Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#215058 Το καλοκαίρι θα ανέβω Σκωτία και σκέφτομαι αυτή τη φορά να καταγράψω τη διαδρομή. Η καλύτερη λύση μάλλον θα ήταν η μόνιμη εγκατάσταση μιας καλής, μικρής σε μέγεθος dash camera και τόσες memory cards ώστε να βγαίνει η μέρα πριν κάνει overwrite (καμία 10ριά ώρες max υπολογίζω ημερησίως). Έχουμε κάτι να αντιπροτείνουμε; Αν όχι, καμιά καλή dash camera με gps γι αυτή τη δουλειά;

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#215063 ισως αυτη που εχει παρει ο GTS να σου κανει. Εχει ανεβασει καποια βιντεο, φαινεται οτι ειναι μια χαρα αν και δεν ξερω λεπτομερειες.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Scotch έγραψε:Αυτή του gts είναι action cam και δυστυχώς δεν είναι κατάλληλη για πολύωρες βιντεοσκοπήσεις.

< >
εγώ την GoPro τη συνδέω με τον φορτιστή κ γράφω όσο θέλω . Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις Action Cams.

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#215201 Να έπαιρνα κάτι τέτοιο δηλαδή; :hmmm:
Νομίζω θα προτιμούσα κάτι διακριτικό και μόνιμα εγκατεστημένο (πίσω από τον καθρέφτη π.χ.). Θα έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εικόνας;

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#215668 Καλοβλέπω τη Lucas Lk-7950 WD FHD & FHD Wi-Fi Smart 2ch Dash Cam with GPS (32GB+8GB=40GB). Δεν ξέρω η μόνιμη εγκατάσταση πόσο εύκολη είναι και τι εξοπλισμό θα χρειαστώ επιπλέον (π.χ. κάτι τέτοιο;) :hmmm: (ο Pitt αν θυμάμαι καλά είχε κάνει μια τέτοια εγκατάσταση :ninja: )
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#215689 Καλά θυμάσαι. :s_wink

Για την κάμερα δεν έχω γνώμη γιατί δεν την ξέρω. Δεν μου φαίνεται όμως και τόσο stealth.

Η εγκατάσταση της τροφοδοσίας ήταν εύκολη. Δεν έκανα καμία ζημιά σε λάστιχα ή ταπετσαρία οροφής, δεν έκοψα κανένα καλώδιο και όλη η εγκατάσταση βγαίνει χωρίς να μείνει κανένα ίχνος.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καλώδιο που δείχνεις, αν και διάβασα ότι κάποιοι παραπονούνται για το κοντό του μήκος. Αν δεν έχεις άνεση, πήγαινε σε κάποιον που περνάει συναγερμούς ή στερεοφωνικά να στο εγκαταστήσει.

Σχετικά με της κάρτες μνήμης, υπολόγισε ότι σε 1080p η κάρτα των 32Gb στην δική μου κάμερα (A118) κρατάει video συνολικής διάρκειας περίπου 4 ωρών. Άρα για 10ωρη καταγραφή σε HD θα χρειασθείς 3 κάρτες. Πρίν αποφασίσεις για κάρτα μνήμης, κοίτα στα χαρακτηριστικά της κάμερας για το μέγιστο υποστηριζόμενο μέγεθος.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#215718 drdino για τις blackvue λες, σωστά; Τις έχω υπόψη μου κι αυτές, απλά βλέπω τη lucas πρώτη σε κάποια tests.

Pitt σ' ευχαριστώ πολύ :) (μπορεί να σε ξαναενοχλήσω :oops: )
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#215740 Αν πρόκειται να δώσεις τόσα, κοίτα την SG9665GC. Εξωτερικά είναι ίδια με την A118 (άρα διακριτική) αλλά εσωτερικά είναι πιό εξελιγμένη με καλύτερο επεξεργαστή, καλύτερα οπτικά και bios και φυσικά με πυκνωτή. Λίγο δύσκολο να την βρείς αμέσως διαθέσιμη λόγω μεγάλης ζήτησης, αλλά αν έχεις υπομονή αξίζει τον κόπο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#215948 Στα υπόψιν κι αυτή (αν και δεν έχει buffered parking mode απ' ό,τι βλέπω, που έχει η Lucas... τώρα πόσο χρήσιμο είναι αυτό το feature...)
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Scotch έγραψε:... τώρα πόσο χρήσιμο είναι αυτό το feature...)

Άβαταρ μέλους
By dstou
#216173 Έτσι για πλάκα είπε να κάνει μια εφαρμογή στο πηνιαγωγείο η γυναίκα μου, και τους έφερε παλιές φωτογραφικές μηχανές, φιλμ εμφανισμένα και φωτογραφίες έχρωμες και α/μ.
Σοκ και δέος, τα παιδάκια κοίταγαν σαν ούφα. Κανένα δεν μπόρεσε να καταλάβει τις απεικονίσεις που είχαν τα φιλμ, ούτε κουβέντα βέβαια για τα ανάποδα χρώματα λόγω αρνητικού. Τους τα έδειχνε με φόντο τον άσπρο τοίχο για να καταλάβουν, τους εξηγούσε τι γίνεται, μάταια. Στις φωτογραφικές μηχανές ρώταγαν συνέχεια που είναι η οθόνη. Καλύτερα τα πήγε το σκόπευτρο που ενώ τα ξένισε αρχικά, γρήγορα το κατάλαβαν και το έκαναν παιχνίδι να κοιτάνε τα άλλα παιδιά μέσα από αυτό. Την κασσέτα του φιλμ ήθελαν να την ανοίξουν να δουν τι έχει μέσα.
Το κορυφαίο ήταν με τις τυπωμένες φωτό. Τουλάχιστον δύο παιδιά έσερναν το δάκτυλό τους πάνω τους για να ζουμάρει και να ξεζουμάρει και να πάει στην επόμενη φωτό, όπως στις οθόνες των κινητών και των ταμπλέτων. :lol:
Κορυφαιότερο οι α/μ φωτό από τα σέβεντις και τα σίξτις με τις αθάνατες σοβαροφανείς πόζες σε φόντο νεκρή φύση. Σαν να ήταν από άλλο πλανήτη, δεν πρέπει να είχαν ξαναδεί α/μ, νόμιζαν ότι έτσι ήταν η ζωή παλιά. :help:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#216174 Moυ θύμισες το