Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#220960 Με τι θα μπορούσε να είχε αναμίξει το καύσιμο ώστε να ρίξει τόσο χαμηλά το σημείο ανάφλεξης; :hmmm:
Σκέφτομαι βενζίνη ή ακετόνη ίσως, αλλά θα ήταν ασύμφορο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Vagnar έγραψε:Η βενζίνη έχει πιο ψηλή θερμοκρασία αυτανάφλεξης από το diesel.

Η είδηση (και η ερώτησή μου) αναφέρεται στο σημείο ανάφλεξης, όχι αυτανάφλεξης.
Επίσης η βενζίνη αν δεν κάνω λάθος έχει χαμηλότερο σημείο ανάφλεξης από το diesel.
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
Pitt έγραψε:
Vagnar έγραψε:Η βενζίνη έχει πιο ψηλή θερμοκρασία αυτανάφλεξης από το diesel.

Η είδηση (και η ερώτησή μου) αναφέρεται στο σημείο ανάφλεξης, όχι αυτανάφλεξης.
Επίσης η βενζίνη αν δεν κάνω λάθος έχει χαμηλότερο σημείο ανάφλεξης από το diesel.

Πως ακριβώς γίνεται η καύση στους diesel ξέρεις; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#221718 Ναι, ξέρω. :s_yes

Σημείο ανάφλεξης ή θερμοκρασία ανάφλεξης ονομάζεται η θερμοκρασία στην οποία πρέπει να θερμανθεί ένα πτητικό υγρό για να παραγάγει ατμό, ο οποίος θα αναφλεχθεί όταν έλθει σε επαφή με γυμνή φλόγα ή σπινθήρα. Το σημείο ανάφλεξης αποτελεί ένδειξη για τη θερμοκρασία κάτω από την οποία ένα προϊόν μπορεί να διακινηθεί χωρίς κίνδυνο να αναφλεγεί. Ως εκ τούτου, αποτελεί ιδιαίτερα χρήσιμο δείκτη για τη διακίνηση υγρών ή υγροποιημένων αερίων καυσίμων και χημικών προϊόντων.

Το σημείο ανάφλεξης δεν θα πρέπει να συγχέεται με το σημείο αυτανάφλεξης, που είναι η θερμοκρασία στην οποία πρέπει να θερμανθεί μια ουσία για να αναφλεχθεί αυθόρμητα, χωρίς την παρουσία εξωτερικής πηγής θερμότητας.

Πηγή
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
Pitt έγραψε:Ναι, ξέρω. :s_yes

Ωραία. Τότε θα έχεις δει και αυτό.
Ο κινητήρας ντίζελ (ή ντήζελ) ή ντιζελοκινητήρας είναι τύπος κινητήρα εσωτερικής καύσης στον οποίο η ανάφλεξη προκαλείται από την υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται λόγω της πολύ μεγάλης συμπίεσηςτου αερίου

Gasoline is a fuel for use in a spark-ignition engine. The fuel is mixed with air within its flammable limits and heated above its flash point, then ignited by the spark plug. To ignite, the fuel must have a low flash point, but in order to avoid preignition caused by residual heat in a hot combustion chamber, the fuel must have a high autoignition temperature.

Diesel fuel flash points vary between 52 and 96 °C (126 and 205 °F). Diesel is suitable for use in a compression-ignition engine. Air is compressed until it has been heated above the autoignition temperature of the fuel, which is then injected as a high-pressure spray, keeping the fuel-air mix within flammable limits. In a diesel-fueled engine, there is no ignition source (such as the spark plugs in a gasoline engine). Consequently, diesel fuel must have a high flash point and a low autoignition temperature.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#221778 Δεν ξέρω που θέλεις να καταλήξεις. Έχει κάποιο λογικό λάθος η ερώτησή μου;

Η είδηση έλεγε:
melos86 έγραψε:... Νοθευμενο βιοκαυσιμο τυπου DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ με σημειο αναφλεξης τους 20 βαθμους κελσιου!

Από αυτά που παρέθεσες:
Vagnar έγραψε:Gasoline ...must have a low flash point... and a high autoignition temperature.
Diesel fuel must have a high flash point and a low autoignition temperature.

Και η ερώτησή μου:
Pitt έγραψε:Με τι θα μπορούσε να είχε αναμίξει το καύσιμο ώστε να ρίξει τόσο χαμηλά το σημείο ανάφλεξης; :hmmm:
Σκέφτομαι βενζίνη ή ακετόνη ίσως, αλλά θα ήταν ασύμφορο.

Δεν είναι σαφής η ερώτηση; Τι είναι αυτό που σε μπερδεύει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By melos86
#222203 Κακης ποιοτητας βιοκαυσιμο και οχι κατι αναμεμειγμενο με πετρελαιο κινησης το οποιο προφανως ειχε μηδαμηνες προδιαγραφες! Τωρα που το βρηκε, πως το μετεφερε και τι ζημιες προκαλεσε δεν μπορω να γνωριζω...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#291310 Την πάτησα κι εγώ με κλοπή στην αντλία προ ημερών. Το TypeR έχει ντεπόζιτο 50lt κατά προσέγγιση (βάσει του εργοστασιακού εγχειριδίου). Δεν έχει τύχει ποτέ να βάλω περισσότερα από 50lt (κρατάω αρχείο) ακόμα και με 0χλμ αυτονομία (το έχω "στεγνώσει" άλλες 2-3 φορές).

Πάω με 0 χλμ αυτονομία στο trip computer να γεμίσω. Ζητάω να φουλάρουν αλλά ο υπάλληλος με ενημερώνει ότι δε δέχονται πιστωτική κάρτα. Οπότε του λέω να βάλει €20 -> 13,34lt. Πληρώνω κι αποφασίζω να πάω σε κοντινό βενζινάδικο (500μ μακριά βάσει του οδομέτρου) όπου ζητάω να φουλάρουν. Ως δια μαγείας το αμάξι γεμίζει με 38,69lt με λιγότερο από 0,5lt μετά το "κλικ" της αντλίας. Τι μας κάνει αυτό; 52,03lt βενζίνης :lipsealed:

Την κλεψιά τη συνειδητοποίησα χθες που ξεκαθάριζα τις αποδείξεις από το πορτοφόλι μου. Αλλά κι αμέσως να το είχα δει, δε θα μπορούσα να πω κάτι δεδομένου ότι πέρασα από δύο βενζινάδικα.

Έχει νόημα να κάνω καταγγελία στο Υπουργείο Ανάπτυξης; Θα κάνουν έλεγχο εφόσον δε μιλάμε για Αθήνα/ Θεσσαλονίκη, αλλά για γειτονικό τους νομό;
Άβαταρ μέλους
By Serf
#291352 Προφανώς. Έχω κανει τουλαχιστον 3-4 χλμ με μηδέν αυτονομία. Αυτή την φορά εκανα 1 χλμ. Ακόμα πιο επιβαρυντικό για ενα από τα βενζιναδικα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#291383 Για πήγαινε με δοχείο σε βενζινάδικο για βενζίνη να δείς τι θα σου πούν με συγχωρείς φίλε δεν βάζουμε βενζίνη σε δοχεία, καλά κάνουν γιατί έτσι μπορείς να ελέγξεις αν κλέβει η αντλία και αποφεύγουν, άλλωστε ο πρόεδρος τους ανεβάζει τις αντλίες που κλέβουν από 25% πρίν 3 χρόνια κοντά στο 50% σήμερα, τι να πείς.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#291395 Aυτό, η καλύτερη λύση είναι να πας με μπετόνι. Αν αρνηθούν κάνεις μια καταγγελία.
Άβαταρ μέλους
By bill33
panos2171 έγραψε:Aυτό, η καλύτερη λύση είναι να πας με μπετόνι. Αν αρνηθούν κάνεις μια καταγγελία.

Mε το ειδικό μπιτόνι δεν σου αρνούνται,εκτός αν παίζει λαδιά.Με το 4κιλο του απιονισμένου έχουν κάθε δικαίωμα να σου πουν όχι,θέμα ασφαλείας.
Με το ειδικό μπιτόνι μπορείς να μετρήσεις ακριβώς ποσότητα,με τα άλλα μπιτόνια μπουκάλια κλπ όχι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#291401 εχω ακουσει οτι απαγορευεται να σου βαλουν σε μπετονι