Αμφοτεροι κατανοηση ειναι η ενδεδειγμενη λυση. Καμια εταιρεια δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα αλλα αυτο δεν της δινει το δικαιωμα να ειναι γαλερα η να μην σεβεται τον εργαζομενο της ως ανθρωπο.
< >
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Ποια τα περιθωρια διαπραγματευσης; πχ να το παμε στο 0.9x να ειμαστει ολοι ευτυχισμενοι. 0% η παραπανω;
για την ζαμπονοτυπόπιτα καμία νύξη
Αναποδα:
το Χ ποσο, ειναι πραγματικο ή ειναι ανω ποταμων (ρωταω).
Τα περιθωρια εχουν να κανουν με το πως στο ειπαν, αλλα και πως θα το ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ. Το οτι μπορεις να το ζητας δεν σημαινει οτι θα το παρεις. Σκεψου ΓΙΑΤΙ θα πρεπει να θελουν να σου δωσουν Χ ή 0,9Χ και ξεφουρνισε τους το. Αν "το αξιζεις" (συμφωνα με τον αγοραστη), ΚΑΙ ο αγοραστης μπορει να το δωσει, θα το παρεις.
Red Garland έγραψε:Ανακοίνωση ΠΛΑΙΣΙΟ Computers Α.Ε.Β.Ε.
Απορώ πώς τους ξέφυγε το "Μα κυρία, κι άλλες εταιρίες έχουν διώξει κόσμο".
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
bibendum έγραψε:Σε αλλα νεα. Κανεις συνεντευξεις και τους ζητας x ποσο, σου κανεις προσφορα για 0.8x. Το x ειναι 'ανθρωπινο' ποσο και απολυτα λογικο για τη θεση οχι οτι να΄ναι.
Ποια τα περιθωρια διαπραγματευσης; πχ να το παμε στο 0.9x να ειμαστει ολοι ευτυχισμενοι. 0% η παραπανω;
Στην Ελλάδα ανάλογα με τι εταιρεία έχεις να κάνεις και πόσο "σοβαρή" είναι, μπορεί να στραβώσουν κιόλας που τόλμησες να ζητήσεις παραπάνω. Αν έχεις κόψει ότι είναι λογικοί άνθρωποι μπορείς να κάνεις μια κουβέντα βασιζόμενος σε ντοκουμέντα-επιχειρήματα γιατί αξίζεις τα παραπάνω χρήματα.
Προσωπικά θα κοιτούσα περισσότερο τις προοπτικές ανέλιξης (μισθολογικής και όχι μόνο) παρά να πάρω το 0,1 εξ αρχής.
Θα προτιμούσα δηλαδή να μου δώσουν όσα ζήτησα αρχικά αφού εργαστώ μια χρονιά για αυτούς και να το κάνουν επειδή θα το θέλουν.
bibendum έγραψε:Μα επειδη μου φανηκαν λογικοι ανθρωποι σκεφτομαι να παω και σκεφτηκα να το συζητησω. Αλλα εχω την εντυπωση οτι το μονο που θα κερδισω ειναι να εκδηλωσω την δυαρεσκεια μου απο το καλημερα. Προοπτικες ανελιξης στα λογια ειναι ομορφα να τις περιγραφεις στην πραξη ομως φαινονται ολ αυτα...
Αν όλα τα άλλα είναι υπέρ τους τότε κάνε γαργάρα το 0,1 εφόσον ικανοποιείσαι γενικά.
Φαντάζομαι στην συνέντευξη ήταν παρόν και ο άμεσος προϊστάμενος σου, συνήθως από αυτόν καταλαβαίνεις πως και αν θα εξελιχθείς.
Red Garland έγραψε:Ανακοίνωση ΠΛΑΙΣΙΟ Computers Α.Ε.Β.Ε.
Ναι ρε παιδί μου, μην βιάζεσαι και συ να κατηγορησεις το Πλαίσιο. Πρέπει να έχουμε ΟΛΑ τα στοιχεία στην διάθεσή μας. Άσε που ο προτερος εντιμος βίος της εργοδοσιας του Πλαισίου οφείλει να αναγνωριστεί. Δεν είναι ότι το έχουμε ξαναπιασει να κλεπτει οπωρας.
Υπήρχε ποτέ περίπτωση να απολύσει υπάλληλο επειδή δεν χαμογελουσε; Άσε που τόλμησε να είναι μέλος με εκείνους τους αγραμματους στο σύλλογο εργαζομένων.
Εν τω μεταξύ, έχουν βάλει την ίδια κασέτα σε όλες τις ανακοινώσεις για ανάλογα θεματα. Μισθοί τόσο, πάντα στην ώρα τους κτλ.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Προσωπικά δέχτηκα 3 κρούσεις από headhunters τις τελευταίες 15 μέρες. Μέτριες θέσεις μεν με τα ίδια χρήματα μ΄αυτά που παίρνω αλλά κάτι είναι κι αυτό.
bibendum έγραψε:Μα επειδη μου φανηκαν λογικοι ανθρωποι σκεφτομαι να παω και σκεφτηκα να το συζητησω. Αλλα εχω την εντυπωση οτι το μονο που θα κερδισω ειναι να εκδηλωσω την δυαρεσκεια μου απο το καλημερα. Προοπτικες ανελιξης στα λογια ειναι ομορφα να τις περιγραφεις στην πραξη ομως φαινονται ολ αυτα...
Το νουμερο πως το πηρες? στο παρουσιασαν σε συναντηση? πως, "παρτο αυτο ειναι" ή "εμεις σκεφτομαστε τοσα"?
εγινε κουβεντα περι του νουμερου πριν στο δωσουν?
Εγινε συζητηση στη συνεντευξη για το αν μπορει να συζητηθει το οποιο νουμερο?
αμα δεν δωσεις λεπτομερειες, τι να σου πουμε?
αμα θες βεβαια
Μαλλον δεν θα τους αρεσει και ένα ευρω να ζητήσεις παραπανω στις τωρινες συνθηκες.