Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#216920 Αυτοί οι τύποι τη βρίσκουν με τη παρτη τους και να βαρανε ο ένας ενέσεις στο κώλο του άλλου, δεν έχει σημασία τι λέει η γυναίκα

Σίγουρα πάντως όλα τελικά είναι θέμα χημείας, ακόμα και αυτά που σκεφτόμαστε και νιώθουμε
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#216921 Ναι η βλάβη ήταν μόνιμη στην περίπτωση αυτή.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ απολύτως. Μάλιστα πέρασα κι εγώ μια μεταμόρφωση σαν τη δική σου, σε πιο μικρή ηλικία βέβαια, για να γιατρεψω τα κουσούρια που μου άφησε ο στρατός. Ήμουν 85 κιλά σάπιος (ύψος 178) και με εντατική γυμναστική (τρέξιμο και βαρη) αφού έφτασα πρώτα 68, κατέληξα 73-74 με μονοψηφιο ποσοστό λίπους. Η καλύτερη εποχή της ζωής μου. 1,5 χρόνο μου πήρε περίπου και ήμουν 26-28 ετών. Εννοείται ότι η διάθεσή μου ήταν στα ουράνια.

.
Άβαταρ μέλους
By Serf
kovathe έγραψε:[...]

Να σημειωσω εδω οτι δεν υπαρχει καμια συγκριση στην ποιοτητα ζωης πριν και μετα την "μεταμορφωση"...
Ειχα γινει ληθαργικος και αργοκινητος και αργοεσβηνα (χωρις καμια δοση υπερβολης) ενω μετα κυριολεκτικα πετουσα ξανα... Τωρα, δε, ειμαι σε καλυτερη φυσικη κατασταση ακομη και απο τα 25 μου!
Εβλεπα τις φωτο στο google photos απο τα ταξιδια μας και γενικα τις δραστηριοτητες σε ολο αυτο το διαστημα και οι διαφορες ειναι συγκλονιστικες ακομη και στο προσωπο και την υγεια που αποπνεει.

[...]

Αυτό το συναίσθημα "μουχλίασης" και "ατονικότητας" έχω κι εγώ τα τελευταία χρόνια και θέλω να το ξεπεράσω επειγόντως... Μετά από 4-5 χρόνια μη τακτικής έως μηδενικής άθλησης ήρθε η ώρα να κάνω κάτι. Είμαι στα βαρύτερά μου, 110κιλά σε 194εκ ύψους. Ασκήσεις/βάρη/κτλ τα βαριέμαι είτε σπίτι είτε σε γυμναστήριο, οπότε θα κατευθυνθώ σε έναν παλιό γνώριμο, το BJJ. Και ίσως και λίγη πυγμαχία ταυτόχρονα, θα δείξει... Για την ακρίβεια προσπάθησα τον Οκτώβρη να ξεκινήσω πάλι, αλλά ένας τραυματισμός στη μέση στην 3η-4η προπόνηση (το μυαλό θυμόταν άσκηση που το σώμα δε θυμόταν να εκτελέσει) με σταμάτησε. Μετά από αργή περίοδο αποθεραπείας, μιας και δεν το κυνήγησα ιδιαίτερα, λέω να ξεκινήσω και πάλι από αύριο με περισσότερη προσοχή αυτή την φορά... Για να δούμε...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#217102 Θεωρώ οτι χωρίς προπόνηση δύναμης κανεις μισή δουλεια.
Είναι πολύ βασικό όταν χάνεις βαρος να διατηρησεις τη μυϊκή σου μαζα (ιδανικά να την αυξήσεις κιόλας).

Αν και οι προπονήσεις σε πολ.τεχνες είναι αρκετά δυναμικές οποτε μπορεί να δουλεψει δεν ξέρω.

Όπως και να χει οτι και να καμεις είναι καλυτερα απ το τίποτα.
Ξεκίνα χτες!
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Asimov έγραψε:. Εννοείται ότι η διάθεσή μου ήταν στα ουράνια.

.

Έτσι είναι, αν δεν το νιώσεις δεν το καταλαβαίνεις.

Σε θυμάμαι πάντως, φαινοσουν γυμνασμενος και τοτε (πριν κάτι χρόνια στου κουτσαν).
Τώρα κανεις τίποτα?
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#217107 Τώρα παίζω το πουλί μου :lol:
Ουσιαστικά δεν έχω σταματήσει ποτέ, υπό την έννοια βέβαια ότι δεν αφέθηκα να σαπίσω, όχι ότι κάνω την συστηματική και μεθοδική προπόνηση που έκανα προ δεκαετίας. Κάνω όλα αυτά τα χρόνια 4-5 φορές τη βδομάδα το πρωί (6.30-7.30...) τρέξιμο 5-6 χλμ. και μετά από 2 χρόνια απραξίας (με αφορμή μια τενοντίτιδα) ξαναξεκίνησα βάρη λίγο πριν τα χριστούγεννα. Βέβαια, με βλέπω και γελάω, δεν έχει καμιά σχέση το σώμα μου τώρα με τα καλά μου του τότε, όμως θυμάται γρήγορα και ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να χάσω το λίπος αν μη τι άλλο, που προσεγγίζει το 20% :x
Λίγο πριν γεννηθεί η μικρή (το 2011) τα είχα ψιλοκαταφέρει, αλλά μετά έμπλεξα με δουλειά και παιδί και δεν είχα καθόλου χρόνο. Και τώρα δεν έχω δλδ και αναγκάζομαι να ξυπνάω 6 παρά για να τα καταφέρω...
Πέρασαν και τα χρόνια βέβαια, αν και δεν έχει σημασία: έχω φίλο 55 χρονών (παλιό μαραθωνοδρόμο βέβαια) που κάνει διαλειμματική σαν έφηβος, σε σημείο η πιτσιρικαρία τα φοιτητάκια να κάθονται να τον χαζεύουν.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#217116 Mια χαρά.
Βασικά αν προσεχείς τη διατροφή και κρατήσεις και ενα μίνιμουμ δύναμης και αντοχής συντηρεισαι για παντα.
Αν γίνει συνήθεια δεν ξεχνιέται και δεν σ' αφήνει.
Άβαταρ μέλους
By gianik
kovathe έγραψε:Mια χαρά.
Βασικά αν προσεχείς τη διατροφή και κρατήσεις και ενα μίνιμουμ δύναμης και αντοχής συντηρεισαι για παντα.

Έχεις να προτεινεις κάποιο site (ελληνικό κατά προτίμηση..) ή κάποιο βιβλίο που να περιγράφει μύθους κ αλήθειες, τις ιδιότητες των τροφών π.χ ποιοι συνδυασμοί παχαίνουν , ποτε πρέπει να τρως πρωτεινη ή υδατάνθρακα ,πριν ή μετά την άσκηση κ.λ.π
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Serf έγραψε:
Αυτό το συναίσθημα "μουχλίασης" και "ατονικότητας" έχω κι εγώ τα τελευταία χρόνια και θέλω να το ξεπεράσω επειγόντως... Μετά από 4-5 χρόνια μη τακτικής έως μηδενικής άθλησης ήρθε η ώρα να κάνω κάτι. Είμαι στα βαρύτερά μου, 110κιλά σε 194εκ ύψους. Ασκήσεις/βάρη/κτλ τα βαριέμαι είτε σπίτι είτε σε γυμναστήριο, οπότε θα κατευθυνθώ σε έναν παλιό γνώριμο, το BJJ. Και ίσως και λίγη πυγμαχία ταυτόχρονα, θα δείξει... Για την ακρίβεια προσπάθησα τον Οκτώβρη να ξεκινήσω πάλι, αλλά ένας τραυματισμός στη μέση στην 3η-4η προπόνηση (το μυαλό θυμόταν άσκηση που το σώμα δε θυμόταν να εκτελέσει) με σταμάτησε. Μετά από αργή περίοδο αποθεραπείας, μιας και δεν το κυνήγησα ιδιαίτερα, λέω να ξεκινήσω και πάλι από αύριο με περισσότερη προσοχή αυτή την φορά... Για να δούμε...

ο τραυματισμός είναι δικαιολογία μέχρι να περάσει, ξαναξεκίνα άμεσα :rtfm:

κι εγώ πριν 2-3 βδομάδες έκλαιγα το πλευρό μου, αλλά τώρα που το νιώθω καλύτερα συνεχίζω από τετάρτη και απλά θα προσέχω περισσότερο

μην αφήνεις τους τραυματισμούς να σε επηρεάζουν γιατί έτσι είναι που το αφήνεις για καιρό
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#217139 Αν δεν έχεις πολύ συγκεκριμένους στόχους για μυϊκή μάζα, γράμμωση κλπ κλπ ή αν δεν είσαι σούπερ χοντρός ή άρρωστος ή με ειδικά προβλήματα, όλα αυτά για αλήθειες και μύθους κλπ κλπ δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Είναι απλά μαθηματικά: να βάζεις πάντα λιγότερες ή τις ίδιες θερμίδες από αυτές που βγάζεις. Τώρα, το ποιες τροφές (και ποσότητες) παχαίνουν και ποιες όχι το ξέρουμε όλοι μας νομίζω, δεν χρειάζεται ανάλυση. Εγώ τρεις κανόνες ακολουθούσα την χρυσή εποχή :lol: : 1) έτρωγα μέχρι να χορτάσω και όχι για χαβαλέ, 2) απέφευγα τα πολλά γλυκά, ψωμιά και αναψυκτικά και 3) φρόντιζα να μην στερούμαι κάτι και μου γίνει απωθημένο, γιατί το τελικά ο μεγαλύτερος εχθρός είναι το μυαλό μας.
Βέβαια άμα τρέξεις 10-15 χλμ. ή 45' διαλειμματική και καπάκι κάνεις και 2 μυϊκές ομάδες όλα εύκολα γίνονται, τι να λέμε.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kovathe έγραψε:Θεωρώ οτι χωρίς προπόνηση δύναμης κανεις μισή δουλεια.
Είναι πολύ βασικό όταν χάνεις βαρος να διατηρησεις τη μυϊκή σου μαζα (ιδανικά να την αυξήσεις κιόλας).

Αν και οι προπονήσεις σε πολ.τεχνες είναι αρκετά δυναμικές οποτε μπορεί να δουλεψει δεν ξέρω.

Όπως και να χει οτι και να καμεις είναι καλυτερα απ το τίποτα.
Ξεκίνα χτες!

στο bjj που δεν έχει πολλά χτυπήματα αν δε κάνω λάθος, αλλά κυρίως λαβές και πάλη στο έδαφος η εκγύμναση είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από κάθε άσκηση με βάρη , αφού γυμνάζει τα πάντα ταυτόχρονα και όχι μία μία τη κάθε ομάδα
επίσης η αντοχή με κάτι τέτοια εκτοξεύεται και είναι πιο ουσιαστική από το να κάνεις πράγματα με σταθερό ρυθμό (τρέξιμο, ποδήλατο)

επίσης γίνεται πιο "σκληρός" τύπος (αντέχεις και κάποια κακοποίηση), πράγμα βασικό γενικότερα ακόμα και αν δε φουσκώσει εξίσου με τα βάρη οι μύες του θα έχουν καλύτερη διάρκεια και ας μην έχουν την εκρηκτική δύναμη που κάνει με τα βάρη

πάντως σε όλα τα dojo υπάρχει φαντάζομαι γυμναστική πέρα από τις τεχνικές, σε μας από ότι μου χουν πει τα δύο τελευταία χρόνια προς το καλοκαίρι παίζει όλη την ώρα γυμναστική (γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω πετύχει και τόσο έντονη γυμναστική αλλά και κάνοντας τεχνικές γυμνάζομαι έτσι μπουρές που είμαι) και ξύλο μέχρι να γίνεις σκυλί, φαντάζομαι ότι κάπου εκεί θα έρθω σε ακόμα καλύτερη φυσική κατάσταση :hmmm:

δε ξέρω αν θα μπορέσω να ξαναφτάσω ποτέ στα επίπεδα που ήμουν στα νιάτα μου όπου δε κουραζόμουν ποτέ και με τίποτα, αλλά ήδη βλέπω βελτίωση και στην ανάπτυξη των μυών μου

βέβαια ποτέ δεν ήμουν και πολύ λιπώδης παρά τα κιλά μου
Άβαταρ μέλους
By kovathe
giannik1977 έγραψε:

Έχεις να προτεινεις κάποιο site (ελληνικό κατά προτίμηση..) ή κάποιο βιβλίο που να περιγράφει μύθους κ αλήθειες, τις ιδιότητες των τροφών π.χ ποιοι συνδυασμοί παχαίνουν , ποτε πρέπει να τρως πρωτεινη ή υδατάνθρακα ,πριν ή μετά την άσκηση κ.λ.π

Με τα ελληνικα σάιτ δεν τα πάω πολύ καλά αλλά νομιζω ο ζουρδος (metavolismos.com) και ο τυπακος που είχα βάλει και σε πίσω σελίδες (souvlaki-fitness ή κάπως έτσι) έχουν αρκετή πληροφορία.
Απο ξένα διαβάζω πολλά και διάφορα, bodybuilding.com, tnation, brakingmuscle υπαρχουν παρα πολλά και καλά σάιτ.
Απλα αγνόησε τα άρθρα περί συμπληρωμάτων, έτσι βγάζουν το ψωμί τους.
Άβαταρ μέλους
By dimik
giannik1977 έγραψε:

Βρήκα τα άρθρα του συγκεκριμένου διαιτολόγου πολύ ενδιαφέρονται και εμπεριστατωμένα http://metavolismos.com/ και μάλιστα έγινα και πελάτης πρόσφατα

kovathe έγραψε:
giannik1977 έγραψε:

Με τα ελληνικα σάιτ δεν τα πάω πολύ καλά αλλά νομιζω ο ζουρδος (metavolismos.com) και ο τυπακος που είχα βάλει και σε πίσω σελίδες (souvlaki-fitness ή κάπως έτσι) έχουν αρκετή πληροφορία.
Απο ξένα διαβάζω πολλά και διάφορα, bodybuilding.com, tnation, brakingmuscle υπαρχουν παρα πολλά και καλά σάιτ.
Απλα αγνόησε τα άρθρα περί συμπληρωμάτων, έτσι βγάζουν το ψωμί τους.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#217148 Εγώ χωρίς να έχω ψάξει τίποτε ιδιαίτερα όταν ανεβάζω βάρος απλά κόβω το φαγητό στην μέση. Ούτως ή άλλως η διατροφή μου έχει ελάχιστα λιπαρά και υδατάνθρακες, οπότε δεν χρειάζεται ν' αλλάξω το τι τρώω, αλλά το πόσο τρώω.
Το ζήτημα είναι πως αν το κάνεις αυτό, καλό είναι να κάνεις και άσκηση. Εγώ όταν πλησιάζω τα 80 κιλά (ύψος 1.78) δεν μπορώ να κάνω άσκηση, νιώθω χάλια. Τώρα, πλησιάζω τα 75 σιγά σιγά οπότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσω σιγά σιγά γιατί έχω χάσει μυική μάζα σίγουρα, το βλέπω στο σώμα μου.
Θα ξεκινήσω προπόνηση Asimov, πρώτα περπάτημα τρέξιμο να βελτιώσω λίγο την (χάλια) φυσική κατάσταση και κατόπιν θα μπουν βάρη. Τα τελευταία, εννοείται πως είναι απαραίτητα, αλλά έχω κι εγώ μια κήλη στον 5ο μεσοσπονδύλιο και δεν γίνεται να ζοριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#217152 Ντιμικ πιασε κοκκινο. Αν πηγες Ζουρδο (απο Skype?) πες και εντυπώσεις-αποτελεσματα μετα απο κάποιο χρονο γιατί τον σκεφτόμουν και γω για αργότερα ή τελοσπαντων αν δεν πετύχω τα αποτελεσματα που θέλω μόνος μου.