trident1971 έγραψε:
σε αλλη που ηταν ξυνη και εκανε περιεργα, την απελυσαν 10 λεπτα μετα απο τη ληξη της αδειας λοχειας.
αυτό δε θυμάμαι να είναι και πολύ νόμιμο...
trident1971 έγραψε:
σε αλλη που ηταν ξυνη και εκανε περιεργα, την απελυσαν 10 λεπτα μετα απο τη ληξη της αδειας λοχειας.
QsisVTS έγραψε:trident1971 έγραψε:
σε αλλη που ηταν ξυνη και εκανε περιεργα, την απελυσαν 10 λεπτα μετα απο τη ληξη της αδειας λοχειας.
αυτό δε θυμάμαι να είναι και πολύ νόμιμο...
kacey έγραψε:μια που μιλαμε για 5μηνα:
ισχυει οτι αν συμμετασχεις σε τετοιο προγραμμα, "χανεις" τη καρτα ανεργιας? Ειναι δυνατον ανθρωπος που εναι εγγεγραμμενα ανεργος 3+ χρονια, να εργαζεται για φιξ και τοσο μικρο χρονικο διαστημα (5μηνο) και μετα απο αυτο να μη θεωρειται "ανεργος" με συνεπεια να μη δικαιουται* να συμμετεχει σε νεο τετοιο προγραμμα?
*μη δικαιουται ή τελος παντων να χανει τη σειρα και να πεφτει τελευταιος, γιατι "εργαζοταν".
Νίκος Παππάς έγραψε:Όχι δεν ισχύει, παραμένεις άνεργος.
Black-eyed έγραψε:Με σιγουριά 100%, χάνεις εννοείται την κάρτα ανεργίας. Θεωρείσαι κανονικά εργαζόμενος (έστω και για 5 μήνες).
kacey έγραψε:Αποφασιστε!
bibendum έγραψε:Περι εγκυου, ως κανονικη μερα λεμε την πρωτη μερα που ηρθε απο αδεια η την πρωτη μερα αφου περασε η περιοδος προστασιας;
Βεβαια και την εγκυο μπορεις να απολυσεις αλλα ο νομος λεει οτι πρεπει να πληρωσεις αποζημιωση ολο τον καιρο που ειναι σε περιοδο προστασιας. Νομιζω οτι η περιοδος προστασιας ειναι οσο ειναι εγκυος και ενα χρονο μετα τη γεννα.
Δυστυχως αποψη ομως δεν θα βγαλουμε απο το ποσο νομιμος ειναι ο εργοδοτης αλλα απο το ποσο ανθρωπινα εχει πραξει (παρ ολο που η καθε εταιρεια δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα).
Κραζουμε τον HF που παει τα εσοδα του στο Cayman και τον λεμε demek αριστερο αλλα ειναι νομιμος.
Σε αλλα νεα, ποσο νομιμο ειναι να μην σε πληρωσει το αφεντικο σου για εναν μηνα θεωρωντας οτι εχεις κανει κατι λαθος που του κοστισε λεφτα;
Δεν ξέρω δεν το έψαξα, έχω βάλει την νομοθεσία της Κύπρου πιο πάνω, φαίνεται ότι της έδωσε το μαξιμουμ της προειδοποίησης πάντως + κάτι ακόμα.bibendum έγραψε:Σε αλλα νεα, ποσο νομιμο ειναι να μην σε πληρωσει το αφεντικο σου για εναν μηνα θεωρωντας οτι εχεις κανει κατι λαθος που του κοστισε λεφτα;
bibendum έγραψε:Σε αλλα νεα, ποσο νομιμο ειναι να μην σε πληρωσει το αφεντικο σου για εναν μηνα θεωρωντας οτι εχεις κανει κατι λαθος που του κοστισε λεφτα;
Anonymous Founder έγραψε:bibendum έγραψε:Σε αλλα νεα, ποσο νομιμο ειναι να μην σε πληρωσει το αφεντικο σου για εναν μηνα θεωρωντας οτι εχεις κανει κατι λαθος που του κοστισε λεφτα;
Νομίζω πως είναι εντελώς παράνομο. Ο εργοδότης οφείλει να είναι ασφαλισμένος για τέτοια περιστατικά, το να τα χρεώνεται ο εργαζόμενος είναι απολύτως παράλογο. Μια φορά είχαν πάει να μου χρεώσουν κι εμένα ένα σπάσιμο στον προφυλακτήρα σε ένα νοικιάρικο που είχαμε , αφαίρεσαν αυθαίρετα το ποσό και κατόπιν αφού έκανα έναν κακό χαμό, μου τα επέστρεψαν. Αυτό έλειπε για κάθε μ@λακία να χρεώνεται ο εργαζόμενος.
bibendum έγραψε:
Δυστυχως αποψη ομως δεν θα βγαλουμε απο το ποσο νομιμος ειναι ο εργοδοτης αλλα απο το ποσο ανθρωπινα εχει πραξει (παρ ολο που η καθε εταιρεια δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα).
dimik έγραψε:Το τελευταίο δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αλλά έχω πληρώσει από την τσέπη μου για λάθος και δεν είπα και κουβέντα γιατί ο ΟΑΕΔ ήταν στην επόμενη γωνία.
bibendum έγραψε:Το παραδειγμα με τον HF το εβαλα για να αποφασισουμε πως πρεπει να κρινουμε καποιον. Μονο κατα ποσο νομιμος ειναι, μονο ποσο ηθικος ειναι η συνδυασμος και των δυο;

«Στη Βουλγαρία, στην Interamerican και να πάνε να γαμηθούν»...
Το γράφει ο παλιός συμμαθητής, από Θεσσαλονίκη, στο Facebook. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, έχει μία μικρή προσωπική επιχείρηση που ασχολείται με εφαρμογές λογισμικού. Την κλείνει. Μαζί κλείνει και βιβλία. Μου λέει ότι ξεμπερδεύει με Εφορία και ΟΑΕΕ – ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να γίνει αυτό.
Θα εγκατασταθεί επαγγελματικά στη Βουλγαρία και θα πουλάει υπηρεσίες στην Ελλάδα. Κανονικά θα πρέπει να στήσει υποκατάστημα στην Ελλάδα, αλλά, όπως λέει, λόγω των υπηρεσιών που παρέχει, η δουλειά γίνεται online, αν και ακόμα δεν ξέρει τι περιορισμούς θα θέσουν τα capital controls. Βουλγαρία και αυτός.
Σαράντα χρόνια κυβερνήθηκε από την Αριστερά η Βουλγαρία και βούλιαξε στην καχεξία. Αλλά η Αριστερά οδηγεί στην ανάπτυξη αρκεί να κυβερνά το γείτονά σου, όχι εσένα. Και εντάξει, τα κεφάλαια και οι επιχειρήσεις πάνε και έρχονται. Μπορεί στο μέλλον να επαναπατριστούν. Συμβαίνουν αυτά στη σφαίρα της οικονομίας.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Η «Breaking Bad» διάθεση μίας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων που προσπαθούν να δημιουργήσουν καινοτομία, θέσεις εργασίας, πλούτο, ευμάρεια, καταναλωτικά ερείσματα. Είναι όλοι αυτοί που ακούν την κυβερνητική εκπρόσωπο να μιλάει για «ταξική πολιτική». Και αμέσως καταλαβαίνουν ποιοι θα βρεθούν με την πλάτη στο πάτωμα στην πάλη των τάξεων, όπως την αντιλαμβάνεται ο ιδεοληπτικός πολιτικός σχεδιασμός των κυβερνώντων. Ναι, είναι οι τύποι που έφαγαν μάτια και μυαλά σπουδάζοντας για να κάνουν λεφτά και να ζήσουν καλά στη χώρα τους. Ποιοι νομίζετε ότι κινούν την αγορά, δημιουργούν θέσεις εργασίας, κάνουν την οικονομία να λειτουργεί; Θα το κάνουν και τώρα, απλώς πληρώνοντας λιγότερους φόρους.
Όμως το μεγάλο κόστος δεν είναι οικονομικό. Είναι η οργή, η αποστροφή, η απέχθεια που εκδηλώνει αυτή η γενιά των ανθρώπων για τη χώρα, τους θεσμούς και τους μηχανισμούς της. Αυτό δεν αποτιμάται οικονομικά επειδή, απλώς, δεν μπορείς να το αγοράσεις με τίποτα. Διαβάζεις ότι θα πληρώσεις εφορία και εισφορές στο 60% του εισοδήματός σου. Κοιτάς στη διπλανή στήλη και καταλαβαίνεις ότι εν μέρει χρηματοδοτείς τις προσλήψεις και τα ρουσφέτια τους.
Και μετά, ναι, μποτιλιαρισμένος σε ένα μπλόκο αγροτών, περιμένεις να περάσεις τον Προμαχώνα. Και παίρνεις μαζί τη φιλοπατρία και την ηθική σου, για να γίνουν όπως ήταν κάποτε οι Βουλγάρες στα μαγαζιά των Σερρών.
Ετοιμαστείτε για 24 αγώνες + 24 sprint το 2028 ή […]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]