Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#222297 italakia βρες Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος σε δημόσιο νοσοκομείο και πήγαινε.
Προσωπικά είχα φτάσει τα 2 πακέτα μέχρι που πήγα σε πνευμονολόγο ειδικευμένο στην διακοπή καπνίσματος και ξεκίνησα με παρότρυνση του κάτι χάπια (Champix). Τα συγκεκριμένα έχουν μια ουσία που κάθεται στα νεύρα και δίνει το ίδιο αίσθημα με την νικοτίνη, οπότε αν καπνίσεις από πάνω νιώθεις μπουκωμένος και αηδία.
Βέβαια πρέπει να το θέλεις να το κόψεις κιόλας αλλά 1 μήνα μετά απλά δεν μπορούσα να βάλω τσιγάρο στο στόμα μου, ακόμα κι αν το ήθελα. Τώρα είμαι στην φάση που κάνω 2-3 τσιγάρα την εβδομάδα σε εξαιρετικές περιπτώσεις και σε λίγο θα εξαφανιστούν κι αυτά γιατί δεν υπάρχει λόγος. Πάντως δεν μου λείπουν τα κρισιμότερα τσιγάρα της ημέρας, το πρωινό, του καφέ και αυτό μετά το φαγητό.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Giuseppe Busso έγραψε:Iταλάκια ξεκίνα να γυμνάζεσαι, πήγαινε για περπάτημα. Θα σε κάνει να μην μπορείς να το βάλεις στα πνευμόνια σου.
Πάρε ένα κομπολόι να απασχολείσαι. Αγόρασε ότι τσίχλα υπάρχει και ξεκίνα να μασάς κάθε φορά που θες να καπνίσεις.
Αυτά στα λέει ένας καπνιστής (μάρλμπορο επίσης) και προσπαθώ καθημερινά να είμαι στα 10-15 τσιγάρα.

Εμένα το μόνο που με κρατάει μακριά από το τσιγάρο είναι να παίζω στον υπολογιστη

Μπορώ να κλείσω πολλές ώρες σερί χωρίς τσιγάρο γιατί μόνο έτσι ηρεμω

Στη δουλειά είμαι φουγάρο και η γυμναστική δε με επηρεάζει ιδιαίτερα όσο ανεβαζω αντοχές, βέβαια πάντα υστερω σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν ακόμα και στα 22-23 που θυμάμαι να είμαι στη κορυφαία μου αντοχή τα έπαιζα πιο εύκολα από άλλους που δε κάπνιζαν
Άβαταρ μέλους
By otso
#222323 δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα απο το τσιγαρο . αυτο μας εχει κρατησει συντροφια και στις χαρες και στις λυπες και στις μοναξιες . το εχω κοψει 10 χρονια μαχαιρι τωρα και ακομη μου λειπει . αν φτασω 75 θα το ξαναρχισω εχω δωσει υποσχεση στον εαυτο μου , και ελπιζω να εχω αρκετα λεφτα για να καπνιζω οτι πιο ωραιο και εξωτικο υπαρχει στον κοσμο .
επισης μιας και εδω γραφουν ενηλικοι , κοψτε το και ξεκινηστε το χορτο σε πολλους εδω μεσα το χρειαζονται . σκεφτομαι να αρχισω πειραματικα την παραγωγη αν υπαρχουν πιθανοι αγοραστες το συζηταμε. ενισχυστε την αγροτικη παραγωγη της χωρας σας τωρα που δεν παμε καλα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
otso έγραψε:δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα απο το τσιγαρο . αυτο μας εχει κρατησει συντροφια και στις χαρες και στις λυπες και στις μοναξιες . το εχω κοψει 10 χρονια μαχαιρι τωρα και ακομη μου λειπει . αν φτασω 75 θα το ξαναρχισω εχω δωσει υποσχεση στον εαυτο μου , και ελπιζω να εχω αρκετα λεφτα για να καπνιζω οτι πιο ωραιο και εξωτικο υπαρχει στον κοσμο .
επισης μιας και εδω γραφουν ενηλικοι , κοψτε το και ξεκινηστε το χορτο σε πολλους εδω μεσα το χρειαζονται . σκεφτομαι να αρχισω πειραματικα την παραγωγη αν υπαρχουν πιθανοι αγοραστες το συζηταμε. ενισχυστε την αγροτικη παραγωγη της χωρας σας τωρα που δεν παμε καλα.

Πες μόνο στον Kacey να σου δώσει μια Stirella, θα την χρειαστείς :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#222354 @italakias
οτι λεει ο dimik και o busso

@qsis
τα τσιγαρα στη δουλεια ειναι γαμα τα φαση, δεν καταλαβαινεις πως τα καπνιζεις. Κανε διαλλειματα και σηκω απο τη θεση για τσιγαρο μονο ετσι θα ελαττωθει. Ειδικα αν καπνιζει και ο εργασιακος περιγυρος παει αλυσιδα το πραγμα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#222410 Tιποτα παιδια,η το κοβω ή με κοβει.
Τα υπολοιπα τα θεωρω ημιμετρα που καποια στιγμη τα σταματαω αφου παντα βρισκω λογους να συνεχισω το καπνισμα.
Μονο πριν λιγο καιρο που δουλευα επαρχια και επαιρνα βαθιες ανασες ,μου ερχονταν καποιες αναλαμπες για διακοπη καπνισματος αλλα μεχρι εκει.
Η φυση βοηθαει πιστευω αλλα ζω στην αθηνα,στο μπουρδελο.
Το τσιγαρο εχει ποτιστει βαθια μεσα στον εγκεφαλο και καθε σκεψη συνοδευεται απο επιθυμια για τσιγαρο.
Μπορει να εχω 10 ποτηρια και 10 πιατα για πλυσιμο,ε θα πλυνω τα ποτηρια πρωτα θα κανω τσιγαρο και μετα τα πιατα.
Ενας φυσιολογικος ανθρωπος θα τα πλυνει ολα μαζι .

Δεν θελω να το κοψω με τον δυσκολο τροπο,θελω να το κοψω ευκολα,να μην σκεφτομαι μια ζωη το τσιγαρο αργοτερα.
Αν γινεται να ξημερωσει μια μερα σαν να μην υπηρξα ποτε καπνιστης,να το εχω αποβαλει εντελως απο την σκεψη μου .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
italakias έγραψε:
Δεν θελω να το κοψω με τον δυσκολο τροπο,θελω να το κοψω ευκολα,να μην σκεφτομαι μια ζωη το τσιγαρο αργοτερα.
Αν γινεται να ξημερωσει μια μερα σαν να μην υπηρξα ποτε καπνιστης,να το εχω αποβαλει εντελως απο την σκεψη μου .

Το τσιγαρο κοβεται με 2 τροπους:
α) Το κοβεις μαχαιρι μονος σου και περνας ολες τις φασεις απεξαρτησης, ταραχη, νευρικοτητα, νευρα, φαι, μεχρι να περασουν 7-10 μερες οπου ισορροπεις.
β) Αναζητας βοηθεια απο επαγγελματια ή κλινικες διακοπης τσιγαρου, που φτιαχτηκαν για ανθρωπους που δεν μπορουν ή φοβουνται τον πρωτο τροπο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#222425 Αμαρτια ρε Ιταλακια.
4 πακετα???Δεν μπουκωνεις ρε συ???

Και γω οταν καπνιζα σε καποια φαση ενιωθα οτι δεν χωρουσε αλλος καπνος μεσα στην ημερα. Και εκανα 1 πακετο μαρλμπορο μαλακο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
trident1971 έγραψε:
@qsis
τα τσιγαρα στη δουλεια ειναι γαμα τα φαση, δεν καταλαβαινεις πως τα καπνιζεις. Κανε διαλλειματα και σηκω απο τη θεση για τσιγαρο μονο ετσι θα ελαττωθει. Ειδικα αν καπνιζει και ο εργασιακος περιγυρος παει αλυσιδα το πραγμα.

ώρες ώρες έχω ευχηθεί να ήμουν σε μέρος όπου θα μου το απαγόρευαν ή θα έπρεπε να βγω έξω από το κτίριο
θα εκνευριζόμουν κάνα δυο μήνες, αλλά θα το συνήθιζα

αυτό έχει βοηθήσει φίλους μου, αλλά μου έχουν κάτσει φάσεις που είμαι με φουγάρα και γίνεται χαμός

τα αφεντικά μου καπνίζουν πιο πολύ από μένα και επικροτούν τη κατάσταση
Άβαταρ μέλους
By trident1971
QsisVTS έγραψε:
trident1971 έγραψε:
@qsis

ώρες ώρες έχω ευχηθεί να ήμουν σε μέρος όπου θα μου το απαγόρευαν ή θα έπρεπε να βγω έξω από το κτίριο
θα εκνευριζόμουν κάνα δυο μήνες, αλλά θα το συνήθιζα

αυτό έχει βοηθήσει φίλους μου, αλλά μου έχουν κάτσει φάσεις που είμαι με φουγάρα και γίνεται χαμός

τα αφεντικά μου καπνίζουν πιο πολύ από μένα και επικροτούν τη κατάσταση

Σε καταλαβαινω απολυτα, και αν θυμασαι απο την περυσινη συναντηση, το ενα σβηνω το αλλο αναβω.

Τα αφεντικα χαιρονται που δεν "χανεται χρονος" σε διαλλειματα, λογικο ειναι.
Βγαινε εσυ εξω για τσιγαρο και ας τους να γαμιουνται. Εμενα στη δουλεια καποια στιγμη μας ειπαν να βγαινουμε στο διαδρομο (ουτε καν εξω) και το ελαττωσα στο 1/4 σχεδον, δεν το πιστευα.. Εννοειται οτι επινα καφε ή τσαϊ λιγο παραπανω απο πριν.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#222495 ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ (για να μην μας πεί κανείς ότι είμαστε off topic :whistlink: ) το ότι τον επόμενο μήνα συμπληρώνω δύο χρόνια αποχής από το κάπνισμα. Για 35 χρόνια (σχεδόν δύο θητείες Σφακιανάκη δηλαδή... ) κάπνιζα αρειμανίως και έφτασα πάνω από 2 πακέτα Camel 100άρια.

Είχα κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να το σταματήσω, όλες χωρίς αποτέλεσμα. Ναι, είχα πάει και σε Ιατρείο διακοπής καπνίσματος.

Πρίν 2 χρόνια ξαναέβγαλα στην επιφάνεια και προσπάθησα να δουλέψω δύο σετ ηλεκτρονικών τσιγάρων που είχα αγοράσει από το ’11 και τα είχα παροπλισμένα γιατί δεν δούλευαν καλά. Τα πέταξα όλα (κράτησα τις μπαταρίες τους) διάβασα πάρα πολύ γι’ αυτά, έγινα μέλος σε φόρουμ ελληνικά και ξένα, μελέτησα όλα τα άρθρα και τις μελέτες του Φαρσαλινού, αγόρασα από έξω ατμοποιητές, μπαταρίες, φορτιστές κλπ. και σώθηκα.

Συνεχίζω το ΗΤ έχοντάς το ως χόμπι και φτιάχνοντας μόνος μου τις αντιστάσεις αλλά και τα υγρά αγοράζοντας γλυκερίνη από το φαρμακείο και νικοτίνη από έξω, την οποία προσθέτω όλο και σε μικρότερη συγκέντρωση.

Το ΗΤ με βοήθησε να κάνω κάτι που ήθελα να κάνω από χρόνια, αλλά δεν μπορούσα. Νομίζω ότι πλέον απαλλάχτηκα. Πριν από 2-3 βδομάδες ήμουν με παρέα και έκανα μια τράκα από φίλο για να δώ τι θα αισθανθώ. Με την πρώτη τζούρα μου ήρθε μια ζαλάδα σαν να κάπνιζα για πρώτη φορά στην ζωή μου. Τράβηξα μια δυό ακόμη και το πέταξα λόγω βρώμας! Μπλιάχ...

Στο πρώτο ετήσιο τσεκάπ (πέρσι) τα αποτελέσματα ήταν ορατά. Το σπιρογράφημα έδειξε εκπληκτική βελτίωση με τιμές >98%, οι καρκινικοί δείκτες έπεσαν κάτω από τα επικίνδυνα όρια που βρίσκονταν, μεγάλη βελτίωση και στο τεστ κοπώσεως.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που ξαναβρήκα την όσφρησή μου και με ενοχλούν μυρωδιές που παλαιότερα αγνοούσα. :shifty:

Ιταλάκια, για εσένα τα έγραψα αυτά. Αν θες βοήθεια για να το κόψεις μέσω ΗΤ είμαι στην διάθεσή σου. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#222498 αυτό με την όσφρηση δε το καταλαβαίνω, συνεχίζω και έχω πολύ δυνατή όσφρηση και αρκετά καλύτερη από πολλούς μη καπνιστές, μάλιστα ενοχλούμαι διαρκώς από μυρωδιές που άλλοι δεν αντιλαμβάνονται καν (ή αντιλαμβάνονται μετά από ώρα αν είναι μακρινές) ή δε βρίσκουν πολύ έντονες

πώς ο καπνός σου επηρεάζει την όσφρηση;
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
#222499 +1 σχετικά με το παραπάνω ...

Εμένα μου αρέσει που στην ρουτίνα της καθημερινότητας, κάνω σταθερά 5-7 τσιγάρα την ημέρα, με εξαίρεση τις εξόδους που θα το παρακάνω λιγάκι.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
QsisVTS έγραψε:αυτό με την όσφρηση δε το καταλαβαίνω, συνεχίζω και έχω πολύ δυνατή όσφρηση και αρκετά καλύτερη από πολλούς μη καπνιστές, μάλιστα ενοχλούμαι διαρκώς από μυρωδιές που άλλοι δεν αντιλαμβάνονται καν (ή αντιλαμβάνονται μετά από ώρα αν είναι μακρινές) ή δε βρίσκουν πολύ έντονες

πώς ο καπνός σου επηρεάζει την όσφρηση;

Τωρα εχεις, συνεχιζε ομως να καπνιζεις πολυ και θα το καταλαβεις. Πιο παλια εκανα πλακα οτι αμα εκοβα το καπνισμα, θα εκανα λαμπρη καριερα σκυλου στο αεροδρομιο :lol: . Τωρα διαπιστωνω οταν υπαρχουν νεωτεροι μη καπνιστες στην παρεα οτι πιανουν τις μυρωδιες καλυτερα απο εμενα.