Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
trident1971 έγραψε:
red_monster έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Ψόφο στα κωλόζωα που συντηρούν ακόμα τέτοιες αρχαιολογικές συνήθειες όπως η υποχρεωτική στράτευση! Να τους κάνεις τη χάρη να πας για τους 9 πιο άχρηστους μήνες της ζωής σου και να σε γυρίσουν στο ξυλόκουτο γαμω την κωλοχωρα μου γαμω!

+1

Τη χάρη δεν την κάνετε σε καποιους τυχαιους, την κανετε στους εαυτους σας, στις οικογενειες σας, στην κοινωνια γενικοτερα.
Α, και δεν ειναι χάρη, ειναι υποχρέωση.

Ποια χάρη κάνω στην κοινωνία όταν με συντηρεί για 9 μήνες μαθαίνοντας μου πραγματα που ένας φυσιολογικές άνθρωπος τα μαθαίνει σε 7 μέρες ;

Χάλασαν την φυσικη μου κατασταση, έγινε το μυαλο μου ζελε και έφαγα ενα σπάσμο λεφτα για να μην κάνω ουσιαστικά τίποτα ...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
trident1971 έγραψε:Λογικα θα ησουν πολυ αθληταρας και πολυ εξυπνος... :metalo:
Ακου 7 μερες. hahaiv:

Οι 7 μέρες δεν αντίστοιχουν σε εμένα αντιστοιχούν σε μέσο άνθρωπο, δηλαδή χοντρά 30 μέρες επαναληψησ για ενα στρατιωτικο :yahoo:

Απο την αλλη δεν σε κατηγορώ αγαπητέ τριντεντ, γνώρισα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θεωρούσαν και θεωρούν ακομα και σήμερα το στρατο οτι καλυτερο εχουν κάνει στη ζωη τους .... :yahoo:

Φορ δε ρεκορντ μπήκα με κατω απο 14% λίπους στον στρατο, μάντεψε με πόσο βγήκα μετα την καταπληκτική εκπαίδευση, σωματική, νοητική και ψυχική :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#21526 Αυτά που θα έπρεπε να μάθει ένας στρατιώτης χρειάζονται αρκετούς μήνες εκπαίδευσης. Σε 7 μέρες ούτε ασκήσεις ακριβείας δεν μαθαίνει κανείς σωστά... Να μη μιλήσω για στίβους μάχης, ασκήσεις πυκνής τάξης και λογχομαχίας, χειρισμό και συντήρηση ατομικού οπλισμού, μάχη αόπλου, πρώτες βοήθειες, μηχανοδήγηση, χειρισμό ασυρμάτων, φωνητικά αλφάβητα κλπ. Για πιο δύσκολα (χειρισμός πολύπλοκων οπλικών συστημάτων, τακτικές μάχης, τεχνική κατάρτιση κλπ) ούτε λόγος. Το τι γίνεται και τι διδάσκεται πλέον στην πράξη είναι άλλο θέμα όμως. Το τραγικό συμβάν σήμερα έδειξε πάντως ότι υπάρχει συμμετοχή και κληρωτών σε αυτές τις διαδικασίες.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
cabala10 έγραψε:νταξ αλλα επιπεδα προσφυσης μιλαμε..

μια εβδομαδα και μαθαινει τα παντα ενας μεσος ανθρωπος :lol:

Ποια πάντα μωρε καμπαλα, πιάσει λίγο επαφη με το περιβάλλον ...

Αυτο που μαθαίνει ο φαντάρος του 2014 στο στρατο μαθαίνοντας η δεν μαθαίνονται σε 7 μέρες ;
Άβαταρ μέλους
By cabala10
red_monster έγραψε:
cabala10 έγραψε:νταξ αλλα επιπεδα προσφυσης μιλαμε..

μια εβδομαδα και μαθαινει τα παντα ενας μεσος ανθρωπος :lol:

Ποια πάντα μωρε καμπαλα, πιάσει λίγο επαφη με το περιβάλλον ...

Αυτο που μαθαίνει ο φαντάρος του 2014 στο στρατο μαθαίνοντας η δεν μαθαίνονται σε 7 μέρες ;

ναι σιγουρα ενας ι1 τα μαθαινει ολα σε μια εβδομαδα οπως ειπες ειδικα το οπλο του περνει 10 λεπτα και ξερει να το λυνει και να κανει βολες πριν κανει βολες μαλιστα με το που το ακουμπησει εχει ηδη την καταλληλη ψυχολογια για να κρατησει ενα οπλο τις υπολοιπες 6 μερες 22 ωρες και 50 λεπτα απλα καθαριζει το μπανιο
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#21531 Πλάκα μας κανείς δεν μπορει ...

Μακάρι να μαθαίνουμε σοβαρά έστω το 1/4 απο αυτα που λεει ο Δίας... Ούτε με το 1/20 δεν καταπιαστηκσμε ....

Εκπαίδευση για ειδικότητα έκρινε ο στρατός οτι χρειαζομουνα 15' γιατι όπως είχε πει ο διοικητής, είσαι έξυπνος εσυ (βασικα ξέρεις να ρυθμίσεις τα χλοοκοπτικα)...

Μάθημα για το όπλο αυτο κάθε αυτο να κάναμε 3 ώρες;

Μην συνεχίσω γατί και οι 7 μέρες πολλές ειναι για το μπουρδελο που ορισμένοι ακομα θεωρείται ζωογονο
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#21532 αρα με την λογικη σου και με την λογικη του διοικητη σου εμεις που μας πηρε τουλαχιστον ενα μηνα να μαθουμε τα βασικα και να μας περασει εξ ολοκληρου το αγχος του οπλου πρεπει να ειμαστε καργα καθυστερημενοι

αρα κοινως επανερχομαστε στο οτι οτιδηποτε φοραει στολη δεν ειναι ανθρωπος που ειχε πει και ενας αλλος εδω περα...
vamos iq master race
Άβαταρ μέλους
By trident1971
red_monster έγραψε:
trident1971 έγραψε:Λογικα θα ησουν πολυ αθληταρας και πολυ εξυπνος... :metalo:
Ακου 7 μερες. hahaiv:

Οι 7 μέρες δεν αντίστοιχουν σε εμένα αντιστοιχούν σε μέσο άνθρωπο, δηλαδή χοντρά 30 μέρες επαναληψησ για ενα στρατιωτικο :yahoo:

Απο την αλλη δεν σε κατηγορώ αγαπητέ τριντεντ, γνώρισα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θεωρούσαν και θεωρούν ακομα και σήμερα το στρατο οτι καλυτερο εχουν κάνει στη ζωη τους .... :yahoo:

Φορ δε ρεκορντ μπήκα με κατω απο 14% λίπους στον στρατο, μάντεψε με πόσο βγήκα μετα την καταπληκτική εκπαίδευση, σωματική, νοητική και ψυχική :yahoo:

Ουτε εγω σε κατηγορώ, εχω γνωρισει και εγω ανθρώπους αξιολογους, ωριμότερους και με λιγότερη έπαρση...
...το ποσοστο λιπους τους δεν το ρώτησα, ελπίζω να μη παρεξηγήθηκαν :(
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#21539 Για τον πουτσο καβαλα...
Ποσα μούλικα συντηρεί σήμερα ο στρατός;
Ποσα χρήματα δαπανά για το φαγητο τους, τον ρουχισμό τους, την θέρμανση τους κτλ;

Αφήστε αυτα στην άκρη, δώστε έναν αξιοπρεπή μισθό στους μισθοφόρους (άκα στρατοκαυλους επαγγελματίες) και τελος.

Καλύτερος στρατός.

Α! Και τεστ κάθε χρόνο (φυσικά και ψυχολογικά) και αποταξη σε όποιον δεν ειναι ικανός.
Άβαταρ μέλους
By dimik
red_monster έγραψε:
dimik έγραψε:
panos2171 έγραψε:
dimik έγραψε:
επειδή ακόμα δεν έχει βγει πόρισμα για το τι ακριβώς έφταιξε και υπάρχει και η πιθανότητα π.χ ο έφεδρος να έκανε του κεφαλιού του ως συνήθως και να έβαλε κανένα βλήμα ανάποδα στον όλμο μήπως να πούμε ψόφο και σε αυτόν? :thumbsdown:

χαλάρωσε...ατύχημα έγινε

Δεν στέκει σα δικαιολογία. 2 περιπτώσεις υπάρχουν για να έκανε του κεφαλιού του. Ή να ήταν ανεκπαίδευτος ή να ήταν τελείως χαζός. Και στις 2 περιπτώσεις μόνο αυτός δεν έφταιγε.
Γενικά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος που τον υποχρέωσαν για 9 μήνες να υπηρετήσει στο στρατό. Για τους ΕΠ.ΟΠ ήταν επαγγελματικό ατύχημα, άλλωστε ήταν επιλογή τους με τους όποιους κινδύνους μπορεί να κρύβει.

ναι ρε συ υπερβάλλω κι εγώ, αλλά αν θυμάμαι καλά είσαι-ήσουν ΔΕΑ, για πες μου πόσους χαζούς συνάντησες στην θητεία σου και πόσοι 19-20-23χρονοι που θεωρούσες λογικό να μην κάνουν μ@λακιες τελικά είχαν μυαλό 10χρονου κι έπρεπε να τους προσέχεις σαν τα παιδάκια. Μικρογραφία της κοινωνίας είναι και ο στρατός και περισσότερο φταίει η σκατονοοτροπία μας που ακυρώνει την όποια οργάνωση παρά η οργάνωση καθ'αυτού, άλλωστε ξέρεις καλά ότι όλα τα εγχειρίδια μας είναι copy paste από τα αντίστοιχα αμερικάνικα, γιατί αυτοί (οι Αμερικάνοι) δεν ήταν ποτέ ρεμπετ-ασκερ σαν κι εμάς? πολύ απλά γιατί εφάρμοζαν το γράμμα του κανονισμού.

Με ποιο πόσο αμοιβεται ο αμερικανός, γιατι εγω επερνα 7€ για να κοιμάμαι στο πάτωμα.... :yahoo:

Tην εποχή που γράφτηκαν οι κανονισμοί μάλλον έπαιρνε ένα @ και τον έστελναν και στην Κορέα- Βιετνάμ να πολεμήσει:lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
red_monster έγραψε:
dimik έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Πολλές χώρες εξακολουθούν και έχουν υποχρεωτική στράτευση γιατί δεν γίνεται αλλιώς ή επειδή θέλουν το σύνολο του πληθυσμού να έχει μια ιδέα του τι θα κάνει σε περίπτωση που γίνει το κακό. Δυστυχώς όταν έχεις να κάνεις με βαριά μηχανήματα, όπλα κλπ, γίνονται και ατυχήματα.

Ακριβώς. Κανένας κληρωτός δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται με τέτοιες |λογοκρισία|. Για τους ΕΠΟΠ ήταν εργατικό ατύχημα. Κρίμα τα παιδιά αλλά σκοτώθηκαν όπως ένας μπετατζής πέφτει απ' τον 6ο ή όπως ένας εργάτης στα ορυχεία πλακώνεται από ένα βράχο. Ο στρατιώτης θα ήταν τώρα σπίτι του και θα τον χαιρόταν η οικογένειά του.

Αντιλαμβάνομαι την κρισιμότητα ύπαρξης στρατού για κάθε οργανωμένη χώρα, άλλα όπως κι όλα τ' άλλα, σε μας είναι ένα απέραντο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ με μόνο σκοπό να εξυπηρετούνται μικροπολιτικά συμφέροντα. Ξανά, λοιπόν, διορθωμένο...ψόφο στα κωλόζωα που συντηρούν και συντηρούνται από αυτό το καρκίνωμα που λέγεται Ε.Σ.

επειδή ακόμα δεν έχει βγει πόρισμα για το τι ακριβώς έφταιξε και υπάρχει και η πιθανότητα π.χ ο έφεδρος να έκανε του κεφαλιού του ως συνήθως και να έβαλε κανένα βλήμα ανάποδα στον όλμο μήπως να πούμε ψόφο και σε αυτόν? :thumbsdown:

χαλάρωσε...ατύχημα έγινε

Ο έφεδρος ηταν ενα παιδι γαμω το στρατο σας γαμω :rant:

[b]Ψήφο[/b] σε αυτούς που διατηρούν το καρκίνωμα που λέγατε ελληνικός στρατός

1ον κατούρα και λίγο....νταξ πολύ οργή να πούμε, ούτε αδερφός σου να ήταν

2ον ήταν 19 χρονών μικρός μεν ενήλικας δε που επέλεξε να γίνει πεζοναύτης, δεν τον έστειλαν με το ζόρι εκεί, κι αν ισχύουν τα όσα κυκλοφορούν επέλεξε επίσης να συμμετέχει σε βολή για τελευταία φορά ενώ απολυόταν.

3ον σωστά τα λες....ποίος δίνει ψήφο σε αυτούς που έχουν κάνει τον στρατό έτσι για να βολεύονται τα παιδάκια του κόσμου και να μην φεύγουν πολύ μακριά από την μαμά, να μην κουράζονται, να μην κρυώνουν κλπ κλπ? Γιατί αν γινόντουσαν όλα κανονικά και αξιοκρατικά χωρίς τηλέφωνα απο τον τάδε και τον δείνα θα έκλαιγαν μανούλες στην κυριολεξία.

Για να μην το κουράζουμε και πολύ, είτε πρόκειται για αστοχία υλικού είτε για ανθρώπινο λάθος είναι ατύχημα και μάλιστα πάντα πιθανό να συμβεί όταν εμπλέκεσαι με πυρομαχικά κλπ, κρίμα για το παλικάρι, κρίμα και για τους ΕΠΟΠ που άφησαν πίσω γυναίκες και μωρά παιδιά, κρίμα και για τον υπολοχαγό που πέρα από τα τραύματα θα τον κυνηγάει μια ζωή το θέαμα 3 ανθρώπων να κομματιάζονται μπροστά του.