Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#21466 Και το ..κλαιομενο αμορτισερ...
Εικόνα
Εικόνα
Δε βλεπω να την παλευει για πολυ ακομα
Μετα θα κλαιω εγω
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#21747 Με γειά!

Φρέσκα φρέσκα τα βλέπω. Κατασκευάσθηκαν τον Αύγουστο, ούτε να κρυώσουν δεν πρόλαβαν!

Όσο για το αμορτισέρ, άστο να κλαίει. Αν δεν ξαναβγάλεις τον τροχό, δεν θα το ξαναδείς... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By zonas
#21921 Στο συνεργείο επικοινώνησαν με τα κεντρικά, απ'όπου κάποιος τους είπε να ελεγχθεί η η ηλεκτροβάνα, ή φτερωτή και κάτι άλλο που δεν το συγκράτησα.

Εγώ πάντως θα κάνω μόνο καθαρισμό προς το παρόν. Πιστεύω στα 135000 το χρειαζόταν.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#21988 Τι είδους καθαρισμό θα κάνουν, με υδρογόνο, με νερό, με καρυδότσουφλα ή με... κέτσαπ;

Για πότε το προγραμματίζεις;
Άβαταρ μέλους
By zonas
#22043 Τεταρτη θα πάω.Δεν ξέρω λεπτομέρειες. Πριν λίγο καιρό είχα γράψει κάποια πράγματα σχετικά.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#23118 Είχαμε κουβεντιάσει στο παρελθόν στο παλιό forum για το ποιά είναι καλύτερα λάδια για τον THP.
Όσο κι' αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρώ την κουβέντα που είχαμε. Και στο psclub έψαξα και μπερδεύτηκα περισσότερο.

Ποιά ήταν αυτά που είχαμε καταλήξει; Ήταν τα Total Quartz 9000 Energy 0W-30 ή κάποια άλλα;

Γιατί στο service book δεν αναφέρει το "9000" αλλά μόνο "TOTAL QUARTZ 0W-30" ενώ το αναφέρει στην παραδιπλανή στήλη για το 5W-40;
Μήπως πρόκειται για άλλο λάδι;

Εικόνα

Μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο όταν κατέβασα το φυλλάδιο της Total όπου ενώ για άλλα λάδια αναφέρει "Recommended by PEUGEOT and CITROËN", για το TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY 0W-30 αναφέρει για Mercedes & VW αλλά δεν αναφέρει τίποτε για ούτε για PSA, ούτε για το πρότυπο B71 2296.

Ουσιαστικά δηλαδή και η Total "προτείνει" το Total Quartz Ineo ECS 5W-30 (αυτό που βάζαμε έως τώρα). Το ίδιο προκύπτει και από εδώ.
Μήπως πρέπει να παραμείνουμε σ΄αυτό;

Τέλος, όταν ένας κινητήρας χρησιμοποιεί για 50.000χλμ λάδι 5W-30, είναι σκόπιμο μετά από τόση χρήση να βάλει 0W-30;

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή, γιατί έχω μπερδευτεί. :dizzy:

ΣΣ. Το e-shop που παραπέμπουν τα links είναι αυτό που ανέφερε πρόσφατα ο mosaicm.
Ο πίνακας είναι από παλιά ανάρτηση του drdino που ελπίζω ότι θα βοηθήσει και στην κουβέντα. :-)
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#23235 Το Total Quartz 9000 Energy 0W-30 ειναι το καλυτερο λαδι για αυτο το μοτερ
δοκιμασμενο και "εγκεκριμένο" και απο ατομα που γνωριζουν
κι εγω αυτο βαζω

Το Total Quartz Ineo ECS 5W-30 ειναι πολυ χειροτερο (για αυτο το μοτερ παντα)
δεν αντεχει, ουτε εχει τις ιδιοτητες του 0-30
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#23392 Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχεις τον THP κι’ εσύ; Πάντα αυτό έβαζες; Αν όχι, παρατήρησες καθόλου διαφορά στην κατανάλωση λαδιού;

Έχω κάποιους ενδοιασμούς. Πρώτον, γιατί εφ΄ όσον το συνιστά η Peugeot (αν τελικά αυτό που αναφέρει στο βιβλιαράκι είναι το Total Quartz 9000 Energy 0W-30) η Total δεν το αναφέρει σαν το κατάλληλο για το 3008 αλλά αναφέρει το Quartz Ineo ECS 5W-30; Ούτε την προδιαγραφή της Peugeot αναφέρει στο φυλλάδιό της. Δεν θέλει να πουλήσει ακριβότερα λάδια;

Δεύτερον, έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα με το Quartz Ineo ECS 5W-30 και για πρώτη φορά χρειάσθηκε να συμπληρώσω λίγο λάδι. Οι υπόλοιποι φίλοι έχουν κάνει περισσότερα χιλιόμετρα και απ΄ ότι λένε το τσιμπάει το λαδάκι του. Αν λοιπόν αντί για 5W-30 βάλω 0W-30 δεν θα κάψει περισσότερο; Είναι δόκιμο να αλλάξει κανείς τώρα και μετά από τόσα χιλιόμετρα λάδι και να πάει σε πιό λεπτόρρευστο;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#23403 Μα και τα 2 30αρια είναι με το 0-30 να είναι σαφως ανώτερο ποιοτικά σαν λάδι και το 5-30 να είναι η φτηνή επιλογή. Το αυτοκίνητο σου ήρθε με αυτό http://www.lubricants.total.com/automot ... first.html μέσα.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#23415 Mirage, το link σου παραπέμπει στο TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W30.
Αποκλείεται να είχε τέτοιο μέσα. Το αγόρασα τον Οκτώβριο του 2009 και το λάδι αυτό δεν υπήρχε τότε.

Εφόσον όπως λές το Total Quartz 9000 Energy 0W-30 είναι σαφώς ανώτερο ποιοτικά σαν λάδι, γιατί δεν το προτείνει η Total και αν' αυτού προτείνει υποδεέστερο και φθηνότερο;
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Pitt έγραψε:Έχεις τον THP κι’ εσύ; Πάντα αυτό έβαζες; Αν όχι, παρατήρησες καθόλου διαφορά στην κατανάλωση λαδιού;

THP εχω κι εγω. 207 rallye
στις αρχες εβαζα 5-30 κι εγω, γιατι τετοιο μου εβαζαν στην αντιπροσωπεια
μετα το γυρισα σε 0-30
η καταναλωση σε,μενα πανω κατω η ιδια ηταν
αλλά το λαδι δεν κρινεται μονο απο το ποσο καταναλωνεται απο ενα μοτερ
με το 0-30 ειχα καλυτερη λειτουργια, καθαρισε το μοτερ εσωτερικα , ειχα καλυτερη αμεση λιπανση κτλ
εγω θα σου ελεγα Pitt να δοκιμασεις το Total Quartz 9000 Energy 0W-30
εστω κι αν εχεις την ιδια καταναλωση (το 0-30 ειναι και πιο λεπτορευστο απο το 5-30) θα εχεις καλυτερο λαδι μεσα στο μοτερ σου απο ολες τις αποψεις
σιγουρα αν το εβαζες απο την αρχη θα ηταν καλυτερα
τωρα για το manual της peugeot κι εγω δεν εχω καταλαβει γιατι τα γραφει ετσι
παντως το Total Quartz 9000 Energy 0W-30 ειναι σιγουρα το καλυτερο λαδι γι αυτο το μοτερ
το Quartz Ineo ECS 5W-30 ειναι κυριως για τα ντιζελ μοτερ που εχουν φιλτρο σωματιδιων
δεν κανει για THP
οσο για την 1η τοποσθετηση απο το εργοστασιο, παλιοτερα ειχανε σιγουρα το Total Quartz 9000 Energy 0W-30
τωρα ισως εχουνε το TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W30 που ειναι πιο καινουριο
εγω παντως το 9000 Energy θα συνεχισω να βαζω
ειμαι ευχαριστημενος και δεν το ρισκαρω να παω σε κατι καινουριο που δεν ειναι αρκετα δοκιμασμενο ακομα

Α!! αν πας στο 0-30 , την 1η αλλαγη καντη σχετικα γρηγορα γιατι θα εχεις μιγμα στο μοτερ απο 0-30 και 5-30
γιατι ποτε δεν αδειάζει ολο το παλιο λαδι σε μια αλλαγη
οπότε οταν κανεις και την 2η αλλαγη τοτε θα εχεις αυτουσιο 0-30 μεσα στο μοτερ, και οχι μειγμα
Άβαταρ μέλους
By dstou
Εφόσον όπως λές το Total Quartz 9000 Energy 0W-30 είναι σαφώς ανώτερο ποιοτικά σαν λάδι, γιατί δεν το προτείνει η Total και αν' αυτού προτείνει υποδεέστερο και φθηνότερο;

Υποψιάζομαι συμβαίνει ένα από τα κάτωθι :
α. δεν γνωρίζει καλά τη δουλειά της
β. Δεν θέλει να βγάλει άλλα λεφτά
γ. Θέλει να ξεστοκάρει το φθηνό
δ. Δεν κάνει για το μοτέρ αυτό
ε. δεν είναι αυτό το λάδι που περιγράφεται στον πίνακα
στ. κάτι άλλο
Άβαταρ μέλους
By TakisB
Pitt έγραψε:Mirage, το link σου παραπέμπει στο TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W30.
Αποκλείεται να είχε τέτοιο μέσα. Το αγόρασα τον Οκτώβριο του 2009 και το λάδι αυτό δεν υπήρχε τότε.

Έχω την εντύπωση ότι το bold είναι το σημαντικό: FIRST Το λάδι πρώτης χρήσης του κινητήρα, το οποίο προφανώς είναι διαφορετικό από το λάδι αλλαγών ως προς την σύσταση. Ίσως δεν είχε το δικό σου INEO αλλά σίγουρα είχε κάποιο 0-30 FIRST.
Όταν πήρα το 307 ζήτησα να αλλάξω λάδια νωρίτερα αλλά επέμεναν ότι "έπρεπε να κάνω τα πρώτα 10.000 χλμ. με το πρωτογενές ορυκτέλαιο (?) με το οποίο έρχεται ο κινητήρας από το εργοστάσιο".