Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kacey έγραψε:
αυτο ειναι κατι που γνωριζεις, ή εξηγεις βασει της λογικης "δεν μοιραζεστε τα κερδη" κλπ κλπ?

μα δε μπορείς να μη δώσεις στον άλλο τα δεδουλευμένα του, είναι απλό

αν έχεις την οποιαδήποτε διαφωνία καταγγέλλεις τη σύμβαση του, αλλά μέχρι και τη τελευταία ημέρα που δούλεψε πρέπει να πάρει τα προβλεπόμενα

και όχι μόνο αυτός.. και το ικα και η εφορία, δε μπορείς μονομερώς να μειώνεις τις αποδοχές κάποιου για "πειθαρχικούς" λόγους που μπορεί να είναι δικαιολογημένοι αλλά και τελείως παράλογοι
(αυτό μόνο το κράτος μπορεί να το κάνει από όσο γνωρίζω, πχ στρατός)

και ναι δε μοιράζεστε τα κέρδη, δε μοιράζεστε και το ρίσκο

αν πάει ένας και στουκάρει το φορτηγό σου, το φορτηγό είναι δικό σου και εσύ θα πρέπει να το επισκευάσεις και αν κάποιος τραυματιστεί εσύ θα έχεις την αστική ευθύνη όπως γίνεται με κάθε όχημα
αν κάποιος δε παραδώσει μια παραγγελία σου, ο πελάτης με εσένα έκανε συμφωνητικό εσύ θα έχεις να λογοδοτήσεις σε αυτόν όχι ο υπάλληλός σου που τα έξυνε

αν μπορείς να δείξεις ότι υπάρχει δόλος τότε πήγαινέ τον δικαστικά να σε αποζημιώσει, αλλά το μισθό του θα του τον δώσεις

και αν σκέφτεσαι ότι θες να διώξεις κάποιον αλλά δε θες να του δώσεις την αποζημίωσή του, υπάρχει και διαδικασία να του καταγγείλεις τη σύμβαση χωρίς να πάρει αποζημίωση

αλλά και πάλι τα δεδουλευμένα του θα πρέπει να τα πληρωθεί :rtfm:
δεν υπάρχει δουλεύω και δε με πληρώνουν γιατί δεν έκανα καλά τη δουλειά μου
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 11 Φεβ 2016, 17:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By gakost
#218822 Kacey
Προφανως και δεν θα επρεπε να τον χρεωσεις. Εφοσον ηξερες οτι ο συγκεκριμενος δεν εκανε για την δουλεια γιατι τον κρατουσες; Αν ανοιγε το κεφαλι του πχ ποιος θα τον πληρωνε; Αν πατουσε ενα παιδακι ποιανου η ασφαλεια θα πληρωνε τον παθων. Η δικια σου αρα εσυ. Τι περιμενες να γινει το κακο για να κανεις κατι;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#218824 μια χαρα την εκανε τη δουλεια του, μεχρι που μαλακιστηκε και εκανε ζημια απο βαρεια αμελεια ή |λογοκρισία| που δεν παραδεχεται.

δεν ειναι rocket science να οδηγεις ενα μηχανακι, ειδικα οταν το κανεις καθημερινα επι χρονια.

qsis
δεν του κρατας τα δεδουλευμενα, ως προστιμο, ενω εχει εργαστει. ουτε ως "ποινη μειωμενης αποδοσης". Εκανε μια ζημια Α ευρω --> πληρωσε Α ευρω. Τη ζημια που εκανε.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 11 Φεβ 2016, 17:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#218825 Η κουβέντα είναι οτι να ναι....
Ο εργαζόμενος προφανώς και δε γίνεται να πληρώνει το λάθος απ τη τσέπη του (δε μιλάμε για δόλο ή επαναλαμβανόμενες μαλακιες ).
Αν ο υπάλληλος της τράπεζας πχ εγκρίνει δάνειο 1.000.000 και η εταιρία βαρεσει κανονι θα τα πληρώσει ο υπάλληλος που "έκανε λάθος"?
Άβαταρ μέλους
By kacey
#218828 πετατε κατι παραδειγματα ρε πστ μου...δεν ξερω τι θα γινει στη περιπτωση ενος κακως κρινόμενου (?) δανειου. Εγω λεω το εξης: χειριζεσαι ενα μηχανημα, το κανεις χρονια, και σημερα απο χοντρη |λογοκρισία| προκαλεις ζημια στο μηχανημα.

σπας κατι (δεν μιλαμε για ενα ποτηρι).

χανεις λεφτα.

χανεις εμπορευμα.

δεν γινεται αυτος που πληρωνεται για να κανει αυτη τη δουλεια, να μην εχει καμμια ευθυνη για τις ζημιες που θα προκαλεσει απο κακη εκτελεση της δουλειας του.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#218829 ναι μωρέ, σιγά. Να έδειχνε μεγαλύτερη προσοχή άλλωστε.

εεπ, εσύ kacey με πόσα minimum λεφτά θα πήγαινες υπάλληλος σε μια θέση στην οποία ενδεχόμενο λάθος σου θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δώσεις ένα καλό εφταψήφιο νούμερο από την προσωπική σου περιουσία;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#218834 kacey,

κανονικά δεν έχει, εκτός αν ήταν μεθυσμένος ή μαστουρωμένος ξερωγώ

το μόνο που έχει είναι η απειλή του αν θα συνεχίσει να δουλεύει ή όχι

να στο πω και διαφορετικά, γιατί είναι τελείως παράλογο αυτό..

πάει ο άλλος και σου τρακάρει το όχημα οκ;

το όχημα πάει για επισκευή σωστά;

θα κοπεί τιμολόγιο σωστά;

θα περάσει στα έξοδά σου σωστά;

θα γλιτώσεις κάποιο φόρο από αυτό σωστά; (εισόδημα και φπα)

μόνο που αυτά τα λεφτά που εσύ θα περάσεις ΔΥΟ φορές ως έξοδά σου (μισθό και επισκευή), τα έβγαλες ΜΙΑ φορά από τη τσέπη σου, γιατί δε νομίζω να πήγε να κόπηκε κάποια απόδειξη λιανικής στον υπάλληλο ή να δηλώσατε πουθενά ότι δώρισε λεφτά στην επιχείρησή σου, άρα έχουμε και το θέμα των πλασματικών εξόδων το οποίο όσο και να μη μπορεί να διαπιστωθεί καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι δεν είναι σωστό

θα μου πεις μπορεί να του είπες πήγαινε φτιάξτο μόνος σου και κόψε το λαιμό σου, μπορεί να το έφτιαξες στο συνεργείο σου μαύρα και μπορεί να σου πήγε και πιο λίγο από όσα ζήτησες μπορεί χίλια δυο.. δε θα κάτσουμε να κάνουμε υποθέσεις ας πάρουμε τη προφανή περίπτωση

αν το φορτηγό ήταν παρκαρισμένο σε κάποιο σημείο και το έκαιγαν αναρχικοί και η ασφάλεια σου αποζημίωνε ένα @@ από ποιον θα ζητούσες τα χρήματά σου; (ή ας πούμε ότι δε σε κάλυπτε για τρομοκρατική ενέργεια, δε το είχες προβλέψει)
εκεί μπαίνει ότι εσύ σαν επιχειρηματίας έχεις αναλάβει κάποιο ρίσκο και πρέπει να είσαι έτοιμος να το καλύψεις

και ο κάθε υπάλληλος κουβαλάει και κάποιο βαθμό ρίσκου

είναι όμως δική σου δουλειά να το ζυγίσεις και να μη βρεθείς προ εκπλήξεων γιατί κανείς δε σου εγγυάται ότι όλα θα πάνε καλά

το να ζητάς τα ρέστα από εκεί που σου είναι πιο εύκολο είναι μια λύση, αλλά δε πιστεύω ότι νομικά στέκει, δεν είμαι και δικηγόρος άλλωστε, αλλά σε ανάλογη περίπτωση που γνωρίζω και το θέμα τραβήχτηκε ανέλαβαν οι δικηγόροι και ο εργοδότης έκανε πίσω αν και τον απέλυσε
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#218837 Kacey, καταλαβαινω το σκεπτικο σου, αλλα η ζυγαρια κλινει προς Κιουση et al, παρ' οτι και ο ιδιος εχω πληρωσει.

Η ζημια στο μηχανακι (αν ο αλλος δεν ειναι τελειωμενο σουργελο κατ' εξακολουθηση) μπορει να θεωρηθει "κοστος χρησης" (μην αρχισετε να βαρατε, δεν ειμαι λογιστης). Κοινως, οσο το χρησιμοποιεί και ο Μητσος και ο Κιτσος και ο Πατροκλος για δουλεια, καποια στιγμη ειναι "δεδομενο" οτι θα παθει μια ζημια το μηχανακι, τα θυχει καποια στραβη. Ακομα και "υπαιτιοτητα του υπαλληλου" να ειναι, αν δεν ειναι ουγκανος να κανει σουζες πχ ή οτιδηποτε, ειναι ενα ατυχημα, ειναι κατι που μπορει να τυχει.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#218839 Παραδειγμα απο τη ζωη.

Ειχαμε ενα μπουρδελο γι αυτοκινητο το οποιο το χρησιμοποιουσαμε ολοι. Το επαιρνε ο ενας, περιμενε να γυρισει ο αλλος να παει για καποια δουλεια κοκ. Στο 60-70% των περιπτωσεων το επαιρνε ενα παιδι.

Παρατηρηση νo1. "Παιδια μην χρησιμοποιειτε αττικη οδο γιατι ειναι ακριβη, να πηγαινετε απο αλλους δρομους"

Πηγαιναμε απο αλλους δρομους, μπλεκαμε σε κινηση, αργουσαμε

Παρατηρηση νο2. "Παιδια οταν χρησιμοποιειτε να ερχεστε γρηγορα γιατι νομιζουμε οτι χαζευετε και το αυτοκινητο το χρειαζονται και αλλοι" (πολλες φορες γι αυτο το λογο περναμε και τα δικα μας)

Ε ο τυπακος που το χρησιμοποιουσε ολη την ωρα ακουγε ολα τα μπινελικια οποτε αρχισε να πηγαινει σαν τρελος.

Επιβραβευση νο1. "Μπραβο Νικολα πας και ερχεσαι μπαμ, μπαμ αλλα πας σαν τρελος...αλλα εισαι γρηγορος μπραβο"

Στουκαρει ο Νικολας μετα απο χιλιαδες χιλιομετρα που εχει κανει για την εταιρεια.

Πρατηρηση νο3. "Νικολα λυπαμαι αλλα |λογοκρισία| σου θα τα πληρωσεις"
Άβαταρ μέλους
By kacey
#218840 ^ναι ωραια, και εγω εχω αντιστοιχα παραδειγματα που ο υπαλληλος απλα εκανε μλκια. τι να κανουμε τωρα? ο παραπανω εργοδοτης ειναι παπαρας γιατι τα ηθελε ολα δικα του.

αν το εκαιγαν αναρχικοι, δεν θα το ειχε τρακαρει ο υπαλληλος περνωντας (πχ) με κοκκινο. Τι σοι παραδειγματα και παραλληλισμοι ειναι αυτοι ρε πστ μου?

Και δεν "ζηταω τα ρεστα". Προκαλεσε ζημια λογω βαρειας αμελειας (γνωστη και ως "εκανε χοντρη |λογοκρισία|"), να πληρωσει τη ζημια που εκανε λεω.

ειλικρινα δεν σας καταλαβαινω ρε πστ μου. Εκανα ζημια γιατι εκανα |λογοκρισία|? Θα τη πληρωσω. τοσο απλο.

Με ποσα λεφτα θα πηγαινα να δουλεψω ως υπαλληλος καπου που μια |λογοκρισία| ΜΟΥ θα σημαινει πχ δεκαδες χιλιαρικα ζημια που θα πληρωνα απο τη τσεπη μου? Αμα το σκεφτομαστε με αυτη τη λογικη, τοτε: δεν θα πηγαινα. Με αυτη τη λογικη επισης, θα επρεπε η ασφαλιση αυτοκινητου να κοστιζει πχ 100χιλιαρικα ανα αμαξι...Και εκει η ασφαλιστικη εξαρταται απο εναν τριτο (το τι θα προκαλεσει ο πελατης της), στην εργασια σου το να μη κανεις ζημια εξαρταται απο εσενα τον ιδιο...

αεροπλανα-πιλοτοι, καραβια-καπετανιοι και λοιποι συνδυασμοι υποθετω ειναι ασφαλισμενοι για τετοια πραγματα. Αλλα δεν μπορεις να ασφαλισεις τα παντα, για καθε ενδεχομενο. Επισης ειπαμε: βαρεια αμελεια. Δεν μιλαω για καποιον που γλυστρισε στον ελληνικο βρεγμενο δρομο και εφαγε ενα προφυλακτηρα, μιλαω πχ για καποιον που διελυσε ενα αμαξι επειδη περασε με κοκκινο. Ε οχι ρε πστ μου, αυτο θα το πληρωσει.

υγ ετσι για την ιστορια, οπως εχω αναφερει στο 4TF και μπορε να τσεκαριστει, τα 600ε για το μηχανακι τα πληρωσα απο τη τσεπη μου ακριβως γιατι τον λυπηθηκα να χασει σχεδον ενα μισθο (850), ενω ηξερα οτι σιγουρα εκανε μλκια. Αλλα οχι ρε πστ μου "ζηταω και τα ρεστα" αμα πληρωνε τη ζημια που εκανε στα καλα καθουμενα.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 11 Φεβ 2016, 18:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#218870 Ρε σεις γιατί παίρνετε ακραία παραδείγματα;

Προφανώς και όταν οδηγάς μπορεί να κάνεις λάθος. Κανείς φυσιολογικός εργοδότης δε θα έπρεπε να γυρέψει ευθύνες από κάτι που προκύπτει εντός των φυσιολογικών πλαισίων - κανείς μας δεν είναι "ατσαλάκωτος" στην οδήγηση του.

Αντίστοιχα κανείς φυσιολογικός υπάλληλος δε θα έπρεπε να θεωρεί ότι επειδή το χ,ψ όχημα δεν είναι δικό του, μπορεί να το οδηγά όπως νομίζει.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Hellenic tifosi έγραψε:Προφανώς και όταν οδηγάς μπορεί να κάνεις λάθος. Κανείς φυσιολογικός εργοδότης δε θα έπρεπε να γυρέψει ευθύνες από κάτι που προκύπτει εντός των φυσιολογικών πλαισίων - κανείς μας δεν είναι "ατσαλάκωτος" στην οδήγηση του.

Αυτο λεω παραπανω στον Kacey

Hellenic tifosi έγραψε:Αντίστοιχα κανείς φυσιολογικός υπάλληλος δε θα έπρεπε να θεωρεί ότι επειδή το χ,ψ όχημα δεν είναι δικό του, μπορεί να το οδηγά όπως νομίζει.

Τωρα περιεγραψες το 90% και παραπανω των υπαλληλων στη χωρα. :lol: Το αμιμητο "γιατι, δικο μου ειναι?" συνοδευομενο με απορημενο υφος οταν τους κανεις οποιαδηποτε υποδειξη μπας και ερθουν στα λογικα τους. :rant: :rant: :rant: