Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:Μια συμβουλή. Καλό ειναι στη πρώτη συνέντευξη να αποφεύγονται συζητήσεις περί μισθού, πόσο μάλλον το εκκαθαριστικό.

Sent from a mobile device

Νικο σαν αρχη ναι ετσι ειναι,αλλα να κανω 2-3 ραντεβου για να φτασω στο ζητουμενο,ενω ξερουν οτι δουλευω,και ενω πηραν αυτοι την πρωτοβουλια μετα απο 15+ μηνες, δεν θα το κανω.
Δεν εχουμε να συζητησουμε και πολλα,ειμαι αυτος,οριστε τι πουλαω,που τα πουλαω,με τι αυξηση ανα ετος,και για αυτο που κανω ηδη πληρωνομαι τα παρακατω με αποδειξεις.
Εαν μου κανεις χαμηλοτερη ή ιδια προσφορα απλα δεν μου κανεις.

@Νικος Παππας
ευχαριστω Νικο! :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimviii έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Καλη επιτυχια. :thumbsup:
Οκ οι τζιροι, αλλα μισθοδοσιες και εκκαθαριστικα :hmmm:

γιατι υπαρχουν γαλερες που ενω εχεις κανει τζιρο καλο,δινουν λιγα.
Εγω θα μπορω να αποδειξω τις ετησιες αποδοχες μου με τον συγκεκριμενο τζιρο.
Ειμαι περιεργος να δω τι θα μου δωσουν,αν και αποτι ξερω ειναι σφιχτοι.

ΟΚ,
μου κανει εντυπωση παντως το σκεπτικο σου.... υποτιθεται υπαρχει μια ικμαδα εμπιστοσυνης απο-προς τον υποψηφιο εργαζομενο, και λογικα ξερουν στην αγορα ποιος δινει και τι μεσες ακρες, οποτε το να χρειαζεται να το "αποδειξεις" και οχι απλα να πεις "παιρνω Χ στο χερι και Ψ σε μπονια", και στο πρωτο rdv κιολας, μου ακουγεται καπως.
Εννοειται οτι το σχολιο του Νικου περι νουμερων στο πρωτο rdv, ειναι λογικοτατο.
Βεβαια εσυ ξερεις την αγορα που κινεισαι.
Θα με ενδιεφερε να ακουσω μια περιληψη του πως πηγε, αν θελεις και αν και οταν ειναι ανακοινωσιμο, λογικα καλυτερα με pm.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:
Nikos! έγραψε:Μια συμβουλή. Καλό ειναι στη πρώτη συνέντευξη να αποφεύγονται συζητήσεις περί μισθού, πόσο μάλλον το εκκαθαριστικό.

Νικο σαν αρχη ναι ετσι ειναι,αλλα να κανω 2-3 ραντεβου για να φτασω στο ζητουμενο,ενω ξερουν οτι δουλευω,και ενω πηραν αυτοι την πρωτοβουλια μετα απο 15+ μηνες, δεν θα το κανω.
Δεν εχουμε να συζητησουμε και πολλα,ειμαι αυτος,οριστε τι πουλαω,που τα πουλαω,με τι αυξηση ανα ετος,και για αυτο που κανω ηδη πληρωνομαι τα παρακατω με αποδειξεις.
Εαν μου κανεις χαμηλοτερη ή ιδια προσφορα απλα δεν μου κανεις.

@Νικος Παππας
ευχαριστω Νικο! :)

Αν θες και μια δεύτερη συμβουλή, ειναι επίσης λάθος να σκάσεις με χαρτιά ως απόδειξη τι τζίρο κανεις.

Μπορείς απλά να το πεις. Το ίδιο ισχύει και για το μισθό.

Για να πηγαίνεις υποθέτω σε ενδιαφέρει.

Άβαταρ μέλους
By dimviii
trident1971 έγραψε:
ΟΚ,
μου κανει εντυπωση παντως το σκεπτικο σου.... υποτιθεται υπαρχει μια ικμαδα εμπιστοσυνης απο-προς τον υποψηφιο εργαζομενο, και λογικα ξερουν στην αγορα ποιος δινει και τι μεσες ακρες, οποτε το να χρειαζεται να το "αποδειξεις" και οχι απλα να πεις "παιρνω Χ στο χερι και Ψ σε μπονια", και στο πρωτο rdv κιολας, μου ακουγεται καπως.
.

εμπιστοσυνη απο εμενα δεν υπαρχει.Ουτε και απο αυτους υπαρχει ασχετα τι λενε.
Να μην σου κανει εντυπωση,δεν θελω να χανω τον χρονο μου για βασικους μισθους,και ψιχουλα.
μεσα στην κριση,με τα εκατονταδες βιογραφικα,διαλεξαν βιογραφικο πριν 1,5 χρονο.Προφανως κατι τους αρεσε.
Εγω απλα θα μπορω να αποδειξω και να μην αφησω καμια υπονοια οτι δεν μπορω να κανω αυτα που θα υποσχεθω.
Η αγορα εχει διακυμανσεις αρκετα μεγαλες σε καποιες περιπτωσεις.Σε μεγαλες εταιριες ειναι συνηθως φιξ.Σε μικροτερες ειναι πιο ευελικτοι οταν δουν καλο οφελος,αλλα οχι παντα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
Αν θες και μια δεύτερη συμβουλή, ειναι επίσης λάθος να σκάσεις με χαρτιά ως απόδειξη τι τζίρο κανεις.

δεν ειναι λαθος,γιατι θα τους εχω προετοιμασει για το τι μπορω να προσφερω,και δεν θελω να κανω 3-4 ραντεβου για να φτασουμε να μου δωσουν τιποτα βασικους.
Εγω θα τους τα δειξω με επισημα στοιχεια απο τις εταιριες που εργαζομουν και εργαζομαι.

Nikos! έγραψε:Μπορείς απλά να το πεις. Το ίδιο ισχύει και για το μισθό.

δεν θα γινει πιστευτο,για αυτο θελω να μπορω να το αποδειξω.

Nikos! έγραψε:Για να πηγαίνεις υποθέτω σε ενδιαφέρει.

με καλυτερες απολαβες με ενδιαφερει.Με λιγοτερες ή ιδιες δεν υπαρχει λογος.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#221533 Στη δεύτερη συνέντευξη μπορείς να ξεκαθαρίσεις τα περί μισθού και προφανώς θα πας για καλύτερο.

Στη πρώτη η πρόταση μου ειναι να κρατήσεις χαμηλό προφίλ.

Από τις ερωτήσεις που θα τους κανεις και πως θα περιγράψεις/πουλήσεις τον εαυτό σου θα το καταλάβουν.

Προσπάθησε να πουλήσεις τον εαυτό σου χωρίς αποδείξεις (με χαρτιά εννοώ) αλλά με γεγονότα/έργα (δε ξέρω με τι ασχολείσαι).

Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#221536 Συμφωνώ με Νίκο ντιμ. Στην πρώτη συνεντευξη πας αεράτος, και μιλάς για τον εαυτό σου. Εσύ όπως το σκε΄φτεσαι πας αμυνόμενος, θα σχηματίσεις κακή εντύπωση. Αν σου ζητήσουν αποδείξεις κλπ, που θα μου φανεί ακραίο απ την πρώτη συνεντευξη, έχε εσύ το πακέτο έτοιμο, αλλά εγώ θα το έπαιζα διαφορετικά.

Θα τους έλεγα ότι για να μου ζητάτε αποδείξεις, σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον απο μέρους σας οποτε θα ήθελα να ακούσω την προσφορά σας, όλα τα στοιχεία των πωλήσεων είναι στην διάθεσή σας.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#221543 Σωστός ο drifter. Επέλεξε μια ενδιαμεση αντιμετώπιση. Άκου πρώτα τι έχουν να προτείνουν και μετά βλέπεις.

...>.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimviii έγραψε:
trident1971 έγραψε:
ΟΚ,
.

εμπιστοσυνη απο εμενα δεν υπαρχει.Ουτε και απο αυτους υπαρχει ασχετα τι λενε.
Να μην σου κανει εντυπωση,δεν θελω να χανω τον χρονο μου για βασικους μισθους,και ψιχουλα.
μεσα στην κριση,με τα εκατονταδες βιογραφικα,διαλεξαν βιογραφικο πριν 1,5 χρονο.Προφανως κατι τους αρεσε.
Εγω απλα θα μπορω να αποδειξω και να μην αφησω καμια υπονοια οτι δεν μπορω να κανω αυτα που θα υποσχεθω.
Η αγορα εχει διακυμανσεις αρκετα μεγαλες σε καποιες περιπτωσεις.Σε μεγαλες εταιριες ειναι συνηθως φιξ.Σε μικροτερες ειναι πιο ευελικτοι οταν δουν καλο οφελος,αλλα οχι παντα.

Ψαχνουν την αγορα, σκαλιζοντας το χωμα. Επειδη ακριβως κατι τους αρεσε, λογικα δεν θα δωσουν ψιχουλα. Το γεγονος οτι πας εκει οντας σε δουλεια και ευχαριστημενος κιολας, σου δινει πλεονεκτημα.
Εκει πουλας το Δημητρη, οχι τα προϊοντα, θα επέμενα οτι χαρτια δεν χρειαζονται. Η πρωτη συναντηση ειναι για το θεαθηναι και το τι αφορα η δουλεια μονο και αρχικο ενδιαφερον. Στη δευτερη συναντηση, αν δεις οτι τραβαει, εκει που πλεον φαινεται οτι εχουν ενδιαφερον, εκει μπορεις να τα πασαρεις με τσαμπουκα και αν τσιμπησουν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kyr80 έγραψε:Όχι το 30% ανεργίας δεν είπα ότι είναι τεμπέληδες. Ότι ένα ποσοστό αυτών είναι, το ζω. Δε χρειάζεται να μπεις σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Δε με πείθει κανείς για το αντίθετο.

Ε, αυτό σωστό... και προφανές νομίζω...

pro έγραψε:Η ανεργια δεν ειναι με τιποτα 30%. Υπαρχει πολυ μεγαλο ποσοστο μαυρης εργασιας. Βεβαια, απο το ποσοστο που καταγραφεται στην ανεργια ενω εχει καποια απασχοληση, μεγαλο ποσοστο κανει 1-2-3 μικρα μεροκαματα την εβδομαδα.

Με βάση τις εγκυρότερες εκτιμήσεις, η πραγματική ανεργία είναι μεγαλύτερη από αυτήν που ανακοινώνεται εδώ και δεκαετίες...

Το σφάλμα του να χρεώνονται ως μη άνεργοι άνθρωποι που είναι άνεργοι είναι πολύ μεγαλύτερο από το σφάλμα του να χρεώνονται ως άνεργοι άνθρωποι που εργάζονται...

Στην Ελλάδα άνεργος είσαι μόνο αν είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ... Εγώ για παράδειγμα 14 μήνες άνεργος ούτε απ' έξω πέρασα από τον ΟΑΕΔ...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#221546 @dim
Ταπεινή γνώμη + προσωπική εμπειρία: σε καμία μα καμία συνέντευξη δεν μίλησα για οικονομικό.
Όταν πήγαινε εκεί η κουβέντα έλεγα ένα νούμερο (ότι έπαιρνα πριν πλην μιας φοράς που αυτό που έπαιρνα πριν ήταν απλησίαστο) αλλά πάντα τόνιζα (το πίστευα βέβαια) ότι θέλω να δουλέψω στο συγκεκριμένο μαγαζί για τον άλφα, τον βήτα και τον γάμα λόγο.
Αποτέλεσμα (ίσως και τυχαίο βέβαια) ήταν πάντα η προσφορά να είναι πολύ μεγαλύτερη από το νούμερο που συζητούσαμε.

Ένας HRας ή ακόμα και manager δεν κάνει παζάρι στο Αλγέρι για να του πεις "Χαλί Περσίας ολόμαλλο δεν βρίσκεις αλλού. Τόσα ακατέβατα".
Θέλει να γνωρίζει αν γουστάρεις το μαγαζί γιατί ο ίδιος που δουλεύει εκεί το γουστάρει.

Οπότε θα πρότεινα στο θέμα του μισθού να έχεις μια συγκεκριμένη θέση όταν πάει εκεί η κουβέντα (λογικό αφού μιλάμε για μεταγραφή) αλλά να μην το θέσεις τόσο έντονα (αποδείξεις κλπ).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#221548 Εδδιε δεν θα κανω παζαρι,απλα θελω πριν μου κανουν προσφορα να ειναι συνειδητοποιημενοι.

ευχαριστω για τις συμβουλες παιδες.Θα τις εχω υποψιν μου. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
giannik1977 έγραψε:Καλη επιτυχια φίλε :thumbsup:

+1
το βασικότερο δεν είπαμε.