Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#215128 Πηρα κατι Persol 3113S τα Χριστουγεννα και αν και οι φακοι τους οντως δε με κουραζουν,μου φαινονται τρομερα σκουροι οταν πεφτει εντονο φως πανω.Με ηλιο απεναντι μου ,δυσκολευομαι να διακρινω αντικειμενα μπροστα μου επειδη ολα φαινονται θεοσκοτεινα.Ειναι νορμαλ αυτο και απλα ειχα συνηθισει με σαβουροrayban ?
Ή μπορει το ματι μου να δυσκολευεται με το συγκεκριμενο χρωμα των φακων?
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#215129 Δεν ξέρω πως τα λένε,όμως επειδή απέκτησα τέτοια γυαλιά πρόσφατα,που κουμπωνουν μαγνητικά τα ηλίου πανω στα οράσεως,παρατήρησα ότι κάνουν σε ενα βαθμό φαινόμενο καθρέφτη,βλέπω δηλαδή την αντανάκλαση των ματιών μου στο πρώτο φακό( τον διαφανή),γεγονός που είναι ενοχλητικό όταν εστιάσεις κάπου κοντά.Στην οδήγηση πχ δεν εχω κανένα πρόβλημα

.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#215143 Θα στα βγάλω φώτο αύριο γιατί τα ηλίου είναι στο αμάξι

.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
socratesn έγραψε:Πηρα κατι Persol 3113S τα Χριστουγεννα και αν και οι φακοι τους οντως δε με κουραζουν,μου φαινονται τρομερα σκουροι οταν πεφτει εντονο φως πανω.Με ηλιο απεναντι μου ,δυσκολευομαι να διακρινω αντικειμενα μπροστα μου επειδη ολα φαινονται θεοσκοτεινα.Ειναι νορμαλ αυτο και απλα ειχα συνηθισει με σαβουροrayban ?
Ή μπορει το ματι μου να δυσκολευεται με το συγκεκριμενο χρωμα των φακων?

Τι κωδικό έχει ο φακός;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#215200 το 1023 είναι το χρώμα του σκελετού (διχρωμία καφέ με μαύρο βλέπω) και το 31 είναι του φακού που το περιγράφει γκρι (μη πολαριζέ) και φαντάζομαι είναι το συνηθισμένο τους χρώμα σε πιο σκούρους φακούς

έχει φίλος μου με τέτοιο χρώμα αλλά δε τα έχω βάλει ποτέ να κοιτάω φάτσα έντονο ήλιο

πάντως λογικά θα λέει και 3P για το πόσο σκοτεινά είναι που είναι το νορμάλ για να μιλάμε για ασφαλή οδήγηση και ας σου φαίνονται λίγο σκοτεινά το απόγευμα, δε νομίζω να βγάζει πιο σκοτεινά η persol
έχω δει και γυαλιά που κοιτάς κατάματα τον ήλιο και δε σε ενοχλεί καθόλου, αλλά με αυτά δε βλέπεις τίποτα από τα όργανά σου και σε απογευματινές ώρες θα είναι και επικίνδυνα

πιστεύω πάντως ότι έχει να κάνει και με το μάτι του καθενός, εγώ αν δεν είναι κάπως σκούροι δε τους αντέχω μου φαίνεται σα να μη φοράω γυαλιά και γενικά μόνο "σκούρους" αγοράζω και από rayban σε persol παρατηρώ πολύ μεγάλη διαφορά στη ποιότητα (βέβαια τα persol έχουν και ένα επιπλέον ατού του ότι είναι polarized αλλά και χωρίς αυτό νομίζω ότι υπερισχύουν)
αν έπαιρνα κάποιο ανοικτό χρώμα θα με βόλευαν μάλλον κι εμένα περισσότερο τα σκούρα μου rayban
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#215208 Σκέψου (αν θυμάμαι σωστά) ότι ένας σκούρος φακός μπλοκάρει το 80-85% του φωτός και σε σχέση με κάποιον πιο ανοικτό το ποσοστό αυτό είναι δραματικά μεγαλύτερο

Τα είχα βρει κάποτε αυτά σε κάποιο site , αλλά δε θυμαμαι λεπτομέρειες
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#215209 Οταν κοιταζω την οθονη του κινητου ειναι απειρως σκοτεινοτερη απ'οτι οταν φορουσα κατι καφεκιτρινα Rayban.Βεβαια δε συγκρινονται με τιποτα σε ξεκουραση τα δυο γυαλια αρα υποθετω εχασα αρκετα σε ''φως'' κατω απο ηλιο αλλα κερδισα πολυ σε ανεση και ξεκουραση για τα ματια μου.Τα Rayban απ'οταν τα συνηθισα για τα καλα ηταν σχεδον σαν να μη φορουσα γυαλια,συνεχιζε να με κουραζει ο ηλιος.Ελπιζω να τα συνηθισω τα περσολ,ειδικα οταν τους περασω και φακους για τη μυωπια μου. :hmmm:
Αυτο που λες για το ματι του καθενος μου το εχουν πει κ εμενα σε διαφορα καταστηματα με οπτικα,δε ξερω αν στεκει επιστημονικα.Λογικα θα εχει να κανει με το ποσο ευαισθητο ειναι το καθε ματι απεναντι στο φως.

Εδιτ αν το ποσοστο ειναι τοσο μεγαλο ειναι λογικο να δυσκολευομαι να προσαρμοστω :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#215217 Εγώ πιστεύω ότι έχει να κάνει γιατί ειδικά τα ανοικτόχρωμα μάτια δε τη παλεύουν με το πολύ φως, εγώ έχω συνηθίσει τόσο που μόνο σε πλήρη συννεφιά τα βγάζω αλλιώς αν με βγάλεις έξω σε πολύ φως χωρίς γυαλιά νομίζω ότι περνάω κάποιο φοβερό βασανιστήριο :lol:

Προσπαθούσα να εξηγήσω και στη κοπέλα μου (ακόμα προσπαθώ και στην αδερφή μου) ότι τα σκούρα γυαλιά είναι το καλύτερο και όταν τελικά δέχτηκε να αφήσει τα καφέ για να πάρει σκούρα παραδέχτηκε ότι τόσα χρόνια είχα δίκιο που επέμενα και δε νομίζω να ξαναπάρει ανοικτό φακό, μόνο για απογευματινή οδήγηση ίσως αν θέλει ποικιλία, αλλά για βασικό ζευγάρι μόνο σκούρα.

Από την άλλη ξέρω και άτομα που έχουν το ίδιο θέμα με σένα και μάλιστα αυτοί δε φοράνε και εύκολα γυαλιά παρά μόνο σε τρελή ηλιοφάνεια.

Εγώ που είμαι πρεζακι με το σκότος έχω γυρίσει πίσω αρκετά χλμ να πάρω γυαλιά που ξέχασα ή έχω κόψει αρκετές φορές τη κυκλοφορία ψάχνοντας τα στη τσάντα μου :lol:
Και πλέον έχω γίνει και πρεζακι με τα polarized για να κόβει και αρκετες από τις αντανακλάσεις, δεν παλευεται αλλιώς το πρωινό ξύπνημα μέχρι να πάω στη δουλειά και να ξαναμπω στο σκότος του γραφείου να πιω το καφέ μου να ξυπνησω.

Μάλιστα όταν πού και πού αναρωτηθώ μήπως υπερβάλλω που φοράω γυαλιά αν δεν έχει τόσο ήλιο, τα βγάζω λίγο, ενοχλουμαι και τα ξαναβάζω αμέσως
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#215226 Δυστυχως οσο πηγαινα σχολειο δε τα αντεχα με τιποτα τα γυαλια,ξεκινησα να τα φοραω συστηματικα ουσιατικα απο τα 17-18 και μετα, αρα ενα μεγαλο μερος της ζωης μου εχω μαθει να μαι στο φως χωρις γυαλια.Πλεον που εχω συνηθισει, θα μ ενοχλησει ο ηλιος νταλα μεσημερι με το που βγω απ το σπιτι αν δε τα εχω μαζι μου , αλλα μετα απο λιγο θα το ξεχασω και οντως σε σκια με ενοχλει να φοραω γυαλι ηλιου.
Αρα με βαση και τις δικες σου εμπειριες πιστευω οτι τεινω προς το ανθεκτικος απεναντι στο φως(Καθαρα επιστημονικο συμπερασμα :yahoo: ).
Λογικα γ αυτο μου φαινονται τοσο σκοτεινα τα καινουρια,ελπιζω ομως να τα συνηθισω και να γουσταρω φουλ ξεκουραση στο ματι. :s_cool
Αν δε τα συνηθισω,καβατζωσα κ ενα ζευγαρι σαβουρες απο το Asos με 5 ευρω κ εχω και τα παλια Rayban για μια στο τοσο. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#215234 Κι εγώ μέχρι το σχολείο δε φορούσα κάπου στο 2ο έτος φοιτητής τα καθιέρωσα αλλά από τότε έχουν περάσει χρόνια

Για ένα φεγγάρι είχα συνηθίσει και χωρίς αυτά στο στρατό (μέχρι που ξαναρθα Αθήνα και μπορούσα να τα φοραω όποτε καθόμουν έξω ανενόχλητος), αλλά γενικά πάντα κουβαλάω μαζί μου και φοραω

Παίζει και η συνήθεια το ρόλο της, αλλά είμαι βέβαιος ότι σε κάποια μάτια πάνε συγκεκριμένοι φακοί δεν είναι μόνο θέμα στυλ, άσχετα αν οι περισσότεροι αγοράζουν με βάση αυτό το κριτήριο.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#215236 Πιστευω θεμα συνηθειας και ματιου ειναι.Καπου αναμεσα βρισκεται το τελειο.

Αυτα τσιμπησα απ το ασοσ,εγραφαν και κατι πιστοποιησεις στο description box, ελπιζω να μη παθω τιποτα, πρωτη φορα δοκιμαζω φτηνιαρικα ηλιου :help:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
socratesn έγραψε:Πιστευω θεμα συνηθειας και ματιου ειναι.Καπου αναμεσα βρισκεται το τελειο.

Αυτα τσιμπησα απ το ασοσ,εγραφαν και κατι πιστοποιησεις στο description box, ελπιζω να μη παθω τιποτα, πρωτη φορα δοκιμαζω φτηνιαρικα ηλιου :help:

Ωραία είναι, αλλά και εγώ ελπίζω για σένα να μην πάθεις κάτι.
Με την υγεία των ματιών, απλά ΔΕΝ παίζεις. Κάνε το χαβαλέ σου για το στυλάκι σου, αλλά μην τα φοράς πολύ.