει σε εσένα και την οικογένειά σου, την άνεση ,την ασφάλεια και την ποιότητα που κανένα άλλο της κατηγορίας δεν θα μπορούσε καν να πλησιάσει.
Πλέον, "πούστηδες και παλληκάρια γίνανε μαλλιά -κουβάρια" σε όλες τις κατηγορίες, ο δε σχεδιασμός τους είναι ενίοτε υπερβολικός, ίσως όχι τόσο χυδαίος όσο ορισμένων πολύ σύγχρονων BMW, αλλά τις κυνηγούν κατά πόδας!
Η δε 201,για την οποία και απορεί ο φίλος παραπάνω, αποτελεί παιδικό έρωτα από το 1985 , οπότε και επαναπατρισθείς θείος μου με έβαλε στη θέση του συνοδηγού στην ολοκαίνουργια τότε μαύρη W201 του και έπαθα ΣΟΚ!
Δεν το ξεπερασα ποτέ, όπως φαίνεται...