- 03 Φεβ 2016, 22:30
saxon_747 έγραψε:Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη σκοπιμοτητα των ποστ σου.
Το έχω γράψει: η καλοπροαίρετη επισήμανση κάποιων κατά την άποψή μου κακώς κείμενων στο φόρουμ και της ανησυχίας μου για τη διαρκώς συρικνούμενη κοινότητα.
saxon_747 έγραψε:Δεν κάνεις καμμιά ουσιαστικη πρόταση...
Αν πρόσεξες έγραψα ότι ο κανονισμός για αύξηση των ημερών ban ανάλογα με τη συχνότητα του παραπτώματος είναι άδικος (άρα εξυπακούεται πρόταση: να αλλάξει). Το αν ήταν ουσιαστική η πρόταση, το δείχνει το άμεσο ξεμπανάρισμα των 2 χρηστών. Θεωρώ λοιπόν ότι κάνεις λάθος ως προς αυτό.
saxon_747 έγραψε:Και στο κάτω κάτω, τι διαφορετικό ισχυε στο 4tforum που εδώ δεν ισχύει? Εκεί δεν είχατε "συνηθεις υποπτους"? Δεν δινατε warns & bans όταν υπήρχε παραβίαση του κανονισμου? Πόσοι και γιατί έφυγαν από εκεί?
Για το 4tforum μπορείς να ρωτήσεις τους συναδέλφους σου mods, μια και οι περισσότεροι Mods του 4TF είναι και εδώ mods και λάμβαναν μέρος σε όλες τις αποφάσεις ban-αρίσματος (ευτυχώς, κανέναν δεν ban-αρα μόνος μου) άρα το να ρωτάς εμένα δε βλέπω τι εξυπηρετεί, παρόλα αυτά δε θέλω να φανεί ότι υπεκφεύγω και θα απαντήσω:
Ναι, υπήρχαν "συνήθεις ύποπτοι". Ποιός ξεχνάει πχ. τον tryphon ?

Που κάποιοι, που είναι και εδώ, έχουν και εδώ ban-αριστεί 1 τουλάχιστον φορά (*) Κάποιοι άλλοι πάλι, όχι (πχ. ο QsisVTS, τον αναφέρω και ας με συγχωρήσει μόνο και μόνο επειδή το έγραψε μόνος του ο άνθρωπος, ότι παλιά ήταν troll και τώρα έχει σοβαρευτεί, ετοιμάζεται να παντρευτεί

κτλ. κτλ.)
Μία διαφορά είναι, ότι στο 4TF είχαμε πολύ έντονο το φαινόμενο των κλώνων (για παράδειγμα, για να μην πω κάποιο χρήστη του παρόντος φόρουμ, τον FireBro), που ανέβαζε κατακόρυφα τον αριθμό των ban. Εδώ δεν υπάρχει αυτό (γιατί ? δεν ξέρω) Αν εξαιρέσουμε τους "συνήθεις υπόπτους" και τους κλώνους, έχω την εντύπωση (αλλά βαριέμαι να κάθομαι να ψάχνω) ότι τα ban στο 4TF ήταν σαφώς λιγότερα. Μην ξεχνάμε ότι αρκετοί εγκαλούσαν τους mods του 4TF για υπερβολική επιείκια και αυτό συνάδει με τα λιγότερα ban.
Μια δεύτερη διαφορά είναι ότι δεν υπήρχε ο (όπως είπα, λανθασμένος κατά την άποψή μου) κανόνας της αυξανόμενης διάρκειας ban ανάλογα με τη συχνότητα του παραπτώματος, κάθε ban κρινόταν αποκλειστικά σε συνάρτηση με το παράπτωμά του (πλην φυσικά της κρίσης για μόνιμο ban αν δεν πήγαινε άλλο)
Και μια τρίτη διαφορά είναι, ότι δεν υπήρχε κανένα pattern, όπως τουλάχιστον αυτό που θεωρώ ότι διαπίστωσα και τεκμηρίωσα (κάποιοι διαφωνούν, όπως είπαμε, κανένα πρόβλημα), σχετιζόμενο με την πολιτική τοποθέτηση του χρήστη. Παράπονα ότι κάποιος μπαναρίστηκε άδικα υπήρξαν φυσικά (ουδείς άσφαλτος προφανώς), παράπονα για διακριτική μεταχείριση αυτού του είδους όμως όχι.
(*) Για προφανείς λόγους, όλους αυτούς τους "συνήθεις υπόπτους" τους εξαίρεσα από τη δική μου ανάλυση, ούτε "Α" ούτε "Δ-Φ", στους "άλλους" τους κατέταξα και δεν βιάστηκα να τους χρεώσω στη μία ή στην άλλη κατηγορία (πόσο δε μάλλον δημόσια).
Ελπίζω να σε κάλυψα.