Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Deleted User 1 έγραψε:https://www.skroutz.gr/s/5126296/Denon-AVR-X2100W.html

ή

https://www.skroutz.gr/s/3484365/Yamaha-RX-V675.html

ή (outsider λόγω τιμής και μη μουσικότητας της Sony)

https://www.skroutz.gr/s/5368584/Sony-STR-DN1050.html

Δε μπορώ να αποφασίσω με τίποτα. Δεν με απασχολεί το 7.1, 5.1 μου είναι υπεραρκετό αλλά θέλω να παίζει και μουσική όσο πιο καλά γίνεται. Το κακό είναι ότι δεν θα αγοραστούν ταυτόχρονα και τα ηχεία ώστε να έχουμε μια εικόνα του πακέτου από πριν.

O 1050 νομίζω πλέον δεν υπάρχει, μόνο 1060. Τον έχω και παίζει φοβερά με τα paradigm, αλλά δε με ακούς. :lol:

Είναι κρυφό ταλέντο ο 1060 και λόγω τιμής έχει πολύ καλό vfm. :iconcool:

Έχω ακούσει τα ίδια ηχεία σε anthem, διαφορά δεν άκουσα.

Θα σου έλεγα έλα για demo, αλλά που να τρέχεις. :lol:
Άβαταρ μέλους
By babakos
#215728 Για εμφαση στην μουσική (οσο ειναι εφικτό αυτό με ενα πολυκάναλο) , Denon

Βεβαια πρέπει να δεις το συνολο και εαν ειναι δυνατόν να ακουσεις το set που σε ενδιαφέρει καθότι ο ήχος (καλώς ή κακώς) εχει και υποκειμενική χροιά..
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#215767 Κι εγώ κολλάω στον Denon λόγω μουσικότητας. :hmmm: Αν βάλω κάνα ψιλό ακόμα παίρνω τον Χ2200W που ότι review έχω διαβάσει έχει εξαιρετικές βαθμολογίες.

Επίσης κοιτάω προς αυτά. Αυτή η ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ ξέρει κανείς τι λέει σαν κατάστημα? Ότι κοιτάω το έχουν και δεν ξέρω μήπως παίζει κάνα sampling.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#215776 Έχω Yamaha, έναν αρκετά πιο οικονομικό βέβαια που είχα πάρει ως φοιτητής, και όντως είναι εξαιρετικός για τα χρήματά του και πάντα τον είχα να παίζει με πολύ μέτρια ηχεία. Στα reviews πάντως που διαβάζω μένουν σχετικά πίσω οι σύγχρονοι Yamaha.

Αν πάρω δαπέδου ηχεία μάλλον θα πάρω αυτά που αν και παλιά έχουν καλό vmf. Απλά σκεφτόμουν να κόψω λίγο απ' τα ηχεία και να τα ρίξω στον ενισχυτή (Denon 2200 αντί για 2100) και ηχεία ξαναλλάζω σε 2-3 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By nass
#215780 Ηχοέκφραση μια χαρά :s_thumbsup από εκεί έχω πάρει όλα τα homecinema-κα μου.
Ομως μην κόψεις από τα ηχεία, τα ηχεία είναι το σημαντικότερο κομμάτι :rtfm:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#215805 Έλεγα να δώσω τώρα το κάτι παραπάνω για τα συστήματα και τις συνδεσημότητες που θα χρειαστώ άμεσα και σε δεύτερο χρόνο πάω σε πιο high end καταστάσεις στα ηχεία.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#215837 Ότι και να πάρεις σε αυτά τα λεφτά και σε αυτές τις μάρκες, θα είναι τίμιο. Για μένα λεφτά στα ηχεία...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#215860 Καλά είναι δεδομένο ότι θα είναι super αξιοπρεπές ότι απ' όλα αυτά διαλέξω. Απλά το κουβεντιάζω γιατί μ' αρέσει και η διαδικασία της αναζήτησης και είναι και ο μονος τρόπος να ανταλλάξω καμιά πληροφορία με κάποιον που ενδεχομένως να ξέρει 2 πράγματα παραπάνω από μένα.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#215924 Η θεωρία του λεφτά στα ηχεία και όχι στον ενισχυτή είναι πολύ λανθασμένη και την είχα και εγώ μέχρι που άρχισα να κάνω έρευνα αγοράς για ένα σετ ενισχυτή - ηχείων.

Άκουγα τα Boston acoustics cs260 και ήθελα να τα συνδυάσω με τον βραβευμένο Yamaha as500.
Έτυχε στο μαγαζί να υπάρχει στημένος και ο Marantz pm6005 ο οποίος ήταν και κατα 150 περίπου ευρώ ακριβότερος.

H διαφορά ακόμα και σε απαίδευτο αυτί ήταν παραπάνω από εμφανής. Πιο μουσικός, πιο γλυκός πιο αναλυτικός...άλλο ηχείο!! Το οποίο ηχείο σίγουρα δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο στα 280€ αλλά με τον marantz τα ανέβαζε επίπεδο!

Η Yamaha έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με τη SONY που βγάζει ειδικά σε χαμηλά μεσαία μπατζετ φοβερά μηχανάκια σε πολυκάναλο και σε δικάναλο ήχο.

Επίσης ακουω yamaha και βγάζω σπυριά όταν φτάσει η ώρα του setup.
SONY και Pioneer μακραν πιο user friendly by far για εμένα.

Ωραία και οικονομική επιλογή είναι αυτός:
http://www.whathifi.com/sony/str-dn860/review

ή ο 1060 του Νίκου που ανεβαίνει σε κόστος.
Άβαταρ μέλους
By nass
#215931 Ναι αλλά για το Marantz θα έπρεπε να ανέβεις €150 στο budget. Το ερώτημα είναι, τι κάνεις αν δεν μπορείς να ανέβεις, με δεδομένο budget που πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση (εννοείται για ισορροπημένο αποτέλεσμα, όχι ηχεία των 1000 και ενισχυτή των 100).
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#215936 Επίσης για το αν θα πάρεις δαπέδου ή βάσης ρόλο παίζει ο όγκος του χώρου σου.
Υπάρχουν ηχεία βάσης που κάνουν κάτι κολώνες να κλαίνε...
Φυσικά είναι και το θέμα πως σου κάθεται στο μάτι...και εμένα μου αρέσει να βλέπω το μπαμπατσικο ηχείο δαπέδου καμαρωτό καμαρωτό και για να γίνει το ίδιο σε ένα ηχείο βάσης πρέπει να τα σκάσεις και για 2 καλές βάσεις που θα σου φτιάξουν ή θα σου καταστρέψουν τον ήχο αλλά θα σου ανεβάσουν και το μπάτζετ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#215942 Είναι εντός budget και ο 1060. Νίκο μου φαίνεται πρέπει να κανονιστεί ακρόαση. Διώξε γυναικόπαιδα και θα φέρω εγώ τις μουσικές. :lol:

εδιτ...με πρόλαβες.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
nass έγραψε:Ναι αλλά για το Marantz θα έπρεπε να ανέβεις €150 στο budget. Το ερώτημα είναι, τι κάνεις αν δεν μπορείς να ανέβεις, με δεδομένο budget που πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση (εννοείται για ισορροπημένο αποτέλεσμα, όχι ηχεία των 1000 και ενισχυτή των 100).

Ναι σίγουρα το ανέβαζε αλλά η διαφορά δεν ήταν το ίδιο διακριτή όταν έπαιξα τον marantz με ένα ηχείο 150€ ακριβότερο.
Για παράδειγμα εγώ πλέον αν έχω 500€ μπάτζετ τα 300 θα τα δώσω στον ενισχυτή και τα 200 στα ηχεία. Όπως λες το ζητούμενο είναι να υπάρχει μια ισορροπία. Τώρα προς τα πιο μεριά θα γέρνει λίγο η ζυγαριά είναι και θέμα προσωπικού γούστου ή μάλλον ακουστικού γούστου.

Απλά ενημερωτικά τώρα η διαφορά μεταξύ Yamaha as500 και marantz pm6005 έχει πέσει στο 50αρικο :help: