Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
A-Viper7 έγραψε:Καθίκι η εργαζόμενη μάλλον! :adminpower:

Καθίκι
Το σωστό: Δεν θα το πιστέψετε, αλλά κι εδώ κάνετε λάθος. Το σωστό είναι καθοίκι, από τη φράση κατ’ οίκον (δοχείο του σπιτιού). Είναι, λέει, λάθος ο συσχετισμός με το ρήμα καθίζω.
Αγαπάμε το λάθος: «Καθοίκι» δικαιούσαι να αποκαλέσεις κάποιον μόνο αν είσαι χρυσαυγίτης ή δυσλεκτικός. Οπτικά φαίνεται μεγαλύτερη βρισιά και από το ίδιο το «καθίκι».

:)
http://www.womantoc.gr/life/article/10- ... mas-aresei
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
Geo f1 έγραψε:
A-Viper7 έγραψε:Καθίκι η εργαζόμενη μάλλον! :adminpower:

Καθίκι
Το σωστό: Δεν θα το πιστέψετε, αλλά κι εδώ κάνετε λάθος. Το σωστό είναι καθοίκι, από τη φράση κατ’ οίκον (δοχείο του σπιτιού). Είναι, λέει, λάθος ο συσχετισμός με το ρήμα καθίζω.
Αγαπάμε το λάθος: «Καθοίκι» δικαιούσαι να αποκαλέσεις κάποιον μόνο αν είσαι χρυσαυγίτης ή δυσλεκτικός. Οπτικά φαίνεται μεγαλύτερη βρισιά και από το ίδιο το «καθίκι».

:)
http://www.womantoc.gr/life/article/10- ... mas-aresei

Soraios! :)
Άβαταρ μέλους
By g8777
bibendum έγραψε:http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=122398

Α ρε καριολακι εσενα στην Hellenica θα σε πετυχω μπροστα μου καποια μερα. :s_yes
Αν ειναι αυτη ποιυ υποψιαζομαι μιλαμε για ενα απο τα μεγαλυτερα πουτανακια -εργασιακα παντα ε;. Αρχιζει ψυχολογικο πολεμο νωρις νωρις ("Κοστιζεις, δεν μου πουλάς ΟΣΟ ΘΕΛΩ, ) ειναι η μονη φωνη που εχεις στα κεντρικα (καταλαβαινεις δλδ) , καρπωνεται αυτη τις επιτυχιες των κοριτσιων ("εχω κανει γερο team, πουλαω τοσο πανω σε σχεση με περισυ, εχω βρει αστερι πωλητρια με 600 €, δεν χρειαζομαστε αυτες των 800).

Εχεις ο καιρος γυρισματα μωρη σαπια. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
g8777 έγραψε:Ελα να τα πεις στην :inlove: που τα εζησε πρωτο χερι λεω εγω. :)

η δική σου τι της είπε;

την άρπαξε από το μαλλί;

ας ξεκινήσει ο ανάστροφος τραμπουκισμός στο χώρο εργασίας επιτέλους
Άβαταρ μέλους
By g8777
#220840 Καλα ναι, εννοειται οτι τετοια μαγαζακια συμπεριφερονται με το γραμμα του νομου.
Βεβαια ο νομος δεν αναφερει κατι για ψυχολογικο πολεμο του στυλ "επρεπε να σε απολυσουμε ακριβως με το περας του 18μηνου, οχι να το αφησουμε μια εβδομαδα στην οποια ξαναεμεινες εγκυος, θα το εχω βαρος στην συνειδηση μου που δεν σε απελυσα" :s_yes

Ουτε προβλεπει κυρωσεις επειδη τα ποσοστα λογω πωλησεων τα παιρνει μονο το πουλεν της σαπιας :s_yes ενω ο ογκος πωλησεων ειναι 50-50, ουτε προβλεπει κατι επειδη η ΙΔΙΑ ακριβως τακτικη εφαρμοζεται σε οποια υπαλληλο τολμησει να τεκνοποιησει και να λειψει κανα χρονο, ουτε επειδη "παλιωσε" και δικαιουται παραπανω μισθο. Ουτε φυσικα αναφερει κατι ο νομος οταν σε απολυουν λογω χαμηλων επιδοσεων οταν τον προηγουμενο μηνα πηρες πανελλαδικο επαινο ως πωλητρια. :s_yes

Ουτε αναφερει κατι ο νομος επειδη ξερεις οτι εισαι για απολυση την Παρασκευη αλλα στο ανακοινωνουν Κυριακη πρωι "χιλια συγγνωμη βρε συ, το ξεχασα". Και φυσικα δεν αναφερει κατι ο νομος οταν πρεπει να να της εξηγησεις οτι "το περιμεναμε βρε συ,ειναι γνωστη τακτικη, δεν σημαινει κατι για σενα" :s_yes και αυτη να μην σταματαει το κλαμα. ("Μου αξιζει αυτο μετα απο 16 χρονια στη δουλεια;"

Οχι, δεν τα προβλεπει ολα αυτα ο νομος. Οπως δεν προβλεπει τις ευχες μου προς την σαπια και το μπουρδελακι της Hellenica. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#220845 τη σάπια κάποιος την έβαλε εκεί να κάνει τη σάπια, εγώ προσωπικά δε κρατάω κακίες στα ασπόνδυλα που έρπονται για να διατηρήσουν το status τους ( :lol: ) σε μια δουλειά , βλέπω αυτό που υπάρχει από πίσω γιατί από 'κει δίνεται η γραμμή

βέβαια δε θα στενοχωριόμουν και για τα ασπόνδυλα και για ο,τι πάθουν, πχ μία που είχε φροντίσει να φύγει η αδερφή μου από παλιά δουλειά (τουλάχιστον αυτή είχε χαρεί να κατεβάσει και τα μπινελίκια της πριν φύγει), έμαθα ότι απολύθηκε με δικαστικό επιμελητή από άλλο ασπόνδυλο που δεν ήθελε να την αντιμετωπίσει και να της το πει στα μούτρα

άρα ο καιρός έχει γυρίσματα, αλλά τι να το κάνεις; το θέμα είναι η δική σου κατάσταση

κι εγώ όταν γυρίσει ο καιρός θα ποδοπατήσω μερικά αν βρεθούν στο δρόμο μου και μπορέσω να τους αρπάξω το ψωμί από το στόμα, αλλά χωρίς κακία και αρνητικά συναισθήματα, απλά καμία λύπη
Άβαταρ μέλους
By g8777
#220848 Πολυ απλα, οχι. :lol:

Η συγκεκριμενη εχει εγκαταστησει μια κλικα με αλλα υψηλοβαθμα τσολια , ενω το μεγαλο αφεντικο ενημερωνεται ΜΟΝΟ για τα κερδη.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#220849 το μεγάλο αφεντικό δε νομίζω να μη μπορεί να κρίνει ένα χαρακτήρα, απλά αδιαφορεί όσο έρχονται τα λεφτά

η αδιαφορία (προς το λοιπό προσωπικό) συνεπάγεται ευθύνη στο δικό μου σύμπαν :rtfm:

δηλαδή αν ήταν καμιά φάμπρικα και άρπαζε φωτιά θα τη πλήρωνε μόνο ο τεχνικός ασφαλείας και το μεγάλο αφεντικό θα έλεγε ότι εγώ δε ξέρω τίποτα που το τζέλα δέλτα δεν είχε φουγάρα; :lol:

όχι φίλε μου μη το βλέπεις επιδερμικά, το μαχαίρι στο κόκαλο

εμένα και ο τελευταίος πιο χαμηλόβαθμος εκπρόσωπος μιας εταιρείας να μου δώσει άσχημη εικόνα αυτόματα σκέφτομαι τα αφεντικά που επιτρέπουν αυτή τη κατάσταση, δε με νοιάζει τι κάνει ο εκάστοτε υπάλληλος, ο καθένας τη βόλεψή του και το συμφέρον του κοιτάει και καλά κάνει, τις γραμμές όμως τις δίνουν και τις επιβάλλουν αυτοί που είναι στη κορυφή της πυραμίδας
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#220855 καρφια, σπιουνοι, κλικες... κατσε δουλεψε εσυ και ασε τους αλλους να τεμπελιαζουν. Οσα λιγοτερα λες τοσο το καλυτερο. Και να ξερεις οι πιο τεμπεληδες και εχοντες πλατες ειναι και οι πιο γκρινιαρηδες.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#220858 Καλά δε γίνεται να μη χαλαστεις και να μην ασχοληθείς καθόλου, αλλά στο τέλος της μέρας απλά κάνε τη δουλειά σου πήγαινε σπίτι σου και όσο γίνεται να μη συνεχίσεις να κουβαλας τη κατάσταση μαζί σου να αφορά μόνο τις ώρες που είσαι εκεί
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#220862 Παίδες τα παραπάνω όμορφα που αναφέρετε είναι θέμα HR και όχι νόμου.
Σε μια υγιή αγορά τέτοιες γαλέρες αποκτούν τη φήμη που τους αρμόζει και καταλήγουν με το προσωπικό που τους αρμόζει (υποδεέστερης ποιότητας + όσοι έστειλαν βιογραφικό εν αγνοία τους).

Αλλά εν Ελλάδι το 2016 το HR είναι ψιλά γράμματα όπως και το marketing κλπ.

Δεν πειράζει.
Κάποια στιγμή θα μάθουν και οι κατσαπλιάδες.

:s_roses