Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#220058 Tα 300 είναι ΠΑΡΑ πολλά μονο για τον τεντωτήρα. To ανταλλακτικό κάνει 40 ευρώ βία βία. Δεν ξέρω την χωροταξία της C5, αλλά στα 207 τον αλλάζουν επί τόπου, χωρίς μεγάλο λύσιμο. Πόση ώρα λέει ότι θέλει;

Χαμένα να πάμε, εξαρτάται πώς το εννοείς. Όταν αλλάξεις σετ χρονισμού, θα αλλάξεις και τον τεντωτήρα, αλλά θα πληρώσεις ξανά τα εργατικά. Τώρα το αν έχει χαλαρώσει τόσο η αλυσίδα που να μην αρκεί ο καινούριος τεντωτήρας, αυτό είναι κάτι που από μακριά δύσκολα φαίνεται. Έχεις κανένα obd tool να ελέγξεις fuel trims?
Άβαταρ μέλους
By apav
#220396 KiloMeater τα αλλάζεις όλα ως σετ:

http://www.ebay.co.uk/itm/PEUGEOT-207-3 ... SwpDdVaZsR
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... t&_sacat=0

Μάθε στην αντιπροσωπεία πόσες ώρες θέλουν για εργασία και πόσα χρεώνουν την ώρα. Εάν δεν σου αρέσουν, θα πρέπει να βρεις άλλα συνεργεία τύπου εξουσιοδοτημένα ή συνεργεία που συντηρούν τα δικά τους φίλοι/γνωστοί/συνάδελφοι ή συνεργεία που μπορούν να σου συστήσουν οι Αυστριακοί petrolheads της τοπικής λέσχης αυτοκινήτου.

Το συνολικό κόστος μην το βλέπεις ως σύνολο στο ταμείο αλλά θα πρέπει να δεις τι σου έχει βγάλει από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα. Όσο περισσότερο το κρατάς, τόσο περισσότερο θα σου φανεί φτηνότερη η αλλαγή της καδένας αλλά θα σου βγάζει και άλλες εργασίες συντήρησης. Μην συγκρίνεις τις Ελληνικές τιμές γιατί δεν είναι λογικές. Εάν επιμένεις στις συγκρίσεις, δες ότι με 500 ευρώ μισθό, του ζητούν 200 ευρώ για την ίδια δουλειά. Εσύ λες ότι δίνεις 2Κ+ ευρώ για ενοίκιο. Σύγκρινε το ενοίκιο Αυστρία-Ελλάδα, το ίδιο συνεργείο (αντιπροσωπεία ή ότι άλλο θες) Αυστρία-Ελλάδα, και θα δεις ότι τζάμπα στο φτιάχνουν.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
opc έγραψε:Τι τιμές πρέπει να βλέπουμε στα fuel trims??? Είναι κάποιες "fix" τιμές???
Γενικώς ρωταω...

< >

θα παρεις το συνολο short term και long term, ανεξαρτητως προσημου του καθενος ή του συνολου σε διαφορες κλιμακες στροφων
πχ ρελαντι, 1500 και 2500

+/-5 μια χαρα, μεχρι +/-10 δεν ανησυχεις για προβλημα.

γιατι ρωτας? περιεργεια ή ειδες κατι?
Άβαταρ μέλους
By opc
#220431 Το έχω δει στο torque αλλά δεν ήξερα πως να το "μεταφράσω"...
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Ίσως όμως ξανα ενοχλησω...

< >
Άβαταρ μέλους
By trident1971
opc έγραψε:Το έχω δει στο torque αλλά δεν ήξερα πως να το "μεταφράσω"...
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Ίσως όμως ξανα ενοχλησω...

< >

Δεν "χρειαζεται" με την αυστηρη εννοια, δεν βγαζεις ακρη ή καποιο συγκεκριμενο συμπερασμα ευκολα με τα νουμερα σκετα, τ εξεταζεις παρεα με αλλα.

Αν θες να δεις τι κανει και γιατι να μια πολυ καλη πρωτη επαφη:

Ο τυπος μπορει να σου φανει πιπας και φαφλατας κλπ. ΕΙναι. Το σημαντικο ειναι οτι ξερει τι του γινεται.
Άβαταρ μέλους
By otso
#220480 το ψευτοκαπακο απο το motor citroen 1.6 hdi 110cv ξερει κανεις με ποση ροπη σφιγγουμε τις βιδες; δηλ αν θα ξερει ο drdino η ο fubar λογω του οτι εχει το προγραμμα.
παρεπιμπτωντως η φλαντζα του ψευτοκαπακου ειναι οτι πιο |λογοκρισία| εχω δει στην ζωη μου . το λαστιχο ειναι σαν του υαλοκαθαριστηρα χοντρο απο την μια πλευρα που μπαινει στην θηκη του και λεπτο απ την αλλη που παταει στο μεταλλο του κινητηρα . σφιγγοντας το τσακιζει μια μεσα μια εξω σε 10 μεριες , δεν θα φυγουν λαδια απο κει; ιδιως οταν ξεραθει; τελος παντων γιατι δεν μπορουσαν να εχουν μια ωραια φλαντζα οπως ολος ο κοσμος.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
apav έγραψε:KiloMeater τα αλλάζεις όλα ως σετ:

http://www.ebay.co.uk/itm/PEUGEOT-207-3 ... SwpDdVaZsR
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... t&_sacat=0

Μάθε στην αντιπροσωπεία πόσες ώρες θέλουν για εργασία και πόσα χρεώνουν την ώρα. Εάν δεν σου αρέσουν, θα πρέπει να βρεις άλλα συνεργεία τύπου εξουσιοδοτημένα ή συνεργεία που συντηρούν τα δικά τους φίλοι/γνωστοί/συνάδελφοι ή συνεργεία που μπορούν να σου συστήσουν οι Αυστριακοί petrolheads της τοπικής λέσχης αυτοκινήτου.

Το συνολικό κόστος μην το βλέπεις ως σύνολο στο ταμείο αλλά θα πρέπει να δεις τι σου έχει βγάλει από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα. Όσο περισσότερο το κρατάς, τόσο περισσότερο θα σου φανεί φτηνότερη η αλλαγή της καδένας αλλά θα σου βγάζει και άλλες εργασίες συντήρησης. Μην συγκρίνεις τις Ελληνικές τιμές γιατί δεν είναι λογικές. Εάν επιμένεις στις συγκρίσεις, δες ότι με 500 ευρώ μισθό, του ζητούν 200 ευρώ για την ίδια δουλειά. Εσύ λες ότι δίνεις 2Κ+ ευρώ για ενοίκιο. Σύγκρινε το ενοίκιο Αυστρία-Ελλάδα, το ίδιο συνεργείο (αντιπροσωπεία ή ότι άλλο θες) Αυστρία-Ελλάδα, και θα δεις ότι τζάμπα στο φτιάχνουν.

Βρήκα ένα μαστρομητσο και του το άφησα, θα το δει αύριο και μου λέει πόσο θέλει να το φτιάξει.αι σιχτίρ...

Εντάξει, δεν έκλεινε η γκαραζοπορτα, ήρθε ο μαστορης άλλαξε μια μαλακιουλα και χρέωσε Σύνολο 448 ευρώ, εκ των οποίων τα 270 εργατικά και "σημαία"... Τουλάχιστον δε τα πληρώνω εγώ αυτά
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#221269 -έχω μια μικρή διαρροή από φούσκα ημιαξονιου. Είναι προγραμματισμένο να αλλαχθει σε 10 15 μερες.

-εδω κ 1000 2000 χλμ παρατηρώ σε κάθε αλλαγή ταχύτητας μια απροθυμία ελαφριά στο λεβιέ. Σα να σκαλώνει ενα "δόντι" κάπως ας το πω.

Ερώτηση είναι αν σχετίζονται αυτα δλδ αν έχει πέσει καπως στάθμη βαλβολινών ή αν είναι κάτι αλλο. Θα μάθω στο σέρβις, αλλά εγκυκλοπαιδικά να μου φύγει η απορία...

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By bill33
#221494 Δεν έχει σχέση η βαλβολίνη με την φούσκα στο ημιαξόνιο .Εκεί γράσο μπαίνει.Εκτός αν σου δακρύζει στο σημείο που μπαίνει το ημιαξόνιο στο σασμάν/διαφορικό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bill33 έγραψε:Δεν έχει σχέση η βαλβολίνη με την φούσκα στο ημιαξόνιο .Εκεί γράσο μπαίνει.Εκτός αν σου δακρύζει στο σημείο που μπαίνει το ημιαξόνιο στο σασμάν/διαφορικό.

υπαρχουν αυτοκινητα που η μεσα φουσκα στο ημιαξονιο(στο σαζμαν δλδ) λιπαινεται απο τις βαλβολινες Βιλλ
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimviii έγραψε:
bill33 έγραψε:Δεν έχει σχέση η βαλβολίνη με την φούσκα στο ημιαξόνιο .Εκεί γράσο μπαίνει.Εκτός αν σου δακρύζει στο σημείο που μπαίνει το ημιαξόνιο στο σασμάν/διαφορικό.

υπαρχουν αυτοκινητα που η μεσα φουσκα στο ημιαξονιο(στο σαζμαν δλδ) λιπαινεται απο τις βαλβολινες Βιλλ

Πασο καθώς δεν το ήξερα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
KiloMeater έγραψε:Βρήκα ένα μαστρομητσο και του το άφησα, θα το δει αύριο και μου λέει πόσο θέλει να το φτιάξει.αι σιχτίρ...

Ο μαστορας καλος μου φαινεται
με γυρισε σπιτι οταν του αφησα το αμαξι και μου το εφερε σημερα εδω

Γενικα δειχνει να ασχοληθηκε αρκετα, μου ειπε τι εκανε αναλυτικα
Η καδενα ηταν ενταξει μου λεει δεν ηθελε σιγουρα αλλαγμα. Εφτιαξε τον τεντωτηρα, αλλαξε οτι χρειαζεται (ενα μεγαλο πηρο μου εδειχνε που αλλαξε)
αλλα ο θορυβος δεν ειχε φυγει
Οποτε ψαξε ψαξε μου λεει βρηκα οτι το θορυβο τον εκανε η αντλια νερου, την οποια και αντικατεστησε (την ειδα στο κουτι)
Αλλαξε και τον ιμαντα που δεν τον ειχα αλλαξει ποτε
συνολικα μου πηγε 470 ολο αυτο.... μου εδωσε και 6 μηνες εγγυηση για οτιδηποτε εμφανιστει
Τωρα ο κινητηρας ακουγεται πολυ καλα, γουργουριζει.

Γενικα θα ελεγα καλα ηταν, με τα δεδομενα της περιοχης παντα.
Σημαντικο οτι ανθρωπος ασχοληθηκε και μου τα εξηγησε αναλυτικα, και εκανε οτι εκρινε οτι χρειαζεται, οχι οτι ναναι
Επισης μου ειπε οτι κανει τα ετησια ΚΤΕΟ (το αυτοκολλητο) κι οτι σερβις χρειαζεται αν δεν ειναι κατι πολυ εξειδικευμενο, οποτε θα με βλεπει απο εδω και περα.

Εκπληξη, οταν μου εφερε το αμαξι ηταν και μια γυναικα μεσα
κατεβαινει και μου πιανει την κουβεντα στα ελληνικα! turns out ειναι η σχεση του, ελληνιδα που ειναι 4 χρονια Βιεννη