- 10 Φεβ 2016, 02:13
D-Jet έγραψε: Κίκιζας . έγραψε:Σε Clubsport -εκδοση στην οποια και αναφερομαι ουσιαστικα- νομιζω ποτε...
....P.S Σου εχω στειλει ενα π.μ για το σκαραβαιο... 
Όχι και σε cs τις έβαζαν.
Ψάξε από το '94 και μετά για το option M398 αλλά νομίζω ότι τις έβαζαν στανταρ στα Μ030 (σπορ ανάρτηση).
Σε ευχαριστώ πολύ για τις φωτό και τα κείμενα. Πραγματική κληρονομιά! Κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις ένα σκαθάρι και εσύ!
Εχεις δικιο. Εγω προλαβα ενος γνωστου μου που ειχε φερει με Αγγλικα νουμερα, μια μπλε με τις cup1 στο χρωμα του αυτοκινητου, και νομιζα οτι μονο αυτες φοραγε στανταρ.
Στο παρακατω ενδιαφερον τοπικο ομως και για οσους ενδιαφερονται, αναφερονται οι διαφοροποιησεις σε σχεση με την απλη coupe και μεταξυ αλλων γινεται λογος για τις Cup1 αλλα και Cup2 αναλογως την χρονια
http://www.968clubsport.com/Οσο για τις φωτο, να εισαι καλα, τις εβαλα επειδη γνωριζω την αγαπη σου για τα original σκαθαρια.
Για να ειμαι ειλικρινης εχω μια αδυναμια αλλα σε σπορ σκαθαρια, τα "jumped-up beetle" οπως τα λεει και ο Jeremy

, ακομα και αν ειναι μεγαλυτερα ηλικιακα απο εμενα...
D-Jet έγραψε: Για την boxster που τη λένε 718 (που θα μου πάει, θα το συνηθίσω), πιστεύω ότι και πολύ αργήσανε να βγάλουν το 4κύλινδρο...
Δεν διαφωνω, απλως πιστευω οτι θα ηταν ακομα πιο κοντα στην φιλοσοφια και πιο ειλικρινες, εαν δημιουργουσαν μια νεα downsized κατηγορια σε σχεση με τις Boxster/Cayman, ισως και με την ιδια πλατφορμα, αλλα συγκριτικα πιο σπαρτιατικα σε εξοπλισμο-λουσα, (κατι σαν την Boxster spyder δηλαδη) με διλιτρο 4κυλινδρο...
Ισως βεβαια παιζει και τον ρολο του το γεγονος οτι ηλικιακα εχω πολυ εντονες τις μνημες της πρωτης Boxster, και καθολου πχ της 4κυλινδρης 914, ή ακομα περισσοτερο και των μεταγενεστερων 924/944, τις οποιες δεν μπορω να πω οτι θαυμαζω ιδιαιτερα (με εξαιρεση την 944S2 και την 968CS), παροτι για τα λεφτα τους, στην εποχη που εβγαιναν σιγουρα εκαψαν δικαιολογημενα καμποσες -αντρικες- καρδιες...
D-Jet έγραψε:Ας είναι η 911 εκεί που πρέπει να είναι και ας παίξουν τα cayman/boxster έναν πιο entry model ρόλο... καιρός είναι, κάπου είχαν μπλέξει τα μπούτια τους με τις μεγάλες cayman και τις μικρές 911.
Όσο και να μου αρέσουν οι εξακύλινδρες άλλο τόσο αγαπώ και τις "άλλες" πορσε που ήταν πιο προσιτές και πιο ευκολοσυντήρητες. Το μονο που δεν μου αρέσει είναι ότι μάλλον, αν και 4κύλινδρη, θα έχει γίνει ακόμα πιο πολύπλοκη από την ήδη πολύπλοκη παλιότερη...
Προσωπικα θα θεωρουσα ιδανικο, να εβγαζαν τις fl 981 με 2,5αρι πχ κινητηρα 6κυλινδρο, οπως της πρωτης Boxster , με προσθηκη ενος μικρου Turbo, αλλα οπως και να εχει 6κυλινδρο, οχι 2λιτρο 4κυλινδρο, οταν ηδη απο το 96' λανσαρουν την 986 ως ενα premium σπορ roadster.
Ισως ειναι περισσοτερο ψυχολογικο, αλλα imo νομιζω οτι οι μειον 2 κυλινδροι αφαιρουν απο τον συνολικο χαρακτηρα, τουλαχιστον ηχητικα...
Υποψιαζομενος δε οτι προφανως αυτη η...downsized επιλογη στα του κινητηρα, ειναι με το μικροτερο δυνατο κοστος μεν, αλλα αντιθετως με ελαφρως επιπροσθετο τελικο κοστος για τον καταναλωτη λογω "ακομα καλυτερων επιδοσεων", με κανει να αναπολω και να προτιμω ακομα και την πιο "αργη" Boxster που βγηκε ποτε, με κινητηρα 2,5 / 204ps, μονο και μονο για τον υπεροχο ηχο της...

Το τελευταιο που λες ειναι δεδομενο, οχι μονο μηχανολογικα, αλλα και σε ενα βαθμο οδηγικα με τις πολλαπλες δυνατοτητες, οπως ενεργητικες αναρτησεις/PDCC/dynamic engine mounts, και παει λεγοντας...