Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
EDDIE_147 έγραψε:Παίδες τα παραπάνω όμορφα που αναφέρετε είναι θέμα HR και όχι νόμου.
Σε μια υγιή αγορά τέτοιες γαλέρες αποκτούν τη φήμη που τους αρμόζει και καταλήγουν με το προσωπικό που τους αρμόζει (υποδεέστερης ποιότητας + όσοι έστειλαν βιογραφικό εν αγνοία τους).

Αλλά εν Ελλάδι το 2016 το HR είναι ψιλά γράμματα όπως και το marketing κλπ.

Δεν πειράζει.
Κάποια στιγμή θα μάθουν και οι κατσαπλιάδες.

:s_roses

ΤΣΟ και ΛΟ ρε μέχρι να μάθουν :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#220870 Παιδες, εσεις που ξερετε απο αυτα τα θεματα, παρακαλω γραψτε και αλλα για να διαβαζω συχνοτερα να μαθαινω και εγω ο ΑΣΧΕΤΟΣ :innocent:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
EDDIE_147 έγραψε:

Ποιος τα λέει αυτά ρε?? :x Όποιο τσουτσέκι κουνηθεί τοιουτοτρόπως τον μαμάμε και μετά τον δέρνουμε κιόλας.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
EDDIE_147 έγραψε:Παίδες τα παραπάνω όμορφα που αναφέρετε είναι θέμα HR και όχι νόμου.
Σε μια υγιή αγορά τέτοιες γαλέρες αποκτούν τη φήμη που τους αρμόζει και καταλήγουν με το προσωπικό που τους αρμόζει (υποδεέστερης ποιότητας + όσοι έστειλαν βιογραφικό εν αγνοία τους).

Δεν πειράζει.
Κάποια στιγμή θα μάθουν και οι κατσαπλιάδες.

Δυστυχώς με την ανεργία σε τόσο υψηλά επίπεδα, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα :(
Άβαταρ μέλους
By kacey
#220898 anyone?

kacey έγραψε:@markvag
κοιτα, επειδη ελειπα 3 μερες δεν μπορω να κατσω να διαβασω τα παντα και να σου απαντησω, αλλα θα σταθω στο κατ'εμε εντελως κουλο και παραλογο θεμα που εμφανιζεται καθε 3+λιγο εδω μεσα, περι της (MH " :rtfm: ") μειωσης μισθων. Δηλαδη αυτο που προσπαθεις να με πεισεις ειναι οτι απαξ και προσλαβω τον markvag με 1000ε σε μια θεση που τα νομιμα ειναι 800, τοτε θα πρεπει εις τον αιωνα τον απαντα να του δινω 1000 χωρις να εχω κανενα δικαιωμα να του το αλλαξω προς τα κατω (γνωστο και ως "μειωση"), και αν δεν θελω να συνεχισω να τον πληρωνω παραπανω απο τα νομιμα, θα πρεπει να τον απολυσω? ουδεμια αλλη οδος υπαρχει?

Δηλαδη απο το να του πω:

"κοιτα, ειχαμε πει 1000 που ειναι 200 παραπανω απο τα νομιμα, τωρα που {insert οποιοδηποτε λογο γουσταρει ο εργοδοτης, εγω ΔΕΝ λεω "επειδη μπορει" ή "επειδη βρηκε ευκαιρια γιατι ανεργια κλπ" και αλλα τετοια χαρωπα που λετε εσεις αλλα "επειδη ΠΡΕΠΕΙ"}

ειναι καλυτερα να τον διωξω και να παρω καποιον αλλο, ενω εγω θελω αυτον να συνεχισει να δουλευει για μενα?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#220905 Όχι δε γίνεται τίποτα διαφορετικό από το νόμο

Η τροποποίηση της σύμβασης πρέπει να έχει την υπογραφή και του εργοδότη και του εργαζομένου δε γίνεται να αλλάξει μονομερώς :rtfm:

Οπότε ναι μπορείς να του μειώσεις το μισθό αρκεί να θέλει και ο ίδιος, διαφορετικά τον απολύεις και παίρνεις άλλον πιο φθηνό

Και είναι απολύτως λογικό, όταν τον πήρες συμφωνήσατε τόσα, δε μπορείς να αλλάξεις τη συμφωνία μόνος σου όπως δε μπορεί και εκείνος.
Τυπικά ακόμα και η αύξηση θέλει τη σύμφωνη γνώμη του.

Τα μόνα όπλα που έχει από τα μνημόνια ο εργοδότης είναι ότι οι περισσότερες συμβάσεις καταργήθηκαν οπότε έχουν κοπεί οι υποχρεωτικές αυξήσεις κάθε χρόνο και ότι δε χρειάζεται να πάρεις κάποιον στις περισσότερες περιπτώσεις με άλλη σύμβαση από την εγσεε που είναι ξεφτιλα (φτάνει μέχρι 820 μικτά δε πάει πιο ψηλά)
Επίσης οι προϋπηρεσία μετράει μέχρι και τις 14/12/12, από κει και πέρα δε την υπολογίζεις αν δε θες

Δηλαδή ένας άνθρωπος που πάει να πιάσει δουλειά με την εγσεε παίρνει μισθό ως εξής:
Με μηδέν προϋπηρεσία: 586.08
Με τρία χρόνια έως 14/2/12 +10% (58.61€)
Με εξι χρόνια άλλο +10%
Με 9+ άλλο ένα +10%
Αν είναι παντρεμένος +10%

Αυτά πρέπει να υπολογιστούν υποχρεωτικά στη μείωση δε γίνεται όλοι να πάρουν 586, αλλά δε γίνεται και πάνω από 820
(Οι υπάλληλοι, οι εργάτες υπολογίζονται διαφορετικά και είναι πιο ακριβοί)

Αλλά αν κάποιος δε συμφωνεί δε γίνεται να πάει για κανένα λόγο, μόνο αν τον γυρίσουν σε εκ περιτροπής μπορεί για κάποιο διάστημα να παίρνει λιγότερο με το έτσι θέλω του εργοδότη.

Γενικα γινονται πολλα ξεφτιλικια στις δουλειες, αλλα μειώσεις κανεις δεν κανει χωρις την υπογραφη του εργαζόμενου.

Σημερα επεσα σε περιπτωση που την απέσπασαν ύπουλα, βεβαια δε μπορει να γινει κατι απο τη στιγμή που υπέγραψε η συγκεκριμένη, αλλά η υπογραφή (άρα και ή συγκατάθεση) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ για να γίνει τροποποίηση αποδοχών
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 16 Φεβ 2016, 21:02, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
g8777 έγραψε:
bibendum έγραψε:http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=122398

Α ρε καριολακι εσενα στην Hellenica θα σε πετυχω μπροστα μου καποια μερα. :s_yes
Αν ειναι αυτη ποιυ υποψιαζομαι μιλαμε για ενα απο τα μεγαλυτερα πουτανακια -εργασιακα παντα ε;. Αρχιζει ψυχολογικο πολεμο νωρις νωρις ("Κοστιζεις, δεν μου πουλάς ΟΣΟ ΘΕΛΩ, ) ειναι η μονη φωνη που εχεις στα κεντρικα (καταλαβαινεις δλδ) , καρπωνεται αυτη τις επιτυχιες των κοριτσιων ("εχω κανει γερο team, πουλαω τοσο πανω σε σχεση με περισυ, εχω βρει αστερι πωλητρια με 600 €, δεν χρειαζομαστε αυτες των 800).

Εχεις ο καιρος γυρισματα μωρη σαπια. :s_yes

Παλιά ήταν απο τις εταιρίες που ήθελες να δουλέψεις.Είχαμε τα προιόντα τους στο μαγαζί και οι αισθητικοί που μας έστελναν για προώθηση ήταν πολύ ευχαριστημένες με τις συνθήκες εργασίας.
Πιθανόν η υπέυθυνη που λες να είναι απο τις τότε κοπέλες.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#220908 @qsis

ουδεποτε μιλησα για μονομερεις ενεργειες. Εγω ειπα "το συζηταμε και συμφωνουμε στη μειωση" γιατι α, β, γ και γιατι ρε παιδι μου δεν δεχομαι το να μην εχει δικαιωμα ο εργοδοτης να προσφερει μικροτερο μισθο, ακριβως οπως καποια στιγμη προσεφερε μεγαλυτερο. Οχι μικροτερο απο το νομιμο, αλλα μικροτερο απο τον μεγαλυτερο που προσεφερε καποτε.

το οποιο συμφωνα με τον markvag "ειναι ανηθικο" γιατι ο εργοδοτης "εχει τη δυναμη, λογω ανεργειας" κλπ κλπ. Αν ισχυει αυτο το τελευταιο, τοτε υποθετω οτι το να τον απολυσω επειδη δεν συμφωνουμε στη μειωση "ειναι ακομα πιο ανηθικο". Αρα καταληγουμε (?) στο οτι απαξ και του δωσω "τοσα", θα πρεπει στον αιωνα τον απαντα να δινω "τοσα" ?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#220917 κοίτα από την εμπειρία μου (δεν είναι και η πιο πλούσια, αλλά μειώσεις έχω κάνει και να σου πω την αλήθεια δε μου άρεσε), οι μειώσεις παίζουν αρκετά στη σημερινή αγορά εργασίας
δε γίνεται και χαμός, αλλά παίζουν

οι συνθήκες στις οποίες παίζουν όμως είναι διαφορετικές ανά περίπτωση

δηλαδή μπορεί ο εργοδότης να πει: "παιδιά δε πάμε καλά ας μειώσουμε αποδοχές για να συνεχίσετε να έχετε δουλειά"
αυτό είναι σεβαστό

υπάρχει όμως και η περίπτωση που λένε ή θα γίνει έτσι ή θα πάρεις πόδι και το λένε τραμπούκικα και αυτό είναι πιο συχνό από όσο νομίζεις γιατί ασχέτως τι λέει ο κάθε εργοδότης στον υπάλληλό του, από τα βιβλία του βλέπουμε εμείς τουλάχιστον τι παίζει

υπάρχει η περίπτωση που λένε να το κάνουν για το ΙΚΑ, αλλά τελικά ισχύει και στο πληρωτέο , υπάρχει και η περίπτωση που το κάνουν όντως για το ΙΚΑ

και τέλος παίζουν και περιπτώσεις που ο εργαζόμενος το παίζει δύσκολος και δεν τον απολύουν λόγω αποζήμιωσης

το θέμα της μείωσης παίζει μετά τα μνημόνια γιατί μειώθηκε ο νόμιμος βασικός μισθός

αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι πέφτουν αυτόματα σε αυτόν
ο καθένας αυτά που υπέγραψε ΚΑΠΟΤΕ ισχύουν, δε γίνεται να αλλάξουν

αλλά ο νεοπροσληφθείς δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει και παραπάνω

από κει και πέρα βέβαια παίζει και το θέμα προσφοράς και ζήτησης, ο βασικός μισθός στη πραγματικότητα δεν άφορα και τόσο πολύ κόσμο, ειδικά από κάποιες ηλικίες και μετά

και σε πάμπολες περιπτώσεις όντως δίνεται για τα μάτια του ΙΚΑ (παίζει τρομερή εισφοροδιαφυγή στην αγορά με τόσο χαμηλούς νόμιμους μισθούς και φοροδιαφυγή βέβαια των εργαζομένων)

μάλιστα με το επιβλήθηκαν capital, να ξέρεις έπαιξαν και αυξήσεις για να μπορούν τα χρήματα να δικαιολογούνται μέσω τράπεζας :roll:

είναι ένας από τους πολλούς λόγους που πιστεύω ότι ο χαμηλός βασικός δε προσφέρει τίποτα στην οικονομία μας και ειδικά στο ασφαλιστικό, είναι καταστροφικό μέτρο
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 16 Φεβ 2016, 21:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kacey
QsisVTS έγραψε:κοίτα από την εμπειρία μου (δεν είναι και η πιο πλούσια, αλλά μειώσεις έχω κάνει και να σου πω την αλήθεια δε μου άρεσε), οι μειώσεις παίζουν αρκετά στη σημερινή αγορά εργασίας

οι συνθήκες στις οποίες παίζουν όμως είναι διαφορετικές

δηλαδή μπορεί ο εργοδότης να πει: "παιδιά δε πάμε καλά ας μειώσουμε αποδοχές για να συνεχίσετε να έχετε δουλειά"
αυτό είναι σεβαστό

υπάρχει όμως και η περίπτωση που λένε ή θα γίνει έτσι ή θα πάρεις πόδι και το λένε τραμπούκικα

υπάρχει η περίπτωση που λένε να το κάνουν για το ΙΚΑ, αλλά τελικά ισχύει και στο πληρωτέο , υπάρχει και η περίπτωση που το κάνουν όντως για το ΙΚΑ

και τέλος παίζουν και περιπτώσεις που ο εργαζόμενος το παίζει δύσκολος και δεν τον απολύουν λόγω αποζήμιωσης

το θέμα της μείωσης παίζει μετά τα μνημόνια γιατί μειώθηκε ο νόμιμος βασικός μισθός

από κει και πέρα βέβαια παίζει και το θέμα προσφοράς και ζήτησης, ο βασικός μισθός στη πραγματικότητα δεν άφορα και τόσο πολύ κόσμο, ειδικά από κάποιες ηλικίες και μετά

και σε πάμπολες περιπτώσεις όντως δίνεται για τα μάτια του ΙΚΑ (παίζει τρομερή εισφοροδιαφυγή στην αγορά με τόσο χαμηλούς νόμιμους μισθούς και φοροδιαφυγή βέβαια των εργαζομένων)

μάλιστα με το επιβλήθηκαν capital, να ξέρεις έπαιξαν και αυξήσεις για να μπορούν τα χρήματα να δικαιολογούνται μέσω τράπεζας :roll:

είναι ένας από τους πολλούς λόγους που πιστεύω ότι ο χαμηλός βασικός δε προσφέρει τίποτα στην οικονομία μας και ειδικά στο ασφαλιστικό, είναι καταστροφικό μέτρο

εγω λοιπον που μιλαγα για τη περιπτωση bold παραπανω, ειμαι "ανηθικος", γιατι "εκμεταλλευομενος τη δυναμη μου ως εργοδοτης σε μια χωρα με ανεργεια 25%", κανω κατι που "δεν εχω δικαιωμα να κανω γιατι οταν συμφωνησα με τον υπαλληλο η συμφωνια ηταν ταδε+τοση δουλεια για τοσα λεφτα"...

και αν παιζει το παραπανω bold τοτε "δεν φταιει ο εργαζομενος που δεν πανε καλα οι δουλειες, η επιχειρηση/εργοδοτης/επιχειρηματιας φταιει, γιατι να μοιραστει τη χασουρα". Αλλα οταν πανε καλα οι δουλειες τοτε "τα κερδη ειναι η εκμεταλλευση της υπεραξιας του εργαζομενου"...
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε: Και να ξερεις οι πιο τεμπεληδες και εχοντες πλατες ειναι και οι πιο γκρινιαρηδες.

Και αυτοί που δημιουργούν όλα τα προβλήματα (ίντριγκες, έριδες, μιζέρια) γιατί έτσι μόνο μπορούν να ξεχωρίσουν... Και δεν ξέρουν και τι άλλο να κάνουν...

EDDIE_147 έγραψε:

Δυστυχώς... :( για το 99% των περιπτώσεων... Βέβαια και προ κρίσης τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καλύτερα...

EDDIE_147 έγραψε:Κάποια στιγμή θα μάθουν και οι κατσαπλιάδες.

Χλωμό... :(

kacey έγραψε:anyone?

.............................................

Ποιο το νόημα να συζητάμε χωρίς να υπάρχει ενδεχόμενο συμφωνίας...

Απλά θέλω να μου πεις πως θα αισθανόσουν αν ερχόταν ο Χ πελάτης σου (που σου κάνει πχ 80% του τζίρου) και σου έριχνε την τιμή πχ 20% επειδή "είναι δύσκολοι οι καιροί, κτλ..." Ή αν ο εργαζόμενος (με - υποθετικά - μηδενική ανεργία) σου έλεγε "η σκας 20% αύξηση ή φεύγω" κι εσύ ήξερες πως α) τον χρειάζεσαι και β) δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άλλον...
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
kacey έγραψε:
QsisVTS έγραψε:κοίτα από την εμπειρία μου (δεν είναι και η πιο πλούσια, αλλά μειώσεις έχω κάνει και να σου πω την αλήθεια δε μου άρεσε), οι μειώσεις παίζουν αρκετά στη σημερινή αγορά εργασίας

οι συνθήκες στις οποίες παίζουν όμως είναι διαφορετικές

αυτό είναι σεβαστό

υπάρχει όμως και η περίπτωση που λένε ή θα γίνει έτσι ή θα πάρεις πόδι και το λένε τραμπούκικα

εγω λοιπον που μιλαγα για τη περιπτωση bold παραπανω, ειμαι "ανηθικος", γιατι "εκμεταλλευομενος τη δυναμη μου ως εργοδοτης σε μια χωρα με ανεργεια 25%", κανω κατι που "δεν εχω δικαιωμα να κανω γιατι οταν συμφωνησα με τον υπαλληλο η συμφωνια ηταν ταδε+τοση δουλεια για τοσα λεφτα"...

και αν παιζει το παραπανω bold τοτε "δεν φταιει ο εργαζομενος που δεν πανε καλα οι δουλειες, η επιχειρηση/εργοδοτης/επιχειρηματιας φταιει, γιατι να μοιραστει τη χασουρα". Αλλα οταν πανε καλα οι δουλειες τοτε "τα κερδη ειναι η εκμεταλλευση της υπεραξιας του εργαζομενου"...

εφόσον εσύ δίνεις "τόσα" λιγότερα λεφτά, φαντάζομαι θεωρείς ηθικό και αναμενόμενο ο εργαζόμενος να έχει "τόση" χαμηλότερη απόδοση... :)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#220927 @kacey

έχεις δικαίωμα να το ζητήσεις, αλλά για να αποκτήσεις το δικαίωμα να το κάνεις θες και τη σύμφωνη γνώμη του άλλου αυτό ορίζει η νομοθεσία

το πώς θα αντιδράσει ο άλλος όμως είναι δικαίωμα του, γιατί αυτός μπορεί να μη πειστεί ότι έχεις οικονομικό θέμα ή μπορεί να μην τον ενδιαφέρει ή μπορεί πολύ απλά να θέλει να πάρει την αποζημίωσή του να πάει ένα χρόνο στο ταμείο και να είναι στα ίδια με το αν δούλευε (πράγμα που συνήθως ισχύει ανεξαρτήτως μισθού από τον βασικό έως τα 2500 χέρι που το έχω μετρήσει)

αυτή η συζήτηση θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν είναι ανήθικη, όμως γίνεται αρκετές φορές χωρίς ουσιαστικό λόγο και επειδή πραγματοποιείται σε αρκετές περιπτώσεις ο λόγος από ένα σημείο και μετά γίνεται πραγματικός (λόγω ύφεσης και συγκέντρωσης των χρημάτων σε λίγους)

να πούμε ότι μειώνοντας τις αποδοχές σου μειώνεις τα πάντα όλα (δώρα επιδόματα) μαζί με αυτά και την αποζημίωσή σου και πολύς κόσμος υπολογίζει σε αυτή αν γίνει καμιά στραβή
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 16 Φεβ 2016, 21:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά