Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#220933 Στο βόθρο είναι μια χαρά.

Το θέμα είναι πως αυτά είναι "εξαιρετικά τοξικά για υδρόβιους οργανισμούς" (ή τι γράφει πάνω τέσπα) και η αποχέτευση αργά η γρήγορα εκεί καταλήγει.

Αν ψεκάζει ο δήμος μέσα στην αποχέτευση με τέτοια σκευάσματα.... :omg: :protest:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#220934 Δεν ξέρω με τι ψεκάζουν, έχω δει συνεργεία όμως.... Ξεφύγαμε από το θέμα όμως :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:
Dodger έγραψε:Εγώ πχ παίρνω 2 φακελάκια και τα αδειάζω στα σιφώνια και με το νερό πάνε παντού. Ψεκάζουμε (με τον αδερφό) και εξωτερικά ή εκεί που πάει στην αποχέτευση και είμαστε κομπλέ

Νομίζω πως δεν πρέπει να το κάνεις αυτό. Παίζει να μην πρέπει να καταλήγει στη αποχέτευση :hmmm:

Ακριβως αυτο μπηκα να γραψω. :(

Dodger,
το προϊον εχει πολυ υψηλη τοξικοτητα στους υδροβιους οργανισμους, το λεει και στην ετικετα νομιζω. Επισης επηρεαζει τις γάτες :rtfm: :rtfm: :rtfm:

https://en.wikipedia.org/wiki/Deltamethrin
https://en.wikipedia.org/wiki/Pyrethroid

Η τυπικη χρηση ειναι το γαλακτωμα να ψεκαστει εκει που ΠΑΤΑΝΕ τα εντομα, πχ γωνιες (και μεσα στο σπιτι) ή τρυπες κλπ, (ή τοιχους αν εχεις θεμα με κουνουπια) με σκοπο να κολλησει πανω τους αφου εξατμιστει το νερο και παραμεινει η σκονη. Εκει κανει τη δουλεια που χρειαζεται + οτι το πτωμα το τρωνε οι αλλες κατσαριδες και δηλητηριαζονται, ακομα και αν δεν εχουν ερθει σε αμεση επαφη με τη δραστικη ουσια.

ΕΔΙΤ, οκ, συζητηθηκε το θεμα, με προλαβατε

Ο Δημος ψεκαζει επιφανεια στασιμου νερου και σχαρες/τοιχωματα απο υπονομους, εκει που καθονται οι κωνωπες και τα αυγα/προνυμφες.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Pitt έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Θοδωρή θέλω 5λιτρη γιατί είναι πιο γερή κατασκευή , βάζεις μέσα 2-3lt κ κανεις την δουλειά σου...είχα την μικρή του 1 1/2 lt , ψεύτικη τελειως....

Εγώ είχα ένα μικρό 2L που είχα πάρει πρίν από χρόνια από Praktiker. Πολύ καλή κατασκευή αλλά όπως λες κι’ εσύ έπρεπε να φτιάξω διάλυμα 3 περίπου φορές. Πέρσι αγόρασα ένα 5L από το LIDL και κάνει την δουλειά του όπως πρέπει.

Εικόνα

Με δεδομένο ότι είναι νωρίς ακόμη (εγώ αρχίζω να ψεκάζω προς τον Μάιο) και επίσης ότι το LIDL βγάζει τα ίδια πράγματα περιοδικά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το ξαναφέρουν πρίν το χρειασθείς.

φτιάχνεις το μείγμα σε ενα 5 λιτρο μπιτόνι και συμπληρωνεις στην ψεκαστήρα.Μόλις τελειώσεις το πετάς το μπιτόνι.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#220973 Μικρο το οφελος, θα προτιμουσα ομως να κανω τη μιξη στο ψεκαστηρι κατευθειαν, για να μη χρειαζεται να επιβαρυνω το περιβαλλον με ενα μπιτονι με δηλητηριο επιπλεον. Ξερω, ψυλλοι στα αχυρα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#232152 Ο κήπος στο εξοχικό των γονιών. Όλο το χρόνο μας προμηθεύει με φρέσκα λαχανικά.. Γύρω γύρω έχουμε αγκινάρες και θα προστεθούν κι άλλα κατά το Πάσχα. Σημερινές φωτογραφίες:

Ντομάτες

Εικόνα

Κρεμμύδια

Εικόνα

Κουκιά

Εικόνα

Πατάτες (μια σειρά)

Εικόνα

Λάχανα (ή άγρια λάχανα ή μαυρολάχανα) - οι Πόντιοι κάνου(ν)με ντολμάδες με τα φύλλα τους. Είναι διαφορετικοί από τους λαχανοντολμάδες τους "κλασσικούς", μιας και το συγκεκριμένο έχει σκούρο πράσινο χρώμα, ενώ το κλασσικό λάχανο έχει λευκοπράσινο χρώμα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By gianik
#232154 Μπράβο Γιάννο...μερακληδες
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#232190 Ευχαριστώ σας both. Στο δικό μου εξοχικό λέω να φυτέψω κατά το Πάσχα. Προς το παρόν θέλει κι άλλο φρεζάρισμα :rant: γμ τα αγριόχορτα γμ
Άβαταρ μέλους
By markvag
#232205 Για να ρωτήσω κι εγώ...

Πέρισυ είχα φτιάξει μία ιδιοκατασκευή με σωλήνες Φ120 στο μπαλκόνι για υδροπονικά μαρουλάκια... Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι πέτυχε ιδιαίτερα και πλέον αποφάσισα να βάλω χώμα και να έχω κάτι φαγώσιμο εκεί μέσα. Για να προλάβω: α) δεν είναι σε μέρος που φαίνεται, άρα δεν έχει νόημα να μπουν λουλούδια, β) ξέρω ότι δεν θα φάμε φαΐ από εκεί, απλά θέλω να ασχοληθούν λίγο τα παιδιά και μπας και τσιμπήσουν πχ λίγο σπανάκι που "το μαζέψαμε εμείς" (= δύο φύλλα από τα δικά μας και μισό κιλό από του πατέρα μου που έχει κανονικό μπαξέ :lol: )... Έχω μια ελπίδα ότι αν τα μεγαλώσουμε και μαζέψουμε "μαζί" να τα φάνε...

Έχω 4 σωλήνες 1,5 μέτρα μήκος, Φ120 όπως προείπα. Άρα θέλουμε κάτι με μικρή ρίζα. Και λόγω χώρου να μην φεύγει πολύ (πχ όχι φασολάκια)... Στη μία σωλήνα θα βάλω σπανάκι, στην άλλη σκέφτηκα να βάλω λίγες φακές. Έχουμε άλλες 2... για πείτε καμία πρόταση... Το σημείο έχει άφθονο ήλιο και δεν το φυσάει πολύ ο αέρας...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
markvag έγραψε:Για να ρωτήσω κι εγώ...

Πέρισυ είχα φτιάξει μία ιδιοκατασκευή με σωλήνες Φ120 στο μπαλκόνι για,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Eπειδή δεν έχω ιδέα τι είναι όλο αυτό το "σκηνικό", μπορείς να βάλεις καμιά φωτό;
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:
markvag έγραψε:υδροπονικά μαρουλάκια

Εικόνα

:lol:

:shifty: :ninja:

Σε κοινή θέα ήταν όμως... Φαίνονται από τον πεζόδρομο...

Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα μη μου χτυπήσει καμιά πόρτα η δίωξη κάποια στιγμή... :lol: :lol: Αλλά ήταν μαρουλάκια κύριε αστυνόμε! :protest: :innocent: Έχετε δοκιμάσει να καπνίσετε μαρουλάκια;;; χάλια σας λέω... :ninja: :lol: :lol:

otso έγραψε:ντοματινια

για παραδοσιακους σπορους http://www.peliti.gr/index.php?option=c ... 16&lang=en

Τα ντοματίνια (τα φυτά) πόσο μεγάλα γίνονται;;;;; :hmmm: Δεν έχω πολύ χώρο στο ύψος... Το ιδανικό θα ήταν μέχρι κάπου 40 εκατοστά...

Κάτι ντοματίνια για σάλτσα που είχε βάλει ο πατέρας μου ήταν κάτι τεράστιοι θάμνοι... Κατάλαβα λάθος είδος;;;; :hmmm:

Dodger έγραψε:
markvag έγραψε:Για να ρωτήσω κι εγώ...

Πέρισυ είχα φτιάξει μία ιδιοκατασκευή με σωλήνες Φ120 στο μπαλκόνι για,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Eπειδή δεν έχω ιδέα τι είναι όλο αυτό το "σκηνικό", μπορείς να βάλεις καμιά φωτό;

Αύριο με την αυγούλα, γιατί τώρα δεν θα βγει καλή... Φαντάσου έναν τοίχο, στον οποίο στερέωσα 4 σωλήνες... Κάτι τέτοιο:

Εικόνα

Στο πιο ερασιτεχνικό βέβαια... :lol: