Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#219940 Δεν ήταν λάθος σου που δε μιλαγες γιατί θα έπαιρνες πόδι.... Αλλά από αυτά που λες μάλλον δεν πίστευες ότι είσαι και "μια χαρά"....

...>.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#219941 Εκτός κι αν δουλευετε στη Google ( ή τελος παντων οποια αλλη εταιρεία βγηκε ως ο καλυτερος τοπος να εργαζεσαι) κανουμε πολλους ή λιγους σιμβιβασμους...
Κι εκει ειναι το θεμα
πολλους? ή λιγους?

οπου κι εκει ακομα ειναι υποκειμενικο...
Γιατι εξαρταται απο το τι υπαχει απο πισω....

Δε καιγεσαι για δουλεια??? το καπελακι στραβα και χαιρεται...
Καιγεσαι??? "Τρως" περισσότερα, παντα ομως αναλλογα με το που ειναι το οριο σου.
Και το οριο του καθενός ειναι ακριβως αυτο "οριο του καθενως" αναλλογα με το τι υποχρεωσεις/απολαβες εχει
Άβαταρ μέλους
By kacey
#219942 @markvag
κοιτα, επειδη ελειπα 3 μερες δεν μπορω να κατσω να διαβασω τα παντα και να σου απαντησω, αλλα θα σταθω στο κατ'εμε εντελως κουλο και παραλογο θεμα που εμφανιζεται καθε 3+λιγο εδω μεσα, περι της μειωσης μισθων. Δηλαδη αυτο που προσπαθεις να με πεισεις ειναι οτι απαξ και προσλαβω τον markvag με 1000ε σε μια θεση που τα νομιμα ειναι 800, τοτε θα πρεπει εις τον αιωνα τον απαντα να του δινω 1000 χωρις να εχω κανενα δικαιωμα να του το αλλαξω προς τα κατω (γνωστο και ως "μειωση"), και αν δεν θελω να συνεχισω να τον πληρωνω παραπανω απο τα νομιμα, θα πρεπει να τον απολυσω, ουδεμια αλλη οδος υπαρχει?
g8777 έγραψε:Eρωτηση: Αυριο πρεπει να φορεσουμε λευκο κολαν-ασπρο στρινγκ στο γραφειο.
Ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ αν πω οχι; Αν ειναι να με απολυσουν, να το κανω χαριστικα.
Γκαρλαντ σκασε. :x

α) δηλαδη τωρα προσπαθεις να μας πεις οτι δεν εχεις δει σε καμμια επιχειρηση στην ελλαδα να φορανε "στολη"? πχ TGI Friday's.
β) σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο οτι το παραπανω μπορει να ειναι ορος στη συμβαση τους?
γ) το οποο δεν ξερω αμ στην ελλαδα ειναι νομιμο, αλλα υποθετω οτι αν ηταν παρανομο, δεν θα μπορουσαν να το κανουν τοσες εταιριες, φανεροτατα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#219947 Επειδη δεν διαβασες το θεμα, να σε πληροφορήσω οτι δεν ειναι το ζητημα τι θα φορεσει ο υπαλληλος στη δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By bill33
saxon_747 έγραψε:Δεν ήταν λάθος σου που δε μιλαγες γιατί θα έπαιρνες πόδι.... Αλλά από αυτά που λες μάλλον δεν πίστευες ότι είσαι και "μια χαρά"....

...>.

Μια χαρά όχι δεν ήμουν.Για αυτό και πάλεψα να παω στο πρατήριο στο Ναυπλιο που εκεί ήμουν με ποσοστά.Τουλάχιστον ,έλεγα, αφου δουλεύω τόσες ώρες να ξέρω ότι το κάνω για μένα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
JBT έγραψε:Απορώ γιατί δεν κρατάτε μικρό καλάθι ούτε οι μεν ούτε οι δε :hmmm:

Εμείς είχαμε μια τύπισσα που παρόλο που ούτε δεν ήταν καλή στη δουλειά της ούτε μπορούσαμε να την εμπιστευτούμε ούτε γενικότερα ήταν για το οτιδήποτε, πάρ'αυτα έμενε στη δουλειά της (δεν ήταν πραγματικά για ΤΙΠΟΤΕ η άχρειστη).

Ωστόσο όπως λένε και τα ιταλά, τα ψέματα έχουν κοντά ποδαράκια και δεν άντεξε να μην πέσει σε βαθειά λακούβα (εκτός των άλλων μάς φέσωσε αρκετά) και βέβαια έφαγε πόδι όταν έφτασαν τα πειστήρια:roll:

Ξέρετε τι μάς έσουρε η λεγάμενη; Το ξέρετε ότι εάν έβγαινε στα κανάλια :lol: θα έπαιρναν όλοι το μέρος της;

ΥΓ εννοείται για τη συγκεκριμένη περίπτωση με το Πλαίσιο δεν εννοώ ότι έγινε κάτι αντίστοιχο, την πραγματική αλήθεια λίγοι την εξέρουν. Απλά καλό είναι γενικότερα να κρατάμε μικρό καλάθι, δεν είμεθα σχολαριόπαιδα.

ΥΓ² το dressing code επιβάλλεται από τη στιγμή που έχεις άμεση επαφή με πελάτες. Κι όποιος δεν έχει δουλέψει σε ιδιωτικό νοσοκομείο (όλα δηλαδή στη Γερμανία) δεν έχει ιδέα τι σημαίνει "κρυφός πελάτης" κλπ κλπ.

:s_thumbsup
ΑΥΤΟ

bill33 έγραψε:
trident1971 έγραψε:ΚΑΤΕΡΓΟ λεμε.

Αν το λες σε εμένα όχι δεν ήταν αυτό το κάτεργο.Κάτεργο ήταν οι 2 μόνο μέρες ξεκούρασης τον μήνα,τα 14ωρα τις Κυριακές και τα 10ωρα τις άλλες μέρες,γιορτές ή αργίες ήταν άγνωστες λέξεις.Χωρίς κάτι παραπάνω στον λίγο πιο πάνω απο τον βασικό μισθό όλα αυτά.

Λάθος μου που δεν μίλαγα;Ίσως,πιθανότατα.Αλλά κάθε μέρα σχεδόν πέρναγε και κάποιος και ζήταγε δουλειά.Δεν θα ήταν δύσκολο να βρεθεί αντικαταστάτης.Να καθόμουν σπίτι ;Θα έτρωγα τα ντουβάρια;

Αν πιστευεις οτι αυτα που περιγραφεις (ωραρια, το αγνωστο αυριο κλπ) μου ειναι αγνωστα.... οπως και αν πιστευεις οτι θα σου ελεγα "σηκωσε το κεφαλι" λαθος πορτα χτυπας.
Δεν ειπα εγω οτι οι μπλουζες και οι στολες ειναι λαθος.

D-Jet έγραψε:
trident1971 έγραψε:...καταρριπτει καθε εννοια λογικης

Διαβασες όλη την πρόταση, με την παρατήρηση στην παρένθεση και δεν κατάλαβες τη λογική της; Αν σου πουν ότι το 95% του χρόνου του, το προσωπικό απασχολείται σε θέσεις αδιάφορες από τις περιπτώσεις που απαιτείται να φοράς παραλλαγή για να μη σε φάνε, θα σου φανεί περίεργο και παράλογο δηλαδή;
Και ενώ, όπως λες, η ομομοιομορφία και η αμβλυνση διαφορων έχει απόλυτο νόημα στο στράτευμα (αλλιώς, αν όλοι πιστεύουν ότι είναι "μοναδικά" κομμάτια, κανείς δε θα πάει να πολεμήσει) η ενσωμάτωση αυτών των πρακτικών στον εργασιακό χώρο μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί.

Καταλαβα πολυ καλα τις θελεις να πεις, αλλα, η παραλλαγη ομως εχει χρηση (αυτη που και οι δυο αναφερουμε, πχ ομοιομορφια) σε ολες τις δουλειες του στρατευματος, και ας μην ειναι αυτες ολες η φαση "θα παρουμε το υψωμα 731" που μας αφορα μονο η ιδιοτητα της καλυψης που παρεχει.ι.
Ακομα και στα γραφεια και στο καθαρισμα πατατας, το σωστο ειναι ο οπλιτης δικηγορος να μην ξεχωριζει απο τον οπλιτη σουβλατζη. Ακριβως γιατι ολοι τους ειναι γραναζια μιας πολυ μεγαλυτερης μηχανης που αλλιως δεν θα λειτουργησει αν ο καθενας ειναι και ΦΑΙΝΕΤΑΙ διαφορετικος.
Άβαταρ μέλους
By bill33
g8777 έγραψε:Bill, λυπαμαι, εδω ειναι internet, δεν τα χαφτουμε αυτα. Ε

Υou cant handle the truth :rtfm: :shifty:

fokion έγραψε:Εκτός κι αν δουλευετε στη Google ( ή τελος παντων οποια αλλη εταιρεία βγηκε ως ο καλυτερος τοπος να εργαζεσαι) κανουμε πολλους ή λιγους σιμβιβασμους...
Κι εκει ειναι το θεμα
πολλους? ή λιγους?

οπου κι εκει ακομα ειναι υποκειμενικο...
Γιατι εξαρταται απο το τι υπαχει απο πισω....

Δε καιγεσαι για δουλεια??? το καπελακι στραβα και χαιρεται...
Καιγεσαι??? "Τρως" περισσότερα, παντα ομως αναλλογα με το που ειναι το οριο σου.
Και το οριο του καθενός ειναι ακριβως αυτο "οριο του καθενως" αναλλογα με το τι υποχρεωσεις/απολαβες εχει

Tωρα δουλευω σε εργοστάσιο ζωοτροφών.Κάθε μέρα περνάνε απο τους ώμους μου τόνοι και τόνοι .Δεν έχει υπάρξει μέρα στους κοντα 5 μήνες που έχω πιάσει δουλειά που να έπεσαν κάτω απο τους 30 τόνους.Φόρτωμα στα φορτηγά ,ξεφόρτωμα σε μαγαζιά αλλά και σε μαντριά που το φουσκί μπορεί να φτάνει στον αστράγαλο.Αμέτρητα 40κιλα σακιά να τα στοιβάζεις σε υπόγεια ,σε ανηφόρες ,σε σκοτάδια,σε βροχή και σε χιόνι.
Και ναι το όριο μου δεν πιστευα ότι ήταν τόσο ψηλό.Ισως αν δεν υπήρχε το πρόβλημα υγείας της συζυγου και τα χρήματα που χρειάζονται κάθε μήνα για την αντιμετώπιση του να μην το είχα ανακαλύψει.
Και κάτι που εμένα με ενοχλεί πολυ,εδώ δεν με κοιτάνε λες και τους έχω σκοτώσει την μάνα όταν με πληρώνουν .
Άβαταρ μέλους
By fokion
bill33 έγραψε:Tωρα δουλευω σε εργοστάσιο ζωοτροφών.Κάθε μέρα περνάνε απο τους ώμους μου τόνοι και τόνοι .Δεν έχει υπάρξει μέρα στους κοντα 5 μήνες που έχω πιάσει δουλειά που να έπεσαν κάτω απο τους 30 τόνους.Φόρτωμα στα φορτηγά ,ξεφόρτωμα σε μαγαζιά αλλά και σε μαντριά που το φουσκί μπορεί να φτάνει στον αστράγαλο.Αμέτρητα 40κιλα σακιά να τα στοιβάζεις σε υπόγεια ,σε ανηφόρες ,σε σκοτάδια,σε βροχή και σε χιόνι.
Και ναι το όριο μου δεν πιστευα ότι ήταν τόσο ψηλό.Ισως αν δεν υπήρχε το πρόβλημα υγείας της συζυγου και τα χρήματα που χρειάζονται κάθε μήνα για την αντιμετώπιση του να μην το είχα ανακαλύψει.
Και κάτι που εμένα με ενοχλεί πολυ,εδώ δεν με κοιτάνε λες και τους έχω σκοτώσει την μάνα όταν με πληρώνουν .

το σεβασμό μου... ειλικρινά...

το τελευταιο δε...... μια μαυρη αληθεια.........
Άβαταρ μέλους
By bill33
#219966 Ευχαριστώ αλλά ειλικρινά δεν χρειάζεται,κάνουμε όλοι ότι μπορούμε να επιβιώσουμε .
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
D-Jet έγραψε:
trident1971 έγραψε:...καταρριπτει καθε εννοια λογικης

Διαβασες όλη την πρόταση, με την παρατήρηση στην παρένθεση και δεν κατάλαβες τη λογική της; Αν σου πουν ότι το 95% του χρόνου του, το προσωπικό απασχολείται σε θέσεις αδιάφορες από τις περιπτώσεις που απαιτείται να φοράς παραλλαγή για να μη σε φάνε, θα σου φανεί περίεργο και παράλογο δηλαδή;
Και ενώ, όπως λες, η ομομοιομορφία και η αμβλυνση διαφορων έχει απόλυτο νόημα στο στράτευμα (αλλιώς, αν όλοι πιστεύουν ότι είναι "μοναδικά" κομμάτια, κανείς δε θα πάει να πολεμήσει) η ενσωμάτωση αυτών των πρακτικών στον εργασιακό χώρο μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί.

Οι Ε.Δ. είναι μοναδική περίπτωση εργασιακού βίου και δεν έχει μεγάλη σχέση με την υπόλοιπη αγορά εργασίας (εκτός αν μιλάμε για μισθοφόρους που είναι ουσιαστικά ιδιωτικές Ε.Δ. αν και πιο χαλαρές από άποψη τυπικού).
Άβαταρ μέλους
By trident1971
bill33 έγραψε:Tωρα δουλευω σε εργοστάσιο ζωοτροφών.Κάθε μέρα περνάνε απο τους ώμους μου τόνοι και τόνοι .Δεν έχει υπάρξει μέρα στους κοντα 5 μήνες που έχω πιάσει δουλειά που να έπεσαν κάτω απο τους 30 τόνους.Φόρτωμα στα φορτηγά ,ξεφόρτωμα σε μαγαζιά αλλά και σε μαντριά που το φουσκί μπορεί να φτάνει στον αστράγαλο.Αμέτρητα 40κιλα σακιά να τα στοιβάζεις σε υπόγεια ,σε ανηφόρες ,σε σκοτάδια,σε βροχή και σε χιόνι.

Κουράγιο μονο. Τα ορια μας ειναι παντα πολυ ψηλοτερα απο οτι φανταζομαστε.
Μακαριοι οσοι νομιζουν οτι "κακοπερνανε". :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#219981 Το ότι υπάρχουν χειρότερα βέβαια δεν σημαίνει και ότι κάποιοι άλλοι δεν κακοπερνανε.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
trident1971 έγραψε:Καταλαβα πολυ καλα τις θελεις να πεις, αλλα, η παραλλαγη ομως εχει χρηση (αυτη που και οι δυο αναφερουμε, πχ ομοιομορφια) σε ολες τις δουλειες του στρατευματος, και ας μην ειναι αυτες ολες η φαση "θα παρουμε το υψωμα 731" που μας αφορα μονο η ιδιοτητα της καλυψης που παρεχει.

Την ιδιότητα της παραλλαγής εννοείς Θοδωρή. :iconcool:
Κάλυψη είναι η ενέργεια της προστασίας από εχθρικά πυρά πίσω από κατάλληλα εμπόδια.
Απόκρυψη είναι η ενέργεια του κρυψίματος από την εχθρική παρατήρηση.
Παραλλαγή είναι η ενέργεια της ενσωμάτωσης στο φυσικό περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
By bill33
NickTG έγραψε:Το ότι υπάρχουν χειρότερα βέβαια δεν σημαίνει και ότι κάποιοι άλλοι δεν κακοπερνανε.

+1
Άβαταρ μέλους
By trident1971
NickTG έγραψε:Το ότι υπάρχουν χειρότερα βέβαια δεν σημαίνει και ότι κάποιοι άλλοι δεν κακοπερνανε.

Ναι, σωστα.

REALZEUS έγραψε:Την ιδιότητα της παραλλαγής εννοείς Θοδωρή. :iconcool:

:slap: μα τι μάλαξ :slap: :rant: :lipsealed: