bibendum έγραψε:Ο απλος υπαλληλος απλα δουλευει
'Εχεις καλο υπαλληλο στο μαγαζι που νοιωθεις οτι σου κραταει πελατεια και ο τουριστας ξαναερχεται αυριο και μεθαυριο στο μαγαζι σου επειδη τον εχει κανει ο τυπακος να νοιωσει καλα στο μαγαζι και να του αρεσει περισσοτερο απο αυτο που πηγε εχτες. Του δινεις 900 τον μηνα. Ερχεται σου λεει "Αφεντικο με θελει ο γειτονας γιατι μ εχει δει οτι ειμαι τσαχπινης και ολοι του λενε τα καλυτερα για μενα και μου δινει 1050 τον μηνα, να παω η θα τα βρουμε;". Τι κανεις. Αναγνωριζεις οτι ο σερβιτορος εχει τη δυναμη να κανει το κατι παραπανω στην δουλεια του η οχι;
Ρωταω απο απορια και οχι για να σε κρινω η οτιδηποτε αλλο κακοβουλο. Νομιζω οτι απο χτες κανουμε μια αρκετα καλη συζητηση.
αν δεν λεει ψεμματα, τοτε προφανως και την εχει και προφανως ή του τα δινεις, ή φευγει. Αν καποιος του προσφερει τα παραπανω, τοτε προφανως α) τα αξιζει τα παραπανω, β) ο αλλος εχει τη δυνατοτητα να του δωσει τα παραπανω, ή και τα δυο μαζι. Επειδη, οπως και ο εργοδοτης, ο εργαζομενος δουλευει πρωτιστος για τη τσεπη του, ειναι δεδομενο οτι θα κοιταξει και αυτος το μεγαλυτερο συμφερον του.
Και οπως ξερετε ολοι, οι καλες αυξησεις σε μισθους ερχονται με τις μεταγραφες, οχι εντος της ιδιας εταιριας.
ολα τα υπολοιπα (αν πχ θα σε κρεμασει παρατωντας στη μεση μια δουλεια) ειναι στο κομματι "συμπεριφορα" κλπ, κ ισως και θεματα συμβασης.
kyr80 έγραψε:Επίσης τα μαγείρια είναι και περίεργα στο θέμα προϋπηρεσίας. Δηλαδή προτιμάνε να πάνε για 1000€ σε ένα ξενοδοχείο με όνομα, και να κόβουν μέχρι και πατάτες. Οι ίδιοι απορρίπτουν τα 1700-1800€ του εστιατορίου, που δεν θα έκαναν και αγγαρείες. Μόνο και μόνο για το βιογραφικό= για την εύρεση καλύτερης δουλειάς μετά.
Μισό, όταν λες μάγειρα εδώ εννοείς σεζόν; Δηλαδή, θα δουλεύει κάθε μέρα ουσιαστικά, χωρίς ρεπό, για αυτό το ποσό;
Κάποτε τα χρήματα για σεζόν ήταν περίπου 3000€ το μήνα. Φίλος δούλευε 6 μήνες και τους άλλους έμπαινε ταμείο ανεργίας. Αλλά τους 6 του έβγαινε η πίστη. Για 3000€ έχει νόημα, για 1000€ ή 1200€, καθόλου. Γιατί οι ώρες είναι πολλές, η κούραση μεγάλη και άδειες δεν υπάρχουν.
Anonymous Founder έγραψε:kyr80 έγραψε:Επίσης τα μαγείρια είναι και περίεργα στο θέμα προϋπηρεσίας. Δηλαδή προτιμάνε να πάνε για 1000€ σε ένα ξενοδοχείο με όνομα, και να κόβουν μέχρι και πατάτες. Οι ίδιοι απορρίπτουν τα 1700-1800€ του εστιατορίου, που δεν θα έκαναν και αγγαρείες. Μόνο και μόνο για το βιογραφικό= για την εύρεση καλύτερης δουλειάς μετά.
Μισό, όταν λες μάγειρα εδώ εννοείς σεζόν; Δηλαδή, θα δουλεύει κάθε μέρα ουσιαστικά, χωρίς ρεπό, για αυτό το ποσό;
![]()
Κάποτε τα χρήματα για σεζόν ήταν περίπου 3000€ το μήνα. Φίλος δούλευε 6 μήνες και τους άλλους έμπαινε ταμείο ανεργίας. Αλλά τους 6 του έβγαινε η πίστη. Για 3000€ έχει νόημα, για 1000€ ή 1200€, καθόλου. Γιατί οι ώρες είναι πολλές, η κούραση μεγάλη και άδειες δεν υπάρχουν.
Μίλησα για μισθό. Αλλιώς θα έγραφα μεροκάματο.
Στη σαιζόν τα νούμερα πλέον είναι στα 70€ ένας ψητάς σε γυράδικο για να δώσω μια κλίμακα. Αλλά δεν υπάρχουν ρεπό. Οι ώρες είναι ΠΑΡΑ πολλές κλπ. Προ κρίσης ήταν στο 100ρικο όπως λες. Μια ανειδίκευτη στα τηγάνια παίρνει 50€ για 10 ώρες περίπου.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

kyr80 έγραψε:Φέρε μου ΤΩΡΑ καλό μάγειρα ή σερβιτόρο, και του έχω δουλειά σε 1 εβδομάδα. Όχι να νομίζει ο ίδιος ότι είναι καλός.
Η πρόκληση θα μείνει, γιατί δεν ξέρω κανέναν καλό μάγειρα ή σερβιτόρο...
Ξέρω όμως αρκετούς καλούς επαγγελματίες σε άλλους τομείς που είτε είναι άνεργοι χρόνια είτε παίρνουν 500 ευρώ (γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή).
Αν νομίζετε πως το 25-30% ανεργίας είναι από τεμπέληδες, τότε ειλικρινά δεν ζούμε στην ίδια χώρα, στον ίδιο πλανήτη να πω...
socratesn έγραψε:Αυτο που σπανιζει ειναι οι συνειδητοποιημενοι εργοδοτες που να ξερουν οτι τον πραγματικα καλο οφειλουν να τον πληρωσουν περισσοτερο.
Ναι... όντως... αλλά γιατί να το κάνει αυτό ένας εργοδότης;;; όταν για πλάκα βρίσκει εκατοντάδες;;;; Ας ήταν η ανεργία στο 4% και να δεις πως θα ήταν τα πράγματα...
trident1971 έγραψε:
Ω ναι, θα βρει, και θα παρει και καλυτερα λεφτα ή/και θα βρει ευκολοτερα απο τους μετριους. Σε καθε ειδικοτητα.
Ούτε για πλάκα... Σε κάποιες ειδικότητες ίσως. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με τίποτα.
trident1971 έγραψε:Πολυ απλα γιατι το ΣΥΝΟΛΟ των διαθεσιμων θεσεων εχει λιγοστεψει: Εργαζονται λιγοτεροι "γνωστοι" (λιγοτερα περιθωρια για "φυρα"), λιγοτεροι μετριοι (λογω λιγοτερων συνολικων θεσεων), περισσοτεροι καλοι.
Καλό...Εγώ πάλι βλέπω περιπτώσεις να απολύονται οι καλοί και να μένουν οι άχρηστοι που απλά έχουν διασυνδέσεις...
bibendum έγραψε:Γιατι ο markvag μπορει να εχει κατα νου του καποιον λογιστη αστερακι που να μην βρισκει δουλεια.
Εγώ δεν μιλάω αποκλειστικά για μία ειδικότητα... Λόγω προηγούμενης εργασίας μου είχα μια εμπειρία από πολλές εταιρείες... Άσ'το καλύτερα... Το πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εργαζόμενης (με τυπικά προσόντα - πτυχία - αλλά και εμπειρία στη δουλειά) που την ήξερα πάρα πολύ καλά και ήταν απλά αστέρι στη δουλειά της (και το λέω αυτό γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τη δουλειά που έκανε και το πως την έκανε - αν είχα εταιρεία θα ήταν από τους πρώτους που θα ήθελα να προσλάβω). Και την έδιωξαν για να πάρουν την κόρη ενός διευθυντή (σε μεγάλη Ελληνική πολυεθνική αυτό), η οποία απλά δεν ήξερε τι της γίνονταν (ήταν η πρώτη της δουλειά)... Σε πόστο που μπορείς να κρεμάσεις ένα τεράστιο εργοστάσιο... Απ΄ όσο ξέρω ακόμα ψάχνει ηγνωστή μου (έχουμε χαθεί τελευταία)...
Και γιατί οι καλοί δεν βρίσκουν δουλειά θα μου πείτε;;;; Ας μας πει ένας HR πόσες αιτήσεις δέχεται όταν έχει μία ανοιχτή θέση;;;;;;; Σε αρκετές θέσεις που έστειλα εγώ για πλάκα υπολόγισα ότι η εταιρεία έλαβε τουλάχιστον 5Κ αιτήσεις... Αν είσαι υπεύθυνος να ξεσκαρτάρεις το χαμό και ασχοληθείς με όλες τις αιτήσεις, προφανώς δεν θα κάνεις τίποτε άλλο για κανένα μήνα... Άρα διαλέγεις 10-20 βιογραφικά και ψάχνεσαι εκεί... Γνωρίζω εταιρεία με παγκόσμια παρουσία (εδώ στα Βόρεια) που ΧΩΡΙΣ να έχει ανοιχτή θέση, έπαιρνε καμιά 100αριά βιογραφικά / μήνα... Σκεφτείτε τι έγινε όταν άνοιξε μια θέση...

Όσοι νομίζουν ότι είναι αναντικατάστατοι ('αν είσαι καλός θα πληρωθείς" και λοιπά χαρωπά) να ενημερώσω ότι αφενός τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους και αφετέρου υπάρχουν πλέον πάρα πολλοί και καλοί που δεν βρίσκουν δουλειά, όσο κι αν κάποιοι αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα, άρα απαιτήσεις για λεφτά συχνά αντιμετωπίζονται με το "υπάρχουν κι άλλοι γι' αυτή τη δουλειά ξέρεις"...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Deleted User 1 έγραψε:Ο σεφ του Ποσειδωνίου των Σπετσών παίρνει πάνω από 5.000€ το μήνα για τη σεζόν αλλά βέβαια αυτός δουλεύει και το χειμώνα κάνοντας μενού σε διάφορα μαγαζιά (πχ Albion) και φυσικά σ' αυτούς παίζει πολύ η διοργάνωση event σε σπίτια πλουσίων.
Υπάρχουν αυτά τα νούμερα. Όσο πιο καλός και πιο γνωστός, τόσο ανεβαίνει η τιμή.
Έγραψα ότι ένας απλά έμπειρος ψητάς σε γυράδικο παίρνει 70€. Χωρίς να έχει καμιά γνώση μαγειρικής. Απλά εμπειρία σε κόψιμο γύρου.
markvag έγραψε:kyr80 έγραψε:Φέρε μου ΤΩΡΑ καλό μάγειρα ή σερβιτόρο, και του έχω δουλειά σε 1 εβδομάδα. Όχι να νομίζει ο ίδιος ότι είναι καλός.<br abp="811"><br abp="812">Η πρόκληση θα μείνει, γιατί δεν ξέρω κανέναν καλό μάγειρα ή σερβιτόρο...<br abp="813"><br abp="814">Ξέρω όμως αρκετούς καλούς επαγγελματίες σε άλλους τομείς που είτε είναι άνεργοι χρόνια είτε παίρνουν 500 ευρώ (γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή). <br abp="815"><br abp="816">Αν νομίζετε πως το 25-30% ανεργίας είναι από τεμπέληδες, τότε ειλικρινά δεν ζούμε στην ίδια χώρα, στον ίδιο πλανήτη να πω...
Όχι το 30% ανεργίας δεν είπα ότι είναι τεμπέληδες. Ότι ένα ποσοστό αυτών είναι, το ζω. Δε χρειάζεται να μπεις σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Δε με πείθει κανείς για το αντίθετο. Το ότι θα πρέπει και ο καλός να πάρει λιγότερα από όσα έπαιρνε, επίσης δεδομένο. Σίγουρα θα παίρνει περισσότερα από τον μέτριο ή κακό. Αυτό αν δεν το καταλάβει ένας υπάλληλος, τότε περαστικά του. Ουδείς αναντικατάστατος.
Δέχομαι ότι στις δουλειές σας, έχετε δει περιπτώσεις ανάξιων να παίρνουν τη θέση καλύτερων. ΔΕΝ είναι ο κανόνας, αλλιώς θα κλείνανε οι εταιρίες.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

markvag έγραψε:πως το 25-30% ανεργίας είναι από τεμπέληδες
και οτι ανηκουμε σε αυτους που
νομίζουν ότι είναι αναντικατάστατοι
αστο να παει στο διαολο.
Γεια σας,μας ειχατε στειλει ενα βιογραφικο πριν λιγο καιρο.
Πριν λιγο καιρο? πριν 15 μηνες θελετε να πειτε?
Ε ναι.Θα ας ενδιεφερε αυτη η θεση?
Σαφως και με ενδιαφερει.
Φιξαρουμε το ραντεβου.
Για να δουμε τι θα μου πουνε.
Εγω παντως θα παω πρετοιμασμενος με τζιρους τελευταιους ετων/μισθοδοσιες/εκκαθαριστικα κομπλαν.
dimviii έγραψε:σημερα με πηραν τηλεφωνο απο μεγαλη εταιρια του χωρου που εργαζομαι.
Γεια σας,μας ειχατε στειλει ενα βιογραφικο πριν λιγο καιρο.
Πριν λιγο καιρο? πριν 15 μηνες θελετε να πειτε?
Ε ναι.Θα ας ενδιεφερε αυτη η θεση?
Σαφως και με ενδιαφερει.
Φιξαρουμε το ραντεβου.
Για να δουμε τι θα μου πουνε.
Εγω παντως θα παω πρετοιμασμενος με τζιρους τελευταιους ετων/μισθοδοσιες/εκκαθαριστικα κομπλαν.
Καλη επιτυχια.
Οκ οι τζιροι, αλλα μισθοδοσιες και εκκαθαριστικα
< >
Fiat Panda 7,6l/100km
Sent from a mobile device
trident1971 έγραψε:
Καλη επιτυχια.![]()
Οκ οι τζιροι, αλλα μισθοδοσιες και εκκαθαριστικα
γιατι υπαρχουν γαλερες που ενω εχεις κανει τζιρο καλο,δινουν λιγα.
Εγω θα μπορω να αποδειξω τις ετησιες αποδοχες μου με τον συγκεκριμενο τζιρο.
Ειμαι περιεργος να δω τι θα μου δωσουν,αν και αποτι ξερω ειναι σφιχτοι.