- 11 Φεβ 2016, 16:00
mjacob έγραψε:Προφανώς και μιλαμε για απροσεξία του ΗΦ. Αλλιώς θα τα πλήρωνε η ασφάλεια του άλλου και θα τελείωνε η υπόθεση.
Σωστα τα λες, εγω τα εγραψα μπερδεμενα, let me rephrase: Τα εταιρικα αυτοκινητα (ειδικοτερα τα παρτουζιαρικα που τα παιρνει ο καθενας για να κανει μια διαδρομη) εχουν μικτη για αυτο ακριβως το λογο. Γιατι η πιθανοτητα λαθους απο αυτον που δεν το "ξερει" ειναι μεγαλυτερη.
Στο ιδιο μηκος κυματος, τα εταιρικα που "δινονται" μονιμα σε στελεχη, απο οσο εχω δει εχουν παλι μικτη και ενα πολυ χαμηλο νουμερο απαλλαγης, το οποιο (αν φταιει φυσικα) πληρωνει αυτος που το "εχει δικο του", (παντα εξαρτωμενο κι απο τη σχεση με το αφεντικο).
Στην περιπτωση μας, μιλαμε για την 1η ή τη 2η κατηγορια? αν ηταν η 1η κακως, αν ηταν η 2η, ειναι θεμα αρχικης συμφωνιας ή/και σχεσης.
mjacob έγραψε:Δλδ τώρα στα σοβαρά θεωρούμε λογικό το επαγγελματικό λάθος να στο κόβουν από το μισθό

Γιατί προφανώς δεν συζητάμε να σπάσεις το ποτήρι στην κοινόχρηστη κουζίνα, που άντε πες να προσφερθείς να το αντικαταστήσεις.
Αλλά εσύ δλδ θα προσφερθείς να πληρώσεις μισό ή ένα ή περισσότερους (?) μισθό ας πούμε για ένα λάθος που έκανες κατά την εκτέλεση του επαγγέλματός σου;
Και πες άντε εσύ προσφέρεσαι σαν "καλό παιδί". Πόσο γύφτος είναι ο άλλος να το δεχτεί τελικά, και αυτό που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει σαν ρίσκο της δουλειάς (τα λάθη των υπαλλήλων) να στο μεταφέρει;
Και ελπίζω φυσικά να καταλαβαίνεις, ότι αν το παραπάνω ήταν "λογικό", απλά δεν θα υπήρχαν υπολογιστές σε αυτόν τον κόσμο, λογισμικό και οτιδηότε έχει φτιαχτεί με αυτά 
Ολα ειναι θεμα ερμηνειας και φυσικα μεγεθων. Προφανως ο καπετανιος που το εριξε σε αβαθη δεν μπορει να το πληρωσει ουτε στα ονειρα του. Απο την αλλη, εγω προσωπικα μιλαω για μαγαζι και φαση που δεν χρεωσα ενα drive, ή μια καρτα ηχου κλπ που ηταν εμπορευματα και κοστιζαν μεν, αλλα οχι ενα κουβα λεφτα, σιγουρα οχι ενα μισθο, και τα περιθωρια κερδους ηταν τοσο ισχνα που δεν δικαιολογουσαν με ανεση τετοια "ζημια". Τα πληρωσα φυσικα χονδρικη, και δεν θεωρησα εαυτον θιγμενο, ουτε τον αλλο γυφτο.
Η αντιμετωπιση στις υπηρεσιες ειναι διαφορετικη. Εχει τυχει να γινει λαθος πχ σε αδειες ΒΔ σε πελατη, ή να γινει λαθος στον υπολογισμο αδειων προσβασης, εκει δουλεψε αναποδα: Εκει ο "γυφτος" ειναι ο CFO που κανει μαγκιες στον υπαλληλο του προμηθευτη του, τυπου "τοσα μου ειχες πει, εγω τοσα θα σου δωσω και κοψε το λαιμο σου". Το εχω δει και αυτο.
Το δημοσιο ειναι ετσι εκ κατασκευης, προσεχεις παρα πολυ γιατι αλλιως παιρνεις ευκολα πουλο.
Rule of the thumb, οσο μεγαλυτερη η εταιρια τοσο μικροτερη η πιθανοτητα να σου ζητηθει να πληρωσεις το λαθος.