Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
Anonymous Founder έγραψε:Τώρα, λογικά θα αποζημιωθεί από την ασφάλεια και τέλος. Ακόμη και αυτό να μην γίνει, πολύ καλύτερη λύση είναι να χάσεις ένα αμάξι, από την ηρεμία σου.
:s_empathy

Έτσι :s_howdy Το βασικότερο είναι να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου!
Άβαταρ μέλους
By kacey
kacey έγραψε:
Geo f1 έγραψε:
Σκηνές που θύμιζαν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στον Βόλο, στην εθνική οδό και στην Στυλίδα...
...Στη συνέχεια έκλεισαν τον δρόμο σε ταξί, έβγαλαν έξω με βία την γυναίκα οδηγό του, μπήκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν.

και αν αυτη δεν σταματαγε και τους επαιρνε παραμαζωμα, γιατι πολυ απλα δεν γουσταρε να κατσει να δει τι θελουν καποιοι αγνωστοι που της εκλεισαν το δρομο μες τη νυχτα και δεν ξερει τι σκοπο εχουν αυτοι που την σταματανε εγκλωβιζοντας τη στη μεση του δρομου, μεσα στη νυχτα (χωρις καν να συζητησουμε το πως κατεληξε το πραγμα και τι τελικα ηταν και ηθελαν, ας δεχτω οτι δεν γνωριζε), σημερα καποιοι εδω μεσα θα μιλαγαν για αυτοδικια και "η ποινη για κλοπη δεν ειναι ο θανατος".

Anonymous Founder έγραψε:Ναι θα ήταν εξαιρετική λύση να τους πατήσει. Θα είχε γλιτώσει το ταξί, απλώς θα περνούσε κάποια βράδια στο αυτόφωρο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και θα έτρεχε στα δικαστήρια για χρόνια, χαλώντας μια περιουσία σε δικηγόρους. Ακόμη και να αθωωνόταν, δεν βλέπω τι θα κέρδιζε.
:s_dunno
Τώρα, που σε αυτην τη συγκεκριμενη περισταση ΚΑΤΕΛΗΞΕ ετσι η φαση, λογικά θα αποζημιωθεί από την ασφάλεια και τέλος. Ακόμη και αυτό να μην γίνει, πολύ καλύτερη λύση είναι να χάσεις ένα αμάξι, από την ηρεμία σου.

ισως αν σου συμβει, καταλαβεις οτι δεν μπορεις να βγαινεις και να κρινεις με βαση το που κατεληξε κατι τετοιο.

επισης: "με εγκλωβιζουν και δεν καθομαι να εγκλωβιστω αλλα φευγω, και αυτοι μπορουν να επιλεξουν αν θα εξαφανιστουν απο μπροστα μου ή αν θα κατσουν να γινουν κιμας" = αποπειρα ανθρωποκτονιας. οκ, οτι πεις.

Οταν καποιος επιλεγει να χρησιμοποιησει το σωμα του ή το οχημα του για να με εγκλωβισει (ποσο μαλιστα να το κανει για να παρανομησει, δεν με μπλοκαραν γιατι τους ειχα κλεψει πχ...), δεν μπορει μετα κανεις να μου λεει οτι τους χαλασε το σωμα ή το οχημα επειδη δεν ηθελα να εγκλωβιστω.

Απειλειται η ζωη σου παλικαρι μου, μπορεις να το καταλαβεις αυτο? Δεν θα κατσεις να ανακαλυψεις μεχρι ποσο απειλειται, ή αν αυτοι το κανουν για πλακιτσα, γιατι οταν θα το ανακαλυψεις, ειναι αργα για σενα.

Same_old_story έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τώρα, λογικά θα αποζημιωθεί από την ασφάλεια και τέλος. Ακόμη και αυτό να μην γίνει, πολύ καλύτερη λύση είναι να χάσεις ένα αμάξι, από την ηρεμία σου.

Έτσι :s_howdy Το βασικότερο είναι να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου!

Το βασικοτερο ειναι να εισαι οχι μονο ζωντανος, αλλα και χωρις τη παραμικρη βλαβη. Αν αυτοι επιλεξουν να μου κανουν αυτο, και επιλεξουν να μη κανουν ακρη για να φυγω, τοτε εγω θα επιλεξω να ζυγισω ως πολυ σημαντικοτερη τη πιθανοτητα να παθω εστω και μια γρατζουνια, απο τη πιθανοτητα να χασουν τη σκατοζωη τους.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 17 Φεβ 2016, 19:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#221458 Αν πας φυλακή Kacey τότε θα κινδυνέψεις από άλλες απόψεις :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By kacey
#221460 α) δεν πρεπει να παω φυλακη,
β) ας καθαρισω με το πρωτο κινδυνο, και βλεπουμε για τον επομενο.

κοιτα τι μου απαντησες: να αφεθω στις ορεξεις καποιου αγνωστου που με εγκλωβιζει καπου βραδιατικα, μη τυχον αργοτερα με κατηγορησει καποιος για το οτι επαθε εκεινος στη προσπαθεια μου να του ξεφυγω αντιδρωντας στη παρανομη πραξη του, και τεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεελλοοςςςςς καταληξω στη φυλακη.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
kacey έγραψε:α) δεν πρεπει να παω φυλακη,
β) ας καθαρισω με το πρωτο κινδυνο, και βλεπουμε για τον επομενο.

κοιτα τι μου απαντησες: να αφεθω στις ορεξεις καποιου αγνωστου που με εγκλωβιζει καπου βραδιατικα, μη τυχον αργοτερα με κατηγορησει καποιος για το οτι επαθε εκεινος στη προσπαθεια μου να του ξεφυγω αντιδρωντας στη παρανομη πραξη του, και τεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεελλοοςςςςς καταληξω στη φυλακη.

Όχι δεν είπα να μην αμυνθείς αν η ζωή σου βρίσκεται σε κίνδυνο. Όλα αυτά είναι υποθετικά. Φαντάζομαι πως αν οπλοφορείς και κάνεις οπλοχρησία θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου. Αν σκοτώσεις ή τραυματίσεις κάποιον θα πρέπει να αποδείξεις ότι βρισκόσουνα σε άμυνα. Δε θεωρώ την χειροδικία και την άσκηση βίας καλή ιδέα, εκτός αν βρίσκεσαι σε πραγματικό κίνδυνο, εσύ ή οι δικοί σου άνθρωποι.

Είσαι λίγο ευερέθιστος με θέματα που θεωρείς ότι αμφισβητούν την αντίληψή σου περί δικαίου ή σχετικά με τα συμφέροντά σου ή μου (μας) φάνηκε; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#221468 ειμαι πολυ ευερεθιστος με οτιδηποτε αφορα σεναρια οπου απειλειται η ζωη, η σωματικη ακεραιοτητα και η περιουσια καποιου επειδη καποιοι αλλοι αποφασισαν να δρασουν εκτος κανονων, και με οποιονδηποτε προσπαθει να μου πει το παραμικρο περι αξιας ζωης, κακης αυτοδικιας κλπ κλπ οταν εγω λεω οτι (πρεπει να) εχω καθε δικαιωμα να κανω ΟΤΙ θελω κ μπορω, τουλαχιστον μεχρι να εξουδετερωθει η απειλη αυτη.

και εχω πολυ και πολλους καλους λογους για αυτο, τα εχω εξηγησει εδω μεσα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
kacey έγραψε: καταλαβεις οτι δεν μπορεις να βγαινεις και να κρινεις με βαση το που κατεληξε κατι τετοιο.

Μας δουλεύεις, έτσι;

Το >99% των ποστ σου σε αυτό το θέμα είναι αντιγραφή από αστυνομικό ρεπορτάζ όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων το ιστορικό των εγκληματιών (ότι είναι κατά συρροή) και έμμεσο ή άμεσο μήνυμα η ονείρωξη σου ότι "αχ και να ήμουν εγώ στη θέση του Χ, θα τους ξάπλωνα κάτω με το κουμπούρι of justice μου και δεν θα έκλεβαν κανέναν άλλο, ούτε θα ξοδεύαμε χρόνο/χρήμα τώρα για δικαστήρια και δικηγόρους, και άσε που θα έβγαιναν έξω μετά τη ποινή και θα συνέχιζαν τα ίδια" κλπ, κλπ. Κατά καιρούς έχεις γράψει αυτά ακριβώς.

Σε ενδεχόμενη ερώτηση του δικαστή βέβαια ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις ως υπερασπιστική γραμμή τη προϊστορία του άλλου γιατί πολύ απλά όταν έγινε το συμβάν, δεν ήξερες τίποτα από αυτά, η απάντηση σου είναι ότι θα τον/την αποκαλέσεις |λογοκρισία|. Με τρόπο, έτσι; :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#221571 Παμε να τα ξανακανουμε ταληρακια μπας κ καταλαβεις k εδω. Απο το τελος:
Zorz έγραψε:
kacey έγραψε: καταλαβεις οτι δεν μπορεις να βγαινεις και να κρινεις με βαση το που κατεληξε κατι τετοιο.
Σε ενδεχόμενη ερώτηση του δικαστή βέβαια ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις ως υπερασπιστική γραμμή τη προϊστορία του άλλου γιατί πολύ απλά όταν έγινε το συμβάν, δεν ήξερες τίποτα από αυτά, η απάντηση σου είναι ότι θα τον/την αποκαλέσεις |λογοκρισία|. Με τρόπο, έτσι; :svivhaha:

kacey έγραψε:
Geo f1 έγραψε:
Σκηνές που θύμιζαν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στον Βόλο, στην εθνική οδό και στην Στυλίδα...
...Στη συνέχεια έκλεισαν τον δρόμο σε ταξί, έβγαλαν έξω με βία την γυναίκα οδηγό του, μπήκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν.

και αν αυτη δεν σταματαγε και τους επαιρνε παραμαζωμα, γιατι πολυ απλα δεν γουσταρε να κατσει να δει τι θελουν καποιοι αγνωστοι που της εκλεισαν το δρομο μες τη νυχτα (χωρις καν να συζητησουμε το πως κατεληξε το πραγμα και τι τελικα ηταν και ηθελαν, ας δεχτω οτι δεν γνωριζε), σημερα καποιοι εδω μεσα θα μιλαγαν για αυτοδικια και "η ποινη για κλοπη δεν ειναι ο θανατος".

το υπογραμμισμενο δεν σου αρκει? ή δεν το ειδες?

Τελος παντων, στην απο πανω ερωτηση/απορια σου τι θα απαντησω στο δικαστη, θα του πω οτι φυσικα δεν γνωριζα το ποιον του κυριου, και φυσικα δεν εχει καμμια σημασια, ομως ουτε υπερ μου αλλα και ουτε κατα μου: καποιος αγνωστος μπαινει στο σπιτι/μαγαζι μου ή με εγκλωβιζει σε ενα δρομο. ή με περικυκλωνουν, ή κινουνται απειλητικα εναντιον μου. Απειλουμαι, και το οχι μονο σωστο αλλα η μοναδικη ασφαλης επιλογη που μου αφηνει εκεινος ειναι να κανω οτι και οσα χρειαζονται μεχρι να εξουδετερωθει η εναντιον μου απειλη. Και φυσικα ουτε πρεπει να ειμαι υποχρεωμενος, αλλα ουτε ειναι κ σωστο (γιατι αν το κανω, ΤΗ ΠΟΥΤΣΗΣΑ. Καταλαβες?) να περιμενω να ανακαλυψω μεχρι που εχει σκοπο να φτασει ή ποσο πολυ ή λιγο κακο ειναι διατεθιμενος να μου κανει. Τελος, δεν μπορει μετα να ζηταει το οτιδηποτε, γιατι εκεινος με εβαλε σε αυτη τη θεση, με τη δικη του επιλογη.

Ειναι ΤΟΣΟ απλο. Αν δεν γουσταρεις ή δεν εισαι ικανος να το καταλαβεις, κατσε εσυ να σε σφαξουν για να αντιδρασεις αφου εχεις αρχισει να ματωνεις.

Zorz έγραψε:

Μας δουλεύεις, έτσι;

οχι παλικαρι μου, δεν σε δουλευω καθολου. Στα εξηγω ακριβως απο πανω. Δεν μπορεις να κρινεις αν καλος αντεδρασε καποιος, επειδη ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ τον εσφαξαν οι αγνωστοι που του ορμησαν/μπουκαραν. Συνελθε επιτελους.

Οταν ειχαν μπει στο μαγαζι μας και ειχαν τη μανα μου με το οπλο στο κροταφο, αν ημουν εγω καπου εκει και ειχα την ευκαιρια, θα επρεπε να περιμενω να δω αν θα της απλωσουν τα μυαλα στο τοιχο για να τους ξαπλωσω προληπτικα? Ε ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ? ή θα με ενοιαζε στο παραμικρο η σκατοζωη αυτων των κατσαριδων?

και παρακαλω τους mod να μη σβησουν το παραπανω λογω γραφικης περιγραφης, γιατι αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Zorz έγραψε:
Το >99% των ποστ σου σε αυτό το θέμα είναι αντιγραφή από αστυνομικό ρεπορτάζ όπου α) αναφέρεται μεταξύ άλλων το ιστορικό των εγκληματιών (ότι είναι κατά συρροή) και έμμεσο ή άμεσο μήνυμα η ονείρωξη σου ότι β) "αχ και να ήμουν εγώ στη θέση του Χ, γ) μακαρι να τους ξάπλωνε καποιος κάτω με το κουμπούρι of justice μου και δεν θα έκλεβαν κανέναν άλλο, ούτε θα ξοδεύαμε χρόνο/χρήμα τώρα για δικαστήρια και δικηγόρους, και δ) άσε που θα έβγαιναν έξω μετά τη ποινή και θα συνέχιζαν τα ίδια" κλπ, κλπ. Κατά καιρούς έχεις γράψει αυτά ακριβώς.

α)το ιστορικο τους αναφερεται για να ανοιξεις τα ματια σου να δεις επιτελους οτι αυτη η γαμημενη η "δικαιοσυνη", ΔΕΝ λειτουργει ρε φιλε. Καθημερινα ακους παραδειγματα εγκληματιων καριερας, που μεχρι να τους πιασουν εχουν λξηστεψει/βιασει/σφαξει Χ ανθρωπους, ή/και ΑΦΟΥ τους επιασαν και ξαναβγηκαν, τα ξαναεκαναν σε Ψ επομενους ανθρωπους.

β) να εισαι σιγουρος οτι σε καμμια περιπτωση δεν θα "ηθελα να ειμαι" στη θεση του θυματος.

γ) ειναι η απλη πραγματικοτητα. Αμα ο πρωτος/δευτερος/τριτος τους καθαριζε, δεν θα παθαιναν οι επομενοι. Θα παθαιναν απο αλλους? το πιθανοτερο οχι.

δ) επισης ειναι η πραγματικοτητα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#221594 Από την μία η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, από την άλλη, αν φας κάποιον, ο δικαστής θα σε αθωώσει! :lol:
Ελπίζω να μην έχεις ποτέ την ευκαιρία να διαπιστώσεις the hard way, πόσο λάθος εκτίμηση έχεις κάνει για τους δικαστές. Ειδικά σε τέτοια καραμπινάτη περίπτωση αυτοδικίας, λογικά θα είσαι μέσα και θα βγεις μόνον με εγγύηση και αν. Σαν γίνει η δίκη κιόλας, είναι απολύτως απίθανο να σου χαριστούν.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By kacey
#221596 αντε παλι...

θεωρεις "ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ αυτοδικια" το να πατησεις γκαζι να φυγεις απο αυτους που σε εγκλωβισαν στη μεση του δρομου βραδιατικα, για να σε βλαψουν, επειδη ΕΚΕΙΝΟΙ δεν εκαναν ακρη να φυγεις? Σοβαρα ρε πστ μου τωρα?

Δεν ειπα να πας να παιξεις carmaggedon. Δεν ειπα να τους κυνηγας στο δρομο μεχρι να τους πατησεις, να ΦΥΓΕΙΣ ειπα. Αυτο ελειπε, να υποχρεουμαστε να κατσουμε στο καθε |λογοκρισία| επειδη εκεινος θα επιλεξει να χρησιμοποιησει το σωμα του ή το οχημα του ως μπλοκο. Σοβαρα μιλαμε τωρα?
Άβαταρ μέλους
By italakias
#221598 Δεν ξερω τι λετε εσεις,εγω αν μου πεταχτουν δυο τυποι σκατοφατσες στον δρομο και μου πουν να σταματησω,πατησα γκαζι εκανα ελιγμους να τους αποφυγω και οποιον παρει ο χαρος.
Το τομαρι μου να γλυτωσω εκεινη την στιγμη.
Η ταξιτζου μπορει να τους περασε και για πελατες.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
kacey έγραψε:αντε παλι...

θεωρεις "ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ αυτοδικια" το να πατησεις γκαζι να φυγεις απο αυτους που σε εγκλωβισαν στη μεση του δρομου βραδιατικα, για να σε βλαψουν, επειδη ΕΚΕΙΝΟΙ δεν εκαναν ακρη να φυγεις? Σοβαρα ρε πστ μου τωρα?

Δεν ειπα να πας να παιξεις carmaggedon. Δεν ειπα να τους κυνηγας στο δρομο μεχρι να τους πατησεις, να ΦΥΓΕΙΣ ειπα.

Εντάξει, πουλάμε τρέλα τώρα... Κανείς δεν θεωρεί "ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ αυτοδικια" το να πατήσει γκάζι και να ξεφύγει από το κίνδυνο. Μιλάμε για περιπτώσεις όπως αυτή εδώ: viewtopic.php?f=9&t=115&start=540#p215981

Που κάθεσαι και γράφεις:
kacey έγραψε:5 ατομα μπουκαρουν (σπαζοντας τη πυλη με αυτοκινητο?) για να κλεψουν. Ο φυλακας που εχει παρανομο (γιατι νομιμα εχουν μονο οσοι λαδωνουν και καθε λογης μ#^%@πανο...) οπλο τους πυροβολει. Τον πανε για αποπειρα ανθρωποκτονιας. Επρεπε να κατσει να τους αντιμετωπισει με τα χερια ή με βαριοπουλα, αφου "αυτα ειχαν και αυτοι". Σα δε ντρεπομαστε λιγο...

ξερω ξερω, #oxi_aytodikia, #ierh_h_ka8e_zwh, #eirhnh_epi_ghs κλπ κλπ.

...παραβλέποντας το γεγονός ότι ο τραυματισμός προήλθε όχι επειδή οι ληστές είχαν στριμώξει σε μια γωνία το φύλακα αλλά όταν είχαν επιστρέψει στο αυτοκίνητο και έφευγαν (οπότε δεν κινδύνευε πλέον σε καμία περίπτωση η ζωή του φύλακα για να ισχυριστεί αυτοάμυνα) όπως εύστοχα παρατήρησε ο Pitt :iconcool: Και θεωρείς "|λογοκρισία|" τους εισαγγελείς κλπ που αποφάσισαν τη δίωξη του φύλακα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kacey
#221611 Ναι, γιατι αυτοι που σημερα εφυγαν γιατι τους την επεσε ο φυλακας με αιφνιδιασμο, αυριο θα γυρισουν να κανουν τη δουλεια σωστα.

Α και που΄σαι, να διαβαζεις καλυτερα:

kacey έγραψε:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500056319

Οδηγώντας το κλεμμένο αυτοκίνητο, ο 29χρονος παραβίασε την κεντρική πύλη του εργοστασίου και μπήκε στον περίβολό του. Οι δράστες αποβιβάστηκαν και με βαριοπούλα έσπασαν τη τζαμαρία των γραφείων της εταιρείας και επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο.

Ο 52χρονος φύλακας του εργοστασίου που αντελήφθη το συμβάν, πυροβόλησε με πιστόλι που κατείχε παράνομα -όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε υπό το καθεστώς φόβου-, αρχικά στον αέρα και κατόπιν κατά του αυτοκινήτου με το οποίο οι δράστες είχαν μπει στο εργοστάσιο.[/b]

Κατά τη διαφυγή τους, αυτοί διαπίστωσαν ότι ο 29χρονος (ο οδηγος του αυτοκινητου, με το οποιο ειχε μπουκαρει στη πυλη και ειχε αποβιβασει αλλους πεντε που σεργιανιζαν μεσα στο εργοστασιο) είχε τραυματιστεί και αποχώρησαν, αφού ανέθεσαν σε γυναίκα να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

οποτε το "το γεγονός ότι ο τραυματισμός προήλθε όχι επειδή οι ληστές είχαν στριμώξει σε μια γωνία το φύλακα αλλά όταν είχαν επιστρέψει στο αυτοκίνητο και έφευγαν (οπότε δεν κινδύνευε πλέον σε καμία περίπτωση η ζωή του φύλακα για να ισχυριστεί αυτοάμυνα) " 1ον δεν ισχυει (δεν τους πυροβολησε ενω εφευγαν, αλλα πυροβολησε εναντιον του αυτοκινητου οταν οι αλλοι ηταν μεσα στο εργοστασιο) και 2ον δεν ξερεις αν κινδυνευε η ζωη του (ακριβως επειδη οι αλλοι ηταν μεσα, σε ενα εργοστασιο, και ειναι 5 εναντιον ενος).
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#221614 Α, πες το έτσι. Φάση Judge Dredd δηλαδή... :metalo:

Δεν είμαι οπαδός του backseat moderating, αλλά εδώ θα διαφωνήσω ανοιχτά με απόφαση των mods που έγραφαν πριν 3-4 σελίδες ότι "δεν ενδιαφέρει το forum το αν ο kacey οπλοφορεί νόμιμα" (ή κάτι τέτοιο).
Εκτιμώ ότι τίθεται θέμα δημόσιας ασφάλειας όταν ένας τυπάκος που επανειλλημένα την έχει δει υπέρτατος κριτής των πάντων, έχει αμφιβιτήσιμη ([i]Για να το θέσω όσο το δυνατόν πιο κομψά
) κρίση, ανερυθρύαστα ομολογεί ότι πουλάει τσαμπουκά σε δωδεκάχρονα στο δρόμο κλπ, αν όντως οπλοφορεί. Στο κάτω κάτω, τσάμπα τον έτρεχαν τον Πιπίνο στο άλλο φόρουμ; και μάλιστα για πολύ λιγότερα από αυτό... [/i] :rtfm:

Φαντάζομαι σε ανάλογη περίπτωση στο δικαστήριο που οι "|λογοκρισία|" δεν θα δέχονται τις δικαιολογίες σου, θα είσαι κάπως έτσι;
Εικόνα